Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Gru 2008, 14:36 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
Hi.

Czy istnieje jakiś mob...zastępczy...zamiast Dronów ?
Dron przez wielu uważany jest za moba "profitującego" tzn polecany jest do grindu, albowiem "łatwo" da się na nich profitować... i po jakimś czasie dojść do "czegoś". (takie minimum to P5a @120%+A105 z tego co wiem...eco 2.91 ale i tak to za mało :( )
Ale czy tak jest naprawdÄ™ ?

Dron rzuca Gazzurdite, który pół roku temu stanowił około 20 % loota, Gazzurdite był w cenie około 130%-135%

nie uwzględniam Isisa który naprawdę rzadko wypadał.

na 1000 ped loota mieliśmy go około 200 ped co po cenie markup dawało dodatkowe 60-70ped więc...można by rzec, iż loot z drona "chodzi" po 106-107%

Dziś...z tego co zauważyłem, nic się nie zmieniło poza jedną rzeczą...ceną gazzurdite (teraz to chyba 119%)
czyli na dziÅ›...loot z drona to te 104%

Pytanie...czy istnieje jakiś mob...którego loot to te 106-107% albo więcej ?
Nie wiem jak mam to prościej wytłumaczyć...średnia ważona ? Nie mam głowy dzisiaj do tego, mam nadzieję, że rozumiecie.

ps: Z góry przepraszam za wrodzoną ułomność i głupotę.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Gru 2008, 16:20 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Dronki gaz..
Argo iron.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Gru 2008, 17:10 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
to wiem, ale czy ktoÅ› nie ma danych ile tego irona wypada i czy jeszcze jakieÅ› itemy ?

feffoid odpada ze względu na niestabilny drop h400...na całego P5a miałem raz 9 korssów, a raz na 3 P5a nie miałem żadnego korssa. zdarza się.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Gru 2008, 19:01 
Green
Dołączenie:
Marzec 2008
HP: 220
Society: BlackAngels HQ
Nick w grze: Zlotko
Z Argonautow Irona leci stosunkowo duzo, szczegolow nie liczylem, ale tak na oko to stanowi jakies 20-30% lootu. Czesto leca tez isisy cb19, rzadziej esi. Reszta to oleje/welny, wiec jak masz zapas pedow zeby je zbierac, to wyciagniesz i z tego pare %.

Aktualnie ceny zarowno irona, isisa czy tez wooli/hides'ow sa lekko zawyzone, wiec oplaca sie na nie polowac - przynajmniej do 21 grudnia ;) Sam discipla na nie wyslalem, i calkiem dobrze sie miewa. Oddal dlugi, zarabia teraz na siebie ;)

Loot z dronkow to glownie tt-food (oprocz gazzu i isisow za 135%), za duzo ludzi teraz roboty leje, a i na srubki duzego zapotrzebowania nie ma.

bdw , ceny w weekend tez sa wyzsze o pare %, wiec i tutaj mozesz poszukac paru pedow jezeli jestes w stanie poczekac pare dni :)

Pozdrawiam, i do zobaczenia na hof liscie ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Gru 2008, 19:26 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Przemyśl:
itu
globstery - ale minimum musisz uzywac apis'a

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Gru 2008, 20:30 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 169
Society: Hunters Unlimited
Nick w grze: Infinity
morcik dał nieaktualną informację ale ok. przemyśl segi

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Gru 2008, 21:40 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Courtney napisał(a):

lol SEGi LOL jak mi zwrócisz armor decay i fap to się zastanowie...
od kiedy to loot system obchodzi decay armora i fapa ? ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Gru 2008, 21:42 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 154
Society: SKILL or DIE
Nick w grze: Devour The One
co do dronów to teraz z huntu za 500 ped mam spokojnie jakies 150 ped gazzu wiec chyba troche wiecej dropuja

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Gru 2008, 21:50 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
styknie ghost + jakies platy na electric albo 6a + imp/mod faper. ewentualnie ghoul albo phantom :). moze nawet bez fapera sie obejdzie :P.
za to wypada od groma hl11 + szansa na exceptional contraction... nie pamietam nazwy :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Gru 2008, 22:47 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Courtney napisał(a):
styknie ghost + jakies platy na electric albo 6a + imp/mod faper. ewentualnie ghoul albo phantom :). moze nawet bez fapera sie obejdzie :P.
za to wypada od groma hl11 + szansa na exceptional contraction... nie pamietam nazwy :P

yyy ?
Second Entity ma 75% burna przecież...widziałem na własne oczy co daje salamander na nich.
na salamander + 6a bije to coś 70-80dmg średnio...

court ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2008, 00:26 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
a co 80 dmg to duzo? mi itu dominant daje po 100 i jakos sobie radze

moge cie fapowac jak chcesz, za decey tylko, bez % nawet

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2008, 00:33 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Courtney napisał(a):
a co 80 dmg to duzo? mi itu dominant daje po 100 i jakos sobie radze

moge cie fapowac jak chcesz, za decey tylko, bez % nawet

ej ej, obudź się :!: :P
Ja napisałem o Second Entity...bo pisałeś tak:

Cytuj:

SEGI = Second Entity Generation ...
a teraz mi o dominantach piszesz lol i electric ?!

okreś moba o którym mówisz lol

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2008, 02:52 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 154
Society: SKILL or DIE
Nick w grze: Devour The One
teraz Ci przytoczył itumatroxy

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2008, 12:42 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: CzF
itu i seq to troche inna bajka..

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2008, 13:52 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
nie wiem czy wiesz ale second entity zadaje dmg takze w electric.
pozycz sobie salamandra to cie bede fapowal

Jasne że inna bajka, segi są bardziej wredne, maja wiecej hp i polujac na nie odprowadzamy deathfire podatek :P

lol czy naprawdę uważasz że 80 dmg to dużo? dużo to warlock zadaje.
jeżel nie podoba ci się moja sugestia to może idź na daikiby, ja się na darmo nie lubię produkować

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2008, 14:18 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Ty naprawde mowisz powaznie?

Level pytal o moba zastepczego do drona, a Ty mu wyjezdzasz z seqiem, jak do drona ma sie seq? prosze Cie..
Dron to mob ktorego mozna bic z p5a przy okazji czytajac ksiazke czy ogladajac film.
seq to mob ktorego bicie z p5a jest skrajna glupota, podobnie jak bicie samemu bez fapera(nie majac imp, mod fapa), jasne raz czy dwa mozna sobie postrzelac, ale sadze ze Level pytal o moba na dluzsza mete..

idac tym duchem moglbym zaproponowac falxy, wypozycz sobie shadowa, wyjamij fapera itp ..

a seq nie ma problemu z hitami po 120 przez sala i trafia duzo czesciej niz itu

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2008, 14:37 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 167
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: Fred Ice Issue
Kouzik napisał(a):
co do dronów to teraz z huntu za 500 ped mam spokojnie jakies 150 ped gazzu wiec chyba troche wiecej dropuja

bos dopiero zaczal walic :) nie zdziw sie jak bedziesz mial polowe tego od czasu do czasu

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2008, 14:52 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Kouzik napisał(a):

a gazz tanieje :D w przeciwienstwie do RL :D kazdy drone-hunter na to narzeka i klnie na czym ziemia stoi (czy jakos tak) na caly ten drone-event :D i co drugi hunter z zapasem gotowki na hunt kitra gazz w storage czekajac na lepsze czasy ;)

sorki za off top, ale nie moglem sie powstrzymac ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2008, 15:42 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
s2k masz rację ofc, jeśli chodzi o p5 to tak, ale level pisał że minimum p5 ;P. a seg jak seg w chwili obecnej opłaca się na niego polować. ale wykłada to większych nakładów pieniężnych.

proponuje aetherexy, bristle hmmm longu? armaxy może? :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2008, 16:47 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
court, te moby które wymieniłeś (bristel, longu armax itd....) one mają fatalne widełki

seg i itumuatrox...nie stać mnie na te moby, to wymaga kapitału rzędu kilkudziesięciu tysięcy ped (wliczam w to skille)

szkoda, pedy mi się kończą, czyli jest tak jak myślałem...Dron...albo kapitał i mocny mob:(

a nawet ten dron...ma fatalny zwrot pomimo globali jestem na minus po na razie 1 p5a i scorfie :( ale bezsens

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2008, 17:44 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
witam

SEG zadaje mi dmg w nemesisie plus plate 6A kolo 85 dmg i to sie da wytrzymac .ale to sa dwa strzaly i po mnie -wiec bez apteczkarza nie pojde .

co do dronow ja na dzien dzisiejszy odradzam chybaze ktos dlugo nie gral to zawsze ma szanse na ATH male lub wiekszy lut - przyklad Koziuka . Argo w obecnej sytuacji sa bezpiecznejsze i iron sie juz ustabilizowal na jednej cenie . wypada tego irona dosc duzo wiecej niz drona gazz ( wartosciowo )-mowie o srednej z z 3-4 polowan po 15 K ammo .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2008, 18:22 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
ale gdzie te agro bic...znasz moje wymagania odnosnie respawnu... 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2008, 20:34 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
oprócz irona nie zapominaj o cb19
nymphtown najlepsza miejscówa
pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Gru 2008, 20:51 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 167
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: Fred Ice Issue
level nie udzwignie nymph musial by sie ubrac bardzo

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2008, 09:25 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
Courtney napisał(a):
oprócz irona nie zapominaj o cb19
nymphtown najlepsza miejscówa
pozdro

z tym cb19 to oczywiście żartujesz?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2008, 10:38 
Inept
Dołączenie:
Marzec 2008
dlaczego ma zartowac z tego co wiem jak chodze w teamach na argo cb dosc czesto leci

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2008, 11:57 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
mi natomiast leci raz na 20 globow, pomijając fakt częstości dropowania to zobacz na cenę tego cud itemka , nawet huncic tym sie nie pyli taki ma decay

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2008, 13:32 
Inept
Dołączenie:
Marzec 2008
argo najczesciej sypie maskami kongo lub knight armor ale z cb nie jest tak zle

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2008, 14:47 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Mi najlepiej Argo płaci koło Twin.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2008, 21:58 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
Witam,
Kiedyś hunciłem na hiryuu te z największym maturity, gdzieś na ametherze - looty były całkiem ciekawe lecz bez żadnych rewelacji
Pozdrawiam.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2008, 23:09 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
Chudy napisał(a):
mi natomiast leci raz na 20 globow, pomijając fakt częstości dropowania to zobacz na cenę tego cud itemka , nawet huncic tym sie nie pyli taki ma decay

Nie, nie żartuje panie Chudy. Cb19 można sprzedać za 120% obecnie co jest zawsze jakimś %. poza tym czasami wylatuje nawet bez globala... i przegiąłeś z częstotliwością i to ostro.. no chyba że rzeczywiście Ci nie wypada... . Ale przecież levelowi nikt nie karzę tym polować?
chyba nie doczytałeś :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Gru 2008, 23:47 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Level napisał(a):

a nawet ten dron...ma fatalny zwrot pomimo globali jestem na minus po na razie 1 p5a i scorfie :( ale bezsens

Level, kluczem do profitow w pe nie jest eco, mob, zadne czarodziejskie sztuczki, kluczem jest upor i konsekwencja (aczkolwiek eco i mob maja znaczenie). Nie mozesz spodziewac sie ze po 1 p5a bedziesz na +, gdyby tak bylo to tylko fart i przypadek, ale posiedz na nich przez miesiac czy dwa po 4h dziennie i bedziesz mial swoj profit. Pe nie jest dla niedzielnych graczy, trzeba sie poswiecic aby odniesc sukces (sukcesem jest jakotaki profit:P ). Pamietam jak kiedys przestales narzekac, wziales sie za strzelanie i trafiles full tt esi, i o to chodzi. Co do kapitalu poczatkowego to mysle ze 1k ped na dzisiejsze czasy to troche malo, moze Ci sie udac, ale przy odrobinie pecha nie wystarczy, z 5k mysle jest juz wystarczajaco.
sam przerabialem to juz wiele razy na miningu i zawsze na koncu byl ogolny +, nie szukaj zlotego srodka tylko wez sie do roboty, gl

aaa a co do moba, dron, argo, itu, cokolwiek, tylko siedz na nim pare miesiecy ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Gru 2008, 08:53 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Ja zaczalem siedziec na dronach juz tam jestem z 2 tygodnie. Na poczatku z 1,5k przerabalem z 1,3k ;p a potem zaczelo oddawac ze bylem na plus, teraz zas zaczelo zabierac.

Zrobilem testy i p5a jest dokladnie 2 razy tansze w uzyciu na runde niz hl6, a trzy razy od manisa ponad. Ale loot jest "dynamiczny" :D i czasami z hl6 mialem plusy a z p5a plecy.

Narazie gazz stanial wiec go trzymam w storage poki gotowke mam.

Druga rzecz, jakos fajniej sie gra dla skilli nie myslac o loocie, który i tak w koncu cos odda. Nie ma co sie przejmowac paroma rundami na -100 czy tam -200 ped. Potem moze bedzie to +100 czy +2k ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Gru 2008, 12:40 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
Mortifer napisał(a):
Ja zaczalem siedziec na dronach juz tam jestem z 2 tygodnie. Na poczatku z 1,5k przerabalem z 1,3k ;p a potem zaczelo oddawac ze bylem na plus, teraz zas zaczelo zabierac.

Zrobilem testy i p5a jest dokladnie 2 razy tansze w uzyciu na runde niz hl6, a trzy razy od manisa ponad. Ale loot jest "dynamiczny" :D i czasami z hl6 mialem plusy a z p5a plecy.

Narazie gazz stanial wiec go trzymam w storage poki gotowke mam.

Druga rzecz, jakos fajniej sie gra dla skilli nie myslac o loocie, który i tak w koncu cos odda. Nie ma co sie przejmowac paroma rundami na -100 czy tam -200 ped. Potem moze bedzie to +100 czy +2k ;)

sorry ale skille sprawdzam co runde i razem ze skillami jestem na - i to spory już teraz lol. kompletnie nie rozumiem co innego można z p5a robić, nie ma bardziej "eco" hunta w zasięgu, kolejny "eco" hunt jest ale przy kapitale kilkudziesieciu tysiecy
np X1+dante (eco 2.70 przy cenie 175%), daje to 2 krotnie większy dps od P5a+a106, idealny na long term hunting na SEG, Itumuatrox, itd.

a2k...upór nic nie da czasami. wtedy co biłem roboty to było dość dziwne, że loot na bieżąco oddawał straty, tamten hof to był w ponad 90% profit.

dlaczego upór nic nie da? w wakacje przepaliłem 23 P5a. zacząłem taki mocny hunt na nie 20 maja, tu masz link:
http://www.entropiatracker.com/index.as ... erID=32626 tu jest około 99 globali a nie wszystkie tracker zapisał. to nie jest mało jak na tak króki okres, bo z tego co widzę i wiem, mało kto z tego forum miał tyle globali w tak krótkim okresie czasu. i co mi dał ten upór ?! 1500 pedowy hof...dramat.
skończyłem 7 lipca.

potem nowa postać:

http://www.entropiatracker.com/index.as ... erID=53024
zacząłem 10 lipca (bo czekałem na goldcard i z pomocą MindArka musiałem LEGALNIE przełożyć itemy itd) trafiłem około 110 globali i najwyższy loot to 300ped :D
skończyłem 31 sierpnia. (zajęło mi to tyle czasu bo dostałem się do Beta Warhammer Online, tak więc nie mogłem spędzać wielu godzin przy entropii)

Następnie jest przerwa...bo całkowicie niemal poświęciłem się Warhammer'owi Online.

nic nie daje upór w niektórych przypadkach. Musiałbym wpłacać, żeby móc kontynuować to szaleństwo i kiedyś tam może dostać tego 3-10k pedowego hofa. to bez sensu.

Dlatego poszukuje wszelkich możliwych sposobów na "szybką", "pewną" kasę przy niewielkim kapitale (3-5k ped). Nie widzę sensu marnowania lat aby dojść do 50lvl-70lvl i dostać kilka hofów rzędu 3-12k ped. Wole ten czas poświęcić na poszukiwanie sposobu na dojście do impmk2.

tyle.

z góry przepraszam za ułomność.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Gru 2008, 13:49 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Oj Level.
Sposób na pewny zarobek jest jeden - założyć trafny biznes, któremu się uda prosperować.
Jakby istniał sposób na szybką i pewną kasę to na tym forum by same krezusy siedziały.

Wszystkie sposoby oraz "umiejętność" grania sprowadzają się tylko i wyłącznie do minimalizacji strat pomiędzy fartami. Nie ma farta - nie ma zysku.
Bilans tej gry jest zawsze <0 inaczej być nie może. Straty też ewentualnie sobie można odrobić na innych graczach dzięki % ale "dynamika" tej gry polega na tym że nie możne to trwać zbyt długo. Nawet bez ingerencji ze strony MindArku. Ot wystarczy że jakiś sposób przynosi w miarę jako taki dochód to wieść o tym roznosi się na tyle szybko że rynek sam wyrówna tą kwestie i spada prędko markup danego surowca.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 62 gości

Panel
Skocz do: