Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Paź 2008, 17:14 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
HP: 0
Nick w grze: Kielon Palacz Zielonowski
Mam jedno pytanie ... co daje quality blueprinta ? na entropedia.info pisze ze jak jest 100 to daje nam 100% za kazdym razem jak kraffcimy dany przedmiot , ale gdzie indziej przeczytalem ze max jest 40% wiec teraz juz nic nie wiem :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Paź 2008, 17:40 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
lepsze qr daje wieksza szanse na wytworzenie przedmiotu, ale to jest maxymalnie ok 42 % jesli sie nei myle . 100 % nie ma takiej opcji , nigdy nie bylo i nie bedzie , craft to takze dziedzina hazardu takze napewno nie ma tu nic pewnego :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Paź 2008, 18:06 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
ja nie zauwazylem zadnej zmiany pomiedzy crafceniem basic filters przy QR: 10 i QR: 70, kiedys jeszcze takie cos znalazlem:

ImageImage

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Paź 2008, 18:38 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
hmmm czyli ta entropedia.info jest **** do **** roztrzaskac :) ??
To co polecacie na poczatek craftingu zeby nie wychodzic na duzy minus ( najlepiej plus :P) ? myslalem zeby zaczac od oreminer OM-101 , bo mam dosc duzo garcen lubrikanta i nie jest to drogie , albo od platow armor mark 1a,b,c ( tylko ze nie mam blueprinta) . Zrobilem juz z 4k basic filtrow ( nie wiem czy sie oplaca na tym cwiczyc engineering ??) .

I czy jest jakis polski soc ktory przyjmnie newbka :) ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Paź 2008, 19:16 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
nie wiem czy piszesz powaznie czy to prowokacja ... dlatego tez nie wiem jak mam ci odpowiadac ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Paź 2008, 20:08 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
krafce sporo,

imo QR daje prawie tyle co NIC, minimalnie a nawet nie odczuwalnie ... czyli można zlać

teoretycznie daje ale praktycznie ... huk to wie

LOL

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Paź 2008, 20:12 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
@RafiS: nie no Kielon poczatkujacy jest i nic nie wie o crafcie ;)

@Kielon: jak chcesz wychodzic jako tako na crafcie to ... omijaj automaty z daleka, to ze widzisz duzo globali lecacych z crafta to sa one ludzi ladujacych w to tysiace pedow, jak Cie stac na taka zabawe to nie ma problemu ;) ale i tak na poczatek musisz zakupic tony lysta i oila i klikac basic filters albo basic dumpers :) tu maly opis: http://www.entropiadirectory.com/wiki/Crafting ja z mojego doswiadczenia ci powiem, ze zaczalem klikac basic filters, przerobilem ok 10k oila i 10k lysta (czyli tyle co nic) i zwrot jest w okolicach 50% mozesz liczyc moze na pare procent wiecej :D

HduchC napisał(a):
krafce sporo, imo QR daje prawie tyle co NIC, minimalnie a nawet nie odczuwalnie ... czyli można zlać, teoretycznie daje ale praktycznie ... huk to wie LOL

jedno na pewno daje, lepszy Markup na aukcji :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Paź 2008, 20:26 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
kocham jak ktos nie do konca sie zna a udziela rad...

teraz sie skilluje na np. simple I conductors bo to gówno ma SIBa, ktorego nie maja flitry i dumperki

ogolnie, jesli nie masz dobrych BP i skilli to kraft jest nie oplacalny, liczyc na hofa z jakis oa101 to idiotyzm, kij ze go trafisz jak i tak to oddasz w przeciagu kilkunastu dni

200k ped, duza wiedza i znajomosci, moze wtedy bym sie nad kraftem zastanowil

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Paź 2008, 20:32 
Mediocre
Dołączenie:
Październik 2008
rafics , to nie prowokacja , jestem nowy jaram sie i duzo czytam , a ze wszedzie inaczej w trawie piszczy to sie pytam . a co do om-101 mam w ciul lubircanta wiec mnie proby robienia kosztuja nie duzo wiec se probuje i mam zwrot okolo 27% :/ czyli narazie za duzo kasy idzie ... wiec dzieki za rady i wracam do miningu , na craft przyjdzie pora puzniej ...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Paź 2008, 20:47 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Mortifer napisał(a):
kocham jak ktos nie do konca sie zna a udziela rad... teraz sie skilluje na np. simple I conductors bo to gówno ma SIBa, ktorego nie maja flitry i dumperki

mniemam, ze piles do mnie :) wole udzielic takiej rady niz takiej jak RafiS :P poza tym kto powiedzial na czym jest najlepiej skillowac? conductorsy maja SIB ok, ale skillowanie ich jest drozsze, jakbys jeszcze podal jakies wyliczenia co do kosztu i szybkosci przyrostu skilla dla filtrow, damperow i conductorsow to wtedy by bylo wszystko jasne :) ja takich nie mam nie robilem, poza tym wiekszosc zrodel z ktorych korzystalem pisze o filtrach i dampersach

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Paź 2008, 21:38 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
--- ciach ---

a ty sie kielon nie zrazaj i pytaj jak bedzie trzeba, niektorych odpowiedzi trzeba olac, po mnie tez jechali rowno jak zadalem dla mnie nurtujace pytanie, a dla innych banalne ;)

Ostatnio edytowany przez JIIIS, 07 Paź 2008, 22:24, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Paź 2008, 22:01 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 145
Society: Eldorado
Nick w grze: MrBlonde
Każdy BP we właściwościach ma pasek mówiący jak skutecznie się nim posługujesz. Jeśli jest on zapełniony prawie do końca to znaczy, że BP masz wymaksowane. O stanie tego paska decyduje skill i właśnie QR. W BP z nabitym QR warto się zaopatrzać tylko wtedy gdy sam skill nie wystarcza do wymaksowania BP.
Jeśli chcesz na serio bawić się craft, rób rzeczy które wymagają najtańszych materiałów (lyst, oil, animal oil). Im droższy klik tym większe ryzyko i prawdopodobnie większe straty. Jeśli chcesz skillować craft licz się na 99% ze stratami, przerobem liczonych w tysiącach ped i długimi godzinami przy maszynie a za rok może trafisz hofa który pokryje część strat ;) Żeby produkować i sprzedawać coś z zyskiem nie licząc tylko na hofy trzeba w ten biznes zainwestować kilkanaście albo i kilkadziesiąt tys. ped.
Aha, jak widzisz że na global chacie ktoś trzaska seryjnie globale na przykład z ampów 101 nie znaczy to że na tym zarabia ;)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 130 gości

Panel
Skocz do: