Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Mar 2007, 09:32 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
Witam
wymaksowalem wlasnie pistola z tt i tak patrze po aukcjach i sie zastanawiam co kupic......
Prosilbym o jakies sugestie (super byloby gdyby ammo burn nie byl wiekszy niz 3;-)
Moze Breer P2a?
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Mar 2007, 10:00 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 154
Society: SKILL or DIE
Nick w grze: Devour The One
jezeli masz wymaksowanego breera p1a to kup p2a

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Mar 2007, 11:45 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
no ale wlasnie na tym polega rzecz, jak patrze na staty to P1 tez jest prawie zmaxowany, wiec pytanie czy to sie oplaca czy nie lepiej P2 odrazu
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Mar 2007, 12:07 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 146
Society: Skill or Die
Hmmmm
Korss H380 jest niezly..... ale pali 5ammo, jeszcze pomysl nad korssem H350-4ammo

http://www.pe-wiki.info/Chart.aspx?chart=Weapon

Pozdrawiam
Sid

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Mar 2007, 12:50 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
H380 lub p3a innych nie kupuj :P

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Mar 2007, 16:19 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Przeciez to chyba jasne ze powineines zmienaic pistole stopniowo.Najpierw wymaksuj p1a.. Po zdobyciu odpowiednich skili mozesz sobie przebierac w roznych modelach.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Mar 2007, 17:00 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Elanor napisał(a):
Przeciez to chyba jasne ze powineines zmienaic pistole stopniowo.Najpierw wymaksuj p1a.. Po zdobyciu odpowiednich skili mozesz sobie przebierac w roznych modelach.

Ja sie z Toba zgadzam w zupelnosci i to co mowisz jest oczywiste, pytam jedynie czy ma sens kupowac i skilowac P1 ktory jak patrze na staty jest juz prawie zmaxowany
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Mar 2007, 17:10 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Popatrz na nastepny w kolejnosci,czyli (chyba) p2a ;) Jesli masz tam bardzo slabe staty to niestety nie mozesz pominac ''etapu p1a'' w skillowaniu

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Mar 2007, 19:28 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
mod ep 40 i jakos Ci pojdzie szybciej

przelicz Hp moba na dmg i to Ci da co uzywac ja optuje za 380

Jc -sie nie znam na wszystkim

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Mar 2007, 23:56 
Mediocre
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 169
Society: ef.pl
Nick w grze: Wh1ST
Mysle ze powinieneÅ› uzywac w kolejnosci takich gunow: p1a, p2a,p3a, korss 380 i korss h400 i potem jechac tym korssem az odkryjesz przynajmniej combat sense i wounding;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Mar 2007, 01:01 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Wh1ST napisał(a):
Mysle ze powinieneÅ› uzywac w kolejnosci takich gunow: p1a, p2a,p3a, korss 380 i korss h400 i potem jechac tym korssem az odkryjesz przynajmniej combat sense i wounding;)

Czego osobiscie sobie zycze:)

Tak czy siak kupilem P1 i wiecie co? nikt z was nie wzial pod uwage szybkostrzelnosci.....sumarycznie zadaje wiecej obrazen pistolem z tt niz P1 wlasnie z tego powodu, moby zadziej mnie trafaiaja w czasie kiedy ja zadaje obrazenie....
pozdr
Martre
ps dzieki za pomoc

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Mar 2007, 18:39 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Teraz najbardziej opłacalną bronią jest korss h400(pod warunkiem ze masz wymaxowane statystyki) , mozna go juz dostac bez problemu za 140% , a nawet taniej , polecam Ci tą broń gdy bedziesz miał już odpowiednie skille . Niska cena robi z korssa naprawde atrakcyjną pukawke :-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Mar 2007, 19:52 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
No bron jest spoko tyle, ze dla mnie minusem jest to, ze jest to (L) - ka,
tak mi troche (pewnie glupio) wydawac kase na cos, co nie moze byc naprawione (choc jednak kupilem tego breera...;)
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Mar 2007, 22:56 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 103
Society: KingKongSajz:)
koszt naprawienia broni to to samo co kupienie Lki....

za to Lki typu breer maja skill increase bonus czego nie maja normalne bronie
a ten SIB daje baaaardzo duzo

taniej wychodzi ci strzelanie bo daje ci duzo do skilla samo posiadanie tej broni

ja skillowalem na jesli mnie pameic nie myli 3 P1 i 2 P2 i obecnie wale z P2 i P3 okazjonalnie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Kwi 2007, 08:09 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Ostatnio bije z emików s30 i s50. Nawet polecam, fajnie sie z tego bije, tylko ze to blp.

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Kwi 2007, 11:31 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Mortifer napisał(a):
Ostatnio bije z emików s30 i s50. Nawet polecam, fajnie sie z tego bije, tylko ze to blp.

pzdr.

A dzieki za podpowiedz ale narazie BLP (chociaz z s30 strzelalem bo mi ze dwa razy wypadl, wiec go potestowalem przed opyleniem) nie dotykam, wole wyszkolic laser do sensownego poziomu handguna i rifle, moze kiedys...
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Kwi 2007, 11:56 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Ja mam innÄ… propozycjÄ™.....
Pokop przez 2 miesiÄ…ce, w tym na cnd;p
Po zarobieniu pedow kup skile hg i lwt tak aby miec wymaksowane korssah400 i mozesz huncic.
Decyzja naley do ciebie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Kwi 2007, 12:43 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Damian napisał(a):
Ja mam innÄ… propozycjÄ™.....
Pokop przez 2 miesiÄ…ce, w tym na cnd;p
Po zarobieniu pedow kup skile hg i lwt tak aby miec wymaksowane korssah400 i mozesz huncic.
Decyzja naley do ciebie

Spoko, pomysl za...sty tyle, ze moim zdaniem bez przynajmniej 10k ped nie ma po co sie wybierac na CND, a u mnie raczej pustki na karcie, z nieczestymi przyplywami gotowki - tak jak w kawalku Klausa Mitroha;-)
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Kwi 2007, 14:56 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Właściwie bardziej zastanawiające jest jakie statsy już można uznać za ok przy skillowaniu HG czyli: kiedy się przesiadać na wyższy model?
Jak mamy na wyższym modelu HA: 4/10, 5/10, 7/10, 9/10?

pozdro

PS. K400L z min. 104 powinno się posiadać na stanie z zapasem 5k ammo na mocniejsze moby dlatego warto sobie go wymaksować nawet jak killujemy z breeraM2 cały czas.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Kwi 2007, 01:19 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Pytanie moim zdaniem jest czysto retoryczne, chyba, ze.....mamy na karcie nescie k ped i zwisa nam to co sie dzieje przy missach;-)
Niekoniecznie oplacalny jest wiekszy dmg przy strzale w stosunku do przpalonego ammo w powietrze, moim zdaniem oczywista...inna sprawa jesli chodzi o axy (ta moc, ta sila, te piep...ne naprawy i te moby zkillowane, z tym slabym lootem na poziomie napraw;-)
pozdr
Martre

ps. kors i tak wymiata i pod niego skiluje

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Kwi 2007, 01:25 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Ja się tylko zastanawiam, co się będzie działo jak korss'y przestaną lecieć. (niemożliwe? Diabolice/Anabolice już dawno nie lecą masowo - jako przykład podam).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Kwi 2007, 08:13 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Martre napisał(a):
Pytanie moim zdaniem jest czysto retoryczne...

Niekoniecznie bo to pytanie zadają często nowi. Problem powstaje jak masz już P1a 10/10 a P2a jeszcze na poziomie 5/10 bo z jednej strony skillujesz więc jak najbardziej kożystne jest posiadanie w wersie "learning..." słowa "Yes" co w przypadku P1a będzie "Not anymore" a w przypadku P2a będzie właśnie "Yes". Poza tym większy dmg zadawany mobom jeśli nie zdejmyjesz ich w czasie dobiegania do ciebie powoduje mniejsze straty na fap, armor, czas. Jest jeszcze parametr "Attack per min". Stąd pytanie wydaje się właściwe. Inaczej zadane:
Przy jakim parametrze HA na wyższym modelu przesiąść się z niższego modelu guna na którym mamy HA 10/10 i learning Not anymore? I tu można uzupełnić pytanie o:
-w odniesieniu do własnej satysfakcji,
-w odniesieniu do ekonomiki polowania,
-w odniesieniu do szybkości skillowania,
-w odniesieniu do w/w trzech odniesień...

pozdro

PS. Ja jak skillowałem to przesiadałem się na wyższy model w momencie osiągnięcia na nim HA>7/10

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Kwi 2007, 08:32 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Każdego bierze cholera i chce jak najszybciej przesiąść sie w koncu na "większą i szybsza" pukawkę. Trochę w analizie tego co możemy i czy już mogę pomoże weapontool wspomniane prze ze mnie w innym wątku. Sporej grupie wyjdzie, że kolejny będzie Korss :) ze świetną ekonomiką (jak się ma mniej skilli, to 350/380). Do 400 trzeba o ile pamiętam mieć minimum 12.8 w profesional standing - i wtedy HA/CHA od razu skacze w górę (nieliniowo), ale nie jest BARDZO wysokie. Przykłądowo ja, jako niećwiczący HG mam na Korsie 400 HA=4.0 i CHA=3.6 (to nie jest pomyłka, właśnie tak a nie odwrotnie).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Kwi 2007, 08:59 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: -1
Society: King$ajz
Nick w grze: kubex
no to jest prawda co abyss mowi, z doświadczenia wiem, jak skillowalem hg na pXa to gdy bralem do reki gnata na ktorym to Learnig mialem Not Yet, to HA bylo blisko 0, dmg był w przedziale 0-50% maxymalnego dmg tej broni. tak wiec ECO takiej broni jest kosmiczne, jakies 2x mniejsze niz normalnie. co do zasięgu to nie pamiętam ale tez byl śmieszny. na czacie tez pojawia się napis ze nie mam skilli na tego gnata i costam. natomiast gdy juz osiągnie się to cos "learning", to HA od razu skacze do 5.0, pozostale staty tez wzrastają i nie pojawia się juz ten napis.

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości

Panel
Skocz do: