Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2006, 20:59 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 0
....na takie zachowanie. A wiec , 'pykam " se w lesie kolo JC do exarosaur'w i innego badziewia ..nagle zjawia sie gracz (KAMIKAZE name). I...dobija mi moby.no i ja nie mam potencjalnego lootu,zuzywam amunicje etc...mowie mu ,zeby tlukl inne .bo na radarze az czerwono od mobow a ten swoje....biegnie za mna i jeb ..dobija. Po piatym dobitym ,nie wtrzymalem i zresetowalem kompa. Ale pytanie aktualne ...co robic? jest jakis "appeall" w grze?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2006, 21:06 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Nic mu nei da dobijanie , jesli masz moba juz ladnie dziabnietego , to se moze stzrelci co najwyzej w lep .
Co do takiego zachowania to wystarcza totalna ignorancja, albo pobiegnij po 10 - 15 mobow na garbie i podlec do niego , powinno pomoc ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Mar 2006, 21:20 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
wystarczy ze ktos ma mocnego guna i zabierze loot dobijając od 70% hp, kiedyś mi sie to zdarzalo, dawałem t i gubiłem natręta :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2006, 00:08 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Nie no zaraz loot bierze ten kto zada >50% obrażen

Nie mogles go 'zoutdamage'ować'? :) Hm na pocieszenie Ci powiem ze raczej rzadko sie takie historie zdażaja, mozesz mu powiedzieć zeby przestał.. mozesz zalożyć ampa i sprobować przejąc loot.. mozesz wreszcie poprosic kumpla o przyjscie :)

Wiadomo ze on to robi po to zeby zaoszczędzic na ammo

Ale czy az reset kompa byl potrzebny? :)

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2006, 01:14 
no nie do konca z tym 50% dmg, bo był bug i nie wiem czy nadal jest, że np jak ktoś sobie tankował atroxsa dominanta i cały czas w niego walił z załózmy mk4 a ja w tym samym czasie zaczołem strzelać do atroxsa z mannmph, atroxs nie zwracął uwagi na mnie, ja miałem więcej hitów w końcu zwierz padał i loot był mój, he lol :P [/b]

Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2006, 04:16 
Inept
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 128
Society: Kingsajz
Nick w grze: Darspid
Mozna stanąć przed mobem, na lini strzalu , wtedy wszystkie strzaly klijent ma niecelne.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2006, 04:56 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2006
Society: Mlode Wilki
yo EDO!!!
rozumiem ze on sie nie odezeal slowem do ciebie, tylko walil moby, ... niestety zdarzaja sie tacy... bez szacunku ktorym sie wydaje ze wszystkie moby do nich naleza, to co mozesz zrobic nastepnym razem jest pogadac z leaderem socu, do ktorego osoba nalezy...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2006, 07:11 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
Hm...ja bilem z amp'em 103..a ten d...k bil z pistoletu i dobijal mi moby , bo to wygladalo tak, ze jak strzelalem do combibo old'a to on stal i czekal i jak mob mial 1/3 hp to zaczynal strzelac, z ampem 103 to ja w combibo musialem wladowac 5-6 strzalow coby zdjac tyle zycia a on jednym strzalem z pistoletu dobijal cholera.To nie byl nowy gracz moim zdaniem.
Zlosliwa malpa i tyle .Ja jak widze innego gracza ,ktory poluje na tym samym terenie ,to robie "w tyl zwrot" i poza zasieg radaru , coby nikt mnie nie posadzil ,ze chce ukrasc killa.
Mam nadzieje ,ze pierwszy i ostatni raz spotkalem sie z tak niespotykanym zachowaniem.Bo widze ,ze nie ma na takich graczy 'lekarstwa"

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2006, 09:01 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 88
Society: bez socu
Nick w grze: Benek
YAPH napisał(a):
yo EDO!!!
rozumiem ze on sie nie odezeal slowem do ciebie, tylko walil moby, ... niestety zdarzaja sie tacy... bez szacunku ktorym sie wydaje ze wszystkie moby do nich naleza, to co mozesz zrobic nastepnym razem jest pogadac z leaderem socu, do ktorego osoba nalezy...

tylko ciekawe czy ich lider nie jest taki sam moim zdaniiem trza było dac t i po sprawie

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2006, 09:31 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
EDO napisał(a):
Hm...ja bilem z amp'em 103..a ten d...k bil z pistoletu i dobijal mi moby , bo to wygladalo tak, ze jak strzelalem do combibo old'a to on stal i czekal i jak mob mial 1/3 hp to zaczynal strzelac

I poważnie mógł zlootować moba którego ty naruszyłeś w 2/3 ????
Do tej pory loot zgarnial ten co zadał więcej obrażeń. A nie ten co "dobił".
Więc jeśli jest tak jak piszesz - sugeruje szybkie pismo do supportu z opisem
zdarzenia i pełnym nickiem upierdasa.
Musi być jakis bug jesli takie rzeczy sa możliwe.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2006, 12:24 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
Hm.." i powaznie mogl zlootowac ..." yeah, piec razy mi zlotowal ,a ja stracilem czas; ammo ,decay,nerwy etc...
Do supportu nie mam zamiaru pisac,poniewaz:
1/ Czytam forum, i utkwily mi w pamieci wypowiedzi ,ze MA likwiduje tylko to , co im przeszkadza ,a nie to co graczom...to jest strata czasu.
2/ Pelny nick gracza sklada sie zawsze z trzech czlonow? Jak tak to dlaczego jak "najechalem" kursorem to swiecilo sie tylko imie (KAMIKAZE) i society?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2006, 13:38 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Kamikaze... Wczoraj kolesia w Fort Troy widziałem ;) Jakbym wiedział to bym skopał dupsko :P <przydałaby się rozkładana strefa pvp :P>

Z moich doświadczeń wynika, że jak walne moba do połowy to loot jest mój. Jakiś bug to musi być, albo... cholera wie.

Jeśli polujesz blisko srefy pvp to go zaprowadź tam ;) A jak nie to napisz ze burak jest i daj T. Nic innego nie poradzisz.
Pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2006, 16:17 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
EDO napisał(a):
Do supportu nie mam zamiaru pisac,poniewaz:
1/ Czytam forum, i utkwily mi w pamieci wypowiedzi ,ze MA likwiduje tylko to , co im przeszkadza ,a nie to co graczom...to jest strata czasu.

To jest baardzo racjonalny powód... :ohh: Nawet nie będę komentował.

EDO napisał(a):
2/ Pelny nick gracza sklada sie zawsze z trzech czlonow? Jak tak to dlaczego jak "najechalem" kursorem to swiecilo sie tylko imie (KAMIKAZE) i society?

Pełny nick gracza będzie widoczny po jego zeskanowaniu.
Jak nie masz - napewno wystarczy to co zdołałeś przeczytać wraz z opisem, miejscem i czasem zdarzenia.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2006, 18:54 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
Posse napisał(a):
Nie no zaraz loot bierze ten kto zada >50% obrażen

szczera prawda >50% ale zaczynaja takie szczyle walić jak jest wiecej aby byc pewnym swoich 50%, gdyby zaczeli od min wiecej niz 50% kazdy kto zaczął pykać w moba ubił by pare HP i zgarnął w sumie wiecej niż połowę. rozumiem że pisałes to w pierwszym odruchu ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2006, 21:45 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
No jasne ze tak hmm.. a co to zmienia?

Moze ujme inaczej, loot bierze ten co zabierze wiecej niz 50% HP moba (wtedy było od strony playera teraz jest od strony moba ;))

Mob ma 200hp, ten co zabierze 101 bierze loot

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Mar 2006, 22:01 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
hmm czy to takie skomplikowane? jak by zaczął ciachać intruder w poblizu Hp 50% sam skazałby sie na porażke,, loot trafiłby do 1 atakującego pod warunkiem zabrania przez 1 atakującego kilku hp(nastu/dziesięciu w zależności od moba i uzbrojenia) ponieważ odebranie 50% HP przy 50% zaczęciu moba czystą matematyką oznacza, iż loot nie jest Twój. Lol ludzie śpicie? :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Mar 2006, 03:51 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
A ktos wie jak wyglada sytuacja gdy mob sie leczy, czyli np.:
Gracz A Zadaje mobowi 60% obrazen i ginie.
Mob ma czas na podleczenie się - trawka, ziółka i te sprawy, dajmy na to do 55%.
Przychodzi gracz B i zabija moba.
Czyj będzie loot?

Zdazalo mi siÄ™ zabic moba z ponad 50% zycia(tak mi sie przynajmniej wtedy zdawalo) i pojawial sie tekst ze loot nalezy do kogos innego. Inna sprawa ze pasek zycia na mobie rozni sie od paska zycia na 'ikonce' moba (taki prostokacik analogiczny jak majÄ… teammates, powstaly z wjechania na moba myszka i proby jego 'przeciagniecia'), wiec dla jasnosci dodam ze patrze na % z 'ikonki' - bo bardziej czytelne.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Mar 2006, 20:59 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Shaolin
Nick w grze: Laguna Radas PL Meteor
IMO kazdy jest zdolny do zassania loota wtedy, gdy zada wiecej niz 50% zadanych obrazen, co niektorzy skarza sie na to, iz wydawalo sie im, ze mob mial wiecej niz 50% - faktycznie moglo sie im "wydawac" ;) Martwi mnie natomiast inny fakt, mianowicie z autopsji zauwazylem, ze mob ktorego "konczymy" po kims lub ktos nam pomoze zabic ow zwierzaka ma mniejszy loot zaleznie od tego ile sami go zjechalismy. W istocie my dostajemy mniejszy loot, a osoba ktora pomagala nic :) Moze to tylko moja przewrazliwona wyobraznia na punkcie swinstw ze strony MA 8) ale jestem ciekaw czy ktos zauwazyl cos podobnego :?:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Mar 2006, 17:40 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Powiem tak: glównie w takich wypadkach
1.żastanawiam się czy ja pierwszy nie podebrałem mooba.
-Jeżeli tak-(czerwona kropka zasłania niebieską i nie widze innego gracza) mówie sory i odbiegam do nastepnego.
-Jeżeli nie -odpuszczam i gubie gościa
-pałam zemstą i .....jest wiele możliwości
Radas w pewnych sytuacjach to się sprawdza w innych nie np. jak mi nie płai a zabije mooba uszkodzxonego(pozostawinego samopas że tak powiem)mam loot i potem następne . Może todziwne ale tak mialem

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 102 gości

Panel
Skocz do: