Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Maj 2007, 18:12 
Newbie
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 0
Witam niedawno zarejestrowałem się w EU niestety pisałem szybko i jak to zwykle bywa wcisnąłem Shift + CTRL (a każdy chyba wie czym to grozi), w swoim zwyczaju nie mam czytanie tego co napisałem więc w polach rejestracji mam dane raczej nieprawdziwe :P i tu nasuwają się pytania:
1. Czy da się jakoś skasować konto w EU?
2. jeżeli nie, czy istnieje jakiś sposób na zarejestrowanie 2 konta na tym samym komputerze
3. Czy jeżeli zarejestruje swoją postać z komputera kumpla będę mógł grać u siebie?
Z góry dziękuję...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Maj 2007, 18:25 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Chyba do 3 postaci na jednym IP mozna. A jak u kumpla zrobisz tez mozesz grac. Skasowac sie konta nie da, samo sie skasuje po ponad roku.

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Maj 2007, 18:43 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Society: Kingsajz
Nick w grze: Furion Fox PL
na identycznym IP nie mozesz zalozyc wiecej niz 1 konta, tak mi sie wydaje,
ale jezeli masz neostrade to zaden problem (dynamiczne IP )
konta w EU nie da sie jako tako skasowac (jedynie mindark po jakims okresie nieuzywania konta je kasuje), i nie ma zadnego problemu jezeli zalozysz konto na komputerze kumpla.

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 06 Maj 2007, 18:52 
zrób tak jak ja...wal prosto z mostu...zrobilem 2 konta (tutaj na swoje dane prawidłowe oba)...male i female postacie...znudzila mi sie female...to napisalem z poziomu tego konta do supporta że mi się znudził ten avatar i wole grać męskim z tąd prosze o zablokowanie i skasowanie konta.
No i od tego czasu gram Jornem...

Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Maj 2007, 19:06 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
MA samo zaleca stworzenie drugiego konta i przerzucenie skilli (podkreslajac przy tym bardzo niskie koszty takiego postÄ…penia ;)) w przypadku gdy podales zle dane na starym koncie. Wiec chyba wszystko powinno byc w porzadku, pamietajcie o rodzinach ktore przeciez moga miec pare kont na jednym IP

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Maj 2007, 19:11 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
Jeśli nie masz Neo, a wolisz na kompie qmpla zostawiać śladów w rodzaju hasła - zainwestuj w modem ;)

Cytuj:
(jedynie mindark po jakims okresie nieuzywania konta je kasuje)

Mindark trzyma dane o koncie przez parÄ™ lat ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Maj 2007, 19:30 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
[un]Lucky Fox napisał(a):
na identycznym IP nie mozesz zalozyc wiecej niz 1 konta, tak mi sie wydaje

hehe jak zwykle zle ci sie wydaje :P ja na swoim stalym IP zrobilem 2 konta :P A moze sie da i następne... ale nie wiem nie robilem

pzdr.

PS Foxiu dupa :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Maj 2007, 19:37 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
MA musi trzymać dane o koncie przez 5 lat takie jest prawo w Szwecji (to pisze w FAQ na o oficjalnej stronie EU). Bez problemu możesz napisać do supa o zablokowanie konta i wyrobić nowe - ja właśnie jestem w trakcie tej procedury.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Maj 2007, 20:50 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: -1
Society: King$ajz
Nick w grze: kubex
Posse napisał(a):
MA samo zaleca stworzenie drugiego konta i przerzucenie skilli (podkreslajac przy tym bardzo niskie koszty takiego postÄ…penia ;)) w przypadku gdy podales zle dane na starym koncie. Wiec chyba wszystko powinno byc w porzadku, pamietajcie o rodzinach ktore przeciez moga miec pare kont na jednym IP

czy oni zalecajÄ… zeby skille ze zlego konta na esi poprzezucac i wszczepic drugiemu avkowi czy jakos inaczej? bo ja mam dwa konta, ostatnio zaczelem grac tym na prawdziwe dane ale oba konta sÄ… na disciplu jeszcze i nie wiem czy moge temu zlemu wyjac skille zeby chociaz sprzedac bo raczej dobremu nie wszczepie

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Maj 2007, 20:53 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Garwen napisał(a):
Bez problemu możesz napisać do supa o zablokowanie konta i wyrobić nowe - ja właśnie jestem w trakcie tej procedury.

Dokładnie. Zresztą w EULA to jest w miarę czytelnie określone - o ile nie było na poprzednim koncie jakichś "jaj" które trzeba rozwiązać/wyjaśnić - to nowe robią zdaje się bez problemu, zamykając stare. (no i najlepiej, żeby to napisać jasno, czytelnie i nie robić za dużo problemów)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Maj 2007, 23:18 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 69
Society: RED LEGION CADETS :>
Nick w grze: Sebek From Poland
Nudzi mi sie i przypomnialem sobie o was moi drodzy :D

Ja mam od 3 lat 5 kont na jednym IP. Nikt mi nic nie skasowal jeszcze.

W EULA pisza wiele rzeczy. Nie mozna uzywac 3rd party programms - wiele osob to lamie. Nie mozna takze sprzedawac InGame kasy za kase w Realu w inny sposob niz przez MA.

Zasady sa po to rzeby ludzie sie hamowali. Ale bez przesady ;)

Prosze:
" You are forbidden to 'spam' and/or 'flood' the communication system "
Wystarczy isc do miasta i zobaczyc ilu jest lamaczy EULA :P

PZDRO

oO'

ps. cieszy mnie ze sie tak nasze polskie forum powiekszylo :D

good luck n have fun~

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Maj 2007, 08:15 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Zdaje się, że nie do końca jasno się wyraziłem - imho NIE MA PROBLEMU z zamknięciem konta:

6. Account Inactivity and Account Termination
[... tutaj o innych rzeczach]
If you wish to cancel your Account at any time, you can do so by filing a request through the Support Section of the Entropia Universe website. MindArk reserves the right to collect fees, surcharges or costs incurred before you cancel your Account. In addition, you are responsible for any charges incurred to Third-Party vendors or content providers prior to your cancellation.

W praktyce wiem, że ludzie przenosili konta bez problemu, natomiast jak robić w praktyce ze skillami - to musiał bym zapytać, kumpla bo niestety niedługo potem zrezygnował z EU (a parę skilli miał zdaję się...)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Maj 2007, 09:11 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: -1
Society: King$ajz
Nick w grze: kubex
abyss napisał(a):
W praktyce wiem, że ludzie przenosili konta bez problemu, natomiast jak robić w praktyce ze skillami - to musiał bym zapytać, kumpla bo niestety niedługo potem zrezygnował z EU (a parę skilli miał zdaję się...)

to bardzo proszę żebyś zapytał bo mi zalezy na tej informacji

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Maj 2007, 11:14 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
abyss napisał(a):

Czyli być może jest możliwośc przeniesienia skill? To by było super :) nawet nie chciałem pytać o to w supie bo
myślałem że i tak odmówią. Nie stać mnie na ESI i pogodziłem sie już z tym że bede musiał zaczynać wszystko od nowa.
Chociaż w moim przypadku to już pewnie jest za póżno bo wczoraj mi odpisali żebym potwierdził że chce zamknąć konto odpisałem że tak to pewnie dziś jest już zablokowane :(

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Maj 2007, 11:50 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Przenoszenie skili odbywa się tylko za pomocą ESI - supot w żadnym razie nie zrobi tego za nikogo i nie ma co gdybac nawet.
Co do kasowania kont - nie ma z tym problemu, jeśli chcesz prosisz i masz.
Natomiast jeśli chodzi o "martwe dusze" to sprawa wyglada tak ,że dane kąta są trzymane dośc dłygo, natomiast jeśli kono przez pół roku nie wykazuje żadnej aktywności (tzn. logowania do gry czy na stronie glownej entropii) konto zostaje wyzerowane, czyli wszystkie skille spadaja do 1 a cały dobytek zostaje "sprzedany" po tt - cała wartośc w pedach laduje na karcie i czeka.
Tyle - to wieści z suppotu - pytalem bo robiłem długi urlop od gry :)

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 07 Maj 2007, 13:28 
lol...a napisalem jasno i wyraźnie: piszemy supporcik i po sprawie...

TO wy nie nie...jakies rozkminy z kosmosu i chłopak sie pogubi :x

Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Maj 2007, 13:47 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: Solaris
Nick w grze: Hawkwood
Wasooth, to dziwne, co piszesz. Mam konto, którego nie używałem przez rok. Stworzyłem dwa avatary i zastanawiałem się, którym grać, padło na Hawkwood ostatecznie. Ale ostatnio sprawdziłem drugiego avatara. Przy logowaniu dostałem informację, że avatar jest nieaktywny i że moge aktywować. Aktywowałem. Nic nie było wyzerowane, wszystkie skille (choć niewielkie) tak, jak je zostawiłem, itemów nie miałem, więc nie wiem, czy je usuwają. Sweatu nie usunęli :D
Chyba, że coś zmienili w swojej polityce odnośnie nieaktywnych kont.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Maj 2007, 15:51 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Mortifer napisał(a):
[un]Lucky Fox napisał(a):
na identycznym IP nie mozesz zalozyc wiecej niz 1 konta, tak mi sie wydaje

hehe jak zwykle zle ci sie wydaje :P ja na swoim stalym IP zrobilem 2 konta :P A moze sie da i następne... ale nie wiem nie robilem

pzdr.

PS Foxiu dupa :D

no widzisz mortysiu, a ja nie moglem zrobic 2 avkow na tym samym ip (musialem zresetowac neo+ ) a ty co za neta masz?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Maj 2007, 16:56 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Ledwo wpadłem do domu i sprawdziłem. Konto jest zablokowane tak jak chciałem.
No i po Garwenie :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Maj 2007, 17:46 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
Też nie mogłem na 1 IP zrobić drugiego konta (mój sąsiad z którym jestem w sieci też nie może ;p).
Swoją drogą śmieszna sprawa, bo to 1 konto założyłem w 2003 albo 4 (i głupi nawet tej gry nie odpaliłem - a byłoby tak pięknie...). Ogólnie przez tydzień się zastanawiałem czemu odrzucają podanie o konto, zanim sobie przypomniałem o tym acc...
Mort, a kiedy te acc zakładałeś? I czy na pewno masz statyczne I.P? ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Maj 2007, 06:13 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Skanerin napisał(a):
Też nie mogłem na 1 IP zrobić drugiego konta (mój sąsiad z którym jestem w sieci też nie może ;p).
Swoją drogą śmieszna sprawa, bo to 1 konto założyłem w 2003 albo 4 (i głupi nawet tej gry nie odpaliłem - a byłoby tak pięknie...). Ogólnie przez tydzień się zastanawiałem czemu odrzucają podanie o konto, zanim sobie przypomniałem o tym acc...
Mort, a kiedy te acc zakładałeś? I czy na pewno masz statyczne I.P? ;p

no i komu tu sie zle wydaje mortysiu? :twisted:

P.S. Mortys dupa :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Maj 2007, 13:39 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Cytuj:
Wasooth, to dziwne, co piszesz...(...)

Nie mowię ze to jedna prawdziwa prawda, mówie że to sa info o suppotu jakie dostalem na początku grudnia - tyle. A jak wiadomo suppot "może się mylić czasem" lol.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Maj 2007, 16:25 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Zakladalem jakies 1.5-2 lata temu. I na bank mam stale IP. Moze cos pozmieniali.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Maj 2007, 14:46 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Sebek napisał(a):
Nudzi mi sie i przypomnialem sobie o was moi drodzy :D (...)
ps. cieszy mnie ze sie tak nasze polskie forum powiekszylo :D

good luck n have fun~

Offtop offtopem, ale... ło mój boże! Kogo ja widzę! Sebek! :D Nasz All Time High spamer na zawsze wpisany w historię tego forum! :D Kope lat! :o

Na temat: na jednym IP można zakładać więcej niż 1 konto.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 152 gości

Panel
Skocz do: