Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Paź 2006, 15:05 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 101
Witam
czy ktoś mógłby napisać jak zamontować focus chip? gdzie kupić i jaki? czy to ma sens?
i jakie daje pozytywne efekty?
pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Paź 2006, 16:43 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 88
Nick w grze: Nie pamiętam.
Musisz kupić jajko z tt i wczepic je dogłowy.A chipa kup na mieście albo na aukci :) a i jeszcze musisz kupić minde esence

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Paź 2006, 16:57 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
jajko czy taką zakładaną na głowe obręcz? I jeszcze jedno która maszynka służy do produkcji ME i czy produkcja jest bezproblemowa?
pozdro

Ostatnio edytowany przez fubuki, 20 Paź 2006, 17:07, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Paź 2006, 17:05 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Society: Kingsajz
Nick w grze: Furion Fox PL
musisz kupic jajo i ta obrecza sobie je wszczepic :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Paź 2006, 19:16 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Po kolei.. zeby zamotnowac jakikolwiek chip potrzebny jest Implant z tt (lub z auckji w zaleznosci jakich leveli potrzebujesz) za 22 pedy, oraz ta maszynka do wkladania implantow (2 ped decay), potem to juz wrzucasz takiego focus chipa na pasek, i mozna z niego normalnie korzystac jak z broni

Ale taraz pytanie na cholere Ci ten focus chip? Ani to oplacalne ani pozyteczne.. to chyba ze jestes hardcorowym sweat'erem, ale to i tak nie warto chyba tracic na to kasy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Paź 2006, 19:34 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
do sweatowania oczywiście 8) . Mój zamysł jest stanie w goblinie i ciagłe sweatowanie jednego moba, potem killim i nastepny :D .
Ale zaczynam mieć watpliwości do opłacalności :?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Paź 2006, 23:56 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 104
fubuki napisał(a):
do sweatowania oczywiście 8) . Mój zamysł jest stanie w goblinie i ciagłe sweatowanie jednego moba, potem killim i nastepny :D .
Ale zaczynam mieć watpliwości do opłacalności :?

I masz słuszne wątpliwości :)
Najlepiej jest sweatować do momentu aż mob Cię zauważy (zaczyna biec w Twoim kierunku) i wtedy killować. Mobów nie zabraknie a nie tracisz na decay'u apteczki i armora.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Paź 2006, 09:23 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Nick w grze: Furion Fox PL
Posse napisał(a):
[...] (2 ped decay) [...]

hmmm... jestes pewien?
dawno nic nie wszczepialem ale wydaje mi sie, ze to jest 4 ped decaya

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2006, 15:16 
Weak
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Nick w grze: An AnZabo Zabo
Posse ma racje to jest 2PED dec, ale to nie jest dokladne 2PED (niestety nie wiem ile dokladnie) bo jak wziaolem ta maszynke i wszczepilem neopsiona to pokazalo jak zobaczylem to wartosc amalala do 12.99 a jak polorzylem tego inserta do TT to bylo zwrucilo mi 13PED czyli wyszlo 2PED, ale co sie stalo z tym 1pec to moze byc ze dec jest 2.xPED, wy tez tak mielisce ze najpier jest 12.99 a w TT 13?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Paź 2006, 20:21 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
LOL :D
Faktycznie róźnica 1 peca to wielka strata dla kieszeni ;)

sry. za offtop

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Paź 2006, 08:33 
Weak
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 112
Nick w grze: Diz
jak chcesz ostro sweatować to warto zainwestować w focusa, najbardziej się opłaca w potenta bo przy 0,04 decay daje Ci maks. 19 charges i jest najbardziej ekonomiczny dodatkowo nałapiesz na nim więcej skili. Do tego warto postarać się o zakup implantu Bd (1-9level) ewentualnie Bc (1-7level)(możesz wtedy też używać lesser teleport). Do takiego sweatowania przydatny jest armor (chyba że masz sporo evade), najlepiej kombinacja słabych zbroji i platow np guardian i 1A lub 2A, taki zestaw będzie miał niższe decay niż pixie.
Jeśli chodzi o technikę z moich doświadczeń wynika że w biegu jak jestem atakowany łapie częściej niż jak stoje w miejscu (ale może to być tylko mylne wrażenie). Technicznie robię to tak jak rozpocznę sweatowanie natychmiast odwracam się i bięgnę w przeciwnym kierunku do moba przy(po) piatej sekundzie zatrzymuję się odwracam (koniecznie trzeba się odwrócić bo w przeciwnym przypadku można się jeszcze lekko ruszyć i stracic koncentracje) i zaczynam łapac koncentrację, sweatuje, uciekam i tak w kółko.
Jeśli chodzi o moby polecam bery.
Przy takim sweatowaniu w godzinę łapie się ponad 600 sweatu można i więcej nawet 800.
Więc decay się spłaci a i skili więcej wpadnie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Paź 2006, 10:44 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
Aby inwestować w mindforce trzeba miec rochę kasy. bo me nie jest takie tanie.
Więc rozważ wszystkie wydatki zanim cokolwiek kupisz.
Skilować koncentrację i psychotropy można jeszcze w miastach rzucając bąbelki na innych graczy. Niektórzy tego nie lubią więc uważaj :)

Dzięuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Paź 2006, 23:11 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
dobra mam focus chipa od kilku dzionków. skile ładnie rosna. A teraz takie małe podsumowanko:
zbieram sweat - załóżmy że połowe odkładam ze zbieranego sweatu. kupuje maszynke i nexus robie ME. Zrobienie ME kosztuje mnie powiedzmy 220% + decay maszynki.
kupuje nerveblast chip zabiera za użycie 5 ME. 5 ME po cenie rynkowe 2.40 daje 12 pec za użycie + decay chipu.
ZakÄ…Å‚dajÄ…c ze sam zbieram sweat i robie ME koszt ogranicza siÄ™ do zakupu nexus i decaya maszynki. Daje to powiedzmy 1.2 za 1 ME
Czyli jeden strzał z nerveblast kosztuje mnie 6 pec + decay chipa
Porównując do opallo + amp 103 ( mam maksymalne statystyki w nim) koszt jest jakieś 5 pec wyższy w nerveblast
dmg zadaje porównywalny z axe 2x0 a nawet mam większy min.koszt użycia jest podobny w axe i tego chipa
jedyna wada tego chipa to ilośc ataków na min która jest bardzo niska
plusem jest skillowanie mindforce, koszt ME przy samodzielnym zbieraniu sweat porównywalny do kosztu ammo, duży zasięg
I mam takie pytanko czy opłaca sięużywać nerveblast chipa????? proszę o opinie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Paź 2006, 08:49 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
Ja bym odradzał nerva.
Jedyna dobra broń z MF to firechip, ale dobry na pvp, ewentualnie z racji zasięgu do tagowania mobów i sporo kosztuje. ogólnie MF to zabawa dla bogatych i/lub cierpliwych.
Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Paź 2006, 12:39 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
dizet napisał(a):
...potenta bo przy 0,04 decay daje Ci maks. 19 charges i jest najbardziej ekonomiczny dodatkowo nałapiesz na nim więcej skili. Do tego warto postarać się o zakup implantu Bd (1-9level) ewentualnie Bc (1-7level)...

zakładając sweatowanie to focus jest niezbędny bo przy małym evade zbyt często traci się koncentrację dlatego też polecam jakiegokolwiek focusa ze wskazaniem na potentata

dizet napisał(a):
...Do takiego sweatowania przydatny jest armor (chyba że masz sporo evade), najlepiej kombinacja słabych zbroji i platow np guardian i 1A lub 2A, taki zestaw będzie miał niższe decay niż pixie.

i tutaj już kiedyś ktoś napisał, że: bez zbroi (ale wtedy na słabe moby exo i combi youngi) bo po pierwsze nie masz decay zbroi ale masz decay fapa (na początek dobry fap-5) - zamiennie tyle samo kaski wydane a leci ci dodatkowo First Aid, Anatomy (coś jeszcze leci?)

dizet napisał(a):
...rozpocznę sweatowanie natychmiast odwracam się i bięgnę w przeciwnym kierunku do moba przy(po) piatej sekundzie zatrzymuję się odwracam (koniecznie trzeba się odwrócić bo w przeciwnym przypadku można się jeszcze lekko ruszyć i stracic koncentracje) i zaczynam łapac koncentrację, sweatuje, uciekam i tak w kółko...

potwierdzam sam spróbowałem i jest w miarę skuteczne i co ważne sweatuje się dobrze w grupie 3-4 avatarów to często nie trzeba latać z reviwala jak nie masz fapa ale fap to podstawa bo to tylko kilkanaście dobrych zasweatowań i masz fapa z low tt (0.44 min. dla fap5) naprawiasz za 1 ped i możesz się podleczyć tak do 100x srednio 4 = 400 hp. Jeden mob maksymalnie dwa bo więcej na raz to niepotrzebna strata fapa. A jak pierwsze 580 sweatu będzie to opalo i 200 ammo i już można takiego "DRY" ubić to przeszkadzał nie będzie a i czasami jakaś kaska poleci więc ogólnie raczej wtedy na plus się wychodzi

dizet napisał(a):
...Jeśli chodzi o moby polecam bery....

Jak masz zbroje z platami to tak jak bez zbroi to exo i combibo

dizet napisał(a):
...Przy takim sweatowaniu w godzinę łapie się ponad 600 sweatu można i więcej nawet 800...

To szybko przeliczam, żę 600*4h*10dni=24ksweatu=240ped z czego połowa na ammo, fapa, implanta, focusa oraz ME. Zostaje 120 pedów z samego sweatowania po dwuch tygodniach i jeszcze to co z lootów będzie a może być naprawdę dużo (ja dostałem 220 ped globala w taki sposób z tego co pamiętam chyba w 7 dzień grania w EU).

Ostatnio edytowany przez Okta, 30 Paź 2006, 17:21, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 78 gości

Panel
Skocz do: