Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Maj 2009, 07:02 
Mediocre
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 101
Society: armia krajowa
Nick w grze: quent71 quent71 quent71
ostatnio zaczalem sie bawic w tailoring, no i jak na razie wytwazam Generic Leather Texture
no i teraz moje pytanie, czy mozna to wykozystac gdzies dalej?
kozystam z entropedii, a tam niestety nie jest napisane do czego to mozna uzyc.
zastanawiam sie czy do TT z tym czy trzymac na razie.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Maj 2009, 07:34 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 149
Society: DASK
Nick w grze: Slawek Buzz Buzzard
Da się, do teksturowania przedmiotów (C).
Jednak akurat Generic Leather Texture wymaga sporo już XP w tej dziedzinie (masz napisany progres jak sobie sprawdzisz na teksturce Info).
Tyle mojej wiedzy :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Maj 2009, 09:44 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2008
HP: 100
Nick w grze: Twirly Twinkle Twirl
Na generic leather texture dużo ludzi skillowalo teksturowanie, ale czasy niepewne i niewiele osób pewnie to robi.
Nakładanie tekstur to dość prosta sprawa, podobna do kolorowania. Potrzebujesz Texturizer'a oraz coś, co da się pokolorować/nałożyć teksturę; ciuch, albo mebel;). Ewent bleacher'a do ściągnięcia starej teksturki (jeślii np tylko skillujesz jest to nitzbedne). Aby osiągnąć dobry efekt, na jedno pole musisz nałożyć minimum 150 tekstur, natomiast najlepszy efekt wychodzi przy 200. Istotne jest aby korzystać z teksturek na których ma się SIBa. Ogólnie jest to bardzo kosztowne zajęcie, które w żaden sposób nie profituje (poza skillami które są dość drogie, ale nieadekwatne do ilości pedów które trzeba w to włożyć. Poza tym jest sporo wyskillowanych graczy którczy za darmo nałożą teksturkę, pod warunkiem przyniesienia odpowiedniej ich ilości.

tutaj masz więcej informacji na ten temat: http://www.entropiaforum.com/forums/cra ... ation.html

Nie wiem dokładnie jak sytuacja obecnie wygląda, ale jeszcze niedawno bardziej opłacalne było krafcenie tektsur z kamieni naturalnych. Poza tym nie wymagają skilli do nakładania.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Maj 2009, 10:17 
Mediocre
Dołączenie:
Kwiecień 2009
o dzieki wielkie, co prawda jeszcze nie rozumiem o czym do mnie rozmawiasz:P ale przeczytam jeszcze kilka razy i moze cos z tego bedzie:P

jak na razie nie chodzi mi o to zeby cos zarobic konkretnie, ale zeby porozwija skille
zreszta trudno mowic o zarabianiu skoro gram moze od miesiaca:P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Maj 2009, 11:37 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
generic leather texture raczej nadaje sie do wyrzucenia, teksturowanie tym przedmiotow w celu ich sprzedania raczej nie ma sensu, sprzedawanie na aukcji raczej tez nie, czasem pojdzie po max. 103%, czasem wogole przez tydzien nikt nie kupi, ludzie dosc duzo tego kupowali, ale jak byl skill event

w kazdym razie kolorowanie/teksturowanie to zajecie dla bogatych, jezeli planujesz to jako swoja profesje w EU to musisz liczyc sie z bardzo duzymi wydatkami na poczatku, a gdy juz bedziesz w tym dobry bedziesz musial walczyc o klientow z osobami, ktore juz dawno zdominowaly ten rynek ;)

natomiast, zeby sobie poklikac i zobaczyc jak to dziala to czemu nie, robienie generic drogo nie kosztuje, wiec i duzo nie stracisz, a moze i globalek wpadnie ;)

tu jeszcze jak osiagnac dobry efekt teksturowania/kolorowania: http://leeloo.cwsurf.de/cos.html

jeszcze kilka ciekawostek o krafceniu tekstur: http://www.entropiaforum.com/forums/cra ... fters.html

a jako alternatywa dla TT: http://www.entropiaforum.com/forums/ser ... -stts.html

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Maj 2009, 12:21 
Mediocre
Dołączenie:
Kwiecień 2009
JIIIS napisał(a):
natomiast, zeby sobie poklikac i zobaczyc jak to dziala to czemu nie, robienie generic drogo nie kosztuje, wiec i duzo nie stracisz, a moze i globalek wpadnie ;)

no wlasnie dlatego ze nie wymaga to wiekszych wkladow, a animal hide mam sporo to sobie tak klikam :)
o globalku to nawet nie marze :P

na poczatku chcialem sie tym zajac ale juz zdazylem zauwazyc ze to kosztowne zajecie....ale wszystkiego trzeba wyprobowac :)
w miningu o wiele lepiej mi idzie :P mimo ze wydobywam od wczoraj to juz znalazlem zloze ropy warte 40ped :D ale to juz OT

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Maj 2009, 14:38 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
moj blad, jednak nawet ktos kupuje generica, dawno tego nie sprawdzalem, a tu schodzi ok. 3200 ped tygodniowo, po 102-103% ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Maj 2009, 15:33 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Society: Poltropia
twirly twinkle twirl napisał(a):
[...] natomiast najlepszy efekt wychodzi przy 200.

jesteś pewna? ja musiałem pod 300 wrzucać, żeby się zbliżyć do 100%
ale już jakiś czas tego nie robiłem

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Maj 2009, 16:53 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2008
200 jesli ktoś ma wymax. teksturkę. Jestem pewna gdyż współpracuję często w tym temacie z Leeloo Faith. Sama już się w to nie bawię, gdyż koszt tej zabawy jest zbyt duży a najfajniejsze tekstury to te highlevel'owe. Przy wymax. teksturce i 200 nałożonych teksturkach osiąga się 98-99%. 100% jest obecnie niemożliwe do osiągnięcia.
Co miałeś na myśli pisząc "musisz walczyć o klienta"?
Nie zauważyłam żeby ktokolwiek walczył o klienta, gdyż za nałożenie teksturki nikt pedów nie bierze. Mam na myśli doświadczonych colorerów, którzy za free nakładają po to by wpadło trochę skilla. Nawet nie spotkałam się z tym żeby ktoś brał kasę za decay, a całą kwota która przy okazji zostaje zwracana (ok 70%-80% tt użytych teksturek) zostaje zwracana właścicielowi. Grunt to mieć na fl kogoś, kto się tym zajmuje i ma dobrą opinie;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Maj 2009, 19:01 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
współpracuję często w tym temacie z Leeloo Faith... Co miałeś na myśli pisząc "musisz walczyć o klienta"? Nie zauważyłam żeby ktokolwiek walczył o klienta, gdyż za nałożenie teksturki nikt pedów nie bierze. Mam na myśli doświadczonych colorerów, którzy za free nakładają po to by wpadło trochę skilla. Nawet nie spotkałam się z tym żeby ktoś brał kasę za decay, a całą kwota która przy okazji zostaje zwracana (ok 70%-80% tt użytych teksturek) zostaje zwracana właścicielowi. Grunt to mieć na fl kogoś, kto się tym zajmuje i ma dobrą opinie;)

jasne, za free :D malo wiesz o Leloo :P http://leeloo.cwsurf.de/costs.html

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Maj 2009, 19:52 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
JIIIS napisał(a):
współpracuję często w tym temacie z Leeloo Faith... Co miałeś na myśli pisząc "musisz walczyć o klienta"? Nie zauważyłam żeby ktokolwiek walczył o klienta, gdyż za nałożenie teksturki nikt pedów nie bierze. Mam na myśli doświadczonych colorerów, którzy za free nakładają po to by wpadło trochę skilla. Nawet nie spotkałam się z tym żeby ktoś brał kasę za decay, a całą kwota która przy okazji zostaje zwracana (ok 70%-80% tt użytych teksturek) zostaje zwracana właścicielowi. Grunt to mieć na fl kogoś, kto się tym zajmuje i ma dobrą opinie;)

jasne, za free :D malo wiesz o Leloo :P http://leeloo.cwsurf.de/costs.html

radzę Ci j3s przeczytaj dokładnie to co jest na tej stronie od Leloo a następnie post Twirl, wtedy zgodzisz się z Twirl
Czytanie ze zrozumienim :gwiżdżę:
jest za free (prawie...za free)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Maj 2009, 20:13 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
moze zle rozumiem, ale:

Twirl napisał(a):
gdyż za nałożenie teksturki nikt pedów nie bierze

+

Leloo napisał(a):
maximum fee is the level I provide, for coloring that is 44, for texturing 33

Example:
One Item textured Striped Cotton, Velvet and Generic Leather
highest Level Velvet 11,5 -> price 11,5 ped

...

If the coloring/texturing fails (less than 80% return) I will not charge my fee.

mi nie wspolgra ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Maj 2009, 20:32 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
JIIIS napisał(a):
moze zle rozumiem, ale:

Twirl napisał(a):
gdyż za nałożenie teksturki nikt pedów nie bierze

+

Leloo napisał(a):
maximum fee is the level I provide, for coloring that is 44, for texturing 33

Example:
One Item textured Striped Cotton, Velvet and Generic Leather
highest Level Velvet 11,5 -> price 11,5 ped

...

If the coloring/texturing fails (less than 80% return) I will not charge my fee.

mi nie wspolgra ;)

matko, czepiasz się małego fragmentu zdania, zdarza się każdemu coś źle/nietrafnie ująć, weź na wstrzymanie, szkoda miejsca na tym forum na tego typu posty
ogólnie, wypowiedź Twirl była trafna i z sensem, wieeele postów na tym forum zawiera błędne informacje, wyłap je

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 17 Maj 2009, 21:01 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Level napisał(a):
matko, czepiasz się małego fragmentu zdania, zdarza się każdemu coś źle/nietrafnie ująć, weź na wstrzymanie, szkoda miejsca na tym forum na tego typu posty
ogólnie, wypowiedź Twirl była trafna i z sensem, wieeele postów na tym forum zawiera błędne informacje, wyłap je

Level :) nie uwazalem i nie uwazam tego za czepianie sie, jedynie chcialem sprostowac informacje, ze tego typu uslugi raczej sa platne, bo ktos moglby sobie inaczej pomyslec, jezeli wylapie niescislosc to moge chyba poprawic kogos, to chyba nie jest od razu czepianie ;) peace

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Maj 2009, 00:06 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
JIIIS napisał(a):
Level napisał(a):

Level :) nie uwazalem i nie uwazam tego za czepianie sie, jedynie chcialem sprostowac informacje, ze tego typu uslugi raczej sa platne, bo ktos moglby sobie inaczej pomyslec, jezeli wylapie niescislosc to moge chyba poprawic kogos, to chyba nie jest od razu czepianie ;) peace

tak, ale nieraz osoby ze sporą ilością postów zamieszczało pewne nieścisłości w swoich wypowiedziach (np ja, Elanor, Courtney i wielu innych) i jakoś ich się nie czepiałeś, a Twirl ma raptem 20 postów, to mam rozumieć...że w związku z tym, powinno się patrzyć takiej osobie na ręce i w razie jakichkolwiek błędów...prowadzić korekty ?
skąd wiesz, czy na przykład nie siedzi w Entropii dłużej ode mnie ? a może należy do Warantsow, lub Menace to Society i mało się wypowiada, bo nie ma na przykład na to ochoty ani czasu ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Maj 2009, 01:16 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Level napisał(a):
tak, ale nieraz osoby ze sporą ilością postów zamieszczało pewne nieścisłości w swoich wypowiedziach (np ja, Elanor, Courtney i wielu innych) i jakoś ich się nie czepiałeś, a Twirl ma raptem 20 postów, to mam rozumieć...że w związku z tym, powinno się patrzyć takiej osobie na ręce i w razie jakichkolwiek błędów...prowadzić korekty ?skąd wiesz, czy na przykład nie siedzi w Entropii dłużej ode mnie ? a może należy do Warantsow, lub Menace to Society i mało się wypowiada, bo nie ma na przykład na to ochoty ani czasu ?

1. jak zauwaze niescislosc to staram sie poprawic, i niewazne kto to napisal, chyba po to jest forum, zeby bylo tu jak najmniej blednych/niescislych informacji, to nie jest czepianie sie

2. liczba postow, czy przynaleznosc do Warrantsow, czy jakiegokolwiek socu nie sa dla mnie zadnym wyznacznikiem tego kim dana osoba jest, gwoli wyjasnienia Ci, nie patrzylem wcale ile Twirl ma postow, a idac Twoim tokiem myslenia moglbys np. czepic sie Coovera (przepraszam, ze Cie w to mieszam ;)), ze zapytal Twirl, czy jest pewna odnosnie ilosci teksturek, i moglbys napisac, ze Coover ma tyle postow to mysli, ze sie moze czepiac :P nadmienie, ze mnie tez nie raz porpawiano i nie mam tego nikomu za zle choc robiono to w nie do konca przyjemny sposob, przypomnij sobie moje poczatki na forum...

reasumujac, gadamy tu o dupie Maryny, bo ani ja Ciebie nie przekonam, ani Ty mnie kto sie kogo czepia ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Maj 2009, 09:49 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2008
Czepiajcie sie, a jak:D

Well... moja odpowiedz na wątpliwości coovera jest całkowicie słuszna. Na wszelki wypadek sprawdziłam itemki na które nakładałam teksturki (wymax) w ilosci 200 i efekt jest taki, jaki opisałam:) Z resztą jest to opisane na stronie Leeloo.

Dziekuje JIIIS, .że uświadomiłeś mnie jak miło zostałam potraktowana bo nikt kasy ode mnie nie zdarł za usługę;) A obliczyć to jest łatwo, więc nie musisz aranżować kolejnej wymiany zdań chyba że bardzo Ci na tym zależy.
Sama z resztą koloruje itemki za free i nie widzę żadnego sensu w zdzieraniu za to kasy, gdyż sam fakt, że skilluje niemal (decay) za free jest sporym ułatwieniem gdyż skille z kategorii design są drogie. Dziękuje również za lekcję ważenia każdego słowa:) Przyda się w przyszłości.

Level... postów nie nabijam, bo jedyna profesja w której moge komuś konkretnie doradzić to kolorowanie;) Grałam i gram dla funu;) A nabijanie postów po to by sobie były jest dla mnie rzeczą irracjonalną i pozostawiam pole do popisu w tej materii innym.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Maj 2009, 14:41 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
to jest prawda,ze Leeloo ( przynajmniej Mountain, jak faith to nie wiem :P ) nic nie bierze za uslugi... miesiac sie kolorowaniem bawilem i zawsze dostawalem 90% wartosci tt farby....

Chyba ze mowicie o Leeloo faith, a z nia to nie wiem i mnie to nie obchodzi :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Maj 2009, 09:21 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 142
Society: Armia Krajowa
Nick w grze: Lola
michalpypek napisał(a):
to jest prawda,ze Leeloo ( przynajmniej Mountain, jak faith to nie wiem :P ) nic nie bierze za uslugi... miesiac sie kolorowaniem bawilem i zawsze dostawalem 90% wartosci tt farby....

Chyba ze mowicie o Leeloo faith, a z nia to nie wiem i mnie to nie obchodzi :P

Leeloo Mountain już prawie od pięciu miesięcy nie ma w EU (prawdopodobnie sprzedała skile) i faktycznie za kolorowanie żadnych opłat nie pobierała. Obecnie z wyskilowanych 'designerów' można polecić Darkanera (10ped za 1 pole), Leeloo Faith (% TT od użytych tekstur - czasem wychodzi drogo więc radzę się targować ;)), Mashę (od 2 do 15 ped zależnie od levelu tekstury/koloru, ale niezależnie od ilości pól), Etopię (brak info o cenniku) lub zupełnie darmowe kolorowanie/teksturowanie kogoś 'na dorobku' z niskimi skilami :)

cockpuncher napisał(a):
ostatnio zaczalem sie bawic w tailoring, no i jak na razie wytwazam Generic Leather Texture
no i teraz moje pytanie, czy mozna to wykozystac gdzies dalej?
kozystam z entropedii, a tam niestety nie jest napisane do czego to mozna uzyc.
zastanawiam sie czy do TT z tym czy trzymac na razie.

Polecam zbieranie paczek po 50-100ped i puszczanie na aukcję, raczej zawsze jakiś amator tanich tekstur do skilowania się znajdzie :) A jak brakuje pedów na zbieractwo to TT Twój Najlepszy Przyjaciel zawsze z chęcią cię wspomoże ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Maj 2009, 11:22 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nie zauważyłam żeby ktokolwiek walczył o klienta, gdyż za nałożenie teksturki nikt pedów nie bierze. Mam na myśli doświadczonych colorerów, którzy za free nakładają po to by wpadło trochę skilla. Nawet nie spotkałam się z tym żeby ktoś brał kasę za decay, a całą kwota która przy okazji zostaje zwracana (ok 70%-80% tt użytych teksturek) zostaje zwracana właścicielowi. Grunt to mieć na fl kogoś, kto się tym zajmuje i ma dobrą opinie;)

nie wiem o co chodzi z tym kientem, ale to jest ciekawa sprawa, bo jeśli ktoś nawet nie pobiera opłat za usługę, ale prosi o 300 tekstur, a używa 200 to jego wynagrodzenie jest odpowiednio wysokie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Maj 2009, 11:35 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
coover napisał(a):

nie wiem o co chodzi z tym kientem, ale to jest ciekawa sprawa, bo jeśli ktoś nawet nie pobiera opłat za usługę, ale prosi o 300 tekstur, a używa 200 to jego wynagrodzenie jest odpowiednio wysokie :)

kolejny :P Coover, radzę dokładnie przestudiować stronę Leeloo :P
Leeloo bierze 300 ale PAINT CANS w przypadku Burgundy, Dark Lavender i tego typu dark colour
Cytuj:
for Dark colors like Burgundy , dark lavender etc 250 cans minium, recommended 300

Leeloo bierze 200 textur na pole do uzyskania pożądanego efektu.
ewentualnie, 300 może też dotyczyć wysoko-levelowych textur, których jeszcze nie ma wymaxowanych.
Sprawa do wyjaśnienia tylko przez Leeloo, szkoda postów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Maj 2009, 11:40 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Level napisał(a):
coover napisał(a):

Leeloo bierze 300 ale PAINT CANS w przypadku Burgundy, Dark Lavender i tego typu dark colour
Cytuj:
for Dark colors like Burgundy , dark lavender etc 250 cans minium, recommended 300

ewentualnie, 300 może też dotyczyć wysoko-levelowych textur, których jeszcze nie ma wymaxowanych.

uczepiłeś się dwóch teksturerów, a ja akurat tych dwoje mam w głębokim poważaniu :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Maj 2009, 11:43 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
coover napisał(a):
Level napisał(a):
coover napisał(a):

Cytuj:

uczepiłeś się dwóch teksturerów, a ja akurat tych dwoje mam w głębokim poważaniu :P

coover...ale ja piszę o Leeloo, TYLKO o Leeloo, o nikim innym, a temat zdawał się zejść na temat usługi tejże osoby
WTF?

Profil Offline
PostPost został usunięty przez ateush 19 Maj 2009, 13:03.
Powód: nie na temat

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości

Panel
Skocz do: