Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Cze 2006, 20:43 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 106
Society: Blood & Sand
Nick w grze: Johny Harnas Beegood
Mam pytanko - próbowałem rozgryźć do czego
służą górne zakładki w "inventory", te z numerkami
i "finds" "trade".
I nie mam pojęcia.
Do czego one służą i jak tego można używać ?
Przypuszczam że do "ułatwiania" zabawy ale
mogę sie mylić.

Pytanie drugie : Jak umieścić coś tak aby podczas
"trade"-u pokazywało sie w lewym górnym okienku?

Do tej pory nie było mi to potrzebne ale
mnie kurcze intryguje ;) ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Cze 2006, 07:30 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Society: Kingsajz
Nick w grze: Furion Fox PL
ad.1.
Te zakladki sa dla ulatwienia znalezienia sobie itemkow, raczej nie dla ciebie tylko dla uberkow co waza po 200 kg i majÄ… 300 itemkow w invt.
Wtedy mozesz sobie wlozyc np. 10 ped do slota 1 i bedÄ… te pedy i w slocie z kaskÄ… i w slocie z numerem 1.
ad.2.
Gorna czesc jest przeznaczona dla twojego kontrachenta a dolna dla ciebie,
on wklada itemki w gorna a ty w dolna (chyba o to ci chodzilo? :P )

Man nadzieje ze pomoglem rozwiazac twoje intrygujace pytania 8)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Cze 2006, 07:43 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
heh,
próbowałem wkładać do zakłądek ale po drag & drop nadal mam itemy w głównym inventory, coś robie nie tak ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Cze 2006, 17:44 
Weak
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 92
Nick w grze: Tom Gauko Gawer
Myślę że jeżeli to tak działa to w tych numerkowych zakładkach robisz coś w rodzaju "skrótów" do itemków w "normalnym" inventory. Więc jeśli są w obu miejscach jest chyba w porządku.
A wiecie może co pojawia się w zakładce "trade"? Bo mam tam kilka itemków ale nie widzę cech wspólnych. Niczego tam zdaje się nie wkładałem (a już na pewno nie rzeczy które tam mam).

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Cze 2006, 21:43 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 118
Nick w grze: Bulber Boo Zembula
W zakładce "trade" znajdują się przedmioty kupione w TT

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 11 Cze 2006, 16:48 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Ee niekoniecznie.. dla mnie te zakładki nie pracują prawidłowo - ale bawilem sie tym dość dawno temu. Zarówno w TRADE jak i w FIND pojawiaja sie itemy które zupelnie nic ze soba nie mają wspólnego - nie mam pojecia na jakiej zasadzie

A 1,2,3.. itd tez nie działa tak jak bym chciał - przerzucajac tam itemy, ciagle pozostaja w glownych zakladkach, zreszta chyba po relogu to wszystko znika (prawda\falsz?)

Dawno sie tym nie bawilem.. mozna by posprawdzac :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Cze 2006, 20:14 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
raczej nadal nie działają prawidłowo, możliwe, że jest w nich jakaś logika, ale dla mnie nieodgadniona, możliwe, że się pierdzieli bo mam zawsze za dużo gratów, ale raczej wygląda mi to na skopany temat

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Cze 2006, 20:38 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 123
Nick w grze: Logic
Kiedyś próbowałem się tym pobawić, ale dziwne rzeczy sie działy, itemy znikały, przemieszczały się itp, a po relogu miałem tak, jak przed zabawą :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Cze 2006, 20:47 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
heh kiedyś sobie całe storage poukładałem, prawie na full miałem załadowane, pod 500 items, pięknie wyglądało :D

aż do reloga lol

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Cze 2006, 12:32 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 118
Nick w grze: Bulber Boo Zembula
Postanowiłem poświęcić chwilę by się temu bliżej przyjrzeć.

Oto wyniki:

Panel dzieli się na ekwipunek, listwę dolną W której znajdują się informacje dotyczące ciężaru, który dźwigamy, ilości posiadanych przedmiotów i stanu konta, oraz część z zakładkami

-zakładki z ganem, armorem, koszulką, itd. grupują przedmioty zgodnie ich przeznaczeniem

-załadka "TRADE" zawiera przedmioty zakupione w TT i u Technician'a, być może również przedmioty kupione na aukcji oraz u treder'ów (jaśli ktoś to może zweryfikować to bardzo proszę).

-zakładka "FINDS"... i tu mam kłopot ponieważ nic do niej nie trafiło. Może inni uczestnicy forum coś na ten temat wiedzą.

-zakladki z nr.1-6 są swojego rodzaju "kieszeniami" w których możemy umieścić np. sprzęt do huntu ,miningu ,przedmity na sprzedaż itp. Możemy dowolnie przekładać przedmioty między "kieszeniami" będą one równierz dostępne w zakładkach odpowiadających ich przeznaczeniu.(przy przekładaniu np. axe z zakladki "weapon" do "kieszeni" axe znika z "weapon" ale po ponownym otwarciu tej zakładki będzie widoczny)

Do tej pory znalazłem jeden sposób na usunięcie przedmiotów z "kieszeni" - relog

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości

Panel
Skocz do: