Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Wrz 2012, 15:16 
Inept
Dołączenie:
Kwiecień 2007
HP: 0
Nick w grze: jacques
Czy jeśli zabicie przykładowo exarosaura mature zabiera mi 10 strzałów a providera 20 to czy loot z providerów będzie odpowiednio większy? Zastanawiam się czy nie lepiej skupić się na ilości...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Wrz 2012, 17:36 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Teoretycznie powinien być większy i zazwyczaj jest, ale tak czy siak wszystko zależy od szczęścia. Na początek polecałbym polować na to, na co cię stać ( zresztą później ta zasada też obowiązuje :P ). Jeżeli uważasz, że masz wystarczająco dużo kasy i odpowiednie uzbrojenie - to tak.

Ale weź też pod uwagę to, że strzelanie w większe moby oznacza koszty w pancerzu/ apteczce ( chyba, że będziesz robił tak jak ja kiedyś - strzelał tym co masz, prawie ginął, zbierał loot albo żółty napis, a potem czekał na regen :D )

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2012, 12:41 
Inept
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Nie no apteczki używam bo po pierwsze zanudził bym się na śmierć a po drugie skill musi rosnąć :-) Czyli jeśli chodzi o mocniejsze moby to jest tak jak myślałem - w teorii większy loot ale nie koniecznie...

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2012, 18:38 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Jak jesteś nubem, to poskilluj najpeirw na słabszych, będziesz szybciej zdobywał umiejętności. Czemu? Za każde zabicie jest bonusowy przyrost skilli. Dlatego najszybciej się skilluje na tych słabych. A najlepiej to wybierać moby na swoim poziomie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2012, 22:08 
Inept
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Na swoim poziomie? Poziom jakiego skilla/profesji mam brać pod uwagę?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2012, 07:02 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
jack49 napisał(a):
Na swoim poziomie? Poziom jakiego skilla/profesji mam brać pod uwagę?

jak zabijasz moba z palcem w d... to znaczy jest na Twoim poziomie :P a jak częściej się musisz leczyć niż strzelasz to zdecydowanie za wysokie progi

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2012, 11:13 
Inept
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Głównie poluje na exarosaury i daikiby. Exarosaur young żadko kiedy zdąży do mnie podbiec ale takich providerów to max dwa pod rząd zatłukę i muszę się leczyć. Zakładając ten wątek chodziło mi właśnie o to czy warto mi zabijać takie providery czy raczej się nie kalkuluje. Aktualnie biorę wszystkie exarosaury od strony ;-) Jest to spowodowane głównie tym, że nie chce mi się kółek zataczać o potem jak się zajmę young'iem to i tak się może provider doczepić :-)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2012, 17:36 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
witam

moja rada , wez poczytaj o misjach (gledze o tym wiem ) . Ja Ci osobiscie polecam na poczatek wziasc misje na shinkiby na poczatek dostaniesz skille ktore podniosa Ci HP , oraz zrobienie misji po 100 szt np. merp , foul to na poczatek , a misje ktora ciagnalbym w Twoim przypadku to shinkiby, pozniej bedzie Ci latwiej robic wieksze .Ja tak zrobilem i wszystkim co sie do mnie zwracali o to polecalem , nie rzucac sie odrazu na cos co Ci da teortycznie wiekszy loot , bo koszty moze byc wiekszy niz wygrana ,ale zawsze jest ale mozesz dostac "premie "za to ze jestes nowym graczem.

JC
temat o misjach o daja jest na forum , oraz znajdziesz pelna informacje na http://www.entropedia.info ( co i gdzie i jak ).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2012, 11:27 
Inept
Dołączenie:
Kwiecień 2007
No właśnie zastanawiałem się nad tymi shinkibami. Występują gdzieś w pobliżu TwinPeaks o ile się dobrze orientuję. I z tego co wiem to jak wybiję ich ładnych parę tysięcy to nawet jakiegoś fanta dostanę z misji. Chyba spróbuję zaatakować te shinkiby. Jest jakieś miejsce gdzie jest ich więcej niż przy TwinPeaks?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2012, 23:58 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
warto zerkać na tę stronę, choć czasem dane są już nieaktualne, to akurat w przypadku Shinkib z tego co wiem są właśnie tam gdzie jest zaznaczone (na East od teleportu Cape Corinth):

http://www.entropedia.info/Info.aspx?chart=Mob&id=222

tylko o ile pamiętam tam są wyższe "maturity", ja osobiście jak robiłem misję to na tych najmniejszych i chyba właśnie koło Twins

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Wrz 2012, 09:22 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
witam

polecam obecnie kolo Twin ,ale sprawdz jeszcze na E od Port Atlanis , tuz za rzeka, byly tam . polecam Ci dlatego ze po skonczeniu misji i wzieciu dexterity ,dostanisz min na Twoim poziomie -2 HP

JC

PS . jezeli bediesz konsekwetny pomoge Ci , nic Ci nie dam oprocz "wedki"

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Wrz 2012, 21:21 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
JC Krakow napisał(a):
PS . jezeli bediesz konsekwetny pomoge Ci , nic Ci nie dam oprocz "wedki"

i wtedy zrobisz misjÄ™ na rippersnappery

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Wrz 2012, 13:29 
Inept
Dołączenie:
Kwiecień 2007
Pierwsza i zarazem najkrótsza część misji już za mną. Teraz zostało już tylko 500, 1000, 5000 i 10000 ;-)

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 36 gości

Panel
Skocz do: