Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sty 2006, 18:03 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 92
Society: freelancer
Nick w grze: Alex Olek Gorski:)
Witam:))))
jestem poczatkowy w handlu i chcialbym wiedziec jakimi rzeczami opyla sie najbardziej handlowac(prosze umiescic nazwe ,najtansza cene i najdrozsza)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Sty 2006, 12:47 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 132
Society: Jestem Free
Nick w grze: YUBY
witajcie. potrzebuje waszej pomocy. nie mam pojecia co mam kupowac aby sie to troche oplacilo. chcialbym zarobic troche pieniedzy zebym mogl sobie grac bez obaw. jezeli mozecie to napiszcie mi prosze co jest najbardziej chodliwe lub jaki towar oplaca sie kupic zeby potem sprzeedac go z lekkim zyskiem. osobiscie boje sie co kolwiek kupic bo nie wiem czy strace czy zyskam. jezeli mozecie to piszcie kazda wypowiec bedzie dla mnie bardzo cenna.

pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Sty 2006, 13:20 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Pozwolilem sobie poprzenosic te tematy i scalic w jedno.
Dzial gielda sluzy do ogloszen ! Czytajcie zasady (regulamin) i umieszczajcie tematy w odpowiednich dzialach !

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Sty 2006, 14:56 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 0
Nick w grze: Posse
Moim zdaniem oba topici\posty nie maja sensu ;/ Po pierwsze to ceny sie za szybko zmieniaja po drugie mysle ze trzeba na biezaco sprawdzac takie rzeczy. Rynek jest zbyt dynamiczny zeby cos w ogole powiedziec. Przyklad? soft hide chodzacy po 180% na drugi dzien juz 130%

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Sty 2006, 15:46 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
Dung , Yuby...ja akuart nie traktuje graczy jak Nadia he he...i podziele sie tym co wiem ,
Prosta zasada , z 1k-2 k ped na poczatek...otwarte teleporty,do miast , 6-8 godzin czasu na gre w roznych godzinach, sprawdzasz na aukcji co gracze kupuja i po ile...i starasz sie kupic w miastach o 10-20% taniej,jak kupisz taniej umieszczasz na aukcji .Jak chcesz szybko sprzedac na aukcji zadowalaj sie mniejszym zyskiem np 10% ponizej ceny ,ktora gracze akceptuja ( kupuja za nia),konieczna jest wtedy opcja "buyout",i nie martw sie ,ze nikt nie kupi, ponizej 5%-10% od razu sprzedaz ( tzw.rekiny nie pozwola na obnizke cen towarow ponizej granicy ,ktora oni uwazaja za odpowiednia i kupia na magazyn)

I taki maly "wtret" do dynamiki rynku...od kiedy to,dynamike ocenia sie na podstawie gwaltownych zmian cen rzedu -10-100%?....takie zmiany cen, swiadcza o rynku bardzo plytkim,chaotycznym,spekulacyjnym..Dynamika to rozwoj he he

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Sty 2006, 16:29 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
dzieki EDO za twoja wypowiec napewno sie przyda. szczerze muwiac to NADIA mnie troche wkurzyla swoja pierwsza wypowiedzia. NADIU min dark chce na nas zarobic jak najwieksze pieniadze jak nie bedziemy sobie pomagac i bedziemy samolubni to min dark nas wykaczy. rozumie cie ze ja jestem potencjalna konkurencja tak jak kazdy kto handluje na rynku ale jak nie bedziemy sie dzielic informacjami to nas puszcza z torbami. takie jest moje zdanie :)

IM WIECEJ KONKRETNYCH INFORMACJI TYM WIEKSZE MAMY SZANSE NA WZBOGACENIE SIE.

POZDRAWIAM

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Sty 2006, 16:48 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
POWIEDZIAL TO CO WIEDZIAL. I TO JEST NAJWAZNIEJSZE JAK JA BEDE WIEDZIAL COS CO MOZE PRZYCZYNIC SIE DO ZAROBIENIA PIENIEDZY W PE TO ZCHECIA SIE PODZIELE Z WSZYSTKIMI. TA GRA JEST TRUDNA PO CO MY MAMY SOBIE ROBIC POD GORKE WYSTARCZY ZE ROBI TO MINDARK.

PRZYNAJMNIEJ SIE ZROZUMIELISMY NADIU :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Sty 2006, 18:11 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
No,to ja Ci jeszcze mogÄ™ doradzic handel np. pixie - kupujesz tanio partsy, skladasz full sety i wtedy sprzedajesz :wink: (Najwiekszy popyt jest na M)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Sty 2006, 13:33 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Yuby

najpierw piszesz, że chcaiłbyś trochę zarobić żeby sobie pograć, za chwilę, że chcesz się wzbogacić

jeśli to jest Twój cel w PE to nie licz na darmową informację, bo wiedza jest najdroższym towarem w PE i za darmo nikt jej nie będzie rozdawał

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Sty 2006, 14:31 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
widze ze rozmowa z wami jest do bani. wzbogacic sie czyli zarobic troche pieniedzy zebym mugl sie rozwinac w grze. a nie stac w miejscu jak osiol.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Sty 2006, 14:45 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nadia napisał(a):
Jejq coover nie znam ale przyznaje racje - jak malo komu :D

spoko, przyzwyczajaj siÄ™ do tego :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Sty 2006, 16:41 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
nie no o czym wy gadacie??? :evil: :evil:
ja chce tylko wiedziec jakimi itemami sie opyla zarabiac a nie co trzeba robic zeby zarobic..
podajcie tak jak powiedzialem w pierwszym poscie w tym temacie
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Sty 2006, 17:00 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Jakimi itemami sie opyla zarabiac ?
-Najdrozszymi. Np. ModFap.
Najtansza cena ?
-100000 ped.
Najdrozsza
- 120000 ped.

Masz dokladna odpowiedz na twoj pierwszy post. Zadowolony ?

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 22 Sty 2006, 17:31 
(TRESC USUNIETA PRZEZ AUTORA)

Ostatnio edytowany przez Level, 01 Sty 2008, 20:39, edytowano w sumie 1 raz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Sty 2006, 18:58 
Unskilled
Dołączenie:
Październik 2005
Trade zawsze sie oplaca nawet jak sie zarobi 1 ped tylko ze taki trade to kazdy ma gleboko w d___e ale zeby na trad-ie zarobic duzo trzeba tez duzo zainwestowac.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2006, 07:06 
Czy IRL lazisz po sklepach i kupujesz na promocji a potem sprzedajesz na ulicy za drozej? ;-) Nie.
Czy IRL ktos Ci mowi, czym masz handlowac zeby sie wzbogacic? Nie.

A rynek w PE przypomina rynek IRL. Oczywiscie totalnie mega okrojony rynek. Bo itemy do sprzedazy sa ograniczone przez MA i tylko MA.

Tutaj jak IRL rynek trzeba poznac, zobaczyc jak funkcjonuje, nauczyc sie przewidywac trendy (na co kiedy bedzie popyt). Idealnym przykladem tego sa ludzie ktorzy skupowali Oil przed otwarciem CND. By w dniu otwarcia sprzedawac go po cenach zaporowych.

A zeby handlowac itemami tak po prostu, to musisz sam cos wykombinowac. Jest duzo pomocnych stron.
pe-auction, pe-wiki, mytwopecs.. ;-)

Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2006, 11:46 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
ateush napisał(a):
Jakimi itemami sie opyla zarabiac ?
-Najdrozszymi. Np. ModFap.
Najtansza cena ?
-100000 ped.
Najdrozsza
- 120000 ped.

Masz dokladna odpowiedz na twoj pierwszy post. Zadowolony ?

DZIEKI ATEUSH!!
Jednak troche musze najpierw zarobic zanim bende mod fapami handlowac:))

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2006, 15:24 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
YUBY nie umiesz sam zobaczyć na aukcji co po ile schodzi??To naprawde nie takie trudne.Gdy początkowałem w handlu jak ty WSZYSTKIEGO nauczyła mnie Nadia :evil: .Ale potem niestety sam musiałem szukac odpowiedzi na dręczące mnie pytania: co kupowac i za ile.
Moim zdaniem stać cie na odrobine spędzenie swojego czasu w P.E i zerknięcie w aukcjie i spisanie sobie cen :twisted: :twisted:

pozdrawia

niziol

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2006, 18:08 
Green
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 112
Society: Freelancer :P
"jak zarabiac na handlu?"
kupowac tanio, sprzedawac drozej
"czym sie oplaca handlowac?"
tym co mozesz kupic tanio, a sprzedac drozej

jak mozna bylo wpasc na pomysl zalozenia takiego tematu?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 24 Sty 2006, 19:20 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HELLutek:):)
Nie chciałem tego pisać bo nie chciałem ich urazić ale jak już napisałeś to tez was nie rozumiem.
Szczegóły?
Idziesz do auctionera klikasz 2 razy na niego i pokazuje cie sie aukcja bierzesz np. na mienrały i patrzysz jakie są ceny np. że Iro zchodzi za 130-135% na aukcji wiec idziesz do PA ( najwiecej ludzi :P ) i HANDLUJESZ lol
czy to takie trudne ??

pozdrawia

niziol

[ Dodano: Wto 24 Sty, 2006 19:22 ]
Chyba nie musze muwić że kupujesz tak żeby ci sprzedali i żebys miał z tego jakis zysk np. za 125%

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości

Panel
Skocz do: