Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 11 Lip 2009, 16:05 
Newbie
Dołączenie:
Lipiec 2009
Posty: 2
Witam

Nigdy nie mialem problemow z moim internetem,gralem w rozne MMORPG's dopoki nie natknalem sie na Entropia.
Zarejestrowalem sie,sciagnalem software z ich strony i teraz entropia client nie laczy sie z ich-entropia serverem,
nie moge nawet sciagnac patch poniewaz client nie chce sie polaczyc z serverem.
Nie mam FW,antivirus wylaczony,nie ma po prostu na moim pc niczego co moglo by blokowac client.Chyba ze to LAN
Jestem podlaczony do LAN ale nie ja jestem admin. Rowniez porty ktoych uzywa entropia moga byc zamkniete a ja po prostu o tym nie wiem,w jaki sposob to sprawdzic i czy tylko moj admin moze je otworzyc?
nie uzywam routera, po prostu jest to siec do ktorej jest podlaczonych wiele osob w okolicy.
Dzieki za kazda pomoc :roll: :D


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Lip 2009, 19:18 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Posty: 2773
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
a kolega nie pokwapil sie zerknac do FAQ na oficjalnej stronie

http://www.planetcalypso.com/support-fa ... e-entropi/

Cytuj:
Open these ports in your firewall:
20, 21 (TCP Outbound) - Additional TCP Port outbound for passive mode FTP
80 (Outbound)
30584 (UDP inbound/outbound)
30583 (TCP Outbound)
554 (TCP Inbound)

If you have a router, make sure the router configuration has Ports 20,21, 30584 and 30583 forwarded to your computer. Also make sure the f irmware of your router is up-to-date (please turn to the manufacturer of your router for any specific questions regarding this matter)


jak sie dowiedziec, czy sa otwarte? tel. do admina :D a jak nie to jest sporo programow do tego, bierz pierwszy lepszy i sprawdz


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Lip 2009, 11:03 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Posty: 3452
HP: 133
Society: Poltropia
Można też zrobić tracert lub ping do docelowego IP i sprawdzić gdzie się zacina.
Niestety w tej chwili nie mam jak sprawdzić na jakim IP działa teraz Entropia.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Lip 2009, 12:17 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
Posty: 230
HP: 122
Society: www.*****
Nick w grze: TytanickPL
Nie potrzeba otwartych portów zeby się łączyc z jakąkolwiek grą. Ponieważ ty sie łączysz jako klient z zdalnym serverem i wtedy połączenie jest zestawiane u ciebie z portu >50000.

Generalnie IP entropiowego servera to: 62.4.93.231 na porcie 30584 dla pakietów udp (i porty 554 oraz 30583 do TCP)
Więc napisz do admina, podaj mu to IP i umów się z nim tak że ty będziesz próbować się łączyć, a on moze sprawdzic czy wogóle połączenie jest realizowane, czy może on u siebie blokuje ten ip. no różne żeczy mogą być. Porty napewno niewchodzą w grę, najwyżej firewall w twoim windowsie mógłby być (spróboj go wyłączyc)

Cytuj:
sky-link.net ~ # tracepath 62.4.93.231
1: ios50.internetdsl.tpnet.pl (79.190.121.50) 0.673ms pmtu 1500
1: ios49.internetdsl.tpnet.pl (79.190.121.49) 0.448ms
1: ios49.internetdsl.tpnet.pl (79.190.121.49) 0.424ms
2: gda-ru2.idsl.tpnet.pl (213.25.2.59) 34.691ms asymm 3
3: z.gda-ru2.do.gda-r2.tpnet.pl (213.25.5.189) 33.886ms asymm 4
4: ge-1-0-0.poz-r1.tpnet.pl (194.204.175.205) 52.922ms asymm 5
5: xe-0-1-2-0.ffttr2.Frankfurt.opentransit.net (193.251.249.197) 60.564ms asymm 7
6: so-0-2-0-0.loncr4.London.opentransit.net (193.251.242.138) 72.774ms asymm 8
7: te3-2.lonse1.London.opentransit.net (193.251.128.205) 73.619ms asymm 8
8: ....................


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Lip 2009, 14:06 
Newbie
Dołączenie:
Lipiec 2009
Posty: 2
Wyglada na to ze to admin poniewaz FW jest wylaczony a ja i tak po wpisaniu IP ktore podales nie moge polaczyc sie z serverem,musze porozmawiac z admin.
Dzieki za pomoc


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 11 Maj 2011, 20:02 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2167
HP: 0
Society: Poltropia
tytanick napisał(a):
Generalnie IP entropiowego servera to: 62.4.93.231



orientujecie się, czy to jest nadal aktualne? czeka mnie zmiana providera, chciałbym sprawdzić różne możliwości


Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso