Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 16:44 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 9
HP: 0
Nick w grze: Mannuel Mandrake Drake
Witajcie, ponieważ jest wiele niespójności na forach ogólnych, początkującym górnikom ciężko zapewne (mi tak) znaleźć to co ich interesuje.

1. w moim przypadku są to rejony występowania złóż,

2. zasady występowania złóż(czy są losowe)

3. gdzie się lepiej nie zapuszczać.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 17:23 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Posty: 425
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
ad 1
Wraz z nowym silnikiem graficznym , zmieniły się rejony występowania konkretnych zloz.
Musisz biegać sam i poznawać tereny - w ten sposób najlepiej się nauczysz miningu.

ad 2
Na danym terenie występują zawsze konkretne minerały np na Landzie LA099 zawsze cald , lyst i cumbr.
Aczkolwiek wraz z wielkimi wydarzeniami ( Jak np update 10 ) może się to zmienić :-) i zabawa w poszukiwanie dobrych miejsc do miningu zaczyna się od nowa.

ad3
Jeżeli jesteś początkującym graczem omijaj pvp4 , umiejętne kopanie pozwala tam na stały profit ale to nie zabawa dla początkującego.

Pozdrawiam ,
Loss


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 18:26 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 23
Faktycznie cordy miejsc by sie przydaly bo narazie tak latam po swiecie i szukam, zle miejsce boli bardzo, narazie udalo mi sie w jednym miejscu z 50 skanow wykopac 45ped, a wdrugim miejscu po 20 skanach zero.
Ale chyba ci co teraz znajduja dobre miejsca beda siedzic jakis czas cicho, cena surowcow moze urosnie i zarobia wiecej :)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 18:39 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 1923
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
hmm widzisz, nikt, ani tu ani na innym forum cordow ci nie poda, z prostej przyczyny, wykopujesz w jakims sensie realne pieniadze, to raz, dwa nie ma gwarancji, ze jesli rzucisz na tych samych kordach bombe/sonde, to cos wykopiesz ;)
inaczej niz empirycznie nie jestes w stanie zbadac calypso pod wzgledem wystepowania surowcow
moge ci podac cordy do blood moss np, tylko co z tego jak to wystepuje tylko na pvp 4 ...
polataj i porozgladaj sie, nie ma innego sposobu, ewentualnie na entropia forum, ludziki czasem ogolnie rysuja mapy wystepowania danych surowcow (oczywiscie bez cordow)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 18:45 
Beginner
Dołączenie:
Listopad 2006
Posty: 270
HP: 155
Society: Art of Mining
Nick w grze: lukas will blake
Dokładnych koordów nikt ci nie poda, tam gdzie wczoraj miałeś hofa dziś moze tam byc pusto ;)
Generalnie rodzeje surowcow na danym terenie nie uległy drastycznej zmianie, aczkolwiek sie troche pozmieniało w shinook nadal jest duru, belk i gazz, ale tez cumb znalazłem, i na moje oko za duzo lysta jest, teraz go mozna znaleźć wszędzie.
Mam jeszcze takie wrażenie, że częstotliwość występowania złóz spadła i to dość drastycznie...
Także odradzam przynajmniej przez jakiś czas kopania z ampami dopóki sie nie pozna nowej planety;)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 19:34 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 23
Raczej mialem na mysli regiony ale ja to rozumie ze ludzie nie chca sie dzielic takimi informacjami w tej grze.

To moze gornicy maja jakies ulubione rudy do kopania, ktore latwo trafic, maja dobra cene i dobrze sie sprzedaja ?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 19:35 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 1923
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
a co kopiesz ore czy enm?


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 19:52 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
matkol napisał(a):
Raczej mialem na mysli regiony ale ja to rozumie ze ludzie nie chca sie dzielic takimi informacjami w tej grze.

To moze gornicy maja jakies ulubione rudy do kopania, ktore latwo trafic, maja dobra cene i dobrze sie sprzedaja ?


o regionach, gdzie sa jakie surowce dowiesz sie z wielu miejsc, pewnie i tu na forum bylo, ale nie pamietam gdzie :P moge Ci znalezc linka na EntropiaForum jak to wyglalo w starych wersjach, bedziesz mial jakies pojecie, ale na pewno sie cos pozmienialo w VU10, wiec nowe informacje pojawia sie z czasem

ulubione surowce? te z dobrym markupem ;) co i w jakich ilosciach i po ile sie sprzedaje dowiesz sie na aukcji :) kazda rzecz na aukcji ma podany markup i ile dziennie/tygodniowo.miesiecznie tego ludzie kupuja, pare info znajdziesz tez w moim poradniku o markupie

EDIT:

np. takie lineczki:
http://www.entropiaforum.com/forums/min ... nders.html
http://www.entropiaforum.com/forums/min ... chart.html
http://www.entropiaforum.com/forums/min ... chart.html
http://www.entropiaforum.com/forums/clu ... domes.html


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 20:25 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 23
Dzieki, czesc linkow juz znam, a kopie ore.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Sie 2009, 21:36 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 9
HP: 0
Nick w grze: Mannuel Mandrake Drake
przydadzą się te linki, dzięki. zależy mi na początku na wydajne złoża albo tak, żeby za dużo nie być w plecy


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2009, 00:47 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
Posty: 85
HP: 0
Nick w grze: Kielon Palacz Zielonowski
przyzwyczaj sie do plecow jezeli chcesz kopac :) . W vu 10 pozmienialo sie bardzo duzo jak na moje jezeli chodzi o wystepowanie surowcow , wiec raczej na nic sie zdadza stare mapy . Stawiaj bomby tu i tam az sam zrobisz swoja "mape" w glowie , to najlepsze rozwiazanie jak narazie :/.
Co do rudy wybierz te ktore nie sa zbyt gleboko :) jak dopiero zaczoles zabawe w gornika to najlepiej bedzie chyba narcanisum szukac , dobry markup -130% srednio i wystepuje na glebokosci 95-1000 metrow .
Powodzenia


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2009, 00:56 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 1923
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
blech.... zanm lepsze mineraly ktore na tej glebokosci wystepuja i tez zero skilli na nie trzeba
chocby devils tail.... a markup "delikatnie" lepszy ;P


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2009, 01:17 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
Posty: 85
HP: 0
Nick w grze: Kielon Palacz Zielonowski
przypominam ze chodzi o ore nie matter , a devils zaczyna sie od 430m i trafia sie go nie czesto , malo miejsc wystepowania i jak trafisz to tylko II albo III , fakt ze markup 900% czy cos ale ... znajdz devils bez skili i bez sprzetu ...


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2009, 01:30 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Kielon napisał(a):
znajdz devils bez skili i bez sprzetu ...


bez sprzetu to mozna owoca znalezc, albo kamyka, tudziez g... ;) ale teraz nastaly takie czasy, ze i o to ciezko :mrgreen:

a tak na powaznie, to tak jak Ci pisali wczesniej, rzuc bombke tu i tam, zapisz/zapamietaj sobie, gdzie i jak czesto znajdujesz dany typ surowca, jakim sprzetem, opracujesz swoje wlasne tereny, gdzie warto chodzic i kopac te lepsze surowce, ktore sa na Twoim poziomie, w poprzedniej wersji byl do tego dobry pomocny program NRF, niestety w VU10 nie chodzi i nic nie wskazuje, ze bedzie dzialal, chyba, ze ktos napisze nowy ;)

skilluj, inwestuj w lepszy sprzet, licz na lut szczescia, a przynajmniej na w miare dobry zwrot, have fun :D


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2009, 01:53 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 1923
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
Kielon napisał(a):
przypominam ze chodzi o ore nie matter , a devils zaczyna sie od 430m i trafia sie go nie czesto , malo miejsc wystepowania i jak trafisz to tylko II albo III , fakt ze markup 900% czy cos ale ... znajdz devils bez skili i bez sprzetu ...

stawiam dolce przciw orzechom, ze znajde przynajmniej dwa zloza na 100 sond, bez skili oczywista
glebokosc jaka podales nie wiem skad wymysliles, pijany jestem i nie bede wulgarny, ale jedno miejsce mi sie nasuwa...
btw przypominam , ze w sumienie wiadomo o co chodzi, zapal, podumaj i pomysl, bo zasadniczo chodzi o "wychodzenie", czaisz ? nie, no to zapal.... teraz czaisz ? niee.... hmmm wole browar jednak, raz da sie myslec po ludzku, dwa, nie chce sie tak jesc
btw
sami specjalisci jak widzisz, sam opracuj metody i miejsca, innej drogi nie ma, jesli bedziesz pukal enm i pvp4 daj zanc, napisz na priv dam ci kilka rad, z nie zamierzam sie kopac ze specjalistami ;)
have fun

btw abstrachuje oczywista od faktu, ze mozna znalezc wieksze zloza devilsa ;P ja znalazlem vi, ale rob znalazl ix ;P kielon, masz racje chlopie :D


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2009, 02:55 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
Posty: 85
HP: 0
Nick w grze: Kielon Palacz Zielonowski
... no mozna tez trafic towera z devilsa codziennie ... a nie ??


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2009, 10:00 
Newbie
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 9
HP: 0
Nick w grze: Mannuel Mandrake Drake
podejrzewam, że rynek surowców pójdzie ostro w górę po kilku dniach/tygodniach. wszędzie ludzie narzekają na małą liczbę trafień... fakt, ciężko jest coś dobrego trafić


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2009, 10:46 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 1923
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
Kielon napisał(a):
... no mozna tez trafic towera z devilsa codziennie ... a nie ??


nie widzialem, choc chetnie bym zobaczyl ;)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2009, 11:19 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2009
Posty: 23
Sprawdzalem aukcje odnosnie sprzetu do kopania, no i widze ze wyboru wielkiego nie ma, a ceny dosc szokujace jak dla poczatkujacego, pytanie jak dlugo sie lata ze sprzetem z TT, do ilu skili to jest warto uzywac ?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2009, 12:24 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
matkol napisał(a):
Sprawdzalem aukcje odnosnie sprzetu do kopania, no i widze ze wyboru wielkiego nie ma, a ceny dosc szokujace jak dla poczatkujacego, pytanie jak dlugo sie lata ze sprzetem z TT, do ilu skili to jest warto uzywac ?


teraz jedni Ci powiedza, zebys: uzywal sprzetu z TT az go wymaxujesz (bedziesz mial maksymalna mozliwa glebokosc kopania) a nastepnie kopal do tej pory az bedziesz mogl sie przesiasc na lepszy sprzet ktory juz bedziesz mial wymakowany dzieki odpowiednio dlugiemu uzywaniu findera TT i tak coraz wyzej, czyli przesiadac sie na lepszy sprzet o ile masz max na nim

drudzy Ci powiedza, zebys przesiadal sie od razu na finder na ktorym masz SIB

i jedni i drudzy beda miec tyle samo racji :D

w EU nie ma prostej sciezki, wez to, idz tu, o tej godzinie zrob to, za proste by bylo :D

PS. wez pod uwage patrzac na aukcji, ze nie kazdy srzet mozesz od razu uzywac, wiecej znajdziesz np. w Info kazdego findera, zobacz w tabelce Finders kolumne Rec. (Recommended Level)

http://entropedia.info/Search.aspx?sear ... ype=search

a w opisie kazdego findera na ww. stronie jest tez info, na ktorym levelu bedziesz mial max.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sie 2009, 12:38 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 49
HP: 0
Society: BRAK
Nick w grze: raideros raideros QolteC
ja osobiscie uzywam ziplexa 20 i uwazam go za niezly sprzet do kopania (3 hofy od momentu kupienia last 2 miesiace- a nie kopie codziennie po 10h jestem raczej casual playerem :P )
co do mieszania sie zloz to ogolnie wyglada to strasznie. jedyne zloza ktore znalazlem na danym terenie to narcasium ( po przerobce mozna je niezle sprzedac)
markol wyslalem ci pma i jak masz chec to moge sie podzielic moim rocznym doswiadczeniem z EU - nie mowie ze jest go duzo ;P
Zdrawiam i zycze szczescia ;P


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Sie 2009, 16:33 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2008
Posty: 5
HP: 0
Nick w grze: Vehr Jee II
Witam. Ja mam pytanko odnośnie ampów, czy używać ich od razu czy dopiero na jakimś poziomie? Jaki one dają bonus? Kopie Enmater Ziplexem Ju50 i nie wiem czy warto kupic do niego ampa... Poradzcie ;)

Jeśli chodzi o v10 to nie bardzo mi się to podoba... Dziś miałem złoże dokładnie w środku kamienia, tak, że nie da się go za nic wykopać. Z częstotliwością znajdowania też jest gorzej.

Na dodatek Teleport w Segna Forest jest zbugowany a nexus poszedł na łeb na szyje w dół ;)...


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Sie 2009, 17:07 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
jery napisał(a):
Witam. Ja mam pytanko odnośnie ampów, czy używać ich od razu czy dopiero na jakimś poziomie? Jaki one dają bonus? Kopie Enmater Ziplexem Ju50 i nie wiem czy warto kupic do niego ampa... Poradzcie ;)


kazdy amp 101, 102, 103, ... ma okreslony wymagany level profesji prospector/surveyor, inaczej wogole go nie zalozysz na finder

teoria mowi, ze ampy zwiekszaja zloze, np. jezeli koszt sondy wynosi 0,5 ped, a uzywajac ampa, ktory ten koszt zwieksza do 0,75 PED to teoretycznie znajdujesz 1.5x wieksze zloze (bo koszt sonda + koszt uzycia ampa jest 1.5x wiekszy niz samej sondy), jezeli koszt sonda + koszt uzycia ampa = 1 PED to teoretycznie znajdujesz 2x wieksze zloze niz uzywajac tylko samej sondy, itp. itd. to mowi teoria, praktyka, hm, sam zobaczysz, roznie jest ;)

im wyzszy nr ampa tym on zazwyczaj drozszy, na poczatek nie lap sie za wieksze niz ampy 101

dodatkowy bonus to szybsze skillowanie

jery napisał(a):
Jeśli chodzi o v10 to nie bardzo mi się to podoba... Dziś miałem złoże dokładnie w środku kamienia, tak, że nie da się go za nic wykopać. Z częstotliwością znajdowania też jest gorzej. Na dodatek Teleport w Segna Forest jest zbugowany a nexus poszedł na łeb na szyje w dół ;)...


kopiesz teraz na wlasna odpowiedzialnosc :D jak trafisz duze zloze, ktorego nie bedziesz mogl wykopac to zapomnij o nim ;)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Sie 2009, 17:56 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2008
Posty: 5
HP: 0
Nick w grze: Vehr Jee II
Dzięki za odpowiedz, chyba sobie kopanie na razie odpuszcze, może za reszte kasy wybiorę się na polowanie... A jak wygląda łączenie profesji hunting + mining... chyba nie bardzo się opłaca ze względu na czas?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Sie 2009, 18:02 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
jery napisał(a):
Dzięki za odpowiedz, chyba sobie kopanie na razie odpuszcze, może za reszte kasy wybiorę się na polowanie... A jak wygląda łączenie profesji hunting + mining... chyba nie bardzo się opłaca ze względu na czas?


zawsze lepiej jest sie skupic na jednej profesji, ale sporo graczy laczy 2, np. biegna na hunt i w miedzyczasie pare bombek rzuca, czesc wierzy, ze jak nie idzie w miningu to im "system" odda w huntingu/craftingu i vice versa,

co do huntu, generalnie na poczatku gry nie dostaniesz jakichs ciekawszych przedmiotow z mobkow, ktore mozna dobrze sprzedac, wiekszosc olejkow/skor pewnie bedziesz wyrzucal do TT, natomiast w miningu wszystko co nakopiesz sprzedasz z markupem, nawet drobne ilosci


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Sie 2009, 22:10 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Posty: 382
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Tomasz Soltys Mud
JIIIS napisał(a):
jery napisał(a):
Dzięki za odpowiedz, chyba sobie kopanie na razie odpuszcze, może za reszte kasy wybiorę się na polowanie... A jak wygląda łączenie profesji hunting + mining... chyba nie bardzo się opłaca ze względu na czas?


zawsze lepiej jest sie skupic na jednej profesji, ale sporo graczy laczy 2, np. biegna na hunt i w miedzyczasie pare bombek rzuca, czesc wierzy, ze jak nie idzie w miningu to im "system" odda w huntingu/craftingu i vice versa,

co do huntu, generalnie na poczatku gry nie dostaniesz jakichs ciekawszych przedmiotow z mobkow, ktore mozna dobrze sprzedac, wiekszosc olejkow/skor pewnie bedziesz wyrzucal do TT, natomiast w miningu wszystko co nakopiesz sprzedasz z markupem, nawet drobne ilosci


co do pierwszego, to sie zgodze.

drogie sformuowalbym tak, ze idac na ming w miejsca, gdzie sa lepsze mineraly (czyt z wiekszym markupem) czesto sa silnijsze moby, czesto cie atakuja, wiec musisz sie bronic. to jest najczesciej spotykane laczenie. niektorzy minguja, a potem crafca. Jest taki jeden gracz z unl oa105 (joe jeff sqalx - czy jakos tak). ciagle wali jakies hofy, a potem wszystko przecrafca.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Sie 2009, 02:20 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Soltys83 napisał(a):
drogie sformuowalbym tak, ze idac na ming w miejsca, gdzie sa lepsze mineraly (czyt z wiekszym markupem) czesto sa silnijsze moby, czesto cie atakuja, wiec musisz sie bronic. to jest najczesciej spotykane laczenie.


niekoniecznie tam gdzie sa dobre mineraly musza byc i silniejsze moby, mozna bylo spokojnie biegac po Ametherze dookola LA i kopac takie same surowce jakbys byl w srodku LA, przyklad Sakura-Reis, i na S i na N od tego obszaru (Devils, Binary-tak dawniej mialo sporo lepszy MU), Segna (Devils), Solfaris (Binary), Oshiri (Solis), nawet na Eudorii mozna bylo miec dobre trasy, gdzie sie dalo przebiec tak, zeby mobek Cie nie maltretowal, ewentualnie tu i owdzie utopic go w wodzie ;) minusem ewentualnie moglo byc to, ze takie trasy mogly byc bardziej uczeszczane takze przez innych graczy ;)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Lis 2010, 03:41 
Inept
Dołączenie:
Październik 2006
Posty: 12
HP: 113
Society: brak
złoża można wykopać dosłownie wszedzie, ostatnio trafiłem ładne zloże niedaleko respa. prawda ze na landzie z neconu ale i tak bylem w szoku :). Wazne jest jak chcesz zaczac kopać , zebys wykorzystywal maksymalnie zasieg bomby tzn przykladowo biegniesz- rzucasz, dalej biegniesz- rzucasz , ja osobiscie sobie licze np do 10 czy 13 . najprosciej zrobic sobie tak : jak cos trafisz odejdz od zloza na 50 m . zaczynasz biec i liczysz . pamietaj ze pod uwage bierzesz 2 promienie :) . to tyle . osobiscie używam ampów i mysle ze jest tak : bez ampa - small V a z ampem np 104 ample IX . nawet mi sie to tak uklada . moge sie mylic .


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Lis 2010, 18:02 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Posty: 552
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
to było dawno i nieprawda :D


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Lis 2010, 18:47 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 828
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
witam
Piotrus stare avatry maja duzy "bagaz" . Dumbo byl pierwszym polskim "kopaczem" przez duze K ,ale mial duze pzrerwy , pewnie duzo sie zmeinily ale pewne zasady nadal obowiazuja i On o tym wie :P

JC


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Lis 2010, 21:52 
Inept
Dołączenie:
Październik 2006
Posty: 12
HP: 113
Society: brak
nieprzesadzaj JC :) ale dzieki . jestem sklonny zmienic zdanie co do ampow po wczorajszym miningu :( i raczej tak jest ze mnoży złoże , bo probowalem różnych ampów .


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Lis 2010, 23:33 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2009
Posty: 26
HP: 98
Society: Szukam
Nick w grze: Ri-L Vizier Kiataki
czesc dumbo :]


Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso