Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Maj 2010, 01:48 
Newbie
Dołączenie:
Maj 2010
Elo jestem nowy mało co czaje jak narazie dopiero co odpaliłem gre wykreowałem sobie postać faceta właoski jakies tam itp a po wejsciu do gry mam postać kobiete wogóle nie taka postać jaką sobie wykreowałem....
co zrobiłęm nie tak?
I pls niech mi ktoś wytłumaczy jak mogę usunąć tą postać i wykreować nową bo za cholere nie czaje.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Maj 2010, 06:52 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
hmmm co zrobiłeś nie tak?
Nie zatwierdziłeś tego co stworzyłeś, raczej...
Postaci usunąć się już nie da (możesz próbować napisać do supportu, że jesteś nowy i coś zwaliłeś podczas tworzenia postaci i żeby Ci zresetowali tworzenie - może to zrobią). Każdy gracz może mieć tylko jedną postać - modyfikacji wyglądu można dokonywać też później w grze (oczywiście po za płcią) za "drobną" opłatą, u ludzi zajmujących się "operacjami plastycznymi"... ;) Możesz też założyć nowe konto i jeszcze raz kreować swoją postać z tym, że należy pamiętać o tym by dane właściciela konta były inne niż te które podałeś podczas tworzenia pierwszego konta, a zarazem muszą być one prawdziwe jeśli zamierzasz kiedyś wypłacać pieniądze z gry lub czy nawet wpłacać - czasami MindArk (gdy mają wątpliwości - mogą zablokować konto i...) prosi o potwierdzenie danych osobowych posiadacza konta w formie przesłania faksem lub e-mailem kopii dowodu osobistego lub aktu urodzenia - jeśli tego nie dokonasz konto może zostać zablokowane na stałe...
lub możesz zostać z tą postacią, kobietą ;) - tak na marginesie dla pań wszystko jest tańsze...

Masz jeszcze jakieś wątpliwości lub pytania? Pytaj, kto pyta nie błądzi ;)

Zdrów!

Ostatnio edytowany przez XII, 04 Maj 2010, 06:55, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
PostPost został usunięty przez XII 04 Maj 2010, 06:54.
Powód: ups
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Maj 2010, 07:58 
Newbie
Dołączenie:
Maj 2010
Ok dzięki wysłałem właśnie wiad. do supportu zobacze co mi odpiszą.

Jako że jestem nowy nie orientuje się za bardzo jakie itemy ile mogą być warte a wiem już z doświadczenie z innych gier mmo że czasem można za coś przepłacić i to sporo (u jednego gościa kupie item za 1kk i inny koles obok sprzedaje to samo za 500k :D)
więc czy mógłby mi ktoś pomóc dobrać przyzwoity ekwipunek na początek tak aby w miarę dobrze mi się grało ale żebym też nie musiał zbyt wiele kasy na to przeznaczyć?
Wogóle PED powinienem kupić lepiej przez oficjalną stronę Entropi czy lepiej przez allegro? Czytałem wcześniej że sprzedawanie PED innym graczom jesz zabronione w regulaminie gry ale chyba by mnie nie wykryli że kupiłem PED od innego gracza? (opcja zakupu PED przez allegro raczej wyjdzie mi taniej)

Jak w Entropii wygląda z gildiami/legionami czy jat to tu się nazywa? Ile osób moż ebyć w jednej gildii?

Chciałbym znaleśc jakąś polską gildie najlepiej z gildiowym ts'em czy ventrilo, gdzie zawsze można się kogoś o coś zapytac jak czegoś nie wiem i wogóle jest z kim pogadać... Więc jak ktoś tu ma swoją gildie albo jest w jakiejś polskiej, która może przyjąć nowego gracza to bardzo chętnie bym dołączył.

Hmm no i może jeszcze jedno pytanko odnośnie chatu w grze...
Jak bym chciał napisac ogłoszenie że szukam polskiej gildii to jak mogę to napisać ( o ile mogę) żeby widzieli to wszyscy co akturlnie są zalogowani w gdze czy są na tej planecie ( czy coś takiego) żeby widziało to możliwie jak najwięcej osób? ( spoko nie będe spamować :D) - tego chatu też jeszcze nie opanowałem, w sumie to w grze byłem tylko wczoraj jakieś 20 min i to wszystko bo stwierdziełm że nie chce grac kobietą i chce wykreowac inna postać tylko czekam na odpowiedź z supportu aczkolwiek odpowiedzi na moje pytanka będą dla mnie bardzo pomocne.

XII dzięki za szybką odpowiedź :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Maj 2010, 08:53 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 291
np (tj. no problem) ;)

W EU oficjalnie zarejestrowane ugrupowania ludzi nazywają się society ;) powszechnie używa się skrótu soc...
W odpowiedzi na Twoje pytanie jakiego equipu na starcie używać to ja proponuję zainteresowanie się zawartością TT (Treade Terminal). Nie zależnie co chcesz robić w grze (a możliwości masz wiele) przynajmniej na starcie używaj itemów z tegoż terminala. Niestety w EU takimi kwotami jakie podałeś w przykładzie ;) raczej nie będziesz obracał. Jak zdążyłeś się zapewne już zorientować w grze występuje waluta o wartości realnej zwanej PED (Project Entropia Dolar) 100 PED = $10 USD. Wpłacać oczywiście proponuję oficjalnie - choć z zakupu PEDów od innych graczy rezygnować nie powinieneś :) Musisz wziąć pod uwagę fakt iż przy wpłatach oficjalnych szanowny twórca gry MindArk może w jakiś sposób podnieść Ci luck factor ;) ale nie musi! Istnieją różne mity na ten temat - tu wolę się nie wypowiadać :)
Z chatu możesz swobodnie korzystać bez jakichkolwiek ograniczeń pamiętaj tylko by kogoś nie obrażać jakimiś wulgarnymi tekstami, posługiwanie się językiem angielskim mile widziane - ułatwia kontakty z graczami nie tylko z Polski ;) Możesz próbować pytać na mieście o polskie społeczności (soc) ale możesz też sam sobie poszukać w Society Terminalu. Wszystkie terminale znajdziesz w każdym mieście w budynkach, które znajdują się przy każdym TP (teleport). Gra ma wbudowaną aukcję na której możesz zaopatrzyć się w cokolwiek (o ile ktoś to cokolwiek wystawił) lub sam możesz wystawić na niej swój item za "drobną" opłatą w celu jego upłynnienia, np. :)
W grze używa się skrótów nazw własnych niektórych rzeczy użytych zresztą w powyższym tekście ;) je też możesz zapamiętać - to nie zaszkodzi, a na pewno pomoże :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Maj 2010, 10:22 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
dodam, ze nie ma mozliwosc wyslania na chacie info do wszystkich zalogowanych graczy, i bardzo dobrze :) czat glowny, tzw. Local Chat, ten z biala ikonka dziala w jakims tam ograniczonym zasiegu, na nim mozna gadac o dowolnych rzeczach, oprocz tego masz kanal "szary" do ofert handlowych, "niebieski" to do gadania w socu, itp. ;)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 60 gości

Panel
Skocz do: