Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lis 2010, 17:52 
Newbie
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
Witam.
Mam dwa pytania pytania dotyczÄ…ce sweat.
1. Można gdzieś sprawdzić aktualną cenę Vibrant Sweat [url=http://www.entropiabay.com/catalog.asp?catid=5033:*****]na tej stronce[/url:*****] wychodzi, że za 1k można dostać 3-5p czy to prawda ?
2. Wiem by przerobić sweat to potrzeba enmater refiner + vibrant sweat + force nexus. Force Nexus można wydobywać ale gdzie i za pomocą czego najlepiej?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lis 2010, 18:33 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
witam

1. ceny sa rozne , od 2,9ped/1k do 3,5/1k ,ale nie wie mjak sa transakcje ostateczne , mysle ze 3 ped za 1000 szt.
2 . lepeij kupic Nexus niz wydobyc , taniej to Cie wyniesie . obecnie cena za ME jest okolo 135 % i nie wiem czy juz lepiej nie kupic gotowy produkt ,jezeli chodzi Ci o sam ME .

JC

Profil Offline
PostPost został usunięty przez wasooth 08 Gru 2010, 09:48.
Powód: Spam
PostPost został usunięty przez CvX! 03 Sty 2011, 09:47.
Powód: spam
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Sty 2011, 15:49 
Inept
Dołączenie:
Styczeń 2011
HP: 90
Society: Kingsajz
Nick w grze: Robert Ert Victor
to ile mozna zarobic za sweat?
Nazbieralem ich z 300 siedzac na wyspie poczatkowej.Jak to sprzedac i ile to warte?
Bo chyba zle czytam , mam nazbierac 1k i dostane za to 2-3 pedy?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Sty 2011, 18:14 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Robert29 napisał(a):
to ile mozna zarobic za sweat?
Nazbieralem ich z 300 siedzac na wyspie poczatkowej.Jak to sprzedac i ile to warte?
Bo chyba zle czytam , mam nazbierac 1k i dostane za to 2-3 pedy?

"zarobic"? :mrgreen: zle slowo ;) co do wartosci to dobrze czytasz, a co do sprzedazy to na wyspie poczatkujacych nie wiem, czy ktos kupuje, jak skonczysz zabawe na wyspie to przejdz do wlasciwego swiata i tam znajdz kupca, zazwyczaj tak jak inni, krzyczac przez pare godzin, ze chcesz sprzedac sweat i po ile ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Sty 2011, 11:28 
Inept
Dołączenie:
Styczeń 2011
HP: 0
Nick w grze: Wojtek Wojtaszek Kurdupelek
A czy lepiej sprzedac sam Vibrant sweat czy juz przerobiony z force nexus??

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Sty 2011, 12:28 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Wojtek81 napisał(a):
A czy lepiej sprzedac sam Vibrant sweat czy juz przerobiony z force nexus??

policz ile cie wyniesie zrobienie Mind Essence (przerobiony sweat z force nexus), w koszt wchodzi:
- cena czystego sweatu (np. 1k sztuk)
- cene Force Nexus (np. 1k sztuk)
- zuzycie refinera (np. zuzycie za wyprodukowanie 1k sztuk)

i porownaj cene ktora uzyskasz z cena jaka dostaniesz za czysty sweat, bedziesz wiedzial czy sie oplaca ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lut 2011, 17:59 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2011
HP: 88
Nick w grze: Marcu
Cóż się dzieje na rynku sweatowym :) w Port Atlantis skupują po 1.7PED za KILO :) próbuję sprzedać za 2.5 jakoś nie ma chętnych. W planie mam uzbierać na jakąś broń melee i powoli sweatujac przedzierac sie w strone Twin Peaks z nadzieja odsprzedania po wyższej cenie :). Nie wiem czy to dobry plan może lepiej uzbierać na maszynke do przerabiania sweatu i potem ten towar wystawiać na aukcji. Czy ktoś był może ostatnio we wcześniej wspomnianym Twin Peaks i orientuje się jakie nastroje na rynku? :)

------------------------------------------

Z moich obliczeń co do opłacalności przerabiania Vibrant Sweat + Force Nexus na Mind Essence się nie opłaca.

1000 Vibrant Sweat (Obecenie ok 2PED) + 1000 Force Nexus (Conajmniej 10PED) = 100 * 1000 Mind Essence (Wartość 100000 sztuk 10PED)

2 + 10 > 10 więc się nie opłaca do tego jeszcze zużycie refinera

Jak się mylę to... by było fajnie :)

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 36 gości

Panel
Skocz do: