Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2009, 13:59 
Newbie
Dołączenie:
Listopad 2009
Witam wczoraj zaczolem swoja przygode z Entropia. Przeczytalem troche poradnikow dotyczacych hunta, miningu czy handlu. Najbardziej przypadl mi do gustu mining. Zbieralem sweat ale doszedlem do wniosku ze jest to zajecie nieoplacalne i czasochlonne. Postanowilem zainwestowac 10$ jest to niewielka kwota ale niestety na chwile obecna na wiecej nie moge sobie pozwolic. Wiem ze za taka kwote w miningu nic nie zdzialam dlatego postanowilem przyjrzec sie handlu. Poznanie rynku troche mi zajmie dlatego kieruje sie do osob z doswiadczeniem aby udzielily mi wskazowek jak obrocic tym kapitalem. Na jakie towary zwrocic uwage. Mysle ze 300 ped wystarczy na zabawe nad miningiem dlatego tyle chce osiagnac. Pzdr :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2009, 15:10 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
od biedy ze 100 pedami moznaby zaczac mining enmatter (0.5 PED jedna sonda), ale moze sie nie udac i szybko dojdziesz do 0 PED ;)

handel, 100 ped to mala kwota, zakladajac ze kupisz cos co sprzedasz z 5% zyskiem to chwilke zejdzie do 300 PED, raczej pozostaje Ci handel uliczny, czyli glownie surowce, kupujesz po malych ilosciach od minerow (moze bedziesz musial w innych miejscach niz miasto handlu Twin Peaks, bo tam duza konkurencja zazwyczaj) i odsprzedajesz tym lepszym handlarzom ulicznym, tu musisz sie wlasnie dobrze orientowac w cenach co i po ile kupic, zeby nie stracic, jakie kto ma ceny, itp.

moglbys tez odsprzedawac krafterom, tych musialbys tez szukac po miastach przy maszynach, w wiekszosci przypadkow lepiej placa za surowce niz handlarze uliczni, z tymze ci ktorzy placa lepiej nie sa zazwyczaj zainteresowani kupowaniem malych ilosci ;) ale pochodz, popytaj, poobserwuj dobrze aukcje jakie sa ceny surowca, ostatnio np. b.leca w dol

EDIT: www.entropiamarket.com, gosc ma marne ceny, ale aktualizuje je codziennie i w najgorszym wypadku za taka cene mozesz mu odsprzedac, ten ma jeszcze gorsze ceny: http://www.entropiacore.com/calc.php :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2009, 16:39 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Zawsze możesz stanąć gdzieś przy TT i skupować (po tt lub tt+1 za 100 ped stuffu) to co wpakowaliby do terminalu (wełna, olejki, skóry, farby) - wielu graczy (łącznie ze mną) nie bawi się w ciułanie i odkładanie wszystkiego do storage a później sprzedawania tylko od radzu pakuje te niskoprocentowe looty to TT i przekłada na ammo/naprawę. Nie jest tez ciężko sprzedać taki towar.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2009, 17:01 
Beginner
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Art of Mining
Nick w grze: lukas will blake
SÅ‚uchaj siwego dobrze gada

Jak chcesz to moge zbierac dla ciebie farby i sprzedawac po TT bo to jedyne czego nie ciułam :]

Napisz PM na forum ustawimy sie w grze i pogadamy, moze cos wiecej da sie zrobic :]

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości

Panel
Skocz do: