Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2010, 10:52 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2010
Witam forumowiczów

Mam taki mały problem ponieważ nie wiem jak dojść w miejsce gdzie jest z tego co przeczytałem od 7-30 min wypluwany olej, a zarazem beczki z olejem. Wiem gdzie to miejsce jest na mapie, tylko jest to dla mnie spory kawałek jakbym miał iść z buta. Czy są jakieś miejsca w pobliżu Port Atlantis lub inne co mnie niedaleko miejsca z olejem przeteleportują ?
Jeśli ktoś wie to z góry dziękuje za pomoc i prosiłbym o dokładny opis jak tam dojść.

Pozdrawiam Serdecznie

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2010, 12:07 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
za pierwszym razem trzeba z buta, wiadomo, ze pierwszy raz musi bolec :mrgreen: a jak odkryjesz nowe teleporty to nastepnym razem juz nie bedzie trzeba z buta :) chyba, ze kupisz teleport chip + mind essence i bedziesz sie teleportowal, poza tym nie liczylbym na zlapanie beczki na oil rogu :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2010, 12:18 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
witam

u tutaj jest ogolna uwaga do wszystkich poczatkujacych graczy , starych tez zreszta , podstawa ktora sie nauczylem bylo zrobienie prawie wszystkich Tp chociaz na calypso , dla mnie to tez bylo daleko ,a niektore nowe Tp byly mordega. Nie uzywalem teleport chipa gdyz jak XII zwiedzalem i ogladalem teren . powiesz po co, po to zeby to miec a nuz sie przyda bo trzeba isc tam na hunt . teraz masz nawet ulatwione zadanie bo biorac mape z entropedii i patrzac gdzie sa linie revivali i wystarczy dojsc do jakiegos punktu wcisna T i masz np nastepny Tp bez biegania przez tereny gdzie mozesz nie przejsc . I nie mow mi ze to trudne i dlugo trwa ,tylko trzeba przejsc sie, poswiecic troche czasu nic nie stracisz a zyskasz wiedze o terenie. ja zrobilem jak nie widzialem sensu dla siebie by polowac.

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2010, 14:33 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2010
Dziękuje uprzejmie za pomoc i odp tak zrobie. Jeśli chodzi o beczke choćbym miał się zesrać że tak powiem to złapie jakomś lub coś bo jest warta od 15 - 20 ped z tego co czytałem i moim wysiłkiem będzie też postaranie się złapania tego.:D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2010, 15:03 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Rampidro napisał(a):
Dziękuje uprzejmie za pomoc i odp tak zrobie. Jeśli chodzi o beczke choćbym miał się zesrać że tak powiem to złapie jakomś lub coś bo jest warta od 15 - 20 ped z tego co czytałem i moim wysiłkiem będzie też postaranie się złapania tego.:D

zakup duzo papieru, moze sie przydac :mrgreen: a tak na serio to problemem nie jest dostanie sie na oil rig, a niesympatyczne osoby, ktore tam beda Cie zabijac jak tylko za blisko podejdziesz ;) no, ale nie jest to niemozliwe do osiagniecia, pypek dal rady to i Ty dasz :)

PS. z tym 15-20 PED za beczke to chyba ciut przesadziles, chyba juz tak duzo nie leci, ale nie dam sobie glowym, ani nic innego uciac ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2010, 15:48 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Task Force
Nick w grze: Tomek Strix Strix
o ile pamiętam to beczki na oil rigu dawały do 12 ped, ale też mogę się mylić.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2010, 15:55 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
5-20ped kiedyÅ›..

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2010, 16:02 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
http://www.planetcalypso.com/news/pages ... /index.xml

9000$ rocznie idzie na Rig, 90 000 PED, co daje ~246 PED na dzien, czyli ~10 PED na godzine, marna pompa :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2010, 16:08 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Society: Task Force
Nick w grze: Tomek Strix Strix
oka, ale w tych kalkulacjach musisz odjąć shutdowny serverów na maintance, upgrady, a tego trochę jest, więc ta średnia się zawyża trochę.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2010, 16:19 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
srednia godzinowa tak, natomiast srednia dzienna pozostaje bez zmian :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lut 2010, 17:05 
Beginner
Dołączenie:
Listopad 2006
Society: Art of Mining
Nick w grze: lukas will blake
Nie wim czy tam wogole sie dostaniesz, no chyba ze posprzątane przez Uberki. Chcielismy sobie kiedys z kumplem pobic troxy na rigu, a tu nas pajączki przywitały :D

Jest takie stare powiedzenie "Dla chcÄ…cego nic trudnego". Powodzenia w wyprawie.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2010, 09:53 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Z tego co pamiętam to na rigu kiedyś beczki wypadały w odstępach od 10 do 20 minut, ilość oil w jednej beczce był od 699 do 1599 sztuk, z tego co mi wiadomo to ilość oleju w beczce się nie zmieniła a średni czas oczekiwania wydłużył się do 45 minut. W zeszłym miesiącu byłem na rigu dwa razy: jednym razem było zupełnie pusto i przez 30 min czekałem na dropa - nic nie wypadło po czym przyszły łebki z cK i szybko mnie ubiły; za drugim razem trafiłem na spore zbiorowisko ludzi zaangażowanych w walkę każdy z każdym - tu jest szansa na złapanie beczki ale musisz się wykazać szybkością, odrobiną taktyki oraz sprytem, a i szczęście ma tu też duże znaczenie... no i pamietaj, że pomarańczowe ubranko przyciąga wszystkie celowniki. Powodzenia ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2010, 09:56 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
JIIIS napisał(a):
http://www.planetcalypso.com/news/pages/2009/10/07/8402/index.xml

9000$ rocznie idzie na Rig, 90 000 PED, co daje ~246 PED na dzien, czyli ~10 PED na godzine, marna pompa :mrgreen:

z tego co piszą wyżej marnie się to ma do tego co pisze MA :) 1/10 tego to może :D

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości

Panel
Skocz do: