Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2009, 17:49 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2009
HP: 0
Nick w grze: Lukasz Loktus II
Cześć i czołem :)
Chciałbym poruszyć tu temat kamyczków owoców i wszystkiego co możemy znależć na ziemi.Osobiście mam już dość chaosu panującego w sweat campie...Więc myśle ze inicjatywa wrzucenia tu kilka (zdjęć ?) z terenami gdzie jest mało mobków bądz niema ich w ogóle nie jest zła.Sądze że wielu nowych graczy w tym ja :mrgreen: skorzystają na tym.
Dzieki z góry za pomoc .

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2009, 17:56 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
na Ametherze (kontynent z Treasure Island) miedzy Land Areami

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2009, 18:03 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2009
JIIIS napisał(a):
na Ametherze (kontynent z Treasure Island) miedzy Land Areami

tak ja pisałem prosiłbym o screeny z mapą bo nie sądze aby total newbie za dobrze orientował sie w nazwach z tej pomocy może skorzystac naprawde wiele osób .. chyba :roll:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2009, 18:55 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Eudoria
http://img.webme.com/pic/c/cazadoresfur ... 7_high.jpg

Amethera
http://img.webme.com/pic/c/cazadoresfur ... rtivos.jpg

na Ametherze miedzy LA, czyli miedzy zielonymi obszarami, dasz rade :P

PS. ateush, tych linkow chyba nie ma jeszcze w bazie linkow za to sa dwa ze starymi mapami, moznaby updejcik zrobic ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2009, 19:38 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2009
Society: Brak
Nick w grze: Jaca Jacek Czerniak
Tylko uwazaj bo jak wpadniesz do takiego landu to z wyjsciem jest problem :lol:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2009, 19:53 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Ja bym chcial screenshoty i dokladne lokalizacje pozsotawionych i gotowych do podniesienia przedmiotow przez innych graczy , moga byc bardzo cenne nie robi to roznicy . Chialbym jeszcze prosic o gotowe screeny i dokaldne lokalizacje owockow , drogich kamykow i wszystkiego na czym mozna zrobic kase . Z gory dziekuje napewno wiele newbie tez skorzysta.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2009, 20:10 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
RafiS napisał(a):
Jlokalizacje pozsotawionych i gotowych do podniesienia przedmiotow przez innych graczy , moga byc bardzo cenne nie robi to roznicy . Chialbym jeszcze prosic o gotowe screeny i dokaldne lokalizacje owockow , drogich kamykow i wszystkiego na czym mozna zrobic kase . Z gory dziekuje napewno wiele newbie tez skorzysta.

hm RafiS nie bardzo wiem jak Ci pomoc, aukcja? ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2009, 21:54 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2009
Rafis widziałem wiele Twoich postów i w niewielu piszesz coś mądrego ...niewiem również co zrobili Ci nowi gracze bo zazwyczaj to ich gnębisz za niewiedze..cóż sa ludzie i parapety :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2009, 22:20 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Lokitus napisał(a):
niewiem również co zrobili Ci nowi gracze bo zazwyczaj to ich gnębisz za niewiedze

nie do konca za niewiedze, ale za lenistwo, jak Ci napisalem Amethera miedzy landami, to mogles spokojnie teleportowac sie na tamten kontynent i chodzic i probowac, odkrywac samemu, chyba to jest wlasnie najfajniejsze, a nie wklej obrazek i gdzie mam isc :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2009, 22:28 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2009
Tak czy inaczej dzięki za odpowiedz jaka by ona nie była mi się przyda..a co lenistwa to chyba każdy kiedyś na to choruje czyż nie ?:D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2009, 22:48 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Lokitus napisał(a):
Tak czy inaczej dzięki za odpowiedz jaka by ona nie była mi się przyda..a co lenistwa to chyba każdy kiedyś na to choruje czyż nie ?:D

czasem trzeba pomoc takiego pacjenta podleczyc ;)

a wracajac jeszcze do zbierania owocow i kamieni, zbieralem duzo, chyba nawet za duzo, generalnie trafia sie je w miare losowo, nie ma lepszych i gorszych miejsc, kilka wskazowek: nie wiem jak jest teraz, ale dawniej bylo tak, ze na Treasure Island trafialo sie je czesciej, ale byly to "male" krzaki, czy kupki kamieni (kilka-kilkanascie, trafialo sie kilka na godz.), na innych terenach byly rzadsze, ale juz bardziej dorodne (kilkanascie-kilkadziesiat, czasem kilkaset, czasem 1 znalezisko na 2 godz., czasem czesciej), najlepiej bylo na CND, gdzie bylo b. malo, ale za to b. duze (po kilkaset sztuk), jak jest teraz nie wiem :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2009, 22:55 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2009
Zapewne utrudnily to jak sweating mniej ale drożej się sprzedaje mam nadzieje :) Bede miał okazje sie przekonać :wink:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2009, 23:02 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
Lokitus napisał(a):
Rafis widziałem wiele Twoich postów i w niewielu piszesz coś mądrego ...niewiem również co zrobili Ci nowi gracze bo zazwyczaj to ich gnębisz za niewiedze..cóż sa ludzie i parapety :D

to moze ja ci wytlumacze, skoro inteligencji nie styka.... gra jest za realna kase, zbiera sie towar ktory sprzedajesz za realna kase...podaj mi choc pol powodu (racjonalnego), dla ktorego ktokolwiek mialby sie dzielic z toba czy kimkolwiek innym sposobami na zarabianie kasy w tym systemie.... zwlaszcza podajac miejsca, czas i tepe....
listosci, mowiac ogolnie.....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2009, 23:12 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2009
Ja widze że Twoja umiejętnosć pojmowania tekstu jest niska lub co gorsze bardzo niska nie pytałem tu o o żadne sposoby zarabiana tylko o....tu podkreślam miejsce w którym mobków jest mało lub niema ich w ogóle litości...? nie pytałem o tereny gdzie jest najwięcej tych śmieci.Reszty Twojego postu o inteligencji komentowac nie będe :wink:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2009, 23:23 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
po pierwsze nie podnos glosu, kultury kurfa troche - poczytaj o netykiecie w wolnym czasie
po drugie, nie dosc, ze malo inteligencji to lenistwa duzo.... polataj po amie i eudorii i sprawdz gdzie jest malo mobow, lol
po trzecie, sadzisz, ze nikt nie ma nic innego do roboty niz wrzucac ci skriny gdzie jest malo mobow a duzo surowcow, kamykow, owocow ??? naprawde jestes, az tak malo - madry, ze nie domysliles, ze my stare grzyby i polinteligenci, domyslimy sie o co ci chodzi ? rofl
po czwarte, moze pokopac za ciebie, owockow i kamyczkow nazbierac, tudziez pohuncic ? podaj tylko nr konta na ktory przelew zrobic...
kurfa dno, coraz wieksze *...* zaczynaja grac w ten syf, czas konczyc zdaje sie, za chwile zrobi sie tu druga tibia, albo inne gowno

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2009, 23:39 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2009
A Ty dalej ogarnij się gdzie napisałem "dużo surowców" ?! Widać że nie potrafisz panować nad sobą te ostatnie linijki o tym świadczą . Radze idz do specjalisty lub rzuć tą gre bo ja zadałem proste pytanie a Ty piszesz mi tu niewiadomo co...Niestety widze że niepotrafisz przyznać się do błędu :| Dla mnie temat zamknięty . Sam sięgasz dna bo Ci ta gra robi wode z mozgu pseudo inteligencie powodzenia w grze :wink:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lis 2009, 23:45 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
"ogarnij sie", "panowac nad soba", "ostatnie linijki o tym swiadcza", "rzuc te gre..... bo ci robi wode z mozgu", "siegasz dna"...lol gdzies ty sie chowal.... plus te emotikony...ty zamykasz temat ? a kto ty jestes ?
koles, mimochodem chcesz wyludzic meijscowki od starszych graczy, a dupy ci sie ruszyc nie chce, zeby sprawdzic gdzie wystepuje mniej mobow, nazwy (wszelakie) sa ci sa obce, prosisz o skriny itd, itp
konto na forum masz od lipca, wiec pewnie jakos tak zaczales grac, dalej nie opanowales podstawowego slownika tej gry ? to co tu robisz ? na okazje liczysz ?
wroc do ksiazek, szkoda sesji zawalic

btw jak popelniam jakis blad to przepraszam, czym automatycznie przyznaje sie do popelnienia tegoz, tu nie widze bledu, uzywam inteligencji do wyciagania wnioskow, ty wiekszych liter do prowadzenia "dyskusji"
faktycznie o mojej polinteligencji nie warto rozmawiac, w kazdym razie, nie z toba, kilku takich inteligentow jak ty sklada sie na moja polinteligencje

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2009, 07:10 
Beginner
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Art of Mining
Nick w grze: lukas will blake
Musze przyznac, ze zgadzam sie z /martem, tylko zbyt sie uniosł ze swoją ewangelią, znaczy i tak ich marte na ziemie nie sprowadzisz, dowiedzą się o tej grze wszystkiego jak przegrają grubą kasę, a wy stare grzyby nie przegrywacie bo wiecie cos co oni nie wiedzą WIEDZA O SYSTEMIE I PRĘŻNOŚĆ W TYMŻE. Wy macie tą przewagę wypracowaną z własnego doswiadczenia, a nawet w wiedzę, ktra pozwala wam tak długo grać, a oni zginą, albo przetrwają o ile w porę się "ogarną".

Profil E-mail Offline
PostPost został usunięty przez will 13 Lis 2009, 07:11.
Powód: p2x ten sam post
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2009, 08:42 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Do wszystkiego trzeba zachować umiar - i nie przeginać w żadną ze stron.
Nie ma czym się gorączkować: kto chce niech odpowie jak może i pomoże.
A kto nie - niech temat zignoruje (zaczynam się powtarzać).

Wszyscy narzekają jak trudno jest w Entropii a mało kto zdaje sobie sprawę,
że podstawą do tego aby było lepiej jest napływ nowych graczy.
Myślę, że warto pomagać nowym i stwarzać dobrą atmosferę
- zachęcającą zarówno do gry jak i aktywności na forum.

I o dobrą atmosferę i przychylność dla nowych ośmielam się prosić "stare grzyby".

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2009, 10:52 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
ateush napisał(a):
Do wszystkiego trzeba zachować umiar - i nie przeginać w żadną ze stron.
Nie ma czym się gorączkować: kto chce niech odpowie jak może i pomoże.
A kto nie - niech temat zignoruje (zaczynam się powtarzać).

Wszyscy narzekają jak trudno jest w Entropii a mało kto zdaje sobie sprawę,
że podstawą do tego aby było lepiej jest napływ nowych graczy.
Myślę, że warto pomagać nowym i stwarzać dobrą atmosferę
- zachęcającą zarówno do gry jak i aktywności na forum.

I o dobrą atmosferę i przychylność dla nowych ośmielam się prosić "stare grzyby".

Scenka z życia forum:

Martre w odpowiedzi na post atiego:

"Jak to się nie ma co gorączkować!? Jak to!? Przecież on chce grać za darmo! Zabrać z gry pieniądze! Moje pieniądze! Prawdziwe pieniądze!!! I stawia emoty! No nienormalny! Emoty stawia w poście! I co stare grzyby!? Jakie stare grzyby!? Że niby takie wąsate jak w jakimś Mario!? Nie jestem grzybem! Nie będzie mnie deptał jakiś hydraulik w czerwonym ubranku... albo zielonym! Głupie nooby przychodzą na forum i chcą żeby im wszystko na tacy podano! Bezmózgi! Idoci! Pokolenie Tibii!"

A Sivy na to:

"Hahahahaha"

A ati na to:

"Martre, przypominam Ci, że to nowi gracze są przyszłością tej gry. Dzięki nim także i my - starzy wyjadacze odczujemy pewne korzyści. Dlatego uważam, że powinno się pomagać każdemu nowemu użytkownikomwi forum wspierać go i służyć pomocą jakże potrzebną przy pierwszych krokach w grze. Ty również kiedyś nie miałeś wiedzy na temat EU więc powinieneś zrozumieć, no chyba, że jak to mawiają "zapomniał wół jak cielęciem był".

A noob na to:

"ej czesc jestem tu nowy i nic nie mam :shock: niech ktos da mi jakas bron to oddam jak zarobie na cos lepszego. aha :!: i poowieccie mi sposub jak sie zarabia i wyplaca :twisted: :twisted: prawdziwe pieniondze bo slyszalem ze tak mozna w rej grze!!!"

A ati na to:

:?

A Martre na to:

:?

Ku.wa, co ja bym bez Was w pracy zrobił... zanudziłbym się :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2009, 11:34 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
lol sivy :lol:

jeden wtret sivy, jak ja zaczynalem tracic czas i energie na eu, to przez rok bez mala zasuwalem sam po calypso, bez soc, bez mentora itepe, nie zadajac jednoczesnie gupich pytan na forum ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2009, 12:32 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Widze ze wywolalem swoim postem burze w szklance wody ... nie o to mi chodzilo ,piszac tego typu posty dokladnie wtracam w nie tyle samo ironi ile gracz lenistwa i glupoty .
Gdy zaczynalem przygode z ta gra nie bylo zadnych poradnikow , zero tutoriali , istnialo forum na ktorym nie bylo nic, ktos gdy cos wiedzial traktowal to jak skarb bo wiedza jest skarbem. Istniala stronka nie pamietam nazwy soca ale prowadzil ja FallenAngel jesli dobrze pamietam bylo tam odnosnie miningu napisane 3 zdania jaka maszynke uzyc do czego i to bylo wystarczajace , czlowiek ktory cos chce sam poskleja fakty ruszy glowa i podziala na wlasna reke. Takie podejscie do calej gry bylo dla mnie czyms fenomenalnie podniecajacym odkrywalem rzeczy ktore byly dla mnie zaskoczeniem i podobalo mi sie to w entropi najbardziej. W tej chwili sa setki poradnikow tabelki statystyki wszystkiego co moze byc , linki do stron o wszystkim, gracze dwoja sie i troja zeby pomagac nowym - nie majac z tego zadnych korzysci, a mimo tego co jakis czas trafia sie ewenement ktory uwaza ze moze przeskoczyc caly system wyciagnac pare super dla niego istotnych rzeczy po trupach dojsc do celu i trzepac sianko ... niestety tak to niedziala.
Sa gracze ktorzy doskonale wiedza dlaczego wole postem podku rwi ajacym kogos zmusic do myslenia , inni odbieraja to ze sie z kogos smieje . Jest wiele drogi kolego tematow w ktorych na madre pytania gracze odpowiadaja madrze w twoich pytaniach przebija zwykly instynkt cwaniaka , wolalbys by inny gracz poszedl namalowal ci mape i zrobil screeny nizeli samemu cos ruszyc glowa . To na tyle .
Naplyw nowych graczy mnie przeraza srednia wieku to max 15 lat z tego co czytam. Wiek powinien byc weryfikowany przy zakladaniu kont poprzez wysylanie scana dowodu innych metod nie widze na wyeliminowanie pewnej grupy ktora od jakiegos czasu do tego stopnia zaniza jakosc forum ze nikomu nie chce sie juz nawet tego co tu sie dzieje czytac i smiac sie z tego a to juz jest przykre.

Browarek dla wszystkich "dziadkow z entropii" ludzie trzeba zalozyc ruch walki z glupota i lenistwem .... :)

p.s. Lokitus niezmiernie mi milo ze tak wnikliwie czytasz moje posty ...

Jeszcze cos dopisze nie chce zakladac nowego tematu a ten wystarczajaco duzo ludzi czyta...
Chcialbym zwrocic uwage na to jak niewiele pojawia sie nowych tematow w ktorych dyskutujemy o sensownych rzeczach, kiedys na 15 stron temat miningu byl tak czesto dyskutowany , kazdy mial cos do powiedzenia , to samo tematy o broniach startegiach polowania o wszystkim . W tej chwili forum zjechalo z jakoscia tego typu rozmow ze 90 % postow to szukam mentora ktory mi pomoze zainstalowac gre !! Co sie stalo ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2009, 12:58 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2009
Niewiem czy dziś ta gra podnieca czy bardziej irytuje ... co do mojego pytania spowodowane bylo ono tym że dobiegniecie nowa postacia w wiele miejsc graniczy z cudem.. no cóz reakcja jest jaka jest Wam sie wszystko wydaje proste,banalne itd. Przyznam że na tym forum ubliżać potraficie świetnie ... uznałem że niema sensu czegokolwiek tu pisać bo i tak żekomi weterani zrównają Cie z błotem pośmieją się a temat zostanie zamknięty bo niema w nim nic sensownego ..a jeśli temat sie nie podoba to zignoroucje tak już ktoś Wam to pisał bo wdawając sie w dyskusje z takim noobem jak ja zniżacie sie do jego poziomu :wink:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2009, 13:04 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Martre napisał(a):
lol sivy :lol:

jeden wtret sivy, jak ja zaczynalem tracic czas i energie na eu, to przez rok bez mala zasuwalem sam po calypso, bez soc, bez mentora itepe, nie zadajac jednoczesnie gupich pytan na forum ;)

Uwierz lub nie ale miałem jeszcze do posta dopisać "A Martre na to:...(i tutaj dokładnie Twoje słowa)" - tylko robota mnie goniła i nie miałem czasu sie rozpisywać... :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2009, 13:20 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Ceizko mowic o podobaniu sie twojego tematu , szybciej mozna byloby go oceniac w skali zabawnosci. To ze jestes leniwy niczeog nie tlumaczy , sam z siebie robisz niedolege infantylnego i czego pozniej sie spodziewasz ? Ciezko cie inaczej odebrac , nie wiem czy to co napisalem zrozumiales, chcesz screenshoty czy namalowac mape ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2009, 13:23 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2009
Society: Brak
Nick w grze: Jaca Jacek Czerniak
Lokitus napisał(a):
co do mojego pytania spowodowane bylo ono tym że dobiegniecie nowa postacia w wiele miejsc graniczy z cudem..

No to ci powiem ze ja biegam po calym kontynencie w samych gatkach :lol: 75% Amethery moge smialo powiedziec przebieglem. Wiadomo sa miejsca gdzie jest mob jeden na drugim ale zawsze znajdzie sie sposob aby obejsc.Nie korzystalem z tej mapki co podal Piotr teraz gdy ja mam jest o wiele latwiej :o

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2009, 13:32 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Lokitus napisał(a):
Przyznam że na tym forum ubliżać potraficie świetnie ... uznałem że niema sensu czegokolwiek tu pisać bo i tak żekomi weterani zrównają Cie z błotem pośmieją się a temat zostanie zamknięty bo niema w nim nic sensownego
I takich właśnie sytuacji sobie nie życzę - aby nowy w ten sposób odbierał to forum.

Rafis się dziwisz, że mało ciekawych tematów - forumowe dziadki już wszystko obgadały co chciały
a nowi mają takie problemy jak widać. Jeśli nie pozwolimy się im wciągnąć w grę i forum
- nie będzie miał kto zakładać nowych i ciekawych tematów. Skończy się na pytaniach nowicjuszy
i stękaniach dziadków. Nowi odejdą po takich odpowiedziach i nie zadadzą już ciekawych pytań ani nie zaczną ciekawych tematów - bo może znów ktoś ich zjedzie. A starzy dalej nie będą mieli o czym pisać bo już wszystko wiedzą...

Za taki stan rzeczy wcale nie sÄ… odpowiedzialni ci co trafiajÄ… pierwszy raz do gry i na forum.
Więc proszę jeszcze raz o ignorowanie takich tematów które uważacie za przejaw lenistwa
- sama gra i życie zweryfikuje graczy - bez konieczności sprawdzania dowodów bo jak wiadomo wiek o wszystkim nie świadczy i jest sporo młodych i bystrych.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2009, 13:41 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Ateush teraz to chyba przesadziles ... kto kogo obraza - prosze cie . Przeczytaj post tego pseudo intelekta w kotrym nazwal mnie parapetem, czego pozniej sie spodziewasz ? Nie zareagowalem na to ale innym puscily nerwy . Mamy sie cackac z takimi nedolegami jak z cennym skarbem ? Naturalna selekcja i tyle niech odpadaja skoro na dzien dobry nie sa w stanie sami sobei poradzic dalej bedzie tylko gorzej , zaczna cwaniakowac na roznesposoby bo zoabcza ze sa naiwni ludzie ktorzy za bardzo pomagaja , a jesli pomagaja to moze da sie ich naciagnac na jakas sumke ...
Obserwuje nowych ktorzy sie pojawiaja i jesli ma to uchronic reszte to uwazam ze lepiej jak zrezygnuja na dzien dobry jak pozniej ma to byc fabryka oszolomow .
Jednym z graczy ktory moze juz nie jest takim nowym ale przygladalem sie JIIS i uwazam ze gdyby kazdy nowy tak ewoluowal byloby wspaniale, sam poczytal , sam powyciagal wnioski pytal i dostawal tez kasilwe uwagi ale wiedzial ze ma rozum i da rade , takich ludzi sie ceni a nie takich co chca gotowych receptur na kase, odrazu zaloz dzial wyplaty kasy i moze tam robmy dla nich zrzute zeby sie nei przemeczali w ta tak ciezka gre ...

Ostatnio edytowany przez RafiS, 13 Lis 2009, 13:43, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2009, 13:43 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
to raczej ati chodzi o to, zeby takie tematy ucinac jak najszybciej... dlatego, ze zawsze sie ktos znajdzie i "wyciagnie pomocna dlon" i zrobi te (pzrykladowe) skriny, mapke narysuje..itd
ta kompletnie niczym nieuzasadniona pomoc, w tak blachych sprawa skutkuje tym, ze tego rodzaju tematow pojawia sie ostatnio coraz wiecej....
dojdzie do sytuacji, ze powstanie watek - "czy moze mi ktos przetlumaczyc zdanie, ktore ktos do mnie, na czacie napisal ?? "
albo - "jak placic ped karta ??", "jak sie sciaga ubranie/armor?", i tym podobne bzdety

kazdy ma wlasne sposoby na zarabianie, jak w zyciu, nie widze powodu, zeby sie nimi dzielic poza ogolnymi stwierdzeniami, rob to lub to
a prosba o skriny z miejscami gdzie jest mniej mobow, jest po prostu niewiarygodnie glupia i tyle

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2009, 13:54 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2009
Już możecie skończyć być może głupio sie zapytałem ale otrzymałem odpowiedz możecie sobie darować dzięki bogu już udzielać sie nie bede ...Najlepiej jakiś wielki napis na stronie głównej by sie przydał pamietaj nie pytaj o nic głupiego a najlepiej sam dojdz do wszystkiego jak wiekszosc tu :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2009, 14:11 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Lokitus napisał(a):
Niewiem czy dziś ta gra podnieca czy bardziej irytuje ... co do mojego pytania spowodowane bylo ono tym że dobiegniecie nowa postacia w wiele miejsc graniczy z cudem...

i podnieca i irytuje :mrgreen:

to jeszcze na koniec: jezeli mozesz zainwestuj w Lesser Teleport Chip i miej przy sobie pare Mind Essence (na wszelki wypadek jak utkniesz w jakims zadupiu z mocnymi mobami), biegajac/chodzac trzymaj sie brzegow rzek, morz, zawsze mozna moba utopic, nie podchodz za blisko do moba to Cie nie zje ;) (na wiekszosc wystarczy zeby sie nie znalazly w srodkowym kolku na radarze), rusz tylek i zwiedzaj :mrgreen:

PS. hehe, dzieki RafiS ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2009, 14:33 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
No prosze posutkowalo jednak trzeba terapi wstrzasowej zeby ruszyc glowa , celem pobudzenia aktywnosci intelektualnej . Jestem w stanie sie poswiecic i moga mnie bluzgac dzieciaki jesli ma to poskutkowac ich przyspieszonym trybem wchlaniania wiedzy i korzystania z forum ...

Pamietaj nikt nie ma na celu pozbycie sie ciebie czy zniechecenie do gry jak i rozmow na forum , ale jak juz zauwazyles nie tarfiles do przedszkola a sposob w jakiej tu dyskutujemy napewno dala ci do myslenia ... Na nastepny raz nie chodzi zebys sie bal zapytac ale zanim palniesz glupote wiedz o tym ze to przeczytaja dorosli ludzie ktorzy nie zawsze maja sile by sie wysilac na cos co jst 30 razy juz opisane ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2009, 14:52 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2009
Ale nie omieszkacie czasem sobie coś napisać :P Ja broń boże nie brałem z tego co tu pisaliście do siebie a wrecz przeciwnie ten temat uświadomił mi że słowa dobierać trzeba uważnie i nie jest to jakiś czacik do jakich przywykłem w grach mmo ... Jeśli ktos jezcze chce mnie w czymś uświadomić prosze bardzo jestem otwarty na wszystko :wink:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2009, 15:10 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
hyhy ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2009, 16:52 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
witam

no i znow Gucio "wyszedl ".

wiesz ATi ja zachecam graczy do tej gry nawet mi sie udalo zaszczepic 3 osoba powrot , nieraz sam sie gubie , moj angielski jest "the best " , ale slecze i czytam posty , czytam i tlumacze ze slownikiem EF.com (jak glupek , nie doluczony ) , nieraz zadaje pytania na FL ,nieraz na soc chacie , ALE nauczylem sie sam przetrwania w tej grze , wiesz ile gram w nia ,jak dlugo , ale takiego tematu bym nie wymyslil ,chociaz mnie nieraz korci . reslerzy - Ci najbardziej "ulubieni" ( a znasz ich ) -nie podpowiedza Ci jak zarobic chociaz 10 pedow w godzinne , bo sami musza tyrac na miesieczna wyplate z EU dla siebie . wiec konkurencja w tej grze jest brutalna ,wrecz dzungla . Nie bralem mentoringu ,gdyz uwazalem ten system za oblude , ja mialem jednego ucznia i jak skonczyl spytal mi sie "czy teraz bedzie mial lepiej , czy looty beda dobre ,czy.... itd i itp " - dostal jedna odpowiedz teraz to dopiero bedziesz mial przesrane , bedziesz tracil kilka razy wiecej niz jak byles pocztkujacym . No i przestal grac , gra Go przerosla , a myslem ze podola. Za to poznalem jednego; mozna powiedziec wrecz genialnego gracza ktoremu tak samo dalem " wedke " do reki i kilka uwag , no moze rad i w kilka tygodni zaskoczyl mnie wiedza jaka zdobyl sam dzieki kilku podpowiedzia takim ktore dobrze trzeba "czytac "- ja na to stracilem kilka tysiecy pedow i kupe czasu. Nie zaprzeczam nie kazdy jest inteligienty , nie kazdy wszystko kojarzy odrazu ( ja wrecz tragiczny jestem ). ALE jedna zasada kazdy na swoje jedzenie musi sam zarobic , chyba ze jest uposledzony fizycznie lub umyslowo ( nie jest to przytyk do Ciebie Lokitus ). Sam i jeszcze raz sam nieraz dzieki temu moze zdobedziesz wieksza wiedze niz MY mamy starzy wyjadacze , bo zobaczysz to co My juz nie widzimy lub widzimy inaczej .

JC
przepraszam ze tak duzo " pieprzylem ", ale moze nie odrzeczy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2009, 17:25 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2009
No i ja sie zgadzam... chociaż na początku miałem z tym problem to przyznaje popełniłem błąd nawet duży przynajmniej bede wiedział na przyszłość o co nie pytać :wink: Myśle że dam rade.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2009, 19:42 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
JC dobrze mówi polać mu.
Ja gram w to gówno już troche i za każdy pec włożyłem swój czas i nerwy i nieraz byłem w dołku w takich sytuacjach sprzedawałem swoje skile z nadzieją że nastepne rundy (miningu,huntingu) bendą lepsze.
Może to nie na temat ale czasam dobrzd tak pop....rzyć coś od rzeczy

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2009, 20:23 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
witam

polecam Ci Lokitus jeden topic - Baranq - to jest topic ktory mam zawsze w pamieci i zawsze bede podziwila . Szedl powoli do gory, mozolnie ,kazdy mial dla niego jakas podpowiedz ,kazdy mu radzil -zmien to, wez wyzszy amp, wiekszy poszukiwac , nie konsekwetnie bez zrywow bez fajerwekow ,wykladal kase po lini ktora moze byla nie dla narwancow , ale coraz wyzej az bach ,server oddal to co wlozyl w ziemie, to ile bomb wywalil .Po drodze zbieral tyle ile mu dawalo MA . To jest cos co nazywa sie " malymi lyczkami , nie haustami " , bo sie zachlysniesz i "poplyniesz dwa razy wiecej .
Ilekroc rozmawialem z roznymi graczami z Polski i nie tylko , to tylko przez konsekwecje mozna dojsc do czegos w tej grze . Wiem ile to Mu czasu zajeło ,wiem ile mial dolkow ( kazdy ma ) ,ale dostal upragnione ATh ,a pozniej dodatek :).

pozatym uwazam ze sprzedaz skill wchodzi tylko w rachube ze konczysz gre ,albo chcesz odpoczac od niej - Nie sprzedawajcie podstawoego skilla , posrednie tak ale tego glownego nigdy . Ja majac nawet zero na karcie szukalem mozliwosci jakiegokolwiek zdobycia pedow.wyprzedawalem caly storeg ,ale nie skilla .
Eu/PE jest najbardziej gotowkowa "żerna " gra jaka znam. zawsze mam duzo watpliwosci czy jeszcze cos osiagne, ale gram dla siebie , dla swojej przyjemnosci rozgryzania tego co jakis programista napisal ,chociaz nie znam sie na programach, kazdy program ma schemat , wzor,ktory jest powtarzalny .

Jc
ps polewam narazie sobie sam , moze na spotkaniu w Krakowie bede polewal tez innym .:))

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Lis 2009, 23:43 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
JC nie do konca wszystko jest powtarzalne w jezyku programisty jest banalna komenda" random " ktora powoduje iz nic nie jest takei same i powtarzalne ... no i sa przeciez magiczne suwaczki ktorymi steruje MA ;)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 60 gości

Panel
Skocz do: