Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 16 Sie 2009, 00:44 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
ja tez w kwestii sprzetu i zastosowan do gier jestem noobek, wiec chcialbym sie Was poradzic, ponizej moja konfiguracja kompa (grafika nie spelnia wymagan vu9.4, ale smiga ok. nawet z podniesionymi detalami, oprocz antyaliasingow, przycina tylko np. przy wchodzeniu do budynkow)

nowe VU troszke mnie zaskoczylo, nowy komp nie wchodzi w rachube, stary jeszcze chwilke musi pociagnac ;) stad moje pytanie czy na minimalnie minimalnych wymaganiach i malej rozdzielczosci dam rade odpalic EU, poklikac na maszynce, ewentualnie pokopac, sprzedac na aukcji, moze mi tam i przycinac czasem, ja gram dla grywalnosci nie superdetali ;)

grafika: NVIDIA GeForce4 Ti 4200 with AGP8X 128 MB
RAM: 1536 MB
procek: Intel Pentium 4, 2.4 GHz

prosze sie nie smiac, komp ma juz 6 lat :D

PS. jezeli nie ma zadnych szans, zeby nowe EU poszlo to jak go podratowac niskim kosztem? :)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sie 2009, 00:51 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
O jej. :D Będzie ciężko. Będą łzy i płacz. Ale czy w ogóle ruszy... prawdopodobnie nie.

Najlepiej jak ściągniesz demko Crysisa. Ustawisz wszystko na minimum i spróbujesz odpalić. Ale nie liczyłbym na pozytywny wynik.

Odp. na PS: najważniejsza jest karta.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sie 2009, 00:59 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
Posty: 185
HP: 0
http://www.komputronik.pl/index.php/cat ... 0_AGP.html

cos z tego moze ale ceny troche powalajace :/
Twoje mobo pociagnie Pentium D ?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sie 2009, 01:09 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
Posty: 185
HP: 0
1. Intel Celeron Dual-Core E1600, 2.4GHz, 512K, 800FSB, LGA775, 65nm, BOX + 1 szt. 197,85 zł

2. Intel DG41RQ, G41, DualDDR2-800, SATA2, GBLAN, VGA, mATX, BULK + 1 szt. 213,60 zł

3. Sapphire Radeon HD4730 512M GDDR5 PCI-E HDMI / DVI-I / VGA, LITE + 1 szt. 348,64 zł

4. Corsair XMS2 DHX 2x1024MB 800MHZ DDR2 non-ECC, CL5 DIMM, + 1 szt. 135,41 zł

Razem: [z Vat] 895,50 zł

czyli za 2x cene karty masz praktycznie nowego compa

sorki musze sprawdzic czy mobo ma gniazdo PCIex 16x


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sie 2009, 01:13 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Giray napisał(a):
http://www.komputronik.pl/index.php/category/5818/Radeon_serii_4600_AGP.html

cos z tego moze ale ceny troche powalajace :/
Twoje mobo pociagnie Pentium D ?


plytka glowna: Intel 865PE Neo2 MS-6728 (v1.X) ATX (przepisalem z user guide)

nie wiem jeszcze, czy pociagnie, wylacza EU to bede sie powazniej przygladal, na razie tak orientacyjnie chcialem sie dowiedziec :) ale CxX nie pocieszyles mnie :D

EDIT: 900 PLNa jeszcze jest w miare znosne :) ja kompa uzywam glownie do programowania, troche do stronek www, grafiki 2d, grafiki 3d bez renderow stad dotychczasowa konfiguracja nadal mi sie sprawdza i gdyby nie EU to nawet bym nie ruszal :D

nic sciagne crysisa i zobacze i powiem jak to wyglada ;)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sie 2009, 01:17 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Posty: 277
HP: 0
Society: EF.pl
Moim zdaniem nie ruszy nawet na najnizszych detalach, a nawet jak ruszy to ciezko to widze... Sama zmiana karty nie da za wiele, bo waskim gardlem bedzie procek niestety i karta nie rozwinie skrzydel... A kupno jakies uber karty pod AGP mija sie troszke z celem, bo ceny sa kosmiczne...

Jak chcesz bardzo niskim kosztem, to kup sobie cos takiego

AMD Athlon II x2 250 s.AM3 BOX 265zl (wolalbym intela jakiegos, ale w tym przedziale cenowym ten Athlon lepiej sobie radzi)
Gigabyte GA-MA770T-UD3P PCI-E s.AM3 295zl
Patriot DDR3 Dual Chanel 2x1GB 1333 7-7-7-20 ViperSeries 175zl
Sapphire HD4650 1GB HM 128 PCI-E DDR3 229zl
Calosc:
964zl - nowki - na allegro uzywany zestaw pewnie dostaniesz za mniej niz 500zl

Szalu tym nie zrobisz, jednak pozwoli Ci to na gre

Giray tylko nie zaczynajmy w drugim temacie sprzeczki o sprzet. Jak dalem odpowiedz to Twojego posta jeszcze nie bylo na forum. Gdybym go zauwazyl, to nie wrzucalbym tutaj tej konfiguracji, zeby nie doprowadzic ponownie do zamieszania...


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sie 2009, 01:54 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
dzieki za podpowiedzi :) wejdzie VU10, zobacze :) jutro Crysisa ogladne, ale skoro mowicie, ze marna szansa to, albo cos pokombinuje, albo wakacje od EU :D


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sie 2009, 02:06 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
Posty: 185
HP: 0
gralem w demko crysisa na P4 2.8 z HT, 512 MB RAM i radku X800 z 256 MB, to co "zlozylem" mysle ze jest mocniejsze od mojego owczesnego sprzetu

sorki mialem 2Gb ramu wtedy


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sie 2009, 09:45 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Posty: 54
HP: 0
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: Futrzak John Rambo Lukas
JIIIS napisał(a):
dzieki za podpowiedzi :) wejdzie VU10, zobacze :) jutro Crysisa ogladne, ale skoro mowicie, ze marna szansa to, albo cos pokombinuje, albo wakacje od EU :D


Przeszedłem Crysisa na Pentium 2.1, 2 GB ram, karta 256mb, nvidia 7600, fakt ze miejscami nieźle zamulało, szczególnie na dużych otwartych obszarach, ale bez przeady, dało sie grać. Koledzy niech najpierw sami spróbują pograć na słabszym sprzęcie a dopiero potem niech udzielaja złotych rad.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sie 2009, 10:05 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Posty: 277
HP: 0
Society: EF.pl
Futrzak porownaj teraz ten sprzet co podales z tym co ma JIIIS... Napewno po zmianie karty graficznej powinno to ruszyc, jednak jaki jest sens grania w cholernie zamulajaca gre? a po drugie po jaka cholere wydawac na karte 300-400zl, gdzie po dolozeniu kolejnych 500zl moze dostac sprzet, ktory znajdzie sie w rekomendowanych?
Np. polowania nie widze na tym sprzecie, tak samo jak nie widze, lazenia po miastach... Chyba, ze bedziesz sie trzymal miast, gdzie nie bedzie ludzi, a polowal bedziesz na pojedyncze moby, bo stado mobow moze zabic Twojego kompa.

Tu sa minimalne wymagania do EU. Brakuje Ci tylko karty JIIIS, jednak w Twoim wypadku kupno lepszej karty to nie potrzebnie duze koszta, a i tak kazdy wie jak to jest z minimalnymi wymaganiami w grach.

nternet Connection: ADSL or better
Operating System: Windows XP or Vista
Computer Processor: 1.7 GHz Intel P4 or AMD Athlon XP 1700+
Computer Memory: 1024 MB RAM or more
Graphics Card (with latest drivers): NVIDIA GeForce 6000 series or higher / ATI Radeon R300 Series (96xx or higher)
DirectX: Version 9.0c
Sound Device: Direct X compatible sound device
Screen Resolution: 1024 x 768 pixels
Hard Drive Space: 10 GB of free space


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sie 2009, 10:50 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Futrzak napisał(a):
Przeszedłem Crysisa na Pentium 2.1, 2 GB ram, karta 256mb, nvidia 7600, fakt ze miejscami nieźle zamulało, szczególnie na dużych otwartych obszarach, ale bez przeady, dało sie grać. Koledzy niech najpierw sami spróbują pograć na słabszym sprzęcie a dopiero potem niech udzielaja złotych rad.

Futrzak, tu nie chodzi już nawet o wydajność tej karty tylko o to czy gra się włączy. Twój 7600 obsługuje DirectX 9.0c i Shader Model 3.0. GeForce 4 Ti tylko D3D 8.1 i Pixel Shader 1.3 Vertex Shader 1.1. To jest różnica.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sie 2009, 11:12 
Beginner
Dołączenie:
Listopad 2006
Posty: 270
HP: 155
Society: Art of Mining
Nick w grze: lukas will blake
Pytanie jak wyżej czy da rade nowej Entropii:

grafika - NVIDIA GeForce 8600 GT (256 MB)
procesor - AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+
Maksymalna częstotliwość taktowania 3200 MHz
pamięć fizyczna - 2047MB


prosze od odpowiedz - isc po nowego kompa czy nie? ;D


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sie 2009, 11:16 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Posty: 277
HP: 0
Society: EF.pl
Nie no bez przesady :) Da rade. Napewno na full detalach nie pograsz, ale na mid-low powinno byc calkiem przyjemnie :)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sie 2009, 11:21 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
dzieki rowniez coldzik i Futrzak za wskazowki :)

@will: nie biegnij jeszcze po kompa, zalacza EU zobaczymy :D masz duzo wieksze szanse ode mnie ;)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sie 2009, 11:24 
Beginner
Dołączenie:
Listopad 2006
Posty: 270
HP: 155
Society: Art of Mining
Nick w grze: lukas will blake
dzięki coldzik za odpowiedz, ja tam jak kolega Piotrek sprzętowy analfabeta.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sie 2009, 13:45 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Posty: 54
HP: 0
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: Futrzak John Rambo Lukas
CvX! napisał(a):
Futrzak, tu nie chodzi już nawet o wydajność tej karty tylko o to czy gra się włączy. Twój 7600 obsługuje DirectX 9.0c i Shader Model 3.0. GeForce 4 Ti tylko D3D 8.1 i Pixel Shader 1.3 Vertex Shader 1.1. To jest różnica.


Podejrzewam że gra moze sie nie ruszyć na tym Geforce 4, właśnie ze względu na direct x 9.0, tylko że VU 9.4 tez ma w wymaganiach direct x 9.4c, a mimo to grać sie dało ;). Więc dopóki nie sprawdzi to nie będzie wiedział ;P. Szanse są raczej małe, ale są.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 16 Sie 2009, 23:23 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 25
HP: 0
Society: KANWO
Futrzak napisał(a):
CvX! napisał(a):
Futrzak, tu nie chodzi już nawet o wydajność tej karty tylko o to czy gra się włączy. Twój 7600 obsługuje DirectX 9.0c i Shader Model 3.0. GeForce 4 Ti tylko D3D 8.1 i Pixel Shader 1.3 Vertex Shader 1.1. To jest różnica.


Podejrzewam że gra moze sie nie ruszyć na tym Geforce 4, właśnie ze względu na direct x 9.0, tylko że VU 9.4 tez ma w wymaganiach direct x 9.4c, a mimo to grać sie dało ;). Więc dopóki nie sprawdzi to nie będzie wiedział ;P. Szanse są raczej małe, ale są.


9.4 to zupełnie inny silnik, MA używa starszej wersji Gamebyro i tylko dołożyła do niego obsługę nowszych shaderów. CryEngine 2 praktycznie nie ma prawa działać bez shaderów.

VU10 raczej nie ruszy, wg tego co znalazłem w plikach EU (VU 10) dla GeForce'ach 4 TI gra powinna ustawić jakość grafiki na poziomie -1 przy czym w opisie low spec (czyli ustawieniach dla słabego sprzętu) jakość grafiki wynosi 1.

Co więcej -1 jest również przy kartach z rodziny GeForce (bez numerka, czyli tych baaaaaaardzo starych) a to nie nastraja optymistycznie. Może jeśli trochę pogrzebiesz w plikach gry odpalisz EU na tyle żeby aukcja w jakimś odludnym miejscu działała ale szanse marne.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 13:35 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
VanBuren napisał(a):
9.4 to zupełnie inny silnik, MA używa starszej wersji Gamebyro i tylko dołożyła do niego obsługę nowszych shaderów. CryEngine 2 praktycznie nie ma prawa działać bez shaderów.

VU10 raczej nie ruszy, wg tego co znalazłem w plikach EU (VU 10) dla GeForce'ach 4 TI gra powinna ustawić jakość grafiki na poziomie -1 przy czym w opisie low spec (czyli ustawieniach dla słabego sprzętu) jakość grafiki wynosi 1.

Co więcej -1 jest również przy kartach z rodziny GeForce (bez numerka, czyli tych baaaaaaardzo starych) a to nie nastraja optymistycznie. Może jeśli trochę pogrzebiesz w plikach gry odpalisz EU na tyle żeby aukcja w jakimś odludnym miejscu działała ale szanse marne.


chyba VU10 nie ruszy, bo i Crysis nie rusza mimo, ze probowalem w plikach pogrzebac i przestawilem rating karty na 1 ;)

Cytuj:
BackupNameAttachment=" Build(1) Date(17 Aug 2009) Time(13 31 21)" -- used by backup system

Log Started at Monday, August 17, 2009 13:31:21
Running 32 bit version
Executable: D:\Program Files\Electronic Arts\Crytek\Crysis SP Demo\Bin32\Crysis.exe
FileVersion: 1.0.0.1
ProductVersion: 1.0.0.1
Using STLport C++ Standard Library implementation

--- CPU detection ---
Total number of logical processors: 2
Number of available logical processors: 2

Processor 0:
CPU: GenuineIntel Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.40GHz
Family: 15, Model: 2, Stepping: 9
FPU: On-Chip
CPU Speed (estimated): 2405.469168 MHz
MMX: present
SSE: present
3DNow!: not present
Serial number not present or disabled

Processor 1:
CPU: GenuineIntel Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.40GHz
Family: 15, Model: 2, Stepping: 9
FPU: On-Chip
CPU Speed (estimated): 2405.444802 MHz
MMX: present
SSE: present
3DNow!: not present
Serial number not present or disabled

Total number of system cores: 1
Number of cores available to process: 1
---------------------
Windows XP 32 bit SP 2 (build 5.1.2600)
System language: Polish
Windows Directory: "C:\WINDOWS"
Prerequisites...
* Installation of KB940105 hotfix required: no! (either not needed or already installed)
Local time is 13:31:21 08/17/09, system running for 12785 minutes
1536MB physical memory installed, 889MB available, 2047MB virtual memory installed, 42 percent of memory in use
PageFile usage: 26MB, Working Set: 4MB, Peak PageFile usage: 26MB,
Current display mode is 1280x1024x32, VGA
IBM enhanced (101/102-key) keyboard and 3+ button mouse installed
--------------------------------------------------------------------------------
Stream Engine Initialization
Network initialization
[net] using Select socket io management
Physics initialization
MovieSystem initialization
Renderer initialization
Unsupported video card!
- NVIDIA GeForce4 Ti 4200 with AGP8X (vendor = 0x10de, device = 0x0281)
- Video memory: 122 MB
- Minimum SM 2.0 support: no
- Rating: 1
User chose to continue!
System Shutdown
[Error] Runaway thread


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 13:40 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Posty: 277
HP: 0
Society: EF.pl
w sumie to mocno bym sie zdziwilil jakby ruszyl. Jak karte wymienisz na cos lepszego to nie powinno byc problemu z uruchomieniem... Jednak tak jak pisalem wyzej, czy jest sens kupna tylko karty i chodzenia wylacznie patrzac w ziemie, zeby jak najmniejsza czesc byla widoczna? Lepiej dolozyc kilka stowek i kupic sprzet, ktory pozwoli Ci na swobodna gre


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 13:57 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
coldzik napisał(a):
w sumie to mocno bym sie zdziwilil jakby ruszyl. Jak karte wymienisz na cos lepszego to nie powinno byc problemu z uruchomieniem... Jednak tak jak pisalem wyzej, czy jest sens kupna tylko karty i chodzenia wylacznie patrzac w ziemie, zeby jak najmniejsza czesc byla widoczna? Lepiej dolozyc kilka stowek i kupic sprzet, ktory pozwoli Ci na swobodna gre


nie, raczej nie ma wiekszego sensu kupno samej karty :) no nic, zaczne sie rozgladac za sprzetem (i kasa ;))


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 14:46 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posty: 1880
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
mi operacja rozgladania sie zajela jeden dzien :D juz all zamowione i zaplacone teraz czekam na paczke :D


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 15:53 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Posty: 286
HP: 0
Nick w grze: Ar predus Ku
JIIIS, spróbuj odpalić klienta nowej entropii po prostu ;) Ja dziś odpaliłem, oczywiście zalogować się nie da, więc jeśli ci się odpali do tego momentu, to prawdopodobnie odpali się i dalej? :roll:
A przynajmniej da nadzieje :mrgreen:


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 15:56 
Green
Dołączenie:
Maj 2009
Posty: 185
HP: 0
Mortifer napisał(a):
mi operacja rozgladania sie zajela jeden dzien :D juz all zamowione i zaplacone teraz czekam na paczke :D


ale od neta nie odlaczaj jakby co starego compa :P


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 17:51 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Posty: 919
HP: 110
Zawsze mozna probowac 3dAnalyze v3.24 odpalic - ten soft dziala cuda :) (powoduje, ze nasza karta "udaje" inny model.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 18:33 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
abyss ma dobry pomysł, wg. tego mini opisu możliwe że da się odpalić Crysisa nawet na twoim sprzęcie JIIIS. ;)
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=584353

Rewelacji nie będzie, ale do kraftu wystarczy. :P


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 20:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
CvX! napisał(a):
abyss ma dobry pomysł, wg. tego mini opisu możliwe że da się odpalić Crysisa nawet na twoim sprzęcie JIIIS. ;)
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=584353

Rewelacji nie będzie, ale do kraftu wystarczy. :P


ooo, a jednak jest nadzieja :mrgreen:
na poczatek potrzebuje tylko, zebym sie mogl zalogowac ;)
jak sie uda to stawiam abyss piwko ;)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 22:35 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Posty: 919
HP: 110
Na tym sofcie grałem do zamknięcia serwerów na karcie Nvidia GForce2 - 32 MB RAM - teoretycznie do odpalenia EU wymagane było 128MB. Fakt, że potrafiłem mieć i 2FPS (nie mylić z 20 - tyle miałem "w dobrych, spokojnych miejscach").

Bardzo ważne są ustawienia w konfiguratorze tego programu - kiedyś je wrzucałem w postaci obrazka. Jeżeli nie znajdziesz, to mogę zrobić screena i podesłać. W jednych ustawieniach przykładowo NIE MIAŁEM fontów w ekranie logowania, za to widoczne były świetnie itemy w storage. Z kolei w innej konfiguracji postać "strzelała vertexami" po całym ekranie w czasie ruchu i była brązowa.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Sie 2009, 22:45 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
abyss napisał(a):
Na tym sofcie grałem do zamknięcia serwerów na karcie Nvidia GForce2 - 32 MB RAM - teoretycznie do odpalenia EU wymagane było 128MB. Fakt, że potrafiłem mieć i 2FPS (nie mylić z 20 - tyle miałem "w dobrych, spokojnych miejscach").

Bardzo ważne są ustawienia w konfiguratorze tego programu - kiedyś je wrzucałem w postaci obrazka. Jeżeli nie znajdziesz, to mogę zrobić screena i podesłać. W jednych ustawieniach przykładowo NIE MIAŁEM fontów w ekranie logowania, za to widoczne były świetnie itemy w storage. Z kolei w innej konfiguracji postać "strzelała vertexami" po całym ekranie w czasie ruchu i była brązowa.


dzieki wielkie, ruszy EU pobawie sie z programem, na razie nie zajmuj sobie czasu szukaniem screenow ustawien i tak bede kupowal nowszy sprzecik, a tylko w miedzyczasie chcialbym moc zerknac do EU :) nie wiadomo kiedy wogole EU ruszy, wiec moze i obejdzie sie nawet bez tego programu, ale dobrze wiedziec, ze taki istnieje, thx :)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sie 2009, 01:25 
Poor
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 25
HP: 0
Society: KANWO
Z loga wynika, że CE ma jakąś blokade która poza sprawdzeniem tego co jest w konfigu sprawdza shadery na karcie. Dziwne ale raczej bez pomocy kogoś kto się na tym zna nie obejdziesz tej blokady. Z góry mówię, że ja się na tym nie znam ale to jest możliwe (pytanie brzmi czy opłacalne).


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sie 2009, 16:54 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 14
HP: 174
Society: DASK
Nick w grze: Avshara BloodRaven Seraph
Nie zapominajcie o pamięci. 2gb Ram-u to Mus, nawet z dobrą karta graficzną i prockiem na 1gb nie pociągnie nawet na minimalnych ustawieniach (ram daje olbrzymią różnicę), 3-4gb juz lajt. Niestety takie czasy, a to że to już wmiarę porządna grafika to znaczy że na minimalnych ustawieniach gra będzie wyglądała tragicznie.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sie 2009, 20:06 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
Posty: 133
HP: 104
No i niestety na mojej NVIDIA GeForce 7050 PV / NVIDIA nForce 630a (karta wbudowana w płytę) mam jakies 0,1 fps :)
Może później dodadzą jakieś opcje do loadera...


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sie 2009, 22:07 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2008
Posty: 20
HP: 89
Society: Entropia Directory
Nick w grze: Jaff
Update 10.0 to jedna wielka pomyłka... -.-
Pierwsze wrażenie po miniupdate "2gb ramu? Skończyło się załapywanie się na minimalne wymagania..." po zalogowaniu... "Co to ma być? brak grafiki postaci, prędkość wręcz porażająca..."

Wcześniej entropia śmigała jak trzeba... a teraz...
P.S. Sprzęt: Celeron 2.1, Radeon 9550, 1gb ram...

Co ciekawsze jakieś 5h temu załapywałem się na minimalne wymagania...

Jeżeli będę miał humor to ładnie dla MA podziękuję, ale teraz nic mi się po angielsku kleić nie chce...


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Sie 2009, 22:11 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
Posty: 565
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
no nic to, trzeba z 600 zeta wydać na nową grafę i dodatkowe 2 Gb. Dotychczasowy athlon x2 5000 z 2Gb i GF 8600 GT niestety nie dają rady... ew. craft i mining 15 klatek w oknie to max , ale za to przez przepełnienie serwów nymph odkryłem :)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2009, 19:07 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
bawie sie tym programem 3DAnalyze i za nic nie moge ruszyc entropii, niezaleznie jaki rodzaj karty graficzne ustawie

301

czy to znaczy, ze prawdziwa taka karta tez nie bedzie chodzic?


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2009, 19:11 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Posty: 277
HP: 0
Society: EF.pl
imo, jezeli Twoja nie obsluzy shaderow to chocbys ustawil GF9800 to nic to nie da... jezeli nie obsluguje to nie da rady po prostu...


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2009, 21:00 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posty: 155
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: KiioobbaaXVIII Kozakiew
ktos mi wspominal ze sterowniki wrzucic nowe ale nowe to chyba mam z miesiac temu wrzucalem gra tak tnie ze po chwili niebieski ekran i reset kompa

mam nowego w miare kompa jak widac na EU cos nie wystarcza:)

(9800Gt 4 gb ram Xp i tnei jak bym n starym lapku jechal


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2009, 21:32 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Kjobaa napisał(a):
ktos mi wspominal ze sterowniki wrzucic nowe ale nowe to chyba mam z miesiac temu wrzucalem gra tak tnie ze po chwili niebieski ekran i reset kompa

mam nowego w miare kompa jak widac na EU cos nie wystarcza:)

(9800Gt 4 gb ram Xp i tnei jak bym n starym lapku jechal


hm, wg MindArka jestes miedzy High a Very High odnosnie wymagan, ale jak mowisz, ze Ci tnie to gratuluje MindArkowi umiejetnosci optymalizacji :D


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2009, 22:00 
Weak
Dołączenie:
Luty 2008
Posty: 53
HP: 139
Kjobaa napisał(a):
ktos mi wspominal ze sterowniki wrzucic nowe ale nowe to chyba mam z miesiac temu wrzucalem gra tak tnie ze po chwili niebieski ekran i reset kompa

mam nowego w miare kompa jak widac na EU cos nie wystarcza:)

(9800Gt 4 gb ram Xp i tnei jak bym n starym lapku jechal



Kjobaa mialem ten sam problem ale to wlasnie nowe sterowniki sa problemem odnosnie bluescrenow, ja sciagnalem ze strony nvidii stery z lutego i jest ok.
Mam ta sama karte ale mniej ramu i spokojnie gram na rozdzialce 1680-1050 ustawienia na high ale AA na 0. Wiec masz raczej problem ze swoim kompem, sprawdz moze czy cos ci sie nie grzeje za mocno bo ja na grafie ustawilem wiatrak na 100% bo temp dochodzila nawet do 90 stopni czego nigdy nie mialem :) ale teraz jest juz ok bo mam jedyne 68 stopni. Ogolnie duzo musza poprawic odnsnie optymalizacji bo dziwne rzeczy sie dzieja :)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Sie 2009, 23:11 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Posty: 626
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Ja też mam starsze stery grafiki, gf8600, 1 gb RAM. Dałem graphics Low, jedynie avatar quality
Medium. Z takimi ustawieniami da sie grać.


Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso