Odpowiedz
Autor Wiadomość
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2005, 17:54 
Nadchodzi czas gdy nowy gracz uzbiera kase na swą pierwszą broń.Pare pełnych magazynków i "huzia na Józia".Po kilkukrotnym "any loot"przychodzi myśl-skąd wziąść pedy.Teraz czas na mój sposobik :).Zawsze staram się przed ubiciem zwierza sciągnąć z niego sweat i wcale się tego nie wstydzę.Jeżeli dałeś rade uzbierać sweatem na broń tzn.że możesz zassać za jednym razem ok.5 butli.Teraz teoria :10 mobów dało się zassać ale każdy miał "any loot",ale ze sweatu masz 50 butli co daje 1 ped,tak że przy dobrym układzie jesteś conajmniej na "0".Ja po każdym polowanku mam min.3 ped ze sweatu dodatkowo.Jak zabijesz moba przed zassaniem to pamiętaj :twój loot jest mniejszy o pare pec.Sposobik nie dotyczy polowania na grubego zwierza :).

Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2005, 17:56 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 0
Society: Chłopaki z Ferajny
Nick w grze: Shein
hehe ciekawe:) ale jednak mało mobow da sie zassac przed zabiciem, i to jednak jest naprawde czasochłonne i skuteczne tylko przy małej ilosci ammo;/ ale i tak życze powodzenia:)

pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2005, 18:57 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Hehe,tez tak czasem robie,ale ogolnie to nie chce mi sie w to bawic..Wole isc sobie na sweat platform i tam sciagnac 500 sweat w godzine ;P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2005, 20:47 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Prayer
Spróbuj wysweatować pająka przed upolowaniem :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2005, 10:49 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 125
Society: Poltropia
Hej :)

Nie krytykujcie, dla ludzi co zaczynają grę i każdy pec się liczy jest to fajna porada. Samo sweatowanie jest nudne więc polowanie ze sweatowaniem jest urozmaiceniem i jednocześnie może poprawić ekonomię.

Pozdrawiam,

PioHaw

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2005, 11:03 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Society: DASK
Nick w grze: Grand Master Pelzak PRO
Witam. Malo pisze na forum bo mi sie poprostu niechce. Ale jak przeczytalem tegop posta postanowilem sie wypowiedziec :-). Gratulacje jak dla mnie super pomysl. Patrzcie i sie uczcie zamiast narzekac.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2005, 13:21 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
jak dla mnie zbyt czasochłonne

osobości polecam specjalizcję,

jeśli polujesz to nie ciągniesz i nie gadasz itp

jeśli ciągniesz to zawodowo

w dłuższym okresie skoncentrowanie się na zadaniu przynosi lepsze efekty

PS nie kojarzyć :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2005, 13:48 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 69
Society: RED LEGION CADETS :>
Nick w grze: Sebek From Poland
heh zawodowo coover :P jesteÅ› pro :D

Pomysł dobry ale tylko dla początkujących, na hunt idzie się przeważnie z ochotą na zarobek, ale po zabawe przedewszystkim, takie "ciągnięcie" sweata robi polowanie nudnym

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2005, 13:50 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
może damy ankietę kto ile ma skilla w ciągnięciu? :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2005, 13:53 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
zapewne byś miał 5k :P

W Pro Standings 1st: "Great Mob CiÄ…gator"? :P

a tak wogóle to są porady dla początkujących więc jest to bardzo dobra rada, jednak jak już Coover pisał, należy zastanowić się co chcesz robić? Ciągnąć czy strzelać? :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2005, 14:03 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
nie oszukuj młodych bo będą chcieli Cię prześcignąć i zrobić powyżej 10k :P

nie słuchajcie Sebka!
Sebek kłamie!

:P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2005, 20:03 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
lol :D propnuje jednak wrócić do tematu..

Pomysł fajny ale nie wiem tylko jak sprawdziles ze loot jest mniejszy o pare pec? To raczej dziwna teoria (chyba mocno subiektywna)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lis 2005, 20:11 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Ano teraz też doczytałem, to chyba nie prawda, że jest mniejszy jak jest "dry"

Suchy mob nie oznacza że jest mniej groźny :P A nie wysweatowane "Byki" są takie same co te suche :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2005, 09:38 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
chyba raczej subiektywne odczucie

napewno niektórzy z nas pamiętają hofy z wysuszonych mobów

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lis 2005, 05:59 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
Jako, że temat nie jest mi obcy dodam rade od siebie.

Albin -> dopoki nie masz capa na skilu <sweat getherer> (ja dostałem mając 114 :) ), poświęć jakiś określony czas na "dopocenie się" do powiedzmy 20ped ze sprzedanego towaru, a potem zacznij handlować. To mało ale zawsze coś. Jak ci koledzy pomogą z rynkiem zbytu to szybko 50 ped zarobisz...

....i dopiero wtedy np 30% z zysków zacznij przeznaczać na polowania.

Nie musisz co prawda tej rady brać pod uwage jeśli chcesz wieść życie w PE na tym poziomie albo wplacić kase do gry. Ja jednak tej rady kiedyś posłuchałem ... i miałem pare drobnych na polowania oraz mały zapas 3k na karcie w ciągu 6 miesięcy w sumie grania.

ale to już wszystko od ciebie zależy

pozdrawiam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2006, 10:31 
Newbie
Dołączenie:
Styczeń 2006
Czy ktoÅ› mógÅ‚ by napisać czym jest „sweat platform” i gdzie jÄ… można znaleźć? To co tu o niej przeczytaÅ‚em brzmi bardzo apetycznie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sty 2006, 22:26 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2005
HP: 115
Society: ZOMO
Nick w grze: John spider666 Smith
Możliwe ze chodzi o rozbity statek SW od Phoenix.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sty 2006, 23:29 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 132
Society: Jestem Free
Nick w grze: YUBY
zchecia bym sobie poswetowal. przy swetowaniu duzo skili leci jak cie zwierze atakuje, niestety nie moge juz swetowac skaczylem na 203 lvl :(

szkoda ze swetowanie przestalo sie oplacac 1pec lub max 1.2 peca to nawet dla noba jest malo, wiem bo jeszcze niedawno bylem nobem i musialem ciezko zarobione butelki oddawac za grosze bo inaczej nic bym nie mial. mam nadzieje ze sie to poprawi :)

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2006, 07:09 
Nie poprawi sie, im wiekszy marketing idzie na PE tym wiecej jest n00bow i wieksze nasycenie rynku Sweatem. A po otwarciu CND zrobilo sie o PE glosno i wszyscy zaczynaja w to grac :-)

Jedyna mozliwa zmiana, to jakichs ruch ze strony MA ktory zawyzy cene.

Aha, i Sweat idzie powoli w gore, teraz chodzi po 1.3-1.4 nawet.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Sty 2006, 23:18 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 92
Society: freelancer
Nick w grze: Alex Olek Gorski:)
a ja mam pomysl na noobkow ktorym sweatowanie zle idzie
idzcie szukac owockow!!!!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Sty 2006, 23:24 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
DUNG napisał(a):
idzcie szukac owockow!!!!

No taaak. W ten sposób znacznie lepiej im pójdzie. :wink: Heh, wzogacą się jak nigdy...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 27 Sty 2006, 00:01 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 104
Society: -CT-(Chaos Troopers)-
lol a ja nie zapomne jak raz na początku gry , zdesperowany... i z "zerową" ilością ped na karcie , razem z kumplem poszliśmy szukać owocków... hehe.. ale szybko nam przeszło... pamiętam jak w klawiature pod literke "W" 50 groszy podkładałem, żeby avatar wolniej chodził.... bo od trzymania klawisza palec bolał....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Kwi 2006, 18:46 
Green
Dołączenie:
Marzec 2006
Society: Solaris
Nick w grze: Hawkwood
A co, te 50 groszy to na szczęscie? Bo przecież jest funkcja automatycznego chodzenia w Actions Library... :D
Ja sam zawsze staram się wysweatować stworzonko, zanim zacznę strzelać. Sweatuję do połowy swoich HP mniej więcej, potem ubijam. Jeśli 3 próby sweatowania nic nie dały, to też ubijam, bo szkoda mi czasu na stanie przy jednym mobie. Tym bardziej, że hunting nie jest zazwyczaj ostatecznym celem eskapady. Sweatowanie przy huntingu to niezła rzecz. Dodaje trochę emocji, człowiek uczy się, jak podchodzić moba i automatycznie znajduje się w zasięgu dobrym do strzału. Często ścigam spawarką moby z wiekszych odległości, szczególnie od czasu nabycia lunetki, ale naprawdę fajnie jest jak się podejdzie bliziutko pozostając niezauważonym... czasem z Jamalem robimy też inaczej: jedno z nas ściąga moba z opalo i bierze go "na klatę", a drugie w tym czasie sweatuje. Potem zmiana i ewentualnie kolejna, aż do kilku niedudanych prób albo do wyssania łącznie 30 butli. Potem odstrzał moba i ew. zebranie lootu. Daje to łącznie każdemu z avatarów jakieś 150 - 250 buteleczek z każdego polowania. I pozwala rzeczywiście na zminimalizowanie strat w przypadku no-lootów, lub też amortyzację sprzętu, uzupełnienie ammo. Od pewnego czasu sweat po prostu odkładam, jeśli tylko mogę. Dzięki temu w krytycznych momentach mogę dokonac napraw i kupić ammo i nie mam dłuższych przestojów w huntingu. I dzięki temu mogłem zacząć odkładać PEDy z lootów.
Ceny sweatu rzeczywiście rosną. 3 tygodnie temu płacono 1.1 - 1.15 za butelkę. Obecnie normalną ceną jest 1.2 - 1.25, a bywa, że skupowany jest nawet po 1.3.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Kwi 2006, 08:24 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nuadu napisał(a):
A co, te 50 groszy to na szczęscie? Bo przecież jest funkcja automatycznego chodzenia w Actions Library... :D

wtedy nie było

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Kwi 2006, 01:44 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Wchodzisz do wody robisz slajda i ustawiasz predkosc poruszania sie jaka chcesz ;) odpowiedniu ustawiajac myszke

Snajd ;p - sit down + szybko W ( pod woda ) = pływanie na ladzie ( mozna myszka ustawic prędkość :)

Owocnego szukania owoców :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Kwi 2006, 02:52 
Inept
Dołączenie:
Grudzień 2005
Society: DASK
Nick w grze: Leonsjo
Jesli chodzi o pomoc nowym gracza to mozna sprzedawac discpla itemy po tt ktore i tak bysmy je oddali do maszynki po tej samej cenie (np pixie). A oni troszke postoja w PA i zarobia pare pec nie mowiac o tym, ze zalapia podstawy w handlu :twisted:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Kwi 2006, 10:16 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
znam nawet 2 osoby, które tak zaczynały, a teraz całkiem nieźle sobie radzą

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości

Panel
Skocz do: