Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 13:17 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 35
HP: 0
Witam, po sciagnieciu softu ze strony nie moge sie polaczyc, wyskakuje taki komunikat:

Cytuj:
Could not connect to server.


Either you are not connected to the Internet or the Entropia Universe servers are down for maintenance.



Make sure your internet connection is working!
Check Entropia Universe homepage and see if the servers are online!
Try again later!



Jednak strona dziala (stad wnioskuje ze serwer tez), internet mam sprawny (przeciez pisze ;p). FW mi tego nie blokuje, wiec co moze byc przyczyna?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 13:33 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Posty: 919
HP: 110
Sprawdz konfiguracje firewalla dokładnie - bo właśnie takie są objawy.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 13:51 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Posty: 284
HP: 130
Society: Tap sikret
Nick w grze: xxx
mam taki sam problem(na drugim kompie) ale jak zobaczyc ustawienia firewalla? ja niewiem co to jest wogole


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 16:16 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 35
HP: 0
Z tym ze fw go nie blokowal (sprawdzilem) po czym nawet go odinstalowalem. Brak efektu, dalej ten sam blad. Co robic? (restart systemu jakos mnie nie przekonuje;/)


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 17:19 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 99
HP: 122
Society: Poltropia
zapewne do normalnego uzytkowania uzywasz innej przegladarki niz IE

mialem podobny problem jak ty
sprobój sprawdzić ustawienia proxy w IE jesli cos tam masz wpisane to skasuj i wylacz proxy wtedy sprawdz ponowanie czy mozesz sie połączyc ;)
GL


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 17:34 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 35
HP: 0
Wprawdzie w IE nie mialem proxy ale pomoglo wyszukanie wszystkich plikow na kompie z nazwa "proxy" i usuniecie niektorych ;p. W kazdym razie przeksztalcenie Twojej porady przynioslo zamierzony efekt, za co bardzo Ci dziekuje.


Edit: No i przy okazji, oni tworza te konta manualnie? Emaila z haslem nie otrzymalem na gmail od pol godziny (gdzie we wszystkich automatycznych skryptach dochodzi w niecala minute), a nie przypominam sobie abym podawal haslo podczas rejestracji? Znaczy sie mam czekac czy cos skopalem? Wyczytalem tu na forum ze proces tworzenia konta moze potrwac kilka dni, od czego wiec to zalezy?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 19:14 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Posty: 1318
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Tak sa manualnie, a jest weekend wiec tworzenie kont jest troche wolniejsze. Pewnie bedziesz musial dluzej poczekac, jak nie - do jutra. Powodzenia :)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 20:17 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 35
HP: 0
Cytuj:
Wprawdzie w IE nie mialem proxy ale pomoglo wyszukanie wszystkich plikow na kompie z nazwa "proxy" i usuniecie niektorych ;p. W kazdym razie przeksztalcenie Twojej porady przynioslo zamierzony efekt, za co bardzo Ci dziekuje.



Jednak nie. Przez chwile dzialalo, sciagnal sie update (kilkaset MB), dzialalo, a teraz znowu ten sam blad (co znaczy ze jednak FW to odblokowal... POMOCY


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 20:50 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 99
HP: 122
Society: Poltropia
urlich napisał(a):
Jednak nie. Przez chwile dzialalo, sciagnal sie update (kilkaset MB), dzialalo, a teraz znowu ten sam blad (co znaczy ze jednak FW to odblokowal... POMOCY


tzn jak działało i znow nie działą? ;|
moze zastanów się co zainstalowałeś/robiłęs przez ten czas pomiedzy kiedy działało a kiedy przestało.
Jeśli bedziesz miał jakieś przypuszczenia sprobuj naprawić i napisz jak Ci poszło przyda się w przyszłosci innym plejerom


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 17 Cze 2007, 21:40 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 35
HP: 0
dziwne to bo 10 minut temu dzialalo, a teraz juz nie. Jak mozna sprawdzic czy serwer dziala (na tym samym serwie stoi strona? Bo ona dziala ;/). Moze sprobuj sie zalogowac i powiedz czy wsio gra.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2007, 13:37 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
Posty: 284
HP: 130
Society: Tap sikret
Nick w grze: xxx
teraz pomozcioe mi!! mam taką samą informacje ale niewiem jak wogule wejsc do ustawien firewalla czy tez proxy i co tam mam zmienic moglby ktos pomoc?? pliiiiiiisk


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2007, 14:25 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Posty: 680
HP: 0
Society: FoFW
...a laboga coś mi się zepsuło w domu nie wiem co - pomocyyyyy.....

Gucio chcesz jakiejkolwiek pomocy to badź tak miły i podaj ludziom informacje o programach (np. firewall) jakich uzywasz - będzie łatwiej.


Ostatnio edytowany przez wasooth, 18 Cze 2007, 14:49, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2007, 14:42 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 35
HP: 0
Skoro nie wie co to firewall to pewnie go nie ma, co jest mozliwe. Ja tez odinstalowalem fw wiec niemozliwe jest aby on mi to blokowal. Proxy tez wywalilem, a dalej nie dziala.


CO MOZE BYC PRZYCZYNA?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2007, 17:43 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Posty: 1318
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Za mało informacji aaa! Wszystko moze byc przyczyną, z prawami Murphiego na czele ;)

Sprawdz czy masz odblkowane porty - znajdziesz je na stronie EU. Siedzisz w Lanie? Jaki typ połączenia? Cos jeszcze moze nie działa? A moze masz firewalla windowskiego? A moze admin sieci blokuje porty.. eh


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2007, 20:27 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 35
HP: 0
Posse napisał(a):
Za mało informacji aaa! Wszystko moze byc przyczyną, z prawami Murphiego na czele ;)

Sprawdz czy masz odblkowane porty - znajdziesz je na stronie EU. Siedzisz w Lanie? Jaki typ połączenia? Cos jeszcze moze nie działa? A moze masz firewalla windowskiego? A moze admin sieci blokuje porty.. eh



Jak sprawdzic odblokowane porty? W sensie admin sieci itp odpada, bo nigdy nie bylo z tym problemow. Mam lacze z dialneta i we wszystko inne online spokojnie gram. DSL 2mb, wiec za wolne nie jest napewno. Wszystko dziala jak nalezy, poza wieszajacym sie gg, ale to normalka, hehe. Zaciekawilo mnie stwierdzenie "windosowski firewall", poniewaz to jedyna opcja jaka jeszcze moge przyjac, wiec, jak to sprawdzic?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2007, 22:29 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 35
HP: 0
Sprawdzilem na necie dokladnie o co chodzi z tym windowsowskim firewallem, ale odblokowanie go itp niestety nic nie dalo.

edit: Pomyslalem ze zrobie screena jak to wyglada. Moze komus przyjdzie cos na mysl.


Ostatnio edytowany przez urlich, 18 Cze 2007, 23:30, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2007, 23:36 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Posty: 1318
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
no bardzo mądrze ;p nigdy nie podawaj swojego loginu! Juz pomijajac fakt ze pokazales rowniez jak długie jest Twoje hasło. Wiec dla Twojego własnego dobra obrazek usunąłem.

Z tego co widze to w Client Loaderze tez Ci sie nie ładuje strona wiec jezeli wchodzac przez przegladarke na strone www.entropia-universe.com wszystko jest OK tzn ze masz zablokowany Client Loader - ja bym ciagle stawiał na jakiegos firewalla ;/ Moze masz jakis router w ktorym sa poblokowane porty? Opisz cała swoja sytuacje ;p


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 18 Cze 2007, 23:55 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 99
HP: 122
Society: Poltropia
jeśli Ci się takze strona w loaderze nie włacza to dalej bede się upierał przy tym że masz załączone proxy

jeśli niewiesz jak wyłaczyć to: wlacz IE wejdz w Opcje internetowe i reszta na obrazku

Image

Napisz co za komunikat pokazuje ci sie w klient loaderze bo moze to być przydatne

albo zorb screen bez loginu i hasla (wykasuj je w paincie : )

blokada portów na routerze odpada definitywnie ponieważ jesli strona sie nie laduje to takze kazda inna witryna na portach 80 (http) nie powinna sie wyswietlac

sprawdz jeszcze raz fw czy nie masz poblokowanego client loadera


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Cze 2007, 11:18 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 35
HP: 0
W sumie racja ;), wyskakuje mi takie cos:

Image

A do tego, sprawdzilem w IE nie mam proxy, ale mimo wszystko nie dzialaja mi tam strony, wiec rzeczywiscie moze problem tkwic w tych okolicach:

Image

No to jeszcze dodam screen z diagnostyki polaczenia ;p, moze ktos sie na tym zna i cos wywnioskuje :D :

Image


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Cze 2007, 13:24 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Spróbuj zaznaczyć "Automatycznie wykryj ustawienia".


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Cze 2007, 14:58 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 35
HP: 0
Dalem, nie pomoglo.

A jest moze jakas mozliwosc sprawdzenia/odblokowania tych portow w zaporze windowsowskiej?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Cze 2007, 16:25 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 99
HP: 122
Society: Poltropia
jaka wersje IE

wyłącz wogule zapore w swoim połączeniu sieciowym
dajesz wlasciwosci polaczenia sieciowego i tam masz w 2 zakladce zapore windowsowska :P wylacz ja bo ona wiecej zlego niz dobrego moze i przyniesc :P lepiej zainstaluj sobie osobno jakis fw


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Cze 2007, 17:39 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 35
HP: 0
IE najnowsza, bezposrednio ze strony microsoftu. (Przeinstalowana niedawno, jednak i to nie skutkuje). Wylaczenie zapory rowniez nie pomoglo, ale sadze ze mimo wszystko cos nie tak jest z IE. Jakies sugestie?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Cze 2007, 18:28 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 99
HP: 122
Society: Poltropia
zainstaluj starsza wersje IE (np. 6 : )

a pozniej sprawdz czy dziala :]


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Cze 2007, 19:28 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 35
HP: 0
A jest jakis sposob zeby po prostu odinstalowac IE? Nie znalazlem nigdzie pliku sluzacego do tego, a usuwanie folderu jest bezsensem...

Samo "nalozenie" starszej wersji na nowa nie pomaga.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 19 Cze 2007, 20:40 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 99
HP: 122
Society: Poltropia
Nieiwem jak to jest z IE7 ale spoboj może tak:

wlacz panel sterowania :arrow: dodaj usun programy :arrow: zakładka "Dodaj usuń składniki systemu windows" tam odznacz Internet Explorer

:!: i teraz sciagnij z neta IE6 i spoboj zainstalowac moze cos pomoże :/


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 20 Cze 2007, 20:26 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 35
HP: 0
Nie dziala dalej :(. Jeszcze jakies sugestie? Bo powoli zaczynam sie zalamywac ;/.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Cze 2007, 03:26 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 192
HP: 156
Nick w grze: Lord Beliar Derat
A może głupi format pomoże, ja bym zainstalował sama wersje winXP(chyba tego używasz)i spróbował odpalić bez dociągania innych "mŚmieci" :)


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Cze 2007, 08:10 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 35
HP: 0
No, format z regoly pomaga :), aczkolwiek liczylem ze obejdzie sie bez tego. Sam juz nie mam pomyslu co zrobic :), nic nie dziala. Jak sie do niedzieli nic nie uda wymyslic (jutro wyjezdzam na weekend) to jednak walne se formata :).


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Cze 2007, 10:47 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Posty: 286
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
a możesz mi powiedzieć jakiego masz neta może drogą radiową???


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Cze 2007, 11:12 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 99
HP: 122
Society: Poltropia
Benek napisał(a):
a możesz mi powiedzieć jakiego masz neta może drogą radiową???


urlich napisał(a):
Mam lacze z dialneta i we wszystko inne online spokojnie gram. DSL 2mb, wiec za wolne nie jest napewno.



chyba ostatecznie bedziesz musial formata zrobic :/


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Cze 2007, 11:40 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 1923
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
hmmm moze nie koniecznie format...
napisz jakiego rodzaju to jest polaczenie, przy pomocy czego sie laczysz i jaka przegladarke (jesli masz wiecej niz jedna) masz ustawiona jako domyslna
pozdr
Martre


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Cze 2007, 11:43 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Posty: 680
HP: 0
Society: FoFW
Specem nie jestem - ale to wyglada idealnie jak zamknięte porty - Olga swego czasu miała identyczne obiawy.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Cze 2007, 11:57 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 35
HP: 0
Dialnet DSL 2mb/s Domyslna mozilla.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Cze 2007, 11:58 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 99
HP: 122
Society: Poltropia
wasooth napisał(a):
Specem nie jestem - ale to wyglada idealnie jak zamknięte porty


jesli byly by porty zablokowane to wogule by mu przegladarki nie dzialaly na portach http wiec mozna odrazu odrzucic a po 2 niewiem kto by mial blokować porty jeśli ma dsl no chyba ze upierdliwy admin z DialNeta :o

Co najwyzej może być program IE zablokowany przez fw ale z tego co czytam ty nie masz fw a zapore windowsowska najlepiej tez wylacz

Urlich sprawdz takze czy normalnie w przegladarce IE da sie jakies strony otwierać (zakładam że do przegladania internetu używasz innej pleglądarki niz IE) :wink:

Sprawdz może też czy w pliku: %SystemRoot%/system32/drivers/etc/hosts (otwórz plik notepadem) masz powpisywane adresy entropii albo dziwne IP może ktoś chcial ci chce psikusa zrobic :P


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Cze 2007, 12:03 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 35
HP: 0
W IE tez sie strony nie wyswietlaja, a co do tego pliku mam tylko wpisanego localhosta i ip obok. A nad tym cos takiego:

Kod:
# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# To jest przykładowy plik HOSTS używany przez Microsoft TCP/IP
# w systemie Windows.
# Ten plik zawiera mapowania adresów IP na nazwy komputerów
# Każdy wpis powinien być w osobnej linii.
# W pierwszej kolumnie powinny być umieszczone adresy IP, a następnie
# odpowiadające im nazwy komputerów. Adres i nazwa powinny być oddzielone
# co najmniej jedną spacją
#
# Dodatkowo, komentarze (takie jak te) można wstawiać w poszczególnych
# liniach lub po nazwie komputera, oznaczając je symbolem '#'.
#
# Na przykład:
#
#      102.54.94.97     rhino.acme.com          # serwer źródłowy
#       38.25.63.10     x.acme.com              # komputer kliencki x


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Cze 2007, 12:30 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 1923
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
oks, wywlacz wszytkie programy ktore chca nawiazac polaczenie po uruchomieniu systemu, wszystkie
odpal msconfig i wylacz
resnij kompa, sprawdz czy jestes polaczony z inetem
jesli nie to ok, odpal mozzile, polacz sie z siecia i sprobuj polaczyc sie z serwerem eu
pozdr
Martre

ps. pisz co sie dzieje


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Cze 2007, 12:38 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Posty: 680
HP: 0
Society: FoFW
To sa porty ktore odpowiadają za działanie entropi:
20, 21 (TCP Outbound) - Additional TCP Port outbound for passive mode FTP
30584 (UDP inbound/outbound)
30583 (TCP Outbound)
i nie mają nic wspolnego z portami przeglądarek http, jak mówilem takie same problemy miała Olga a przeglądarki jej dzialały i cala sprawę załatwiliśmy dzieki jakiejś cierpliwej duszy z saportu EU co nam to dokladnie wytłumaczyła (ale to było kawałek temu więc nie pomnę)
Te porty mogą być zablokowane na routerze, firewallu lub/i na niektórych antywirach/antyspywerach jesli mnie pamięć nie myli. Ale jak mówie nie znam się na tym do końca.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Cze 2007, 13:46 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Posty: 425
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Ja bym tu sie dopatrywał innego problemu , szczególnie że używasz IE .
Sciągnij program "HijackThis" , i wklej mi tutaj swój log.
Postaram się pomóc.

Pozdrawiam Loss_AdKos


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Cze 2007, 14:03 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 99
HP: 122
Society: Poltropia
wasooth napisał(a):
To sa porty ktore odpowiadają za działanie entropi:
20, 21 (TCP Outbound) - Additional TCP Port outbound for passive mode FTP
30584 (UDP inbound/outbound)
30583 (TCP Outbound)
i nie mają nic wspolnego z portami przeglądarek http, jak mówilem takie same problemy miała Olga a przeglądarki jej dzialały i cala sprawę załatwiliśmy dzieki jakiejś cierpliwej duszy z saportu EU co nam to dokladnie wytłumaczyła (ale to było kawałek temu więc nie pomnę)
Te porty mogą być zablokowane na routerze, firewallu lub/i na niektórych antywirach/antyspywerach jesli mnie pamięć nie myli. Ale jak mówie nie znam się na tym do końca.


Proszę Cie nie pouczaj mnie jeśli nie masz racji a tym bardziej nie poprawiaj mnie WIEM co mówie bo sam mialem taki problem

jak sam zauwazyles Oldze działała przeglądarka a to oznacza że problem tkwi w czymś innym

jak nie wierzysz wpisz sobie w proxy IE (chyba nie musze Ci mowic gdzie to jest) w protokół http byle jaki ciąg liczb w proxy mozesz wpisać (tzn. falszywy adres proxy) i sprawdz czy mozesz włączyć EU

wysokczy ci TAKI SAM błąd co autorowi tego teamtu to swiadczy ze przy probie polaczenia i sprawdzenia czy servery sa online loader kozysta z portów 80 (http) możesz to także zauważysz w połączeniach w fw:

Image

Hmm..urlich jeśli nie masz zainstalowanego antywirusa przekanuj komputer może jakis syf blokuje Ci polaczenia wychodzace z IE :/ wylacz takze dodatki IE


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Cze 2007, 14:05 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Posty: 680
HP: 0
Society: FoFW
Nie pouczam nikodo jeno podaje inną mozliwosc - jak zaznaczyłem nie znam się a na taką własnie sytuację się natknąlem. eot


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Cze 2007, 14:09 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 99
HP: 122
Society: Poltropia
hmm ktos kiedyś tutaj wspominał że można połączyć się bez Client Loadera wpisuajac odpowiednie zmienne w ścieszce do Entropia.exe Może to by było dobrym rozwiązaniem tego poblemu? Omienięcie Client Loadera i przejscie do połączenia podczas gry odrazu :)?

Ma ktoś dane na ten temat?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Cze 2007, 14:16 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 1923
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
u mnie ten problem wystepuje tylko wtedy, kiedy jakis syfiasty program, zaraz po uruchomieniu nawiaze polaczenie z siecia, przy pomocy dialupa IE, stronki smigaja i wszystko jest w porzadku, inny giery online tez ladnie hulaja ale eu odpalic sie nie da
stad moj wczesniejszy post
pozdr
Martre


Ostatnio edytowany przez Martre, 21 Cze 2007, 14:16, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Cze 2007, 14:16 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 35
HP: 0
Teraz zauwazylem, ze entropia.exe mi sie nie uruchamia (mimo dwukrotnego klikniecia), moze to tez pomoze wam rozwiazac problem? Log z tego programu zaraz wkleje, chwilowo jestem bardzo zajety.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Cze 2007, 14:19 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Entropię uruchamia się bezpośrednio poprzez podanie takich parametrów: "Entropia.exe -nLOGIN -pHASŁO".


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Cze 2007, 18:54 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 35
HP: 0
Cytuj:
oks, wywlacz wszytkie programy ktore chca nawiazac polaczenie po uruchomieniu systemu, wszystkie
odpal msconfig i wylacz
resnij kompa, sprawdz czy jestes polaczony z inetem
jesli nie to ok, odpal mozzile, polacz sie z siecia i sprobuj polaczyc sie z serwerem eu
pozdr
Martre

ps. pisz co sie dzieje


Tzn jak? Nie rozumiem Cie dokladnie.

Cytuj:
Entropię uruchamia się bezpośrednio poprzez podanie takich parametrów: "Entropia.exe -nLOGIN -pHASŁO".


Tego tez nie rozumiem :), gdzie podac "takie parametry".


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Cze 2007, 19:47 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Posty: 2543
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Utwórz skrót do pliku Entropia.exe, lub uruchom grę z tymi parametrami przez Wiersz polecenia.


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Cze 2007, 21:09 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 35
HP: 0
Utworzenie skrotu nic nie daje, a z wiersza polecen jestem zielony. Jutro z rana wyjezdzam, wracam w niedziele, wtedy pewnie cos wykombinujemy :). Sprobuje ewentualnego formata, przynajmniej mi sie komp przeczysci :).


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 21 Cze 2007, 21:48 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Posty: 1923
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
ok, klikasz przycisk start, wybierasz opcje uruchom, tam wpisujesz msconfig, uruchamia sie program, wybierasz zakladke uslugi i odznaczasz programy o ktorych wiesz, ze usiluja nawiazac polaczenie przy starcie systemu, reszta chyba jasna
co do postu Atiego i CvX - to samo, wybierasz opcje uruchom, podajesz pelna sciezke do pliku *.exe(czyli litera_dysku:\katalog_gdzie masz_eu\plik_exe parametry)z parametrami ktore podali ci wyzej wymienieni
pozdr
Martre


Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Cze 2007, 22:49 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 35
HP: 0
Hmmm jestem po formacie (zadnych FW itp jeszcze nie ma). IE mi dziala, ale EU dalej nie... Jakies sugestie? Co robic?

Edit: w faq na stronie dialogu znalazlem:

Czy DIALOG blokuje jakiekolwiek porty?


Nie, DIALOG nie blokuje żadnych portów.


Wiec zapewne i te porty nie sa zablokowane.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 25 Cze 2007, 23:50 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 35
HP: 0
sprawdzilem te porty o ktorych pisaliscie jakims scanerem w necie. Wyszedl mi dosc nieoczekiwany wynik, wg ktorego nawet mam problem z portem 8000.

Tutaj screen, moze wy cos rozwiazecie, dodam ze test byl przy wlaczonym firewallu !!! (aktualnie zainstalowalem pande :D).


Image


Po wylaczeniu go wszedzie pisze "closed", juz nie robie screena bo latwo go sobie wyobrazic ;p.


POMOCY!!

PS. przy skanowaniu 5 randomowych portow, przy wylaczonym fw wszystkie mam closed. Czy to wogole mozliwe?


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Cze 2007, 10:00 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 99
HP: 122
Society: Poltropia
jeśli działa Ci IE a loader nie dziala prawdopodobnie masz gdzies zablokowane jego polaczenia

zrób tak jak CvX powiedział:
Zrób skrót pliku entropia.exe daj na wlasciwosci skótu i w miejsce "element docelowy dopisz " -nLOGIN -pHASŁO"

tak żeby wygladało np:

"C:\Program Files\MindArk\Project Entropia\Entropia.exe" -nLOGIN -pHASŁO

przy czym LOGIN I HASŁO sam musisz wpisać i sprobuj uruchomić gre mi osobiscie ten sposób działa


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Cze 2007, 12:46 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 35
HP: 0
Ten sposob tez nie dziala :(. Dodatkowe info: jak probuje uruchomic bezposrednio entropia.exe wyskakuje komunikat ze nie mozna uruchomic bo nie ma d3dx9_30.dll, to samo przy probie uruchomienia skrotu, a jak wchodze przez loadera, to blad ten co ostatnio, czyli brak polaczenia.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Cze 2007, 16:14 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Posty: 99
HP: 122
Society: Poltropia
ehh zainstaluj najnowszy directx 9c i najnowsze stery do karty jesli nie wiesz gdzie sa szukaj google.pl

jesli nic nie podziala formatuj partycje


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 26 Cze 2007, 20:36 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2007
Posty: 35
HP: 0
No to dziala, jestem wam wszystkim bardzo wdzieczny!!! Wprawdzie dopiero zaczynam zabawe z ta gra i staram sie w nia wgryzc, ale bedzie fajnie :).

JESZCZE RAZ DZIEKI WAM WSZYSTKIM, KTORZY ZECHCIELISCIE MI POMOC PISZAC AZ 4 STRONY TEGO TEMATU!

THX.


Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Sty 2009, 13:14 
Poor
Dołączenie:
Luty 2007
Posty: 24
HP: 138
Nick w grze: THEBILL
mam mały problem z połaczeniem
w robocie zainstalowali mi system SAP wprowadzajac nowy ruter na którym prawdopodobnie są poblokowane porty których mi nie odblokują:D
na stronie www moge sie lognąć ale sama gra nie chodzi wywalając tekst o problemach albo aktualizacji
próbowałem przez zmianę róznych proxy ale nic nie pomaga
1. czy urzywa ktoś proxy na którym wie że na 100% EU śmiga i mógłby podrzucić zebym sprawdził
2. czy jeśli na ruterze są poblokowane porty to jest możliwośc logowania na www
3. jeśli sa poblokowane porty a żadne proxy nie działają to czy istnieje jakaś inna możliwość połaczenia bez odblokowywania ich na ruterze ( przychodzi mi na myśl tylko podłaczenie drugiego rutera przed tamtym i wpięcie sie do niego)
z góry dzięki za sugestie


Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości

Panel
Góra
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group • tłumaczenieDesign by CvX! and Ateush based on style by Ercan Koc

Planet Calypso