Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sie 2008, 06:33 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2008
HP: 117
Society: Freelancer
Nick w grze: mARTini
Witam serdecznie.
Nie mogę znaleźć odpowiedzi na dwa pytania.
1. Jaki jest sens ekonomiczny sprzedawania małej ilości skilla za kilkadziesiąt PED skoro ESI kosztuje stokilkadziesiąt :?:
2. Czy raz napełniony ESI można 'opróżnić' :?:
Może ktoś mi to rozjaśni :idea:
Z góry dziękuję :) :)
Pozdrawiam...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sie 2008, 07:14 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Cześć.

1. Ponieważ esi może być wielokrotnego użytku więc jeśli masz np. esi 20 ped a chcesz wyciągnąć skilla o wartości np. 3 ped to po wszystkim będziesz miał 17 ped esi i 2,7 ped tego ze skilem (10% tracisz przy wyciąganiu). Musisz tylko uważać żeby nie obniżyć wartości esi poniżej 10 ped bo wtedy to czego nie wykorzystałeś przepada a w zamian dostajesz kasę po wartości tt tego co zostało. Małe chipy ze skillami mają to do siebie że można je drożej sprzedać i właśnie dlatego opłaca się tak robić. Tutaj możesz sobie sprawdzić w razie czego ile esi potrzeba na ilość skila który chcesz wyciągnąć ale uważaj bo algorytm który to oblicza nie jest idealny i oblicza to wszystko z dokładnością do kilku/kilkunastu peców. http://www.entropedia.info/wikitools/

2. Nie ma takiej możliwości.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sie 2008, 08:07 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2008
Przyznam się, że musiałem przeczytać odpowiedź z 10 razy żeby uzmysłowić sobie jak błędne było moje dotychczasowe wyobrażenie na ten temat :shock:
To chyba wina tego, że trafiłem na mentora - leniwego sępa :( - i muszę teraz wyważać wiele otwartych drzwi :(
Ukłony za odpowiedź !!

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Sie 2008, 08:53 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Jak masz problem z mentorem to możemy się spotkać w grze. Dodasz mnie do listy znajomych to w razie czego odpowiem Ci na pytania a tak w ogóle to jeśli jesteś w miarę aktywnym graczem to zapraszam Outsidersów.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Sie 2008, 06:46 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2008
Dziękuję za zaproszenie ale obecnie waham się ostro co dalej z EU. Grałem 2 miesiące - głównie hunciłem - jednak zauważyłem niepokojącą prawidłowość: globale łapałem tylko zaraz po wpłacie kaski - jeden do trzech się trafiały, potem zero aż do wyczerpania zasobów :cry: . Póki co popróbuję jeszcze pohandlować - jak będzie kiepsko to sprzedam skille (stąd było moje pytanie) i odpocznę sobie jakiś czas...
Pozdrawiam serdecznie.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Sie 2008, 07:28 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Zacznij kopac to zobaczysz roznice. Tylko kopanie to z 600 bomb dziennie minimum.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Sie 2008, 07:48 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2008
Kopałem również, jednak bardzo krótko... Może ze 400 bomb wypuściłem i ta sama prawidłowość: na początku może ze 100 PED ze złóż wyciągnąłem a potem jak zgasło tak do wyczerpania funduszy. PO wpłacie znów kilkadziesiąt PED wyszło i potem zero więc zrezygnowałem... Nie chciał bym rozpowszechniać bluźnierczych plotek ale wygląda to tak jakby panowie od EU przydzielili mi jakże zaszczytną rolę sponsora :? (łączę się z UK)
Mam teraz trochę wydatków i nie za bardzo mogę więcej inwestować w EU - czy opłaca się sprzedać skille 'combat' by mieć kapitał do 'kopania' ?? Sprawa druga to mentoring: czy tutaj jest podział na profesje czy poprostu mentor to ktoś od wszystkiego i mając pewną ilość skilla w pewnej dziedzinie nie można mieć już mentora wogóle czy też może tylko w tej profesji ??
Pozdro. 8)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Sie 2008, 11:46 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Mentora sie ma jednego i zeby ukonczyc mentoring musisz zrobic jednego skilla do okreslonej granicy. Oczywiscie mozesz rozwijac pare skili naraz.

Mindark to bucki taka jest prawda. Kradna na potege wszystkim wiec sie nie przejmuj. Imo wpłać 1k ped i kop spokojnie. Poznaj tereny gdzie mineraly sa jakies drozsze. Zeby markup byl powyzej 130% a najlepiej powyzej 150%. Wtedy jesli idziesz na mining z 200 bombami, przynosisz towar i jestes w plecy po tt to czesto po % wychodzisz na zero. A co jakis czas trafisz globa/hofa który da ci profit.

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Sie 2008, 18:22 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2008
Pytanie o mentoring było w trochę innym znaczeniu. Wiem że mentora można mieć tylko do pewnego czasu - możesz mi to dokładniej wyjaśnić ??

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Sie 2008, 20:31 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Bodajze, jesli zrobisz 50 punktów z byle jakiego skila to juz nie mozesz miec mentora. Jak juz go masz to mozoesz go wykopac przez tez jakis czas a potem nie. On moze cie wywalic kiedy chce. Pisanie do MA o zmiane mentora nic nie daje.

Chyba all wyjasnione.
pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2008, 00:39 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2008
Dzięki za odpowiedź - chyba prawie wszystko rozumiem... :)
NIe wiem tylko czy gdy wysprzedam wszystkie skille poniżej tych 50 pkt. to czy znów mam możliwość mieć menora ?? Wtedy miałbym trochę PEDów i mógłbym poprawić swoją błędną ścieżkę kariery :P
Pozdrawiam...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2008, 01:24 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
oczywista, ze mozesz :)
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sie 2008, 05:02 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Daj sobie spokój z wyprzedażą jak masz jakieś pytania to pisz do mnie na pm (ewentualnie mogę podać gg) albo lepiej zapisz się do jakiegoś socu.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości

Panel
Skocz do: