Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 12:44 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
HP: 100
Nick w grze: Maciejjy vel Galka
Witam.

W EU gram od około miesiąca.
Na start zakupiłem 400 ped i zacząłem huncić. Strzelam z reguły argonauty na N od Twean Peaks (Youngi i Scouty), oraz moby na SE od East Scylla Mountains.

Walcze z opalo na omegatonie 103.
Armor to mieszanka goblina i pixie.
Do tego Fap-5

Skille to:

Laser Weapon Technology: 750
Rifle: 620
Evade: 111

Mam problem bo tracę na huntach kupe kasy. Wiem że EU to specyficzna gra i ciężko tu coś zarobić. Nie chodzi mi o to byście dawali mi gotowe przepisy na "zysk".
Ja chce po prostu w tej chwili jak najmniej tracić na huntach, jednocześnie zyskując skille.
Zostało mi około 260 ped. Każde rady będą mile widziane..co do sprzętu, mobów itp.

Z góry dzięki za pomoc!

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 13:29 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
1. nie huncić
2. handlować i tracić na huncie max 50% tego co zarobisz na huncie
3. polowac z żadka i jak leci to intensyfikowac połowy
4. zdywersyfikowac moby (mieć 4-5 i na każdego kilka sapwnów któe się testuje) jak test pozytywny patrz pkt 3

najłatwiejszy jest pkt 2 który polecam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 13:47 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Argo... to dość dziwny mob. Raz sypie jak poje.bany a raz nic. Trzeba mieć do niego fart.

Ja ci polecam albo krewety koło argus, albo exo i combi kolo Twin. Wal po 3k ammo (amp a103 za 15 ped naprawiony). I tak pare kolejek. Powinieneś wychodzić na zero albo +10 lub - 10 ped. W zależności od fartu.

No, ale to była rada odnośnie huntu. Jeśli chcesz zarobić to handluj.

<smutna prawda>

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 13:52 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Sposob bardzo dobry to huncenie dzien w dzien w jednym miejscu,po kilka rund..No ale trzeba miec cierpliwosc i duzo czasu ..
Niestety Mort ma po czesci racje,ale ja dalej twierdze, ze DA SIĘ zarabiac na huncie.

Ach,no i bardzo wazna rada - dostosuj,drogi disciplu,moby do skilli :) Na argo lepiej chyba jednak zaczac ''naloty'' gdy wymaksujesz opalo,czyli mniej wiecej ~1k rifle, a na razie exo,combi,snable, bery sa dobrym wyborem.Jest male ryzyko wiekszych strat..(sama skillujac powerfist jestem +2 :lol: )
Powodzenia! :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 14:00 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 123
Society: Kingsajz
Nick w grze: Logic
Argo na kilka setek ped ammo dały mi wielkiego dunga. 60% mobów no loot. A te co dały to 2 ped max. Głownie same pece.

Tam gdzie często na plusie jestem to drony 01-04, Armaxy, Atraxy, Allo. Tylko czasami jak mam zły dzien to nie zwróci mi sie 100%. Tak było w dniu kiedy padły 3 ATH, stratny byłem ponad 50%, zbieg ogoliczności???? :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 14:19 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Nick w grze: Furion Fox PL
mnie jeszcze nigdy nie zawiodly exa i combi... (E od PA albo kolo twin)
zawsze wychodze na nich na 0 ew. pare ped na plus ale strasznie nudno obijac te mobki...
rundy
- opallo+a103 5 k ammo i full a103
- pistol z tt+a103 3,5 k ammo i full a103
1-2 rundy dziennie jezeli po tygodniu ci sie nie znudzi to :niegodny:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 14:28 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
ehh nie słuchaj ich ...
wal mermothy 600ped amma dzień w dzień po jakimś miesiącu się zorientujesz czy to dobry czy zły mob dla Ciebie :wink:
kup ghosta + 2a, kit 2350, wywal opalo - wymaksuj pistola z TT kup korsa400 kup amp 106 i jaaaazda na mermothy
nigdy na jednej rundzie nie straciłem więcej jak 600ped i skumulowana strata jeszcze nigdy nie przekroczyła 1,5k ped a w sumie jestem na nich na lekki plus :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 14:48 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Pheh,to takie rady :P
To juz taniej Ci radze: ghost, wymaksowany korssH400 + a104 nawet, fap max 50 wystarczy, 5 rund po 100 ped ammo.I jestem na '''nielekki'' plus ;) Maxymalny minus (na razie 8) ) to 65 na rundzie...
(A,i jeszcze nawet codziennie pare owockow znajdziesz :D )

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 15:29 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
[un]Lucky Fox napisał(a):
mnie jeszcze nigdy nie zawiodly exa i combi... (E od PA albo kolo twin)
zawsze wychodze na nich na 0 ew. pare ped na plus ale strasznie nudno obijac te mobki...
rundy
- opallo+a103 5 k ammo i full a103
- pistol z tt+a103 3,5 k ammo i full a103
1-2 rundy dziennie jezeli po tygodniu ci sie nie znudzi to :niegodny:

Ja to huncilem przez 2 tygodnie po pare-naście godzin dziennie (max. 12h :D). Naprawde cholernie nudne moby! A efekty? Były, ale do czasu. Potem to co zarobilem, i tak stracilem.

No ale skille i frajda.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 16:06 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
Lu_NiX napisał(a):
ehh nie słuchaj ich ...
wal mermothy 600ped amma dzień w dzień po jakimś miesiącu się zorientujesz czy to dobry czy zły mob dla Ciebie :wink:
kup ghosta + 2a, kit 2350, wywal opalo - wymaksuj pistola z TT kup korsa400 kup amp 106 i jaaaazda na mermothy
nigdy na jednej rundzie nie straciłem więcej jak 600ped i skumulowana strata jeszcze nigdy nie przekroczyła 1,5k ped a w sumie jestem na nich na lekki plus :P

Hehe.. Czy wspominałem że zostało mi 260 ped..? :) To chyba troszke za mało na Twoje zakupy.. :oops:
Jak na razie była jedna rundka na exo i combiba na S od Twean i nawet lekki plus był.. :shock: tylko dlatego ze jeden comb mi ostawił 17 ped. :D

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 16:31 
moja rada: Opel+A103, fap5, 50ped ammo i tak co runde na Exo Stalker Land.
Tyle.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 16:33 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
pajaki z plazmy :twisted: :wink:
powyższy text podobnie jak text o mermothah jest czysto humorystyczny

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 16:36 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
Level napisał(a):
moja rada: Opel+A103, fap5, 50ped ammo i tak co runde na Exo Stalker Land.
Tyle.

Co to? Gdzie to jest? Jak napisałem nie gram długo i nie wiem. A sprubować rady trzeba! :P

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 17:07 
ano tak bo grasz nie długo ech, troche info:
Land na Amatherze, lokalizacja:
Image
Podatek 5%.
Po landzie biegajÄ… Exsarosaury Alpha do Stalkera.
Mój comment: polowałem na tym landzie w pixi i bez zbroi, miło przyjemnie i ciekawie.
(nie robie reklamy-polecam dobre miejsce ale w sumie to to samo:( )

Ostatnio edytowany przez Level, 04 Sie 2006, 17:12, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 17:10 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Nick w grze: Furion Fox PL
Level napisał(a):
ano tak bo grasz nie długo ech
Mój comment: polowałem na tym landzie w pixi i bez zbroi, miło przyjemnie i ciekawie.
(nie robie reklamy-polecam dobre miejsce ale w sumie to to samo:( )

tez tam polowalem - wszystko dobrze tylko sypac nie chcialy :evil:
lepiej isc na S z malym odchylem na W od scylli (pozniej dam kordy ;P) i tam exa do dominanta tluc, niedaleko tez sa snable F domi i troche slabych maffk'ow

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 18:13 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 123
Nick w grze: Logic
Jakis czas temu polowałem na tym landzie, z lootem to róznie, czasem dobry czasem słaby, ale badzo miło tam sie hunci :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 20:58 
Mediocre
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 125
Copeoritos powiem ci jaki jest mechanim tej gry. Bo z tego co widze nie masz mentora.
Chodzenie na argo przy skillu < 1k w riflu nie jest ekonomiczne,zadko kiedy wyjdziesz na 0 ,przewaznie bedziesz tracil. Zeby ekonomicznie polowac musisz miec wyskilowanego opalo na maxa. Oczywiscie sa wyjatki i jesli masz w zyciu duzego fuksa to kazdy global bedzie ci dawal rekompensate finansowa. Dlatego powinienes zaczas skilowac na czyms slabszym,moga byc moliski ,farce .
Co do lotow : Zawsze poczatkowy gracz ,musi iles stracic, w zamian dostaje szanse zdobycia kasy na sweacie. Oczywiscie sweatowanie to ciezka praca i MA o tym wie-dlatego dostajesz mozliwosc wplaty kasy.Wplacajac mozesz szybciej doskilowac.
Generalnie uwazam ze jesli kase juz wplacac to w momencie albo ukonczenia treningu ,albo przy przekroczeniu 70 %<Zawsze sa wyjatki w kazdej teori -jak masz szczescie to i za noba mozna trafic hoofa,ale takie cuda zdazaja sie zadko>
Dlatego dobrze miec mentora ktory poinformuje cie o % trengu i da ci wskazowki do huntu.A pozatym bedzie odpowiadac na pytania zwiazane z gra. Mozna wyliczyc % samodzielnie,ale nie bede ci podawal ile masz % treningu zebys sie nie zrazal.

Proponuje skilowanko na slabszych mobkach -wiecej zabijesz - wieksze szanse na jakis locik.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 21:16 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2006
Dzięki za rade. Już poluje właśnie na slabsze mobki.. zobaczymy jak będzie.
A mentora (raczej mentorke) mam. Można to było zobaczyć nawet w tym temacie.. :wink:

Elanor napisał(a):

Ach,no i bardzo wazna rada - dostosuj,drogi disciplu,moby do skilli :)

Jak na razie dwie rundki po 3000 ammo na Exo Stalker Land no i jestem jakieś 40 ped w tył.. :(

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości

Panel
Skocz do: