Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lut 2006, 09:53 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 0
Witam ponownie. Interesuje mnie tym razem kwestia armoru (sposobu ich dzialania). Tzn wezmy przyklad berycla. Zadaje on dmg typu impact.

1) Czy jezeli bede mial na sobie armor Valiant (0 przed impact). Bede mial jakakolwiek ochrone przed beryclem??

2) Czy dobrym pomyslem jest posiadanie kilku kompletow armorow i zakladanie tych ktore chronia najwiecej przed konkretnymi obrazeniami.

3) Jezeli posiadam rascala (cut 5, impact 15 : czyli razem 20 na close). Czy mam 15 dmg ochorny czy 20 dmg ochrony?

Hm chyba ostatnie pytanie odpowie rowniez na 2 pierwsze, ale niech tam, bedzie troche lektory do czytania :)

pozdrawiam

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 10 Lut 2006, 09:57 
W sumie odpowiedz na 2 odpowie na wszystkie, a odpowiedz na drugie brzmi:

Tak :-P

Od tego sa armory zeby roznie chronily przed roznymi obrazeniami, najlepiej jest dobierac zbroje wg tego, jakiego rodzaju obrazenia bedziemy przyjmowac.

Przydatne sa do tego mapki z pe-wiki.info

Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lut 2006, 10:15 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
ok jeszcze tylko krotka pilka? Co z decayem armorow? Na wiki nie moge ich znalezc. Psuja sie zgodnie z iloscia przechwyconego dmg?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lut 2006, 11:14 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Po ostatnich zmianach w decayu armorów się naprawdę namieszało.
Wg mnie (nie musze mieć racji) armor zużywa się tylko faktycznie chroniąc
- czyli mob zadaje cut, armor chroni przed cut - następuję zużycie stosownie do
ochrony. Mob zadaje cut a armor nie chroni przed cut - zużycie nie następuje
(byc może jest jakieś minimum o które armor zużywa się zawsze).
W praktyce trudno to udowodnić bo z reguły moby zadają różne rodzaje obrażeń
(właściwie nie do stwierdzenia ile jakich konkretnie) a armory również przed róźnymi chronią.
Jednak generalnie daje się zauważyć niższy decay na armorach ostatnio
- więc wydaje mi się ta teoria prawdziwą.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Lut 2006, 12:32 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Nizszy? Ja po wypadzie z 10k ammo z pistolem na argo (wiec troche mnie trafiaja to fakt) pixie\gnome set mi sie decay'uje 1,5-2,5 ped. Wydaje mi sie ze to troche sporo, ale pewny nie jestem ;) Istenieje teoria ze warto uzwac jak najlepszego armora - ale ja sie juz w tym wszystkim pogubilem szczerze mowiac. Ktos juz prowadzil tÄ… dyskusje na forum

Ciekawe tez jest ze polujac na argo raz mam najbardziej zniszczone rece.. raz thigsy a ostatnio maske wiec juz totalnie zglupialem

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2006, 00:37 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Sterling & Moss
Nick w grze: Lunar_PL
maskę lol... argo bija z łapy w maske widać :D a czasami po kolanach :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Lut 2006, 06:49 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
Society: Szare Szeregi
Nick w grze: Littlefeather
Ilosc pochlonietego dmg z roznych rodzajow (impact cut itp) sie dodaje i okresla wartosc decaya po ciosie. Na entropia forum ludzie przedstawiali wzory i tabele decayu armorow. Stad decay np na bercykledzie z max dmg 10 bedzie taki sam i w rascalu i shadole i supremacy bo wszystkie armory wychwyca taka sama ilosc dmg ale juz decay na atroxach zupelnie inny bo rascal ne ma ochrony wysokiej na cut i stab. Wniosek - uzywac jednego armora uniwersalnego (neme, ghost na impact z cutem), (rascal, gnome na impact) oraz specjalizowanych na moby z elementalami (boty, thori itp)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 84 gości

Panel
Skocz do: