Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 27 Gru 2006, 02:16 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: 0
Witam

Zaczne moze od poczatku:)
Gram w PE jakis miesiac( z roczna przerwa w polowie:P) i teraz wracajac z mocnym postanowieniem poprawy postanowilem wplacic rowniez co nieco $, wplacilem 50 no i teraz mam problem, bo zmian co nie miara, godziny spedzone na czytaniu forum rowniez przekroczyly dwu cyfrowa liczbe, a ja mam tylko coraz wiekszy metlik w glowie.
Przechodzac do sedna tematu, co teraz zrobic z tą kasa, interesuje mnie hunt, ale nie wiem w jaka bron sie zaopatrzyc, nie wiem rowniez ile z tego co jest w poradnikach jest nadal aktualne oraz kto mial racje wsrod tych wszystkich dyskusji na forum po ostatnich VU( pytania co robic zeby nie stracic nie zadaje bo z tego co widzialem to nie jest mile widziane:P)
W skrocie: potrzebuje kilku podstawowych informacji, w co sie zaopatrzyc i jaki kierunek obrac(mniejwiecej). Bylbym rowniez bardzo wdzieczy jezeli znalazl by sie jakis polski soc ktory by mnie przyjal w swoje szeregi i pomogl odnalezc sie w PE:)

Mam nadzieje ze te pytania nikogo nie uraze/obraze i nikt nie bedzie przezemnie plakal ze smiechu/smutku. :?:

Pozdrawiam
Szcześliwej Choinki, Wesolego Karpia, i duzych Lootow w Nowym Roku :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Gru 2006, 02:49 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Yyy.. no.. było pare tematów o tym, patrz te ostatnie najlepiej

Jezeli hunt to
-opalo
-opalo+101
-jakis crafcony rifle breer M1A lub M2A
-M2A+102

a potem to juz sam zaczniesz wiedziec co chcesz :)

Mozna tez pistole
M2200 (ten z tt)
pozniej jakis breer P1A\P2A\P3A
+ ampy 101 lub 102

ogolnie w pistolach jest wiekszy wybór. moze i szybko strzelaja ale zasieg maja koszmarny ;) Osobiscie nie lubie pistoli, ale na forum znajdziesz zagorzalych zwolennikow, wiec decyzja nalezy do Ciebie, za pistolami stoi Korss400, ale mysle ze w rifle szykuja sie zmiany i cos fajnego tez dadzą juz nie dlugo, wiec warto rifle skillować

Z taka kasą mozesz tez od czasu do czasu ruszyc z melee (np z fistami - nie sa nudne). Zwiekszy ci sie HP i skille defense. Jako miejsce huntu swietnie sie nadają okolice Port Atlantis i Troy. GL

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Gru 2006, 05:03 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2006
Do leczenia kupic cos lepszego czy fap 5 narazie wystarczy?
I zbroja pixie czy biegac bez bo tego tez nie jestem pewny:)

Pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Gru 2006, 10:04 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Fap5 (i TYLKO ten!), postaraj sie doskillowac chociaz do 200 first aid, to mozesz powoli w awaryjnycyh sytuacjach zaczac uzywac fapa50 :)
Co do zbroi.. cos w stylu pixie/goblin/gnome i inne o podobnej protekcji.Kiedy zwiekszy ci sie evade (mysle ze minimum 500-1k) koniecznie kup ghosta ;) Jesli bedziesz chcial isc w koncu na jakies ''prawdziwe'' polowanie ;)
Na poczatku mozesz nawet chodzic bez zbroi,na mobki ktore raczej jej nie wymagaja (np. E od Port Atlantis,okolice Fort Troy,Camp Phoenix na SW - nie idz czasem na N :D).
No i najlepiej znajdz mentora, ktory na biezaco rozwieje rozne Twoje watpliwosci.
Pozdrawiam :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Gru 2006, 10:34 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Bez zbroi hunt jest do bani :P Traci się kupe kasy na fapa, na ale first aid i anatomy leci jak porąbane ;) Więc zależy czy chcesz się skilować czy oszczędnie grać.

Co do brni to posse napisał chyba całą ścieżkę rozwoju do 3-4k riffle

Apropo socu, to chyba dzisiaj wznowimy rekrutacje "noobków" do Młodych Wilków, więc zapraszam.

pzdr.

Profil Offline
PostWysłany: 27 Gru 2006, 12:25 
Jestem w podobnej sytuacji więc napisze co ja zrobiłem:
kupiłem pistola M2100 z tt i polowałem na snable (głównie male young) na S od Atlas North, po ok 400 skilla w handgunie kupiłem breer p1a + amp 101 i poluje na N od Atlas Haven (Daikiby, Snable i Exo). Aha, do tego oczywiście Fap 5 z tt. Mam teraz prawie 1000 skila w handgunie (po miesiącu grania) a na huntach wychodze na zero albo na lekki +.

Powodzenia!

Nie podano
PostWysłany: 27 Gru 2006, 14:52 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Zapomnieliscie o meele !! jak tez jestem n00b przez duże N ale polecam mieczyk z tt i też fajnie skille rosną ;]

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Gru 2006, 18:37 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
ja polecam wszystko :) , schabowy i kapusniak , pierogi z mięsem , barszyk czerwony , krokiety , ogorkowa z ryżem , kompot ze sliwek , a wszystko to z TT się nadaje najlepiej .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 27 Gru 2006, 23:09 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
JC Krakow napisał(a):
ja polecam wszystko :) , schabowy i kapusniak , pierogi z mięsem , barszyk czerwony , krokiety , ogorkowa z ryżem , kompot ze sliwek , a wszystko to z TT się nadaje najlepiej . JC

Przez Ciebie robie sie glodny..... Ale schabowy i barszczyk dzisaj bym zjadl....

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Gru 2006, 00:55 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2006
Hmm chyba dopiero teraz zrozumialem wskazowki Posse tak jak powinienem:)

Wybralem Rifle, kupilem opalo i akurat ktos sprzedawal a101 tt + 2 wiec tez sie w niego zaopatrzylem, kupilem 3k ammo i wybralem sie na polowanie na N od PA

Polowalem mniejwiecej przez 1.5h

Wynik to 3.28 PED w ammo ktore sprzedalem w TT po powrocie + 10.07 PED w TT materialow ktore zlozylem w storage zanim wybadam ceny po jakich je sprzedawac. Straty to 30 PED w ammo i 13 PED w Repeir( z czego troche ponad 10 PED to naprawa A101 :shock: ) + oczywiscie wzrost skilli
Na + to raczej napewno nie jestem :P :oops:

Oczywiscie nie pisze tego zeby sie pozalic tylko bylbym bardzo wdzieczny jezeli ktos zweryfikowal by moje bledy:)
I co z tym A101 chyba nie powinienem go jeszcze uzywac( i to mialem na mysli ze dopiero teraz zrozumialem wsazowki Posse) i jezeli tak to kiedy powinienem go zaczac uzywac.

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Gru 2006, 01:02 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Andrew Naturek Naturat
Ja tam od poczatku uzywam opalo +a101 i na repair trace gora 5 ped (co prawda nie hunce tylko odganiam stwory od tyczki :P)
Najwiecej kasy na fapa schodzi :(
W huncie ogolnie nie mam szczescia wiec po co sie tego tykac ?
Co innego mining :D Juz znalazlem kilka fajnych miejsc i kaska leci... chociaz wizja 1ped za mine nie jest najlepsza to sie w to dalej bawie :D

Btw. jak z kamyka zrobic ingot ? :]

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Gru 2006, 01:07 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Tak to bywa, raz się jest na plus a raz na minus. O to chodzi zeby mieć kapitał którym mozna obracac, nie warto wybierac sie raz na jakis czas na hunt bo wtedy malo prawdopodobne zeby wyjsc na plus. Kapitał potrzebny jest aby miec za co polowac caly czas, czyli repeair i ammo, oraz miec jedno miejsce w ktorym sie poluje, najlepiej malo odwiedzane przez innych(mniejsze prawdopodobieństwo ze ktoś nam zakosi biegającego tam globala ;) ) długoterminowy hunt zawsze przynosi zyski, ale trzeba długo polowac, w moim mniemaniu długo to jest tak gdzies 6h dziennie:) Policz ile wychodzi za ammo i repeair, pomnóż przez 30 dni:) tyle powinieneś miec kaski w zapasie:) oczywiscie odkładasz cały loot, po tym okresie przeliczasz i juz wiesz ile zarobiłeś(a czasami straciles) to jest moja opinia :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Gru 2006, 01:08 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2006
W takim razie oszukali mnie w Repair Terminal !! banda Entropijnych decydentow :P

A tak powaznie to mysle ze jak bys spalil 3k ammo tez bys zaplacil 10, chyba ze jak sie nie trafia( a u mnie o to nie trudno) to sie bardziej psuje, ja tam sie nie znam.

Pozdro

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Gru 2006, 01:08 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Naturek napisał(a):
Ja tam od poczatku uzywam opalo +a101 i na repair trace gora 5 ped (co prawda nie hunce tylko odganiam stwory od tyczki :P)
Najwiecej kasy na fapa schodzi :(
W huncie ogolnie nie mam szczescia wiec po co sie tego tykac ?
Co innego mining :D Juz znalazlem kilka fajnych miejsc i kaska leci... chociaz wizja 1ped za mine nie jest najlepsza to sie w to dalej bawie :D

Btw. jak z kamyka zrobic ingot ? :]

Kupujesz w tt taka zieloną maszynke:) bierzesz ja w łapki, klikasz prawym klawiszem na swojego avka, wrzucasz kamyczki i nacikasz refine:) ot cała filozofija

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Gru 2006, 01:12 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2006
Iceman: czyli jak teraz w 1.5 godziny stracilem 40 ped to w ciagu dnia mam stracic 160 ped i w ciagu miesiaca 4800??;> i tyle mam miec odlozone?:P To ja moze wroce do sweatowania;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Gru 2006, 01:22 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
VKiNG napisał(a):
Iceman: czyli jak teraz w 1.5 godziny stracilem 40 ped to w ciagu dnia mam stracic 160 ped i w ciagu miesiaca 4800??;> i tyle mam miec odlozone?:P To ja moze wroce do sweatowania;)

Taaa, tyle py bylo najlepiej miec w zapasie :)
Dlatego ja juz dawno zrezygnowałem z huntu, 400ped które miałem nie wystarczyło i musiałem od zera zaczynać, moja rada taka(na moim przykładzie :) ) zasmakowałem w huncie, straciłem wszystko i juz nie miałem ochoty do ponownego sweatowania, jedyne wyjście to wpłacic i tak robią ludzie, jak raz zasmakujesz w huncie to nie bedziesz sie mogl oderwac:) Dlatego MA zarabia na uzależnieniu od hunt :D wpłacasz 200ped tracisz wszystko, wpłacasz 200ped ooo, globa, huncisz znowu, tracisz wszystko, zwiekszasz limit, wplacasz 1k ped, kupujesz lepsza zbroje bron, fapa, zostaje 400ped idziesz polowac, tracisz wszystko i tak w kolko :P Tak jak w kasynie:D grasz dłuzej non stop wiec prawdopodobienstwo wygranej sie zwieksza :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Gru 2006, 01:44 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2006
Iceman:
A jednak sa ludzie ktorych osobiscie nie znam ale z tego co mozna tutaj przeczytac to podobno sa:) ktorzy nie wplacaja a na huncie wychodza ogolnie na +

A co do huncenia w jednym miejscu to chodzi o bieganie w jakims tam promieniu( wmiare malym) i zabijanie wszystkiego co tam jest tracac czas tylko na dobiegniecie od tego "czegos", czy bieganie na malym terenie i zabijanie tego co sie zrespawnuje?;>

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 28 Gru 2006, 01:45 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
VKiNG napisał(a):

Hehehehe, ROOFL...niezly tok myslenia :D Ale po czesci chyba masz racje :D Jednak musialbys byc baardzo pechowy (doslownie wylaczone looty :P) zeby to poszlo w takim tempie..

Cytuj:
chyba ze jak sie nie trafia( a u mnie o to nie trudno) to sie bardziej psuje, ja tam sie nie znam.

Amp psuje sie o taka sama ilosc pec po KAZDYM strzale.

-->Iceman
Dlatego nie wolno dac sie systemowi 8) heh.

[ Dodano: Czw 28 Gru, 2006 01:50 ]
Vking - ten sam teren,to po porstu ten sam obszar.. ten sam ''serwer'' hmm...nie wiem jak to tam jest podzielone..
Co do wyjscia na plus :D mozna i to wcale nie tak trudno.. Chociaz z czasem jest coraz i coraz trudniej.axe1x0 - zepsuli, opalo -zepsuli.. ;) looty..cos namieszali (wprowadzili rzadsze i ''wieksze'' looty lol..ja mam tylko rzadsze :P)
Powodzenia anyway:)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Gru 2006, 01:55 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 99
Nick w grze: padrem padrem underworld2
hmm witaj ja na dobry poczatek polecam to samo co inni czyli opalo + amp 101 :)
i chyba tylko tyle bron biala tez jest dobra, no ale nie ma to jak wziasc giwere do reki:P
a co do socu to zapraszam do society "pszczoly" mila atmosfera duzo smiechu i przedewszystkim zabawy :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 30 Gru 2006, 10:15 
Mediocre
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 125
JC Krakow napisał(a):
ja polecam wszystko :) , schabowy i kapusniak , pierogi z mięsem , barszyk czerwony , krokiety , ogorkowa z ryżem , kompot ze sliwek

JC

No to teraz wiem czym sie zajmujesz JC ,prowadzisz Bar samoobslugowy?

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Mar 2007, 15:02 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
VKiNG napisał(a):
A co do huncenia w jednym miejscu to chodzi o bieganie w jakims tam promieniu( wmiare malym) i zabijanie wszystkiego co tam jest tracac czas tylko na dobiegniecie od tego "czegos", czy bieganie na malym terenie i zabijanie tego co sie zrespawnuje?;>

Jest takia opinia (moje też) na forum i w przybliżeniu brzmi ona tak: spawn jest w danym momencie i ten spawn posiada pewien całkowity loot więc jak wybijesz spawn to możęsz zrobić drugą rundę lub zmienić miejsce. Perception gain pomaga w ocenie spawnu ale go nie odrzuca jako zły tylko raczej zachęca do "wyczyszczenia" całego. Są spawny, które w trakcie "czyszczenia" respawnują blisko a czasami nawet bardzo blisko :D (jak się taki argo hunter respawni za plecami to... :) ) więc jak twoim zamiarem jest "przejście po spawnie to zaczynasz z jednej strony i idziesz zygzakiem (nie po browarze) do końca spawnu nie cofając się. Czasami jak dobrze lecą looty to warto krążyć do wyczerpania ammo i potem następna runda.
Ja osobiście staram się wybierać duże zagęszczenie dla słabych mobów i małe dla silnych ze względu na "agresywność" mobów.

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Mar 2007, 16:31 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: -1
Society: King$ajz
Nick w grze: kubex
Okta napisał(a):
Perception gain pomaga w ocenie spawnu ale go nie odrzuca jako zły tylko raczej zachęca do "wyczyszczenia" całego.
pozdro

mógłbyś to objaśnić? chodzi o ten skill perception czy to jest jakoś w przenośni?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Mar 2007, 16:50 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
ohh.. po prostu walcie wszystko w zasiego radaru,a na pewno cos sie trafi :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Mar 2007, 17:36 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
Heh, mi do tego gain perception nie jest potrzebny ;p

A co do samej koncepcji - na EF ktoś napisał: "Na ile prawdopodobne jest, że MA wrzuciło do gry loot-o-meter?"

:twisted:

Trafiały mi się większe looty w spawnie przy którym miałem gain perception, czasami gain perception miałem przy ubijaniu moba który był na mapie sam jak palec (i lootu nie miał lub miał średni) ;p Czego to dowodzi? Niczego :p
A jakby MA poczytało sobie czasami dywagacje userów na temat ich systemu to pewnie mieli by niezły fun :p

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 12 Mar 2007, 23:08 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Ja dzis mialam Perception gainow wiecej niz zwykle..az sie to dla mnie zrobilo dziwne. I 4 globy na 500 ped ammo,nie wiem,to dobry czy zly wynik? W kazdym razie.. moze tam czeka hof..musze sprawdzic ;) Wtedy ta wasza ''teoria'' mialaby jakies (male,bo male,ale zawsze)potwierdzenie ;d
Skanerin napisał(a):
A jakby MA poczytało sobie czasami dywagacje userów na temat ich systemu to pewnie mieli by niezły fun :p

albo zlapaliby sie za glowe,ze sa tak blisko i popedzili zmieniac system ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Mar 2007, 03:22 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: Solaris
Nick w grze: Hawkwood
Ja tam noob jestem, gram nieco ponad rok. Przez ten czas udało mi się dorobić porządnego pancerza (gremlin + 2A). Do ok 1.5 rifle jechałem na opalo i wychodziłem mniej więcej na 0, problemy się zaczęły, jak zachciało mi się zmienić broń. Zmieniłem najpierw na kangoo, potem na MK3. W rifle mam teraz chyba jakieś 3k, ale zysk z polowania to porażka. Wszystko poza opalo zżera ammo jak głupie. Na jakiś czas nawet przerwałem granie, bo nie miałem za bardzo za co polować. Po powrocie wychrzaniłem MK3 i wróciłem do opalo i pistola. A przed ostatnim Power Fist eventem kupiłem Castorian Enknuckles A (z tt) i trochę z tym biegałem. Powiem jedno: dzisiaj wchrzaniłem opalo, pistol i całe ammo do tt. Rękawica jest najlepsza. Atraxy adult, argo (gatherer, scout, guardian), feffoidy (guardian) są bez szans. Rękawica jest tak szybka, że np. argo guardian dostaje 6-10 razy a trafia mnie raz. I to bez jakichś niewiarygodnych skilli, bo mam w tej chwili ok. 500 Power Fist. Agility i Strength też ładnie przyrastają. Jeśli ktoś poluje samotnie, to napewno opalo się jednak przyda do wyciągania mobów ze stadka. Ale mimo wszystko zdecydowanie polecam rękawicę. Moje doświadczenia może nie są tak bogate jak doświadczenia niektórych użytkowników forum, ale jak na razie jest to najlepsza broń, jakiej miałem okazję używać...
I też mam swoją teorię generowania lootów: generalnie nie zależy to od niczego, ani skilli, ani uzbrojenia i jest losowe. Jest tylko jedno małe ale: jest losowe w taki sposób, żeby było to korzystne dla MA :D LOL

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 13 Mar 2007, 10:45 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
kubens napisał(a):
Okta napisał(a):
Perception gain pomaga w ocenie spawnu ale go nie odrzuca jako zły tylko raczej zachęca do "wyczyszczenia" całego.
pozdro

mógłbyś to objaśnić? chodzi o ten skill perception czy to jest jakoś w przenośni?

Przeczytaj mój komentaż:
http://www.entropiauniverse.pl/viewtopi ... c&start=30

Głównie chodzi o to, że to są MOJE doświadczenia i nimi (i jeszcze innymi) się posługuję. To trochę tak jak z twierdzeniem, żę pedałując na rowerze do przodu jedziesz do przodu. W Łodxi kiedyś jechałem autobusem i uwagę moją przykuł rowerzysta, który poruszał się równolegle i w tym samym kieruku co ja. Coś mi w nim nie pasowało... i jak zatrybiłem, oderwany od codziennych myśli, co to śmiać mi się zachciało... koleś pedałował do TYŁU :D . Więc czy można twierdzić jednoznacznie, żę pedałując do przodu będziesz jechał do przodu? Cel opisania perc. gaina jest taki, że to MI pomaga w ocenie spawnu. Ostatnio nawet kładłem na ziemi ME tam gdzie miałem perc. a potem ammo tam gdzie był "lepszy" loot i to był obszar wewnątrz radaru. Są też inne "podpowiedzi", które z czasem pozwolą Ci ocenić lootowalność w danym terenie i na danym mobie ale zawsze możesz przyjąć zasadę: ".. mam to w d... i killuję wszystko co mi się podoba." albo zrobić sobie z tego dodatkową "zabawę" i szukać, szperać, grzebać, skradać się do tego hofka :D :D :D :D
Każdy robi to co lubi. Sam podejmujesz decyzję. Ty i tylko Ty. A podpowiedzi możesz słuchać. Czy zawsze słuchanie podpowiedzi jest "dobre". Nie wiem ale JA lubię jabłka. :D :D :D :D

pozdro

Profil Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 79 gości

Panel
Skocz do: