Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2006, 21:03 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 0
gram od wczoraj i uzbieralem poki co 120 sweatu i mam pytanko za ile to moge sprzedac? czy cena 1,2 jest za 1 butelke? Rozmawialem z jakims polakiem ktory radzil mi zebym poszedl do jakiegos miasta (nie pamietam nazwy kordy to podobno 13252, 4054) i uzbieral sweatu 20k ze zajmie mi to okolo 80 godzin grania a potem zajal sie handlem, i tu maly problem bo nie moge tam nawet dojsc bo zabijaja mnie moby. Chcialem sie dowiedziec czy jest to dobry pomysl czy lepiej zbierac na poczatkowych i ustukac na jakies wdzianko i bron? I ostatnia sprawa czy ludzie kupuja sweat w malych ilosciach? bo z tego co widze to przynajmnije po 1k maja na sprzedaz.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2006, 21:34 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 99
Society: DASK-recruits
choben napisał(a):
gram od wczoraj i uzbieralem poki co 120 sweatu i mam pytanko za ile to moge sprzedac? czy cena 1,2 jest za 1 butelke?

1.2PEDa to zwykle cena za 100 butelek (chociaż obecne ceny są niższe - 1.1?)

choben napisał(a):
Rozmawialem z jakims polakiem ktory radzil mi zebym poszedl do jakiegos miasta (nie pamietam nazwy kordy to podobno 13252, 4054) i uzbieral sweatu 20k ze zajmie mi to okolo 80 godzin grania a potem zajal sie handlem, i tu maly problem bo nie moge tam nawet dojsc bo zabijaja mnie moby.

Jak chcesz zbierać sweat to możesz spokojnie robić to koło port atlantis - nie musisz do tego iść do innego miasta. A co do zbierania 20k sweatu to zyczę szczęścia - pewnie są tacy pasjonaci ale to nieliczne jednostki :)

choben napisał(a):
Chcialem sie dowiedziec czy jest to dobry pomysl czy lepiej zbierac na poczatkowych i ustukac na jakies wdzianko i bron? I ostatnia sprawa czy ludzie kupuja sweat w malych ilosciach? bo z tego co widze to przynajmnije po 1k maja na sprzedaz.

Osobiście radzę poczytać poradniki dla początkujących (z tego forum), znaleźć sobie mentora (też możesz spróbować na tym forum) i robić to co Ci radzą... a sweat możesz sprzedać w mniejszych ilościach - ale cena najczęściej jest niższa... no i te 1.2 PEDa to na waciki nie starczy nawet :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2006, 22:01 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
A czy koło Port Atlantis czasem sweatowanie nie jest zablokowane? Teraz wszystkie 'nooby' pielgrzymują do Fort Troy.
Jak chcesz się dostać do Fort Troy to mozesz:
- poszukac na forach albo google Å‚atwy sposob jak tam dojsc,
- w ciagu dnia pytac sie w Port Atlantis czy ktos cie tam nie zaprowadzi, dosc często są ludzie którzy ci pomogą
- samemu kombinowac, to wcale nie jest takie tudne, wystarczy pamietac ktore moby zauwazaja cie z jakiej odleglosci i ze wszystkie moby tonÄ… a ty nie, no poza Ratt**

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2006, 22:38 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 156
Nick w grze: Lord Beliar Derat
taksam sie przekonalem ze w PA swetowanie konczy sie z wynikiem zero w troy mozna jak najbardzeij ja swoj pierwszy swet zdobylem w new place :D a dojscie ciezkie bylo bo sam szedlem

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2006, 00:01 
Poor
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 91
Society: -
Nick w grze: Jashui
Zdaje sie ze to ze mna rozmawiales (jashui). To miasto co podalem to Troy... Mowilem zebys wpierw szedl na E do miasta jakiegos tam pozniej na S do troy (tak latwiej) Co do tych 20k owszem pasjonaci do tego dochodza ale jest ciezko i dluugo trzeba sie meczyc...
1.2 to cena ktora jeszcze mozesz oscignac (1.2 peda za 100 butli alob 1.2 peca za 1... no ale wiadomo dopiero przy 5 butlach masz te 6 pecow inaczej dostaniesz 5 i h.) ciezko sprzedac za 1.2 ale czasem sie da rade.

Na wdzianko i bron nie warto zbierac bo kasa ci przepadnie... uzbieraj pohandluj bedziesz mial profit zaczniesz sie bawic - mi tak radzono i do tego daze... :) ehh zebrac 20k sweatu - to w tym jest najtrudniejsze :D
Pozdrawiam

EDIT :

Czemu fort troy a nie Port atlantis? bo tam jest sweatowanie poblokowane(trudniej i dostajesz exp a nie ma sweatu!!) albo przynajmniej bylo.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2006, 07:35 
Weak
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 112
Society: Kingsajz
Nick w grze: Diz
na zachód od fort ares jest mnóstwo gibnid i fugabarba, można na nich sweatować bez ryzyka że ciebie zaatakują jedna próba i uciekają ale zaraz obok jest zawsze kilka następnych :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2006, 08:09 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2006
widze ze trafilem na dobre forum gdzie mozna dostac hachowa pomoc :) wielkie dzieki. Zapytam jeszcze o 2 rzeczy, po ile mozna sprzedawac owoce (pytam bo poradnik byl dosyc dawno pisany i nie wiem czy ceny sie zmienily) i czy je takze sprzedaje sie po 100 czy tu raczej mniejsze ilosci. Drugie pytanie jaka bron polecacie na sam poczatek? z tego co zrozumialem miecze kiedys nie dzialaly a jak jest teraz?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2006, 09:58 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
miecze teraz nie działają jeszcze bardziej

1. Opalo + a103 (tylko co potem ?)
Breer 2m dosyć drogi i dmg/sec nieznacznie wyższy niż na opalo
Diabolic i Anabolic drogi i kiepskie ECO
ampy opisane nizej

2. pistolet z TT - Omegaton m2100 + a103
potem
zakup lepszego ampa (a104 za tt+20-30ped, lub a105 za tt+300-500ped lub a106 za tt+1800-2500ped)
pistolety :
Breer 2a (tt*120%)
Breer 4a (tt*130-150%)
Korss 350 (tt*150%)
Korss 400 (tt*200%)

3. Zbroja :
Pixi (tt+5ped)
Goblin (snable) (tt+5-10ped)
Kobold (dobra na fefki) (tt+ ? sprawdz na www.peauction.com ceny)
Shogun (universlana zbroja, maskę kup od Palladina będzie miała lepsze paramtery i niższą cenę)
+ platingi 2a (za tt+8-10ped)

4. Apteczka
Fap - 5 (TT)
Fap - 10 (tt+1ped)
Fap -15 (tt+1-2)
Fap - 50 (tt+20-30ped)
Kit - 2350 (tt+150-200ped) To już na naprawdę silne moby po jakiś 3-6 miesiącach grania

Wszelki itemy typu L (np. korsy) jak będziesz kupował to od wartości TT odejmij ich minimalną wartość uniemożliwijącą zużycie uzyskasz wartość "użytkową" tą wartoś mnożysz razy dopuszczalna cena i dodajesz odjęta wartość minimlaną i masz cenę ile możesz zapłącić , przykłąd :
Korss 400 o TT = 26ped
26 - 5,3 = 20,7
20,7*200%+5,3 = 46,7
czyli za korsa 400 o wartości TT=26 ped ni epłać więcej niż 46,7 ped (180% wartości TT)

NAJWAŻNIEJSZE :
0. Poczytaj wikipedię i peauction żeby mieć rozeznanie co jest co i ile kosztuje
1. Wpłać 100-200ped bo zbieranie sweatu żeby uzyskać taką wktę zajmie Ci strasznie dużo czasu - lepiej i łatwiej taką kaskę zarobić w realu
2. Znajdź rozsądnego mentora polaka, który będzie grał w takich samych godzinach jak Ty, najlepiej kogoś z listy TOP HP publikowanej na tym forum
3. dorób się na handlu jakiś 500 ped i dopiero wtedy zacznij huncić

Pozdro & gl
Lu

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2006, 10:22 
Poor
Dołączenie:
Wrzesień 2006
owoce jeszcze tydzien temu schodzily po 1.5(poltora peda za 100 sztuk albo 3pece za 2 sztuki) Teraz juz raczej za tyle nie sprzedasz, ale 1.4 jeszcze dasz rade.

Pozdrawiam!

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2006, 11:53 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Lu_NiX napisał(a):
2. pistolet z TT - Omegaton m2100 + a103
potem
zakup lepszego ampa (a104 za tt+20-30ped, lub a105 za tt+300-500ped lub a106 za tt+1800-2500ped)
pistolety :
Breer 2a (tt*120%)
Breer 4a (tt*130-150%)
Korss 350 (tt*150%)
Korss 400 (tt*200%)

A jakie są graniczne (oczywiście "mniejwięcej") wartości skilli, kiedy warto porzucić TTkę i poszukać innych broni? czy po prostu walczyć nią do 1.9K w Handgun - do ukończenia discipla (bonus do learningów) :)
I przy okazji pytanie, czy jakieś skille powodują mniejsze zużycie amp'ów? :twisted:

Lu_NiX napisał(a):
3. Zbroja :
Pixi (tt+5ped)
Goblin (snable) (tt+5-10ped)
Kobold (dobra na fefki) (tt+ ? sprawdz na www.peauction.com ceny)
Shogun (universlana zbroja, maskę kup od Palladina będzie miała lepsze paramtery i niższą cenę)
+ platingi 2a (za tt+8-10ped)

Przy okazji zbroi - czy założona zbroja zmniejsza prawdopodobieństwo udanego sweata?

Lu_NiX napisał(a):
4. Apteczka
Fap - 5 (TT)
Fap - 10 (tt+1ped)
Fap -15 (tt+1-2)
Fap - 50 (tt+20-30ped)
Kit - 2350 (tt+150-200ped) To już na naprawdę silne moby po jakiś 3-6 miesiącach grania

Tutaj też mam podobne do pistoli pytanie :) - przy jakich wartościach medical warto przesiadać się na lepsze apteczki?

I ostatnie pytanie - czy istnieje gdzieś opis praktyczny skilli - przykładowo: im większa wartość skilla anathomy tym szybciej następuje samoleczenie (nie wiem czy to jest prawdziwe zdanie - ale to jest przykład tylko) :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2006, 12:27 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 93
Society: było PL RANGERS i Enclave
marcoos napisał(a):
A jakie są graniczne (oczywiście "mniejwięcej") wartości skilli, kiedy warto porzucić TTkę i poszukać innych broni?

Jakieś 5.0 hitability, czyli około 6k-6.5k handgun lub rifle :-)
A tak na serio, to po dojechaniu ponad 2k hg poszukaj handgunów (L) - Korss H350, H400.
Z rifle niestety nie ma (L), które znacząco przewyższają Opalo skutecznością.

marcoos napisał(a):
I przy okazji pytanie, czy jakieś skille powodują mniejsze zużycie amp'ów? :twisted:

Inaczej - lepsze skille z handgun/rifle/weapons handling/lwt powodują lepsze wykorzystanie ampów.

marcoos napisał(a):
Przy okazji zbroi - czy założona zbroja zmniejsza prawdopodobieństwo udanego sweata?

Nie

marcoos napisał(a):
Tutaj też mam podobne do pistoli pytanie :) - przy jakich wartościach medical warto przesiadać się na lepsze apteczki?

Przy jakimÅ› 800-900 first aid (?)

marcoos napisał(a):
I ostatnie pytanie - czy istnieje gdzieś opis praktyczny skilli - przykładowo: im większa wartość skilla anathomy tym szybciej następuje samoleczenie (nie wiem czy to jest prawdziwe zdanie - ale to jest przykład tylko) :)

Poszukaj na http://www.pe-wiki.info
Btw. w tym przykładzie, który podałeś, dokładnie tak jest :-)

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2006, 13:00 
he a jakbys sprzedawał 3 razy pod rząd wszystkie skille to tak jak ja, to biegałbyś od 1k w HG z korsem350L i od 2k w HG z Korssem 400:D

Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2006, 17:09 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Mała uwaga..
Lu_NiX napisał(a):
Korss 350 (tt*150%)

Na pewno nie tak drogo.Raczej ~110, 130% MAX.. Zreszta, ten pistol mi ''powerem'' jakos zbyt m2100 przypomina :lol: Lepiej od razu 400 ;)

Cytuj:

Hehehe,to ci teoria :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2006, 17:17 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Look napisał(a):
marcoos napisał(a):
im większa wartość skilla anathomy tym szybciej następuje samoleczenie (nie wiem czy to jest prawdziwe zdanie - ale to jest przykład tylko) :)

Btw. w tym przykładzie, który podałeś, dokładnie tak jest :-)

Skill anathomy wpływa na szybkość samoleczenia ?? Zawsze byłem przekonany, że szybkość samoleczenia jest stała - a jej wartość zależna od hp avatara. O czymś nie wiem ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2006, 18:05 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Elanor napisał(a):
Mała uwaga..
Lu_NiX napisał(a):
Korss 350 (tt*150%)

Na pewno nie tak drogo.Raczej ~110, 130% MAX.. Zreszta, ten pistol mi ''powerem'' jakos zbyt m2100 przypomina :lol: Lepiej od razu 400 ;)

Cytuj:

Hehehe,to ci teoria :P

Raczej hipoteza... :p
Po założeniu PIXa na 25 prób sweatownia żadna się nie powiodła :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2006, 18:07 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Gdzie to było to sweatowanie w pixie?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2006, 20:27 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2006
wytlumaczcie mi jak jest z tymi bronmi, tzn chodzi mi o miecze jak to nie dzialaja? tzn chodzi ze sa bardzo slabe czy poprostu jest jakis bug czy cos bo nie rozumiem

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2006, 21:03 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Sa nieekonomiczne :( A jesli juz jest jakis ekonomiczny,to albo za slaby (jak ten z tt),albo cena sprawia,ze sie nie oplaca (tow przypadku mieczy (L)).
Najekonomiczniejsze teraz pistolety i rifle,tylko :/

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2006, 06:24 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
abyss napisał(a):
Gdzie to było to sweatowanie w pixie?

Argus N - przed krewetkami (za stable).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2006, 07:59 
Newbie
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Elanor napisał(a):
(...)
Najekonomiczniejsze teraz pistolety i rifle,tylko :/

Hmm... czyli koniec z łażeniem z wielką siekierą drwala w celu rozerwania się ?;)

PS. Jakie pistoflety i karabinki na sam poczÄ…tek polecacie ? (na bercki itp.)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2006, 10:08 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
ateush napisał(a):
Skill anathomy wpływa na szybkość samoleczenia ?? Zawsze byłem przekonany, że szybkość samoleczenia jest stała - a jej wartość zależna od hp avatara. O czymś nie wiem ?

Nie, nie szybkość, lecz skuteczność :-)

Ostatnio edytowany przez Look, 21 Wrz 2006, 14:24, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2006, 10:10 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
generalnie miecz z TT jest świetny na FUGABARy
należy taką fugabarę otoczyć szczelnym kordonem 20-30 graczy żeby nie uciekła i utłuc
a potem po równo podzileić 1-2 pece jakie wypłaci :wink:
jak chcesz miecz to kup coś od Dremera - czołowego polskiego płatnerza 8)

[ Dodano: Czw 21 Wrz, 2006 11:14 ]
Look napisał(a):
Nie, nie szybkość, lecz skuteczność :-)

hmm kiedyś wyczaiłeminfo jak szybko odbudowywuje się HP i policzyłem że zajmuje to 17 minut przy 100HP ale teraz jak mam anatomy 5k to te somoleczenie przebiega znacznie szybciej tzn w parę minut odrabiam 121HP

Ostatnio edytowany przez Lu_NiX, 21 Wrz 2006, 14:24, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2006, 10:22 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: CzF
z tego co wiem regeneruje sie 5% zycia co 20 sekund

edit-literowki

Ostatnio edytowany przez s2k, 21 Wrz 2006, 11:58, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2006, 10:41 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
s2k napisał(a):
z tego co wiem regenenruje sie 5% zycia do 20 sekund

I o to mi dokładnie chodziło:samoleczenie=5% z HP co 20 sekund. Tak zawsze myślałem. Myliłem się ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2006, 10:56 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
ateush napisał(a):
s2k napisał(a):
z tego co wiem regenenruje sie 5% zycia do 20 sekund

I o to mi dokładnie chodziło:samoleczenie=5% z HP co 20 sekund. Tak zawsze myślałem. Myliłem się ?

Za (jakże cudownym zbiorem informacji) PEWiki:

"In EU, health is one of the most obvious physical attributes and is very important to one's ability to be effective for two reasons. The first is that higher maximum health allows one to take a bigger hit without dying. The second is that in EU hitpoints are regenerated every 20 seconds, and 1/20th of the maximum health is regenerated each time. That means that for example with 200 health maximum an avatar gets 10 hp back every 20 seconds, while with 100 health it gets just 5.

Hitpoints (health) are not gained in an integral fashion (not by +1 at a time). Each time an avatar gets a skill gain that influences health, a tiny fraction of a hit point is gained, as well. A notice is given when the avatar hit points reach the next integer value. This makes it difficult to know how much any specific skill affects health without chipping that skill in or out, because when an avatar skills multiple skills, many of them may be contributing to the health increase at a time. "

czyli krótko: interwał samoleczenia jest stały (co 20s) - ale wartość HP przyrostu zdrowia już nie (w skrócie - bo te 1/20th też jest "jakąś" wartością stałą :) )

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2006, 12:05 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2006
mam kolejne nurtujace pytania :D
czy oplaca sie kupic riffle i zbroje sklepowe na poczatek?
i drugie troche bardzo nobowe pytanko, jak jest dokladnie z profesjami, np hunting? wystarczy wziasc bron i zabijac moby czy tzreba do kogos isc ze chcesz cos takiego wykonywac?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2006, 12:13 
Poor
Dołączenie:
Wrzesień 2006
najlepiej pistol z tt i do teog amp. zbroja z tt odpada nie kupuj. Poprostu bron w dlon i na polowanie... ale nie licz na profit bo mozesz sie przeliczyc

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2006, 15:21 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
choben napisał(a):
mam kolejne nurtujace pytania :D
czy oplaca sie kupic riffle i zbroje sklepowe na poczatek?
i drugie troche bardzo nobowe pytanko, jak jest dokladnie z profesjami, np hunting? wystarczy wziasc bron i zabijac moby czy tzreba do kogos isc ze chcesz cos takiego wykonywac?

Pozwolenia na hunt nie trzeba mieć, o to się nie bój ;) Ja proponuje albo opalo+a103(amp) albo ten gun z tt +a103. Armor, polecam stare dobre pixi, czy cos w tym guście.

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2006, 16:10 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
choben napisał(a):
zbroje sklepowe

Zapomnij o nich, to badziew.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2006, 16:19 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Pioneer jest calkiem,calkiem :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2006, 18:33 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Pionier też mi się podoba, ale na razie nie stać mnie na set 5b :(. Zastanawiam sie też nad "pustym" explorerem pod 2a.

WracajÄ…c do tematu:
kup pixie albo goblina, o tych z tt zaomnij.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Wrz 2006, 08:18 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2006
jest gdzies stronka gdzie sa pokazane i opisane wszystkie bronie i zbroje? Bo poki co nie wyznaje sie w tym zbytnio, ile kosztuja najtansze zbroje tak mniej wiecej? Z tego co sie orientuje to wiekszosc ludzi duzo lepsze itemy sprzedaje niz poczatkowe i chyba ciezko cos kupic nowemu, a moze sie myle.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Wrz 2006, 08:40 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Na http://www.pe-wiki.info/ (było błędnie pewiki.org) masz szczegółowe zestawienia co i jak ze zzbrojami, broniami, mobami, apteczkami i czym jeszczcze chcesz. Jak sobie jakąś zbroje dobierasz "z tanich" to możesz rzucić okiem na ten obrazek: zestawienie popularnych armourów on tu powisi jeszcze parę dni. W praktyce dla początkujących niezłym rozwiązaniem jest mieszanie podobnych armourów - wychodzi wielokrotnie taniej niż full-set. Na forum napisano o tym z kilkadziesiąt postów - poszukaj jak chcesz.www.pe-wiki.info

Ostatnio edytowany przez abyss, 22 Wrz 2006, 13:23, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Wrz 2006, 11:29 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Nick w grze: Furion Fox PL
abyss napisał(a):
pewiki.org

chciałeś chyba napisać-
pe-wiki.info

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Wrz 2006, 13:24 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
Oczywiście :) u siebie mam "pod przyciskiem" i nie rzuciłem okiem - mój bład. Już poprawione. Dzięki :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Wrz 2006, 14:34 
Unskilled
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 154
Society: SKILL or DIE
Nick w grze: Devour The One
co do sweatowania to chodz bez zbroi bo jak cie moby atakuja to ci ja niszcza

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Wrz 2006, 17:12 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2006
i kolejne pytanka:
to prawda ze jak sie osiagnie za wysoki lvl w sweatowaniu to pozniej sie on blokuje? jezeli tak to ile wynosi ten lvl?
druga sprawa: czy jest gdzies jakas strona jakie przedmioty mozna zrobic z jakich czesci? czy wrzuca sie jakies na farta i liczy na farta :D mam kilka sztuk jakichs poczatkowych skor i nie weim czy to sprzedac czy skzolic sie w tej dziedzinie

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Wrz 2006, 18:38 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: ChzF
Nick w grze: Jason aka Wild Rose
Limit w sweatowaniu zdjeli jakiś czas temu, możesz więc sewatować ile dusza zapragnie :) :sweat:
Co do craftu to jest całkiem fajna stronka pt. Bob the Builder aczkolwiek na początku odradam craft ze względu na koszty z tym związane

Pozdrawiam
Jason

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Wrz 2006, 23:02 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2006
tak na wstepie chcialem podziekowac wszystkim za odpowiedzi na moje pytania naprawde bardzo mi pomogly. Co do tej strony Bob the Builder nie wiem czy sie dobrze w niej orientuje chcialem znalezc taka rzecz jak exarosaur skin i nie moglem a taka np posiadam i chcialem wiedziec co moge z niej zrobic (podejrzewam ze nie duzo :D). Druga sprawa: czy naprawde bardziej oplaca sie kupic w sklepie opalo niz np battle axe 1x0? Probowalem obie te bronie i wydaje mi sie ze lepiej wychodzi sie na axe.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Wrz 2006, 23:06 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Raczej nie dużo ;) wrzuć ją do tt bo nie sądze zeby byla coś wiecej warta (moze 105%?). W ogole nie baw sie w żadne robienie czegoś, najlepiej poluj i poznawaj gre.

Opalo albo pistol, axe to chłam :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Wrz 2006, 14:32 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2006
i kolejny zeswat :)
co to za rzeczy ktore sprzedaje technician?
jak mam juz jakies czesci do zrobienia itemu to jak je polaczyc co musze miec?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Wrz 2006, 14:34 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Musisz sie udac do danej maszynki ;) Stoja w tych budach gdzie terminale. Blue print (BP) musisz wsadzic do odpowiednij ksiazki <wszystko dostepne u technikana>.

Powodzenia w crafcie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Wrz 2006, 18:47 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
HP: 100
Nick w grze: Maciejjy vel Galka
To ja też zadam pytanie bom noob total.

Kiedy i na co mogę się przerzucić po wymaksowaniu opalo?

Jak narazie mam około ~2k skilli w rifle i LWT.. no i coś mało bije..
Poszedłem sobie ostatnio na LA31 ale tam kiszka z bery i lepszymi merpami..po prostu za mało im trace.. :/

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Wrz 2006, 11:40 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Nick w grze: Furion Fox PL
bedziesz musial bic z opalo do "usranej smierci" :P
a tak powaznie to na jakies (L) bronie,
i dlatego ja uzywam pistoli bo w nich po wymaksowaniu tetetki mam korssy :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Wrz 2006, 12:00 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2006
lecim dalej
jak moge zrezygnowac z mentora? Sprzedawalem cos na rynku i myslalem ze jakis koles daje mi trade ale nic sie nie stalo, po kilku dniach zorientowalem sie ze dostalem propozycje od mentora i nieswiadomie sie zgodzilem, mam nadzieje ze na nie strace. Swoja droga nie wiem co mu z tego przyjdzie.
Druga sprawa: posluchalem was i przerzucilem sie na opalo, po jakim czasie zwiekszy mi sie dmg ta bronia i ile wynosi max lvl?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Wrz 2006, 12:17 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Możesz zrezygnować do chyba 4 dni od zgodzenia sie na tego mentora, wcisnij K i tam na dole powinno coś byc w stylu discple\mentor
Po prostu poluj opalo do jakis 2k rifle

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Wrz 2006, 14:28 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2006
mam napisane mentor pod spodem disciple ale nie moge nic nacisnac ani nic :/
Co mam teraz zrobic czy mam pisac do neigo zeby zrezygnowal czy co? Moze ktos zna tego osobnika nick cedric sarcky sarcke

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Wrz 2006, 14:37 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
heh nie brać takich mentorów :?
no i nie masz żadnego obowiązku żeby kończyć mentoring aczkolwiek w niczym Ci to nie przeszkodzi jak skończysz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Wrz 2006, 16:07 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
Posse napisał(a):
Możesz zrezygnować do chyba 4 dni od zgodzenia sie na tego mentora, wcisnij K i tam na dole powinno coś byc w stylu discple\mentor
Po prostu poluj opalo do jakis 2k rifle

Powtórzę się: a co dalej?

Bo nie dostałem konkretnej odpowiedzi...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Wrz 2006, 16:12 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Coz.. jest kilka opcji
1.Poluj opalem dalej :D
2.Rzuc gre
3.Przesiadz sie na bronie (L)
4.Deposit 10k $ (czy cos kolo tego) i kup imk2

;)
Ja osobiscie stosuje punkt 1 i 3, choc nie wykluczam pozostalych dwoch :P
A jesli chcesz miec tylko cos lepszego poza opalo do obrony,to ponoc ep40 jest dobre i niedrogie (tt+20 okolo).

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 25 Wrz 2006, 20:22 
elka...impmk2 to 150k minimum:)

Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Wrz 2006, 22:06 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
No dobra..a ja mam jeszcze takie pytanie.. wszędzie się czyta tylko "opalo+A103" A co z A104? Opłaca się to kupować? W końcu chyba 2 damage więcej a dodatkowego pocisku nie bierze...

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 25 Wrz 2006, 22:15 
nie pytaj o to bo zacznie się już n-ta dyskujsa czemu a103:D a nie np A104, 105, 106 itd a ja i JC nie zamierzamy tłumaczyć dla czego bo zacznie się znowu :( 1. Tani i ekonomiczny...lepszy od A101 i A102. 2.Po co ci lepszy...ino większy decay...tyle, wole nie zaczynać :roll:

Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Wrz 2006, 23:11 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2006
wracajac do mojego problemu donosnie mentora, czy po jakims czasie on znika czy cos? Czy musze z kolesiem zagadac zeby to on zrezygnowal (o ile istnieje taka mozliwosc), czy nie przeszkodzi mi to zeby wziasc nowego mentora?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 00:37 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 162
Society: SoD
Nick w grze: sexi69 sexowna69 sexy69
Ty zrezygnować nie morzesz on musi ci dać buta.

Jak masz juz 10% jakiegoÅ› zadania z mentoringu nie wezmie cie juz nikt

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Wrz 2006, 14:51 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
sexy69 napisał(a):
Ty zrezygnować nie morzesz

To znaczy mozesz,ale tylko do pewnego momentu.

Co do a103.. dla takiego newbie 20 ped to ogromny wydatek,tak wiec roznica w cenie tt+1 (a103) a tt+20(a104) przemawia na korzysc a103..I tyle.A103 jest wysyp z roznych mobow (sama mam..ekm.. z 30 sztuk w storage :D),wiec nie bedzie problmu z dostepnoscia.

Level, juz daawno przestalam sledzic ceny tego calego uber stuffu ;P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2006, 11:56 
Inept
Dołączenie:
Wrzesień 2006
mam nadzieje ze pare moich pytan i waszych odpowiedzi przyda sie do powstajacego poradnika :)
kolejne pytanko:
czy oplaca sie kupic w sklepie przyrzad do skanowania? do czego dokladnie on sluzy i czy sie psuje, czy jest to ogolnie oplacalne.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2006, 12:07 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Bronie limted po opalo :lol:
-Breer 2m (szaleńczy wzrost dmg/sec o 10%)
- Diabolici Anabolici z eco na poziome 70% eco opalo (to znaczy że na hunt wydasz 150% kasy która byś wydął z opalo)

IMO pistolety L dają znacznie lepsze możliwości

co do a101, 102,103,104,105,106 to ja siÄ™ nie dam wciÄ…gnÄ…c w dyskusjÄ™ :nono:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Wrz 2006, 18:18 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 156
Society: P.L.
Nick w grze: Pawel Zari Zareba
choben na temat skanerow juz bylo pare pytan...poszukaj sobie
mi sie nie chce :wink:
i zapamietaj sobie...wszystko sie tutaj praktycznie psuje jesli uzywasz, moze poza ciuszkami ale kto wie, nie wywolujmy wilka z lasu hehe

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 101 gości

Panel
Skocz do: