Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lis 2007, 11:50 
Inept
Dołączenie:
Listopad 2007
HP: 0
Witam. Pobralem dzis Entropie ze strony glownej gry. W pola wpisalem odpowiednio login i haslo i kliknalem Launch. Zamiast gry pojawia mi sie jednak instalator DirectX. Kliknalem wiec dalej lecz zamiast pobierania DirectX wyswietla sie blad ze: " Instalator nie może pobrac teraz pliku. Sprobuj ponownie pozniej lub sprawdź polaczenie sieciowe" :( Postanowilem zainstalowac DirectX z zewnatrz z oryginalnej plyty, ktora otrzymalem wraz z zakupem komputera lecz po jego instalacjo wciaz po kliknieciu Lanuch wysiwtla sie to pobieranie. Moj sprzet to

Sempron 1.74 Ghz
512 RAM
Radeon 9550 <--- Czy kara wystarczy?? Ma pixel shader 2.0

Prosze o pomoc. Bardzo chetnie pogralbym w Entropie. Przez jakis czas gralem w SL ale jak zobaczylem jaka grafike ma Entropia to sie nie zastanawiałem :)

Image Pomimo tego wciaz pojawia sie okienko instalacji DirectX po wcisnieciu Launch!

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lis 2007, 13:20 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
generalnie gra powinna ci sie bez problemu odpalac, caly sprzet nie jest najwyzszych lotow , ale to chyba bedzie bardziej sprawa konfiguracji w opcjach . poszperaj tam powinno spokojnie ruszyc jak cos to pisz, na forum jest wielu ekspertow z dziedziny problemow zwiazanych z odpalaniem PE :)
pozdrawiam .

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lis 2007, 13:34 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Bedzie ci sie troche ciezko gralo z takim ramem, a i grafa zbyt cudowna nie bedzie :P (sama mam pixel shader 2.0)

Co do DirectX to niestety nie mam pomyslu ;) Moze powinienes najpierw zainstalowac DX,a potem dopiero gre.. Albo pokombinowac z odinstalowaniem/instalowaniem.. pogrzebac w rejestrze?
Nie wiem, nie znam sie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lis 2007, 13:40 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 122
Society: Poltropia
zainstaluj dX z tego linku i powiedz czy dalej sa problemy:
http://pl-task.tucows.com/files2/directx_9c_redist.exe
(wersja DirectX 9.0c Redistributable for Software Developers)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lis 2007, 14:22 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 106
Society: Blood & Sand
Nick w grze: Johny Harnas Beegood
Moja konfiguracja :
Radeon 9550
Sempron 3000+
1GB RAM DDR2

Więc i u ciebie pójdzie - może tylko trochę wolniej
i bez :( połysków na armorach

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lis 2007, 18:37 
Inept
Dołączenie:
Listopad 2007
Thx all za odzew. Sluchajcie wszedlem do folderu z gra i kliknalem bezposrednio w pilk .exe i wyslaczyl blad o brak pliku d3dx9_30.dll. Sciagnolem go, wkleilem i ruszylo bez problemu :) Odziwo na mniejszej grafice dziala plynnie. :) Pzdr for all :) Moze mi ktos wytlumaczyc co trzeba zrobic aby zdobyc mentora? czy jest on konieczny? Czy to kosztuje?

pozdro.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lis 2007, 18:55 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
adizgierz1 napisał(a):
Moze mi ktos wytlumaczyc co trzeba zrobic aby zdobyc mentora? czy jest on konieczny? Czy to kosztuje?

Mozesz na przyklad napisac ze szukasz mentora w odpowiednim dziale na forum. Nic to nie kosztuje, ba - nawet mozna zarobić w przypadku otrzymania dobrego przedmiotu za ukończenie treningu przez Ciebie (przedmiot dostaje mentor, zwykle jakis badziew ale nigdy nic nie wiadomo). Konieczny nie jest, ale moze pomóc.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lis 2007, 19:18 
Inept
Dołączenie:
Listopad 2007
Dzieki za pomoc :) Lece do odpowiedniego dzialu. Moze znajdzie sie chetny :) Jeszcz jedno. W okienku do rozmow ciagle wyskakuja komunnikaty ze osoba o nicku takim i taki zabial potworka i otrzymuje np 85 PED. 10 Ped = 1$?? Jesli tak to tam dostaje sie za zabicie potworka 8,5 dolara? Ja w sumie chyba nie zarobie. Trzeba miec 18 lat? Ja podalem prawdziwe dane i mnie zaakceptowali.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lis 2007, 19:40 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Jeżeli jesteś niepełnoletni to możesz grać za zgodą rodziców. Musisz mieć powyżej 13 lat. W praktyce dużo nastolatów rezygnuje - a ci co faktycznie zostaja i grają są ponad wiek rozwinięci. ;P (w Polsce 90% 16 latków będzie na bank ponad wiek rozwinięta wg. tych standardów :) )

Mentora wybieraj rozsądnie - tu bardziej wiedza niż to co ci da się liczy :) (ja chwilowo zawieszam mentoring, więc nie pomogę)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lis 2007, 20:44 
Inept
Dołączenie:
Listopad 2007
Mam 15 lat. Ponad wiek rozwinieci? Rozumiem ze pojmuja jezyk angielski i chlona wiedze :) W tym jestem niezly wiec moze "przetrwam" w Entropii :)

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości

Panel
Skocz do: