Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Sie 2007, 17:40 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 96
Witam

Ponieważ nie grałem już ponad półtora roku wspaniałomyślna EULA MA zresetowała mojemu "main" charowi (nie licząc reszty orszaku :P ) skile (czytaj wszystkie skile mają level 1)
paragraf 6 EULA
Cytuj:
You further acknowledge and agree that your Entropia Universe Account will be purged if is not used for a period of five hundred and ten (510) consecutive days. Upon purging your Account, all your item(s) will be sold for their Trade Terminal (TT) value and the funds will be transferred to the PED balance of your Account.
In addition, your virtual real estate will be reclaimed by MindArk and your Avatar skills will be erased. You will never be able to retrieve the items, estate deeds or skills that were purged due to Account inactivity.

więc mam pytanie... coś mnie naszło ostatni czasy żeby sobie może "pograć" troche w PE (ech zapomniałem to już jakieś EU się zrobiło :P) no ale jak tu "grać" na bezskilowym avku Itemy które miałem kiedyś oddałem w dobre ręce więc na karcie jest aktualnie 0.0.
Jak obecnie wygląda możliwość utrzymania się w PE (a co mi tam PE to PE :P) pewnie jak niezmiennie od paru lat jedyną możliwością jest resell jakichś szajsów, nie mówię że nie mam zamiaru nie wpłacać, powiedzmy jakieś 20$ miesięcznie to mógłbym poświęcić.
No i jeszcze jedna rzecz... czas, jeśli już bym miał grać to tylko z 3h dziennie max (wiadomo RL ważniejszy).
Opinie poprosze - czy da się grać bez resellu na "wielką" skalę.

jak mi napiszecie, że się nie da to pójdę gdzieś indziej :P

[Edit] a post w dobrym dziale :P

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 22 Sie 2007, 17:46 
od razu ci powiem...że trade zabił podatek aukcyjny...jak chcesz zarabiac 5ped na 100ped tt oresa...to traduj...jak stac cie na trade medium-high end przedmiotami...traduj...ale niewiele zarobisz...

za 200ped może utrzymałbyś się na huncie Opalo...ale tez nie gwarantuje...
co do wielkiej skali...jak cie stać to wpłać kilkadziesiąt tysiecy ped i kup sprzet/skille (albo się doskilluj) i się baw...teraz zwroty w huncie są rzędu 50-95%

mógłbym więcej napisać ale po co...jest źle...jednak co by się nie działo...dziwnym trafem dalej gramy w entropie :(

Nie podano
PostWysÅ‚any: 22 Sie 2007, 17:54 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 0
Nick w grze: Eol
Z drugiej strony możesz spróbować, a nuż za te dwadzieścia dolarów trafisz HOFa 10K PED. Looty są teraz dużo bardziej rozchwiane(ponad 5KPED z noob moba są bardzo często), a ty masz dodatkowo szanse na 'noob luck' :), więc przy odrobinie szczęścia możesz chwilkę pograć.
EDIT: Oczywiście te 5K PED z noob moba, są często dla całej gry, nie dla jednej postaci :)

Ostatnio edytowany przez misko, 23 Sie 2007, 08:54, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2007, 07:14 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
pomozemy , ja nawet jak najbardziej ( wiesz ze zawsze tyle ile moge ) moj stary przyjacielu .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2007, 10:28 
Poor
Dołączenie:
Maj 2006
HP: 95
Nick w grze: Goones
Dokladnie podatek aukcyjny zabil resellerstwo i to na dobre ... opiszę moja sytuacja ... tez gralem kilka tygodni bodajże pol roku temu i resellowalem , dziennie przy kwocie 50 ped wyciagalo sie nie raz i 10-20 ped , teraz przy kwocie 140 ped wyciaga sie 10 (i to w porywach) a to wszystko przez ten podatek co prawda jest jeszcze wiele innych czynnikow np czym sie handluje ile czasu sie na to poswieca i jaki % sie oferuje ale tak czy siak te 5% to byl strzal miedzy oczy dla "Non-depositors" ktorzy jako tako sobie radzili

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2007, 12:50 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Teraz jest ciężko, aczkolwiek kiedy ja zaczynałem grac to nie bylo tez łatwo, moj nadel dopiero raczkował, kiedy rozwinąłem skrzydła wprowadzili mi podatek... Jedyną sensowną możliwością zarobku są teraz skoki cen po kolejnych VU, dla przykładu, wool thread przed VU sprzedawałem po 200%, skupowałem po 180% wiec na czysto wychodzilem te 15%.
Po VU, ludzie z niewytłumaczalnych powodów masowo na troxy zaczeli polowac, cena thina spadła do 150%, poczekalem troche, nakupilem po 150% lub troche więcej, ludziom się znudził hunt na troxy i cena zwnowu idzie w góre, teraz sprzedaje po około 185%, wiec mam jakieś 30% na czysto z tego co uzbierałem po 150%.
Ale to odosobniony przypadek, żadko takie dobre deale sie trafiają. Za słabo znam jeszcze rynek abym mogl coś wiecej powiedzieć na ten temat.
Aczkolwiek czasami zdarzają sie niespodzianki. Soft według markupu byl po 126% a o dziwo mnie raz zszedł za 133%, oczywiscie drugi raz po 133% juz nie zszedł :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2007, 15:25 
Newbie
Dołączenie:
Czerwiec 2006
bez handlowania da sie grac, ale trzeba polowac w miare ekonomicznymi bronmi i miec w zapasie pare k ped, na kopaniu i crafcie sie nie znam, a 5% podatku na aukcji jest po to zeby wyciagac pedy z rynku w celu zapobiegania inflacji, to jedyna pozytywna strona tego podatku

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sie 2007, 18:54 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Garth wraca do gry? :>

Ja Ci życze duzo szczescia w takim razie :) Za te 20$ to pobawisz sie szczegolnie na poczatku gdy bedziesz rozwijal skile - wtedy tez pewnie mozesz liczysz na dobre looty:) Wiec ogolnie te 20$ wpłać i zobacz jak bedzie szło

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości

Panel
Skocz do: