Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Lip 2007, 15:42 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2007
HP: 0
Nick w grze: Sallly Ant
Witam.

Potrzebuje osobę która napisze po angielsku do supportu. Ja to skopiuje i wyśle do nich.

Opisze o co mi chodzi:
Wczoraj bawiłam się ze zwierzaczkiem i nagle on po prostu pobiegł sobie. Znalazłam go, stał i na nic nie reagował. Ktoś mi powiedział że to lag i go tam nie ma mimo że go widzę więc zaczęłam go szukać ale nie było go nigdzie. Potem znikł ten "co był ale nie było" i teraz nie mam mojego potworka.

Był to Exa Stalker
Zaufanie max
Jedzenie w połowie
Poziom 3

Będę wdzięczna za pomoc - z angielskim u mnie słabo.

Sally Ant

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Lip 2007, 16:10 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 146
Society: Skill or Die
Czesc.

Pewnie juz to zrobilas ale, czy relog niepomogl?
Wydaj mi sie, ze po relogu powinien Ci sie automatycznie mobek pokazac w inventory.

Jesli nie, tu masz tlumaczenie, na szybkiego ale zrozumieja o co Ci chodzi.

---------------------------

Hi

I have a bit of a problem with my pet.
Yesterday I was playing with my pet (exo stalker) and suddenly he just run away, so I start to look for it.
After a while I found it, was just standing in place, no reaction, no chance to interact with it.
Some time later the mob disappear and I can't find him anywhere.
Can you please shade some light on this issue.

Kind Regards
Sally Ant

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Lip 2007, 16:19 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Relog kilka razy był.
Serdeczne dzięki już wysyłam.:)

Sally Ant

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Lip 2007, 16:27 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Dostałam takie coś:

Dear Sir/Madam,

We have received your inquiry. Your case is being handled and we will get back to you as soon as we have more information.

Please make sure that your inquiry contains sufficient information in order to avoid unnecessary delays. Examples of such information include the date and approximate time in UTC (time code the Entropia Universe uses) when the incident occurred.

If your case refers to an item or another avatar, please include the full description of the item, or the full name of the avatar (please double-check the spelling in these cases).

Regards,
Entropia Universe Support Dept

O co im chodzi?

Sally Ant

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Lip 2007, 17:08 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Sallly napisał(a):
Dostałam takie coś:

Dear Sir/Madam,

We have received your inquiry. Your case is being handled and we will get back to you as soon as we have more information.

Please make sure that your inquiry contains sufficient information in order to avoid unnecessary delays. Examples of such information include the date and approximate time in UTC (time code the Entropia Universe uses) when the incident occurred.

If your case refers to an item or another avatar, please include the full description of the item, or the full name of the avatar (please double-check the spelling in these cases).

Regards,
Entropia Universe Support Dept

O co im chodzi?

Sally Ant

Standardowa odpowiedź supportu oznaczająca, że ktoś się tym zajął:
Droga Pani/Panie

Pani zgłoszenie jest rozpatrywane, i damy znać jak coś będziemy wiedzieć.

Proszę się upewnić, że zgłoszenie zawiera wystarczające informacje, by uniknąć niepotrzebnych opóźnień. Przykładem takich informacji jest data i czas wystąpienia incydentu.

Jeśli zgłoszenie dotyczy przedmiotu lub innego avatara, proszę podać pełny opis przedmiotu, lub pełną nazwę avatara.

Z poważaniem
EU Support.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Lip 2007, 18:33 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Teraz muszisz poczekać 1 dzien i dostaniesz odpowiedz od czlowieka ktory sie tym zajal ;-) nic nie musisz pisac wiecej ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Lip 2007, 18:40 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2007
OK.
Serdeczne dzięki - poczekam, i napisze jak się skończyło.

Sally Ant

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2007, 00:50 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Jahan bez urazy ale tam jest w cholere bledow z czasami. Ty wiesz o co chodzi, ja wiem o co chodzi ale ten gosciu w supporcie juz nie wie - trzeba mu napisac tak zeby zrozumiał. To usprawni caly proces pracy supportu :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2007, 06:28 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2007
"Posse" (czy ktokolwiek) a a czy możesz poprawić list aby był zrozumiały dla nich?
Było to 29-07 tak ok. godź.22 - nie wiem czy to ważne.

Będę wdzięczna za okazaną pomoc.

Sally Ant

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2007, 08:26 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Sid mieszka w irlandi to chyba ang. zna perfekt... Chyba ze nie zna? :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2007, 11:50 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Task Force
Nick w grze: Tomek Strix Strix
Mortifer napisał(a):

Ja mieszkam w Wlk. Brytanii i nie znam angielskiego perfekt - to tak jak sekretarka z firmy stolarskiej zna sie perfekcyjnie na stolarstwie? :D Zdziwilibyście się, jak wielu Polaków jadących do GB nie zna W ogóle, albo bardzo słabo lokalny język. :)

A pismo faktycznie z błędami, ale całość odczytywalna, więc nie mów Posse, że support przez to spowalnia :)

pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2007, 12:55 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Mortifer napisał(a):

W sumie dziwna sprawa ;)

Sally teraz to juz pozostaje Ci czekac - bedzie dobrze.

Ariakin - tak naprawde nigdy nie wiadomo, po drugiej stronie siedzi Szwed a nie Anglik. W tym przypadku nie powinno byc wiekszych problemów. Mi chodziło bardziej o to że ogolnie błedy gramatyczne spowalniają support. Chociaz i tak czesto odpowiadaja tak z d..py jakby nie czytali w ogole co sie napisało.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2007, 17:40 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Dear Sir/Madam,

Your Support Case has been updated.
For security reasons we do not handle support via e-mail.
Please logon to https://account.....html to view the updated details.

Regards,
Entropia Universe Support Dept.

Czy powiedzie co tu jest napisane?

Sally Ant

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2007, 17:59 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2007
To wyżej znaczyło chyba by się zalogować na konto i przeczytać list. Znalazłam taką odpowiedź. Proszę o dalszą pomoc.

Hi,

We are happy to inform you that your pet is still in the Entropia Universe, perhaps close where you lost it or by its stable. We wish you luck in finding it.

It may be comforting to know that your animal should get auto stabled shortly if you fail to find it. Auto stabling does however diminish the animals trust, energy and level. Please let us know in a few days, if the problem persists.

Regards,
Entropia Support

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2007, 18:19 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Sally cięzko bedzie bez angielskiego w dzisiejszym swiecie

'Miło nam poinformować ze twoj zwierzaczek jest\znajduje się ciagle w EU, być moze blisko miejsca gdzie go zgubiłas albo w swojej stajni. Zyczymy szczescia w odnalezieniu go

Jezeli go nie znajdziesz to zwierzak automatycznie pojdzie do stajni, jednak tracąc przy tym zaufanie, energie i poziom. Poinformuj nas w ciagu paru dni czy udało sie rozwiązac problem.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2007, 18:22 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 146
Society: Skill or Die
Posse napisał(a):
Jahan bez urazy ale tam jest w cholere bledow z czasami. Ty wiesz o co chodzi, ja wiem o co chodzi ale ten gosciu w supporcie juz nie wie - trzeba mu napisac tak zeby zrozumiał. To usprawni caly proces pracy supportu :)

LOL

Czlowiek stara sie pomoc i zawsze sie znajdzie jakis .... co bedzie mial zbedny komentarz.

Nigdy niemowilem, ze znam anglieski perfekt, zreszto zawsze z gramatyki bylem slaby.
Na codzien uzywam angielskiego w pracy i poza, jakos wszyscy mnie rozumieja, ja rozumie kazdego i nigdy nie mialem klopotow wynikajacych z blednej interpretacji.
Z drugiej strony znam osoby ktore pisza bardzo ladnie po angielsku ale jak przyjdzie do rozmowy to nie sa w stanie sie wyslowic.

Tak, ze bardzo mi przykro w zwiaku z tym, ze moj angielski jast tak niegramatycznie poprawny... ale w sumie, co Ci ***** do tego?

Dziewczyna prosila o pomoc, mialem chwile to jej naszybkiego przetlumaczylem, wydaje mi sie, ze nikt nie bedzie mial problemu ze zrozumieniem tego.

A Ty to komentujesz.... po co......? posty se nabijasz.... LOL troszke zalosne, niesadzisz?

Nastepnym razem napisz lepiej.

Pozdrawiam
Sid.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Lip 2007, 19:49 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Jahan Sid napisał(a):
Posse napisał(a):

LOL

Czlowiek stara sie pomoc i zawsze sie znajdzie jakis .... co bedzie mial zbedny komentarz.

Nigdy niemowilem, ze znam anglieski perfekt, zreszto zawsze z gramatyki bylem slaby.
Na codzien uzywam angielskiego w pracy i poza, jakos wszyscy mnie rozumieja, ja rozumie kazdego i nigdy nie mialem klopotow wynikajacych z blednej interpretacji.
Z drugiej strony znam osoby ktore pisza bardzo ladnie po angielsku ale jak przyjdzie do rozmowy to nie sa w stanie sie wyslowic.

Tak, ze bardzo mi przykro w zwiaku z tym, ze moj angielski jast tak niegramatycznie poprawny... ale w sumie, co Ci ***** do tego?

Dziewczyna prosila o pomoc, mialem chwile to jej naszybkiego przetlumaczylem, wydaje mi sie, ze nikt nie bedzie mial problemu ze zrozumieniem tego.

A Ty to komentujesz.... po co......? posty se nabijasz.... LOL troszke zalosne, niesadzisz?

Nastepnym razem napisz lepiej.

Pozdrawiam
Sid.

Zrozumieli - dziękuję za pomoc - ale cholera szukam, szukam i nie mogę znaleźć.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2007, 00:32 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Hmm niezbyt Å‚adna reakcja Jahan

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Sie 2007, 07:25 
Poor
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 95
Nick w grze: Goones
Err , moze sobie darujecie zanim to sie rozwinie ;]
Skoro Sid mieszka w Irlandii i tam funkcjonuje i posluguje sie tym jezykiem to powinien byc w nim przynajmniej na poziomie dobrym ... a co do listu to (jesli oczywiscie mozna) prosze wykazac blędy i je poprawic a nie najezdzac na Sida ze spieprzyl sprawe ;]

Co do nabijania postow .... to nie o to tutaj chodzi ... grunt to to ze Sally Ant dostal/dostala to czego chciala support zrozumial a zwierzaczka jak nie bylo tak nie ma i tu jest problem ...

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości

Panel
Skocz do: