Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lut 2010, 17:37 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2010
HP: 0
Nick w grze: Aleyah Eveline Ayodelle
Jestem nowy i co za tym idzie mam kilka pytań.

1. Czy w grze jest dużo questow?
2. Co mam zrobic z czapką ktorą dostałem za zrobienie questa w Swamp Camp?
3. Ile wart jest jeden sweet?
4. Do jakiego czasu oplaca sie sweetowac?
5. Czy sÄ… jakieÅ› profesje?
6. Co wybrać na początek: karabin czy broń białą?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Lut 2010, 18:06 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
1. Jak narazie jest tylko 5 może zwiększą w najblizszym vu 2.jak chcesz możesz ją nosić lub sprzedać 3. za 1k (1000szt) dostaniesz 5-6 ped okolo 4.sweatowac mozesz ile chcesz jak ci sie to podoba :p 5. sa profesje oto 3 glowne : - miner, hunter, krafter 6.zalezy jakie masz upodobania ale ja osobiscie na twoim miejscu wziolbym pistolet albo karabin ps. sory ze tak napackalem ale pisalem na szybko

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lut 2010, 00:08 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Witam ,

1. Nie , 5.
2. To zwykły przedmiot , nie ma specjalnych właściwości :-)
3. Jeden sweat* jest wart setne części PEC'a
4. Sweatować* w sposób taki jak w tutorialach nie opłaca się wcale.
5. Podstawowe : miner , hunter , crafter , trader , reseller i wiele innych ( w zasadzie można samemu utworzyć profesje dla siebie ponieważ w EU profesje to sprawa umowna np biegasz z apteczką po mieście i leczysz , możesz nazwać się faperem ... ;-) )
6. Jeśli grasz "for fun" to nie ma to żadnego znaczenia ;-) niech sprawia przyjemność ;-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lut 2010, 11:47 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Loss_AdKos napisał(a):
trader , reseller

a jest jakas roznica? :D czy tych, co sie nie lubi to sa resellerzy, a tych co sie lubi (np. znajomi), ktorzy handluja i odsprzedaja, gdzie indziej to traderzy? :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lut 2010, 12:07 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Wydaje mi się, że jest różnica. Reseller to kupno i odsprzdaż w krótkim okresie czasu - zdzieranie z innych, którzy nie mają czasu poszukać lepszej oferty, lub są nieświadomi istnienia takowej (kupno sweatu w swamp camp i odsprzedanie w Twin, kupno ores/enmatter od noob minerów i odsprzedanie ich do Witchblade lub Lebannera). Trader natomiast, bardziej kojarzy się z inwestorem. Kupuje 3x Angel Set i czeka kilka miesięcy aż popyt (a co za tym idzie - cena) wzrośnie. Sprzedaje również z zyskiem sprzęt od crafterów kupowany hurtowo. No i największa róznica jest taka, że trader w rozliczeniu może wźiąć inne itemy (jeżeli stwierdzi, że to dobra inwestycja), reseller zawsze woli gotówkę aby nakupować więcej ores/enmatter/sweatu/ME czy innego szybko rozchodzącego sie towaru. Przynajmniej tak wygląda definicja reseller/trader w moim rozumieniu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lut 2010, 12:25 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
moge sie zgodzic z Twoja definicja :mrgreen: nie ma tu gdzie ikonki "like this"? :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lut 2010, 15:09 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 98
Society: Red Legion Cadets
Nick w grze: Fanthom
Sivy napisał(a):
...Reseller to kupno i odsprzedaż w krótkim okresie czasu - zdzieranie z innych, którzy nie mają czasu poszukać lepszej oferty, lub są nieświadomi istnienia takowej (kupno sweatu w swamp camp i odsprzedanie w Twin...

Czy w real life, żeby zjeść dobry chlebek na sniadanie idziesz na pole, siejesz zboże czekasz aż urosnie, mielisz na mąke i pieczesz chleb, czy idziesz do tzw, "resselera", który "zdziera z ciebie kasę" bo sam chce zarobić?
Wniosek 1, nie każdy potrafi wszystko zrobić lub mu się nie chce.
Wniosek 2, trzeba mniej zarobić ale szybciej, by czas przeznaczyć na swoją pracę i rozwijanie umiejętności.

Bez urazy ale nie można krytykować tego co jest dozwolone przez MA, widocznie tak ma być.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lut 2010, 15:20 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Fanthom napisał(a):
Sivy napisał(a):
...Reseller to kupno i odsprzedaż w krótkim okresie czasu - zdzieranie z innych, którzy nie mają czasu poszukać lepszej oferty, lub są nieświadomi istnienia takowej (kupno sweatu w swamp camp i odsprzedanie w Twin...

Czy w real life, żeby zjeść dobry chlebek na sniadanie idziesz na pole, siejesz zboże czekasz aż urosnie, mielisz na mąke i pieczesz chleb, czy idziesz do tzw, "resselera", który "zdziera z ciebie kasę" bo sam chce zarobić?
Wniosek 1, nie każdy potrafi wszystko zrobić lub mu się nie chce.
Wniosek 2, trzeba mniej zarobić ale szybciej, by czas przeznaczyć na swoją pracę i rozwijanie umiejętności.

Bez urazy ale nie można krytykować tego co jest dozwolone przez MA, widocznie tak ma być.

Bez urazy, ale raz, że dałeś idiotyczne porównanie; dwa, że ja tu nikogo nie krytykuję.

ad2. Nie wiem jak to jest u Ciebie, ale ja dobry chlebek na śniadanie kupuję albo od producenta (piekarza) albo od gościa, który hurtowo kupuje od producenta (odpowiednik tradera w EU).

ad1. Rozumiem, że stajesz w obronie resellerów mimo, że niczego im w moim poście nie zarzuciłem.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lut 2010, 16:33 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2010
Jeszcze jedno.
Kiedy włączam grę pokazują się banery mówiące o evencie "Search and find" moze mi ktos wyjasnic o co tam chodzi i jak wziasc udział?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lut 2010, 16:59 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Proszę nie zaczynać flame'u nt. trade'owania i resellerki. Już jeden taki temat był. ;) viewtopic.php?f=4&t=1597&hilit=reseller

Zasady eventu są dostępne po kliknięciu w owy banner. :P Event kończy się w środę, polega na robieniu screenshotów miejsc w których znalazło się dung/owoce/kamienie i przeznaczony jest dla avatarów z Agility <= 20. http://www.entropiaforum.com/forums/eve ... -feet.html

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lut 2010, 18:58 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2010
Jeszcze kilka pytań:

1. Używam Xfire lecz nie chce mi liczyc godzin granych w EU. Wyszukiwałem tej grzy przez Xfire i nic.
2. Gdzie znajdÄ™ mapÄ™ Calypso z zaznaczonymi miastami, campami i lokacjami?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lut 2010, 19:38 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Nick w grze: Loss_AdKos
Tutaj na pewno coÅ› znajdziesz :
http://www.entropedia.info/Location.aspx
http://img.webme.com/pic/c/cazadoresfur ... rtivos.jpg

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lut 2010, 20:07 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
Hm....CvX! "... polega na robieniu screenshotów miejsc w których znalazło się dung/owoce/kamienie i przeznaczony jest dla avatarów z Agility <= 20....." powinieneś dopisać ( może cóś takiego )
"... a screnshoty z zaznaczoną pozycją , są przeznaczone dla :-starych wyjadaczy co mają second avatary do no powiedzmy , sprawdzenia czy stale w tych samych miejscach występują respawny zebranych owoców " ....he he

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lut 2010, 20:11 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Uniseb napisał(a):
1. Używam Xfire lecz nie chce mi liczyc godzin granych w EU. Wyszukiwałem tej grzy przez Xfire i nic.

Musisz ręcznie określić ścieżkę gry w opcjach Xfire.

@EDO, pełny opis jest na EF.com, skrót tylko dałem. :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Lut 2010, 21:17 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
EDO napisał(a):
sprawdzenia czy stale w tych samych miejscach występują respawny zebranych owoców " ....he he

nie wystepuja :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Lut 2010, 16:44 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2010
1. Czasami widzę ludzi z kulami ktore leczą. Czy mają one nieskończoną ilość użyć?
2. Do czego jest potrzebny sweet ? (do czego siÄ™ wykorzystuje)?
3. Jak zmienić tytuł z "Freelancer" na "Sweet Gartherer"?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Lut 2010, 17:42 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
te kulki leczące to vivo je możesz używać dopuki ci sie niezepsuja (jesli masz przy jakims itemku literke L to znaczy że takiego itemu niemożna naprawić) ----- sweatu używa się do tworzenia MIND ESENCE za pomocą którego możesz używać różnych chipów ---- freelancer a sweet gatherer to dwie różne rzeczy to pierwsze pokazuje czy jesteś w jakimś socu/gildi a to drugie to (chyba nie jestem pewien) pokazuje najlepszą profesje ---- przeczytaj poradniki one odpowiedzą ci na większość pytań które cię nurtują

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Lut 2010, 18:00 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
Piotrek napisał(a):
a to drugie to (chyba nie jestem pewien) pokazuje najlepszą profesje ---- przeczytaj poradniki one odpowiedzą ci na większość pytań które cię nurtują

to pokazuje profesje jaka sobie ustawisz, zeby byla wyswietlana
co do rady odnosnie poradnikow, sugeruje skorzystac i to jak najpredzej :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Lut 2010, 18:10 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
heh dobrze że mnie poprawiłeś bo palnołem głupote ;p

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lut 2010, 11:06 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
zeby ustawic sobie Sweat Gatherer: klikasz u gory w menu ikonke gwiazdki, przechodzisz na zakladke Mindforce (drugi przycisk od prawej w wyswietlonym oknie), zaznaczasz koleczko kolo Sweat Gatherer, zaznaczasz ikone oka na dole, i jestes Sweat Gathererem :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lut 2010, 11:17 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Piotr nie do konca tak , bo freelancer zmienia sie w momencie gdy wstepujesz do jakiegos socka, a profesja to inna bajka , freelencera nei zmieni tym ze ustawi sobie profesje po prostu bedzie dalej frelancer z profesja na dole .

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lut 2010, 12:23 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
racja RafiS, Freelancer zostanie, ale ja nie pisalem jak zmienic Freelancer na SG, ale jak "zeby ustawic sobie Sweat Gatherer...", o to mi chodzilo :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lut 2010, 16:38 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2010
1. Gdzie najlepiej siÄ™ sprzedaje rzeczy? Na aukcji trzeba placic za wystawienie rzeczy wiec mi siÄ™ nie oplaca.
2. Czy jak zdejmę ubranie to będę musiał je naprawić i ile to kosztuje?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lut 2010, 18:17 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
sa 2 miasta handlowe Twin Peak i Port Atlantis tam najlepiej sprzedawać. Co do naprawy ubrania różne sa ceny za każdy ciuch inną cene zapłacimy za naprawe (daje przykład za naprawe Luna pants zapłacimy więcej niż za Basic Patern Pants)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Lut 2010, 18:25 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Uniseb napisał(a):
2. Czy jak zdejmę ubranie to będę musiał je naprawić i ile to kosztuje?

Kazdy przedmiot ma informacje Item Info (dwuklik na przedmiot np. w Inventory czy Storage wlacza to okno, albo prawy przycisk myszy -> Item Info), tam zobaczysz stan przedmiotu aktualna_wartosc w PED / max_mozliwa_wartosc_w PED

ubrania o ile sie nie myle mozna ubierac jezeli ich wartosc jest wieksza od 0.00 PED ;)

jak ubranie nie ma wartosci "max_mozliwa_wartosc_w PED" to wyglada jakby bylo podniszczone, przy wartosci bliskiej 0 PED pewnie juz na nim nie widac ani kolorow ani tekstur ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2010, 15:12 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2010
Żeby zdobyć 100 PED muszę zebrać... 20000 butelek Sweetu. Z jednego moba przy Swamp Camp maksymalnie mozna wylocić 4 butelek sweetu. Czy w Nea Place są takie same moby co w Swamp Camp? Jeżeli tak to ile max. sweetu mogę wydoić?

P.S Jeszcze nie odróżniam mobków...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2010, 15:35 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Maksymalnie z moba możesz wydoić znacznie więcej, ale jednorazowo 4 butelki to maksimum. W Nea's są większe moby dzięki czemu łatwiej utrzymać na nich celownik; druga sprawa to ilość osób tam swatujących - rzadziej giniesz; trzecia sprawa - moby dużo silniejsze a co za tym idzie mają więcej sweatu (też maksymalnie 4 butelki na jedną próbę ale dłużej jednego moba można sweatować).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2010, 18:10 
Weak
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: An AnZabo Zabo
Uniseb napisał(a):
Żeby zdobyć 100 PED muszę zebrać... 20000 butelek Sweetu. Z jednego moba przy Swamp Camp maksymalnie mozna wylocić 4 butelek sweetu. Czy w Nea Place są takie same moby co w Swamp Camp? Jeżeli tak to ile max. sweetu mogę wydoić?

jak kolega wczesne powiedział w Neas jest więcej ludzi mob jest silniejszy ale sporadycznie trafia etc. ale zapomniał dodać ze ilość uzyskanego sweatu jest mniej więcej taka sama i wynosi ~400 butelek/h* (pod warunkiem że często nie giniesz, w neas jak kolega wspomniał przy dużej ilości graczy którzy sweatuja można nawet 3h sweatować** i nie zginać).
Przed UV10 średnio wyciągało się ~800butelek/h***, moim zdaniem taka szybkość**** wyciągania sweatu powróci jak tylko MA wprowadzi nowe MF (większy popyt na ME). Mogę się mylić ... ale z drugiej strony jak ja bym był MA to nie pozwoliłbym nowym dużo zarobić więc jak by był większe zapotrzebowanie na ME (na sweat też) to cena sweatu by wzrosła, więc jako MA dałbym więcej butelek/h żeby cena jeszcze spadła*****.

a teraz objaśnienie gwiazdek :) :
* - 400butelek/h to jest moja średnia i skile SG nie to nie wpływa wiec czy będziesz miał 0 SG czy 1k SG to 400butelek/h masz (sprawdzone, kolega przy ~100 SG miał ~400 butelek/h i ja przy ~1k SG tez miałem ~400butelek/h)

** - jak będzie faper i hunter w grupie to dotąd jak oni będą nie zginiesz a mogą być 3h i więcej ... albo mniej

*** - 800butelek/h przed UV10 spokojnie osiągałem przy skilach ~1k SG, ale np moi uczniowie (0 SG) to czasami nawet 100 butelek/h nie mieli

**** - możliwe ze jak MF będzie bardziej rozbudowane to będzie więcej niż 800/h

***** - mogę się mylić ale jak MF będzie rewolucyjne jak zapowiadają to cena sweatu może zejść do 0.2 za butelkę ... oczywiście na początku nowego MF pewnie MA będzie kontrolować nowe zabawki wykorzystujące ME, jak dojdzie do wniosku że na nowych zabawkach MA nie będzie tracić a zarabiać nawet przy cenie sweatu 0.2PEC/butelkę to już widzę globy ze sweatu :) ... i nowe maszynki z dec do zbierania sweatu (dla MA to czysty interes ty płacisz np 1PEC dec a dostajesz 5 butelk sweatu o TT 0.005PEC)

jak widać wystarczy myśleć jak MA i wszystko jest możliwe, a MA to jest firma i ma zarabiać, nie jest sponsorem i jak dostajesz hofa to czy chcesz tego czy nie MA ma w tym interes (reklama żeby inni próbowali i tracili)

ale zawsze mogę się mylić ... ale z drugiej strony sami pomyślcie co byście robili jak to wy byście byli "MA" (oczywiście pomysły typu "wszystkim ath" odpada - chyba że chcielibyście szybko zbankrutować a nie zarabiać) :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2010, 18:26 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: Martre
An_ napisał(a):
... ale z drugiej strony sami pomyślcie co byście robili jak to wy byście byli "MA" :)

mhm, ja np leczylbym swoja malarie na wyspach cieplych jakichs, lezac dodatkowo brzuchem do gory, w otoczeniu palm, palemek, cieplego piasku i ladnych d... widoczkow powiedzmy :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2010, 19:26 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
a ja np niechciałbym wyglądać jak Marco ;d

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2010, 19:58 
Weak
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: An AnZabo Zabo
Uniseb napisał(a):

Piotrek, Martre: mieliście pomyśleć a nie napisać, o fantazjach możecie pisać w innym dziale

żeby było na temat:
zakładając że się nie mylę i ze masz te 400butelek/h, to 20000 butelek zdobędziesz w jakieś 50h ciągłego sweatowania ... sam zdecyduj czy Ci się to opłaca, prościej będzie jak zaczniesz handlować, albo mała wpłata żeby mieć czym handlować a swetować możesz na własne potrzeby jak już będziesz na tyle bogaty że nie będzie Ci siei chciało biegać tylko używać TP chipa (ja właśnie tak robię - sweat na własne potrzeby, ew. sprzedaje nadwyżki znajomym, już przerobiony na ME).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2010, 21:05 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Uniseb jak niemasz neas place a chciałbyś tam posweatować to mogę cie tam zaprowadzić

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lut 2010, 14:47 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2010
Dzięki za pomoc, Piotrek.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lut 2010, 15:20 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
Piotrek napisał(a):
Uniseb jak niemasz neas place a chciałbyś tam posweatować to mogę cie tam zaprowadzić

tylko jej nie wykorzystaj po drodze ;D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lut 2010, 16:12 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
giray nie krzyżuj mi planów :d

Profil E-mail Offline
PostPost został usunięty przez JIIIS 26 Lut 2010, 16:14.
Powód: z powodu malarii :mrgreen:
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lut 2010, 16:52 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
Ale to chyba jest on :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lut 2010, 16:59 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
dobra dobra, ktos tu musi byc forumowÄ… przyzwoitka ;D
w sumie to ciekawi mnie dlaczego w EU nie mozna sie hajtac :P

Co do ceny sweatu to moze byc jak z blazarami, ze po wprowadzeniu nowego MF moze sweat mocno podskoczyc. A potem rownie szybko spasc. Inna sprawa ze cena sweatu jest mocno powiazana z cena ME i jezeli nie zwiekszy sie wydobycie nexusa to sweat bedzie za grosze, za to nikt nie bedzie sie chcial w MF bawic z powodu ceny ME

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lut 2010, 17:00 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
Sivy napisał(a):
Ale to chyba jest on :lol:

rozne sa zboczenia :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lut 2010, 17:23 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
dobra skończmy ten temat bo na pedalka jakiegos wyszlem

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lut 2010, 12:11 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2010
Słyszałem że na Treasure Island jest zamek czy coś w tym stylu. Może ktoś by mnie tam zaprowadził?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lut 2010, 12:13 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
masz teleport do tamtego miejsca od pierwszych chwil zalogowania. sam dojdziesz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lut 2010, 13:17 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2010
Czy bronie trzeba naprawiać?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lut 2010, 13:20 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
jest od tego repair terminal, bronie które nie mają na końcu nazwy (L), dobrze by było naprawiać po zepsuciu

jakieś jeszcze inne pytania, na które są odpowiedzi w poradnikach ? :modlitwa:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Mar 2010, 19:52 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Jedno z moich pierwszych pytań było "Jak sie ładuje amunicje do broni?". Bo po zakupie miałem nadal zero :)
Dopiero ktoś mnie uświadomił że kupiłem zły rodzaj. :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2010, 18:50 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2010
Widziałem zakladkę "beauty" można z tego wnioskować że można się podjąć pracy chirurga plastycznego. Czy można "wyedytować" całe ciało czy tylko części? Gdzie są takie gabinety?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2010, 19:08 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Nick w grze: Furion Fox PL
Uniseb napisał(a):
Widziałem zakladkę "beauty" można z tego wnioskować że można się podjąć pracy chirurga plastycznego. Czy można "wyedytować" całe ciało czy tylko części? Gdzie są takie gabinety?

Obecnie beaty system jest wylaczony. Kiedy jeszcze funkcjonowal mozna bylo zmieniac majac odpowiedni sprzet prawie wszystko w avatarze (oprocz plci :P ) - kolor skory, wzrost, oczy, wlosy, no wszystko :P

//edit

faktycznie, nawet nie zauwazylem, rzadko sie w ostatnich dniach loguje, przepraszam bardzo za wprowadzenie w blad i prosilbym kogos bardziej zorientowanego o opis beauty systemu, czy bardzo rozni sie od starego

(ha, czas znowu hair gel magazynowac :D )

Ostatnio edytowany przez [un]Lucky Fox, 03 Mar 2010, 19:37, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Mar 2010, 19:26 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Wraz z VU 10.8 przywrócono beauty system.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Mar 2010, 15:43 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2010
A czy można wyedytowac wszystkie czesci ciała?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Mar 2010, 15:46 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Uniseb napisał(a):
A czy można wyedytowac wszystkie czesci ciała?

intymnych czesci sie nie da :mrgreen: nie ma pompek do... :lol:

co masz na mysli "wszystkie", bedzie latwiej pomoc jak zadasz precyzyjniejsze pytanie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Mar 2010, 15:47 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
mieć jak boorum ? :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2010, 08:00 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2010
Mam zabardzo wystajacy obojczyk i chce to zmienic.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Kwi 2010, 15:38 
Newbie
Dołączenie:
Kwiecień 2010
Witam, jestem tutaj nowy nie chciałem zakładać nowego tematu więc piszę w tym. Na calypso natrafiłem przypadkiem surfując po internecie. Ściągnąłem, zainstalowałem przeczytałem sporo poradników (opisy tej gry z góry mówiły że niełatwo jest się odnaleźć się w tej grze) wchodzę do gry, gram i gram. Zaczynam zbierać sweat (nie znając jego ceny) Jakież było moje rozczarowanie gry zobaczyłem ofertę "sell 5k sweat, 25 PED" czyli 0,005 PEDa za za jednostkę. Moje pytanie jest następujące czy są ludzie którzy doszli do czegoś w tej grze zaczynając bez żadnego wkładu? Bo jak tu zacząć grać nie mając zamiaru inwestować w grę? Biegając przez dwa tygodnie i zbierając pot? :mrgreen: A następnie pozbywając się zebranych pieniędzy w parę minut?

Następne pytanie brzmi chciałbym zostać minerem jak taka "praca" wygląda czego będę potrzebował i jak bardzo jest to opłacalne.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Kwi 2010, 15:53 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
witam
doszli zbierajac sweat , chyba na moje rozeznanie 80 % polskich graczy w ten sposob doszla do niezlych zasobow finasowych oraz skill w tej grze , ale to bylo , teraz jest trudniej , chociaz musze Ci przyznac oraz reszcie ze testuje ile trzeba czasu spedzic na zbieraniu pota zeby miec kase na obrot . mozliwosci sa duze ale albo trzeba miec cel. chec zeby na poczatku bez wplacanai zarobic troche pedow , a cel to zalezy na czym Ci zalezy - na pieniadzach z tej gry czy budowaniu skila czyli przeznaczaniu zarobkow na podnoszenie swoich skili. co do wyboru profesji to nie doradzam wszystko ma w tej chwili plusy i minusy .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Kwi 2010, 16:27 
Newbie
Dołączenie:
Kwiecień 2010
Nie ukrywam że chciałbym zarobić na tej grze, ale kto wie może ta gra wciągnie mnie na dobre i porzucę tą myśl. Ale odrzuca mnie zbieranie sweata żeby się dorobić, dlatego że jako totalny newbie w tej grze to na 90% stracę pieniądze na których zarabianie poświęciłbym tyle czasu. Inni radzą żeby zająć się handlem, łatwo mówić tym którzy cokolwiek wiedzą na temat tej gry, ja byłbym w stanie nawet zainwestować w tą grę, pytanie tylko po co? Nie znam cen, nie wiem co gdzie i jak... A poradniki dużo nie pomagają. No ale powiedzmy że chcę sobie wyciągać z tej gry jakieś tam pieniądze nie muszą być wcale duże, to co mi poradzicie? A tak całkiem z innej beczki to zawiodło mnie też to że nie działa projekt mentor ;( to by bardzo pomogło powiększać społeczność polską w tej grze.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Kwi 2010, 19:15 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Crobelus napisał(a):
Nie ukrywam że chciałbym zarobić na tej grze, ale kto wie może ta gra wciągnie mnie na dobre i porzucę tą myśl. Ale odrzuca mnie zbieranie sweata żeby się dorobić, dlatego że jako totalny newbie w tej grze to na 90% stracę pieniądze na których zarabianie poświęciłbym tyle czasu. Inni radzą żeby zająć się handlem, łatwo mówić tym którzy cokolwiek wiedzą na temat tej gry, ja byłbym w stanie nawet zainwestować w tą grę, pytanie tylko po co? Nie znam cen, nie wiem co gdzie i jak... A poradniki dużo nie pomagają. No ale powiedzmy że chcę sobie wyciągać z tej gry jakieś tam pieniądze nie muszą być wcale duże, to co mi poradzicie? A tak całkiem z innej beczki to zawiodło mnie też to że nie działa projekt mentor ;( to by bardzo pomogło powiększać społeczność polską w tej grze.

zeby zarabiac gdziekolwiek potrzebny jest i kapital i wiedza, tak w realu jak i w tej grze, nie masz pieniedzy, nie znasz sie = nie zarobisz, kolejna wazna rzecza jest wspolpraca z innymi, niekonieczna, ale duzo daje, rowniez jak w realu, poradniki nie pomagaja w zarabianiu, bo nikt Ci nie napisze jak zarobic pieniadze, nie opisze swojego sposobu na biznes, czzyli jak w real life, sposobow na zarobienie jest pare, jednak dla poczatkujacego jest to bardzo utrudnione, bo poczatkujacych i chcacych zarobic jst duzo = duza konkurenacja, bez opcji mentora polska spolecznosc trzyma sie tak samo jak bylo z mentorem ;) czy da sie dojsc do czegos od zera? da sie, ja zaczalem od zera troszke ponad 1.5 roku temu, nie przyszlo latwo, na poczatku bylo bardzo trudno, sa to setki godzin spedzonych nad probowaniem roznych rzeczy, ale jestem zadowolony z miejsca, gdzie teraz jestem, zapraszam do mojej do galerii osiagniec na forum, jest tam czesc screenow z ciekawych osiagniec, nie mialem nigdy szczegolnego farta jak niektorzy, a mimo to trzymam sie dobrze ;) powodzenia

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Maj 2010, 17:46 
Newbie
Dołączenie:
Maj 2010
Sorry za takie głupie pytanie ale mam mały problem. Zniknął mi celownik i nie wiem jak go przywrócić. Mógłby mi ktoś napisać jak to zrobić?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Maj 2010, 17:47 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
Gdy będziesz zalogowany wciśnij "n" ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Maj 2010, 17:51 
Newbie
Dołączenie:
Maj 2010
Dzięki za ekspresową odpowiedź :)

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości

Panel
Skocz do: