Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lut 2006, 15:55 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 0
Mam takie pytanko, dzisiaj z rańca znalazłem złoże za 40ped oczywiście oczyściłem je całkowicie:) namiary sobie zapisałem i teraz się zastanawiam czy jak np. za 10 dni pójde tam spowrotem to złoże będzie dokładnie w tym samym miejscu?? Wcześniej jak znajdowałem same poor to najczęściej jak tam wracałem (po 10dniach) to było gdzie inndziej lub co innego... Aha i czy 10 dni wystarczy na regneracje złoża??

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lut 2006, 23:27 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
zolox napisał(a):
czy jak np. za 10 dni pójde tam spowrotem to złoże będzie dokładnie w tym samym miejscu??

Nie będzie.

Złoża występują w obszarach - nie konkretnych punktach.
A większe trafienia - takie jak to twoje - to już raczej kwestia 80% szczęścia/10% skilli/10% sprzętu.
Co do samego odnawiania - też pewnie zależy to od obszaru i rodzaju złoża
- ale wydaje mi się, że ostatnio odnawiają się stosunkowo szybko - powiedzmy po 4-6 godzinach.
To są moje spostrzeżenia - i nie musi tak być faktycznie. Zresztą - co miner to i jego teoria.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lut 2006, 09:40 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
hmmm to czegoś nie kapuje, czemu w poradniku jest napisane że na początku w miningu są same straty, dopiero po odnalezieniu złóż zaczynamy zarabiać...skoro mimo że znalazłem złoże to ono po jakimś czasie bedzie gdzie inndziej... :?: :!:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lut 2006, 10:22 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Jak by tak było jak piszesz - ludzie byli by milionerami w PE :)
Wyobraź sobie gościa który trafia np złoże za 20000 ped
i wraca tam regularnie po następne 20000 co tydzien :)
PE pada po miesiÄ…cu.

Powtarzam - złoża występuja na pewnym obszarze - nie w dokładnym punkcie.
To te obszary/miejsca trzeba znaleźć. Dla tego na początku są wieksze straty bo nie
wiadomo gdzie szukać. Myślisz, że ja po kopaniu przez prawie 2 lata
trafiam każdą sondą/bombą w złoże ? Nie trafiam. Ale mniej więcej wiem
w jakich miejscach występują jakie minerały, jakie w danej chwili są w cenie
i takie miejsca przeczesuje. I są to spore połacie terenu - nie punkty.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Lut 2006, 10:37 
Inept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
nie no, nie uważałem tak, że jak wróce w to samo mniejece to znowu będzie złoże large ale miałem nadzieję, iż będzie coś więcej niż poor bo takie najczęściej spotykam :? no ale trudno i tak jestem narazie do przodu, byle cena oli poszła do góry :twisted:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Lut 2006, 10:45 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: Red Legion
Z innego tematu"
ateush napisał(a):
Mało tego - uważam, że w kopaniu jest podobnie
- złoże też jest generowane w momencie odpalenia sondy/bomby i że te systemy
muszą być podobne. Tylko wtedy pada teoria "leżących w ziemi i czekających na znalezienie złóż"
- ale właśnie po ostatnich dużych zmianach w miningu uważam, że złoża już nie leżą i nie
czekają w przypisanych miejscach (o ile kiedykolwiek tak było).

Tak jest i to od bardzo dawna (może od zawsze? :wink: ). Kiedyś zdarzyło mi się czekać aż wygaśnie zbugowany claim (nie miałem deeda - nie powjawił mi się w inventory). Jak wygasł, puściłem jeszcze raz bombę w tym samym miejscu. I...i nic nie znalazłem. Potem zdarzyło mi się jeszcze ze dwa razy nie zdążyć na czas wydobyć złóż (nie były już zbugowane), które także zniknęły wraz z wygaśnięciem claima.

Złoża są generowane w oparciu o skille, sprzęt itp. Są w danym miejscu tylko przez określony czas, potem znikają.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Lut 2006, 11:26 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Society: > F.R.I.E.N.D.S<
Nick w grze: Kaja
Co do teori odnawiania zloz jest ich tyle ilu minerow, kazdy ma swoja i wedlgu niej kopie, ale jedno jest pewne, nie ma ustalonych godzin ani dni kiedy zloza sie odnawiaja one poprostu odnawiaja sie dynamicznie w zaleznosci od tego ile ludzi kopie na danym terenie.
Gdyby zloza sie odnawialy regulanie to ludzie o danych godzinach chodzili by dokladnie tam gdzie sie odnawiaja co by doprowadzilo do rozbicia banku w pe.
Co do skilli i znajdowania zloz to z doswidczenia moge powiedziec ze skille maja bardzo duzy wplyw gdyz dzieki nim kopiesz zadze zloza, np koles ktory zaczyna co dopiero kopac jest wstanie wykopac tylko lyst belk troszke blau zincu i narca sporadycznie cald. im masz wieksze skille zaczynasz zwracac uwage ze kopiesz coraz wiecej zloz ktorych wczesniej nie byles wstanie zanjdowac. kolejna sprawa to glebokosc zloz bardziej doswiadczeni minerzy znajduja zloza na bardzo duzej glebokosci, na jakiej poczatkujacy gracze nie sa wstanie nic wykopac. Jesli chodzi o sprzet to powinno sie go dobierac do skilli, moim zdaniem zupelnie nieefektowne jest kopanie na of105 niewykorzystujac w pelni of103 chociazby.
Co do hofow to one zadza sie swoimi prawami moze go trafic uber miner ale rownie dobrze poczatkujacy.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 145 gości

Panel
Skocz do: