Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 29 Lis 2006, 07:14 
Weak
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 149
Ma ktos moze sciage jakiej zbroi używac na jakiego moba aby maksymalnie wykorzystac jej obronne właściwości ?
Z góry dziekuje za pomoc.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Lis 2006, 08:00 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 94
Society: E H A
Tutaj masz wszystko. Wchodzisz na zakładkę Creatures sprawdzasz jakie moby jaki mają typ zadawanych obrażeń i porównujesz to sobie z armorami.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Lis 2006, 11:19 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
BlaDy napisał(a):
Tutaj masz wszystko. Wchodzisz na zakładkę Creatures sprawdzasz jakie moby jaki mają typ zadawanych obrażeń i porównujesz to sobie z armorami.

Wiesz ja czasami też się zastanawiam co jest dobre do jakich mobów i nie chodzi mi tu o to jaki decay ma jaki armour przy jakim mobie i ile będzie pochłaniał w zależności też od naprawienia armoura i jakie platy ale o to, żę JAK JEST SIĘ NOWYM to nie rozumie się zalezności panujących armourami mobami platami dlatego proponuję napisać podstawowe zestawy do kilku podstawowych mobów, które się na początku hunci ale ja nie czuję się kompetentny (ja mam Shoguna z maską Palladina). I kolejna prośba do bardziej kompetentnych prosiłbym tez o opisanie mieszanych "tanich" zestawów czyli:

mob----------------zbroja--------platy---------------------zbroja(mieszana-tania)
exo
combi
argo
atrox
atrax
armax bull
armax cow
drone
snable
saba
bery
corundos
krewety
maffy
feffy
allo
briestle

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Lis 2006, 13:20 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Skillujcie do 1k evade,az bedziecie mogli kupic ghosta - najprostsza i najlepsza rada :P

A z czym skillowac?
pixie/goblin-->shogun/kobold/paladin/itd o podobnych statsach, jak najtansze czesci (niektore chodza praktycznie za tt)
To juz nowi gracze musza sie sami po aukcji/sklepach/forach rozejrzec,bo nikt tego za nich nie zrobi..

PS Mam do oddania partsy shoguna tanio,ale F..

I tu jeszcze jedna rada - jesli chce zaoszczedzic na kosztach armor,a nadmiar testosteronu nie przeszkadza wam troszke wirtualnie zmienic plec - zakladajcie avatary F ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 29 Lis 2006, 13:53 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Dzięki Elcia... dobre i to ale mam w takim razie propozycję: ze zbioru mobów, które wymieniłem (można dołożyć) pogrupować na 3 max 4 grupy i dobrać zbroje ewentualnie platy pokolei zaczynając od najtańszej zbroi tak max 5 poziomy oczywiście finansowe (mówię tu o tych zbrojach co kosztują 10-600 ped bo te lepsze to już ludziska wiedzą po co kupują).
przykładowo:

(UWAGA UZUPEŁNIAM O SUGESTIE INNYCH!)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
exo, combi, argo, armax cow, saba, bery, corundos, krewety
---> Pixe, Goblin, Gnome, Shogun, Palladin, Ghost, -->platy 2A, 5A
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
snable
---> Goblin,...?
drone
----> ..., ?, Vigi, Ghost? --->platy 1B, 2B, 6A
atrox, atrax, armax blull, maffy
---> ...?, Shogun, Palladin, Ghost -->platy 2A, 5A
feffy
---> bez armoura, ...?, Kobold, ...?, Ghost,
allo, briestle
---> bez armoura, ...?, Ghost ---> platy 1C, 4C

bez armoura - nowy typ armoura bardzo skuteczny na wszystkie typy mobów w szczególności polecany na AOA... :D należy zakupić ilość 20-24 szt. i lać AOA ile wlezie... :lol:

Chodzi głównie o pomoc dla początkujących a jak się z tego w miarę dobry temat rozwinie to może i im (mnie też) pomożemy

pozdro

Ostatnio edytowany przez Okta 29 Lis 2006, 14:48, edytowano w sumie 2 razy

Profil Offline
PostWysłany: 29 Lis 2006, 14:12 
heh, n/c
Pixi/goblin/ +platy 2a...niczego więcej nie potrzeba
Na drony...vigilant...ze słabszym na serio nie ma sensu.
Następnie ghost a dalej wedle życzenia.
i po co tyle krzyku? niepotrzebnie...chcecie sobie latać w shogunie? to latajcie ale najważniejszy protect to impact...taki goblin+2a daje nam już 17 na impacta co w zupełności wystarcza na ambulimaxy młode, exo aż do stalkera, combibo itp.
Heh...kombinacyjne armory..lol

Nie podano
PostWysłany: 29 Lis 2006, 14:53 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
Najlepsza zbroja za niewygórowaną cenę to Ghost z 2a.
Będzie mieć dużą ochronę na każdego moba zadającego tylko impact ale i też cut stab imp jednocześnie (jak atroxy czy atraxy) na drony i pvp do niczego coś takiego

Dobry pomysł na drony to vigilante. do niego można dołożyć też platingi 2a i wtedy mamy bardzo uniwersalną zbroję ale, ze statsami nieco gorszymi od ghosta. (gorzej będzie z takimi mobami jak mbul armax czy longu)

dla biednych i nie polujących na atroxy atraxy i inne co gryzą cut stab imp polecam rascala z 2a :)

Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości

Panel
Skocz do: