Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Paź 2007, 09:19 
Newbie
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 0
Proponuje :) bardziej prosze :) o porade - moze nawet napisanie poradnika na temat ubran.
Jak sie ubrac tanio i ladnie :)
Pytanie glownie kieruje do lepszej polowy tego forum ;) a napewno polowy ladniejszej :D
Chetnie tez oddam sie w rece Mentorki :D PROSZE ! :)

Mam ladna avke :) O korzysciach z posiadania damskiego avatara juz gdzies napisalem :)
Z racji posiadania szczescia jakim jest coreczka NAJWAZNIEJSZA obecnie sprawa jest ubranie tej avci... eh... Nie chce wydawac na to wielkich pieniedzy, ale jeste w stanie cos tam zainwestowac :)
Juz doszedlem do pieknego koloru pomaranczy... uff... Przeczytalem, ze ten pikny kolor mozna odkolorowac - rozumiem, ze na bialy - GDZIE ? JAK ?

Mozna tez szyc ubrania, kolorowac... Prosze o wiecej informacji - chetnie zajalbym sie czyms takim... W koncu gram z corka :)

MOJA KOCHANA MENTORKO :) Wiem, ze tam jestes :) RATUJ :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Paź 2007, 09:35 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Najtansze (i czesto) najladniejsze rzeczy znajdziesz na aukcji, w dziale ''Clothes'' :P
W zadne szycie ani kolorowanie sie nie baw, bo nie ma sensu. (drozej i brzydziej)
Jesli zalezy Ci na niewysokiej cenie, nie kupuj przez bo (buyout=cos jak ''kup teraz'' na allegro) tylko licytuj i czekaj ;) Chyba,ze bo miesci sie w granicach sredniej.
Male rady:
-rzeczy odkolorowane zwykle sa szare
-z butow daruj sobie ''Mannel Shoes'',bo sa brzydkie, najlepiej chyba kupic Queen Stiletto Boots albo Trix Stiletto Heels
-spodnie da sie wlozyc pod sukienke (widac je), wiec nie kupuj np. ponczoch
-jesli juz kupisz jakas rzecz,a chcesz miec ja w innym kolorze, polecam zwrocic sie do profesjonalnego colorera -np.Nadie http://www.entropiaforum.com/forums/sho ... hp?t=72728 (dobre ceny i jakosc)
-przejrzyj CALA aukcje zanim cos kupisz ;)

Pozdrawiam i powodzenia ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Paź 2007, 23:29 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: Solaris
Nick w grze: Hawkwood
Niestety, w tym VU zablokowali możliwość stosowania skórek (skinów, nie hide'ów) zwierzęcych do robienia ubrań. Szkoda, bo gdybym się spodziewał tak skandalicznego zachowania, przerobiłbym te skóry, które wcześniej zebrałem, bo już całkiem sporo mogłem stosować. Już nawet nie na handel, ale na własny użytek. Ubrania ze skórkami wyglądają teraz znacznie lepiej niż wyglądały... Mam nadzieję, że odblokują to w przyszłości. Można za to farbować na dowolne kolory. Dowolne, jeśli chcesz żeby było tanio, oznacza pomarańczowy, niebieski i żółty. Jest tylko jeden szkopuł... Kolorator zniknął z tt i jeśli nie miałeś/aś go wcześniej, to obecnie jest to koszt rzędu 40 ped. Są jeszcze limitowane Ziplex'y od jakichś 70 ped. Odradzam stosowanie innych farbek. Chyba, że znów masz kilkadziesiąt ped na pojedynczą próbę pokolorowania. Lepiej już zebrać trochę farbek i pójśc z tym do Nadie. Ale o tym Elanor już pisała.
Jeśli chcesz crafcić ubrania, a jesteś hunterem, to jest jak najbardziej wykonalne bawienie się tym i ubranie się w ciuszki "made by you". Zapomnij o butach. Manell shoes (czyli, jak je nazywam, buty dla menela :D) są rzeczywiście brzydkie. Nawet kolorowanie im nie pomoże. Znaczy z niektórymi skórkami wyglądały znośnie po pokolorowaniu, przypuszczam, że teraz wyglądałyby nawet lepiej, ale się niestety nie da. Najlepiej zanabyć sobie kilka par, naprzykład reilly shoes, omegaton chasers (ładnie się da dostosować do ubrania, bo mogą być trójkolorowe), stiletto... Ale najtaniej jest z reilly. Jeśli chcesz się zająć tailoringiem, a masz trochę kasy, spróbuj zdobyć na aukcji blueprinty z wyższym quality rating: basic pattern pants i basic pattern shirt. Ubrania basic mają to do siebie, że to prosty wzór, najwyżej dwukolorowy. Mogą się dobrze nadać jako podstawa dalszego ubrania. Jak dobrze się je pokoloruje, w tym VU zaczęły wyglądać całkiem porządnie. Wymagane materiały to: wool cloth (uzyskiwany z wool), fine textile (uzyskiwany z fine wool), generic leather (z animal hides) oraz molisk enamel buttons (uzyskiwany z molisk tooth). Do skillowania tańszy jest basic pants, bo wymaga tylko jednego guzika. Do tych dwóch blueprintów dokup sobie Urban pattern pants i urban pattern shirt blueprints. Wdzianka urban można kolorować na trzy kolory, mają całkiem fajny wzór, sporo z tym można zrobić. Poza tym, co wymagają basic, do robienia urban potrzebny jest jeszcze wool thread (z thin wool) i soft leather (z soft hides). Z tego, co pamiętam, animal hides nie są potrzebne.
Potem pozostaje ci już tylko mieć materiały, znaleźć sobie maszynę do tailoringu (fioletowa) i trzymać kciuki, kilkając palcem wskazującym (co łatwe nie jest :D).
Plus tailoringu jest taki, że mozna się w to bawić z resztek z polowania. Minus taki, że czasem zamrażasz w materiałach sporo kasy. Poza tym refiner do materiałów do tailoringu jest najdroższy z refinerów, bo kosztuje 15 ped. Poza tym od razu rozejrzyj się za jakąś kurtką. Odradzam hobb bomberjacket, ale to pewnie kwestia gustu. Do wdzianka militarystycznego będzie pasował. Fajny jest radar jacket, przy czym można go kupić stosunkowo tanio. Generalnie tylko podstawy (basic pattern, urban pattern) jest łatwo zrobić samemu. Jacket, buty i bieliznę lepiej od razu wypatrzeć na aukcji i spróbować kupić. Ja osobiście nie lubię czekać :D jak mi się jakieś ubranie podoba. Chyba, że rzeczywiście coś cholerycznie drogiego.
Mentoringu się nie podejmę, ale jak chcesz, mogę pokazać Ci kilka wzorów ubrań, tylko w sumie to samo możesz sobie obejrzeć na aukcji.
Poza tym warto przejść się po Mallach, czasem można tam znaleźć ciekawe rzeczy.
Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2009, 14:13 
Newbie
Dołączenie:
Marzec 2009
miałbym pytanie odnośnie ubrań,
czy jest możliwość stworzenia własnego projektu ubrania i naniesienia własnych tekstur?
O co mi chodzi?... mianowicie chciałbym w przyszłości zrobić sobie ubranie na wzór munduru WP bądź USARMY.
Czy takie coś jest możliwe? a jeśli to nie narusza regulaminu gry?

Proszę o odpowiedź kogoś zorientowanego w takich sprawach.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Mar 2009, 14:19 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Perez napisał(a):
miałbym pytanie odnośnie ubrań,
czy jest możliwość stworzenia własnego projektu ubrania i naniesienia własnych tekstur?
O co mi chodzi?... mianowicie chciałbym w przyszłości zrobić sobie ubranie na wzór munduru WP bądź USARMY.
Czy takie coś jest możliwe? a jeśli to nie narusza regulaminu gry?

Proszę o odpowiedź kogoś zorientowanego w takich sprawach.

nie projektuje sie ubran, na dostepne wzorce ubran mozna nanosic dostepne tekstury i kolory

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości

Panel
Skocz do: