Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lis 2008, 21:20 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
Mam takie krotkie pytanko. Mam zero skilla w Prospecting (no 1 skill ;)), ale skille z kopania enmattow daja mi 4.5 lvl Prospector, wiec:

1) czy uzywac takiego OF, ktorego moge, czyli najlepszy wymaxowany, albo ze SIBem
2) czy na poczatku jechac po kolei TT finder -> OF-101 -> OF-102, az uzbiera sie troche skilla Prospecting?

Aktualnie mam tak:

OF-102 maxed, OF-103 SIB
Z10 maxed, Z15 SIB
OF-211 maxed

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lis 2008, 21:46 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
z tego co wiem, najważniejsza zasadą jest używanie tych OF, które masz już max.(czyli możliwie najwyższy "wymaxowany" OF)

niektórzy mawiają że jak jest "SIB" to powinno się tym kopać...ja odradzam, bo wyniki są fatalne.
z resztÄ…, na EF analizy to potwierdzajÄ….

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lis 2008, 23:23 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Level napisał(a):
z tego co wiem, najważniejsza zasadą jest używanie tych OF, które masz już max.(czyli możliwie najwyższy "wymaxowany" OF)

niektórzy mawiają że jak jest "SIB" to powinno się tym kopać...ja odradzam, bo wyniki są fatalne.

ja tez podchodze z rezerwa do finderow z SIBem, na enmattach robilem test na MF-104 bez SIBa i Tik400 z SIBem (oba z MA-101L), zwrotu w TT nie porownywalem, natomiast skille rosly mi szybciej na MF-104, a na pewno nie wolniej, dziwne nie? :) jezeli by porownywac mining do huntu to SIB powinien dawac wlasnie wyzszy przyrost skilla, ale przy gorszych osiagach (np. trafialnosc zloz vs trafialnosc moba), raczej sie sklaniam ku zakupowi Z10, dzieki za odp., chetnie poslucham jeszcze innych :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lis 2008, 23:25 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
JIIIS napisał(a):
Level napisał(a):

ja tez podchodze z rezerwa do finderow z SIBem, na enmattach robilem test na MF-104 bez SIBa i Tik400 z SIBem (oba z MA-101L), zwrotu w TT nie porownywalem, natomiast skille rosly mi szybciej na MF-104, a na pewno nie wolniej, dziwne nie? :) jezeli by porownywac mining do huntu to SIB powinien dawac wlasnie wyzszy przyrost skilla, ale przy gorszych osiagach (np. trafialnosc zloz vs trafialnosc moba), raczej sie sklaniam ku zakupowi Z10, dzieki za odp., chetnie poslucham jeszcze innych :)

ja mowiÄ™ o czym innym

używaj finderów SIB ale chodzi mi o ten okres SIB

okres SIB to moment, że masz minimalny skill wymagany na dany item ale jeszcze go nie wymaxowałeś, więc jeżeli nie wymaxowałeś OF to nie używaj go, bo zwrot jest fatalny.

o to mi chodzi.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Lis 2008, 23:29 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Moze zle to ujalem, jasne ze uzywam finderow, ktore w pewnym okresie daja SIBa, ale wlasnie b. rzadko je uzywam podczas okresu SIBa :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lis 2008, 00:18 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
Level napisał(a):

bullshit lev, dowodem, ze to sie zmienilo jest jeziora...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lis 2008, 00:38 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Martre napisał(a):
Level napisał(a):

bullshit lev, dowodem, ze to sie zmienilo jest jeziora...

Znaczy sie, gdzies cos widzialem o ujemnym wspolczynniku do wielkosci zloza przy SIBie, czy czyms takim, co prawda nie zwracalem na to uwagi. Bylo cos takiego? Jak tak to nie jest juz zauwazalne? A co takiego robi jeziora? Kraina Jeziorki Piaseczno? :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lis 2008, 01:51 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
ba, co takiego robi, w sumie dobre pytanie.... powstala teoria, ze ten avek, jakby sie nie staral, nie jest w stanie stracic, bledna oczywicie.... ale tylko w pewnym stopniu ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lis 2008, 03:51 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 167
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: Fred Ice Issue
Sib sib sib najlepsze wyniki mialem na niewymaxowanych finderach (nub bonus?)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lis 2008, 09:36 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
Society: Niveus Lupus
Nick w grze: BaBeL BaBeL kamil
Co do twojego pytanka: polecam osobiscie OF-211(L) fajny sprzet jak na poczatek,glebokawo kopie a i wyniki nie sa lipne. A co do SIBa. Ja na niemaxed of-105 mialem 2 hofiki i ciagle +. Ale to tylko chyba moj przypadek bo akurat w tamtym okresie szlo wszystko wspalanie :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lis 2008, 11:30 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
dzieki za odpowiedzi i podpowiedzi :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Lis 2008, 12:38 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Co do tego kto jakie wyniki ma na poszczegolnych finderach to ludzie na litosc boska nie piszcie kompletnych bzdur. Kazdy avat ma poszczegolne fazy, raz jest lepiej raz jest gorzej a to na jaki moment traficie z pozczegolnym finderem nie mozna typowac w tym przypadku ktory jest dobry a ktory jest zly . To na tyle faktow a teraz teorie :

MA moim zdaniem zmierza w kierunku wyeliminowania nielimitowanych zabawek ze starej epoki gry . Urzadzenia typu of 101-105 , mf 101-105 wydaje mi sie ze maja ujemny bonus by naklonic graczy do uczestniczyli w globalnej ekonomii tej gry i razem ze wszystkimi mielili kase i materialy a nie tylko naprawiali i kopali . Dlatego uwazam ze kopanie na (L) maszynkach , polowanie na (L) broniach itp jest tym co MA chce wytyczyc nie trend a caly wzor dla tej gry . Koniec ery nielimitowanych zabawek ze starej epoki .

Kolejna sprawa co do maszynek ktore uzywac to najrozsadniejsze jest uzywac takie ktore daja bonus do skila to oczywiste, szybciej bedzie przybywala ci kolejna porcja skili ot i cala filozofija .

Pozdrawiam .

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Lis 2008, 09:08 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: dmochu
olej te wszystkie teorie i kop tym z tt zobaczysz ze wyjdziesz na tym najlepiej hehe

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Lis 2008, 12:32 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
dzieki wszystkim za odpowiedz :) z odpowiedzi wynika, ze co nie wezme to bedzie albo dobrze albo zle, zaleze na jaka faze ksiezyca trafie :D wiec na poczatek bede kopal kazdym po troszku :D pozdrawiam

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 74 gości

Panel
Skocz do: