Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2006, 00:37 
Newbie
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 0
Witam wszystkich, jak w temacie poszukuje mentora i przy okazji dobrego socu, gram juz od tygodnia (codziennie po kilka godzin głownie w nocy), przeczytałem chyba wszystkie poradniki na tym i innych forach (obecnie czytam http://www.pe-wiki.info), juz nie moge swetowac (osiagnołem 209 poziom) i teraz zajmuje sie handlem (tzn. w tej chwili sprzedaje ten sweat a potem sie okaze czym bede handlowal), w miedzy czasie "odkrywam" TP (juz wiecej niz połowa odkryta), odrazu mowie ze mentor raczej nie bedze miał ze mna problemu bo bede sie pytał o rzeczy na które nie znajde odpowiedzi w poradnikach i innych dostepnych żródłach (obecnie mam jedno pytanie na którenie nie znalazłem odpowiedzi ale moze ono poczekac :) ), oczywiscie obiecuje wykonywac wszystkie polecenia przyszłego mentora (bo mentor wie najlepiej), moje namiary GG: 8975038 (przewaznie jestem niewidoczny, ale przewaznie obecny jak nie gram) mail: luk_lub@poczta.wp.pl

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2006, 09:59 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Witam i gratuluję postawy - oby takich discipli było jak najwięcej :) Pewnie znajdziesz błyskawicznie dobrego mentora - najlepiej od razu pytaj wśród "starszych" forum :)

Chociaż przyznam, że np. ja zdecydowanie polecał bym wzięcie mentra PRZED rozpoczęciem sweatowania (ta głupawa czynność może być bardzo pomocna - i dzisiaj chętnie zapłacił bym i ze 100 ped żeby wrócić do np. poziomu 100 gathering sweat... - a dlaczego to więcej nie powiem - ale nie chodzi wcale o sweat :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2006, 14:19 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Kuchash
Abyss, nie widze żadnego problemu. Wystarczy że wyciągniesz kilka leveli do ESI. To kiedy moge po 100ped nagrody sie zgłosić :) ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2006, 14:34 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Kuchash napisał(a):
Abyss, nie widze żadnego problemu. Wystarczy że wyciągniesz kilka leveli do ESI. To kiedy moge po 100ped nagrody sie zgłosić :) ?

Gdy podrzucisz mu ESI. :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2006, 16:04 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
CvX mnie ubiegł :) OCzywiście, że można sobie wyciągnąć skille, ale wyjęcie nieco większej ilości (no, z kilkanaście kilo) kosztuje zdecydowanie więcej niż 100 PED :) [chyba, że masz dojcie do ESI po 0.01 PEDA/szt. :P - to ja się piszę]

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2006, 16:49 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 123
Society: Kingsajz
Nick w grze: Logic
Chyba zeszliście na OT.
Luklub prawdopodobnie mentora już nie możesz miec w systemie, bo skile sobie nabiłes sweatując. Możliwe ze nie jest za późno, ale...
Możesz wstąpić do któregoś polskiego socu, dostaniesz tam szybciej odpowiedź, bo nie zawsze mentor wie, lub jest online, poza tym grupowe hunty pozwalają ubić silniejsze moby.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2006, 18:27 
Newbie
Dołączenie:
Maj 2006
Logic napisał(a):
Chyba zeszliście na OT.
Luklub prawdopodobnie mentora już nie możesz miec w systemie, bo skile sobie nabiłes sweatując. Możliwe ze nie jest za późno, ale...
Możesz wstąpić do któregoś polskiego socu, dostaniesz tam szybciej odpowiedź, bo nie zawsze mentor wie, lub jest online, poza tym grupowe hunty pozwalają ubić silniejsze moby.

masz racje troche zeszli z tematu, czytałem ten temat o tym kiedy mozna a kiedy nie mozna miec mentora ( http://www.entropiauniverse.pl/viewtopi ... ght=mentor , jak juz pisałem przeczytałem hyba wszystkie tematy) najpier jest tam napisane ze nie mozna miec wiecej niz 9lvl z wymienionych skili a potem ktos pisał ze 17lvl a potem ze 3X lvl (dokładnie Dragon to napisał i cos wspomnał o 3-5% wartosci skilli) ... a jeszcze puzniej pisze w tym temacie ze wszystko jest mozliwe z MA, jak naraze z wymienionych skili w tym temacie tylko concetration mam na 32lvl a reszta skilli jest rowna 0 wiec nadal jest duza szansa ze moge miec mentora i MA wypłaci mu nagrode (bo o to mi chodzi) ... jedna osoba zapytała (na privie) co to za pytanie wiec je zadam ... Dlaczego niektórzy gracze na radaze sa widoczni na fioletowo, podkreslam niektórzy gracze? (jak mowiłem to pytanie jest mało wazne bo do gry pewnie duzo nie wnosi ale mnie to interesyje, jak naraze obstawiam ze to sa ludze którzy maja mentora ale moge sie mylic)

Ostatnio edytowany przez luklub, 02 Lip 2006, 13:57, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2006, 19:00 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 123
Society: Kingsajz
Nick w grze: Logic
Oznaczenia kolorów:

zielony - ludzie
czerwony - moby
fioletowy - society (ludzie z tego samego klanu co ty)
niebieski - NPC

Osoby które mają mentora nie są wyrózniani na mapie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2006, 19:42 
Newbie
Dołączenie:
Maj 2006
Logic napisał(a):
Oznaczenia kolorów:

zielony - ludzie
czerwony - moby
fioletowy - society (ludzie z tego samego klanu co ty)
niebieski - NPC

Osoby które mają mentora nie są wyrózniani na mapie.

faktycznie ci fioletowi tez sa "recrut(brut force)" (czy cos w tym rodzaju) ... chyba wszyscy poczatkujacy "naleza" do tego socu ... i jesli sie nie myle to w PvP ludze tez sa czerwoni (przynajmniej tak wyczytalem, bo jeszczenie byłem w strefie PvP ... ale jeszcze wszystko przedemna)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2006, 20:01 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
nie sa czerwoni ludzie :) , tylko nooby w PVP taki ssam system obowiazuje jak poza nia

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2006, 20:21 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
luklub napisał(a):
faktycznie ci fioletowi tez sa "recrut(brut force)" (czy cos w tym rodzaju) ... chyba wszyscy poczatkujacy "naleza" do tego socu

W tym też się mylisz. Na fioletowo są zaznaczeni tylko ludzie z Twojego society - czyli ci co są w tym samym "klanie" co i ty.
Żaden początkujący nie należy do jakiegoś socu "z automatu"- musi się tam najpierw zapisać.
I jak napisał JC powyżej - nie ma znaczenia w jakiej strefie jesteś - oznaczenia na radarze są takie same.

Ostatnio edytowany przez ateush 01 Cze 2006, 21:26, edytowano w sumie 2 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Cze 2006, 20:42 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Widzisz,po prostu jestes juz w jakims socu i sam o tym nie wiedziales.. Prawdopodobnie kliknales na ''tak'' kiedy ktos Cie zapraszal,a ze nie wiedziales jeszcze na co klikasz.. :) No ale mozesz w kazdej chwili wypisac sie w soc terminalu.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Cze 2006, 00:30 
Newbie
Dołączenie:
Maj 2006
okazalo sie ze moj stary avator nie moze miec mentora wiec zalorzylem nowe konto i przyszy mentor przechowal mi kase (juz mam nowe konto i mentora) faktycznie ktos na poczatku zaprosil mnie do socu wtedy jeszczenie wiedzalem o co chodzi (nie zdazylem przeczytac) wiec wcisnolem tak (tzn. yes), znowy zaczolem od poczatku i znowy zbieram sweat ale za to mam kase z poprzedniego sweatowania :) , ale tym razem gojde do 210 poziomy w SG :)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości

Panel
Skocz do: