Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Cze 2008, 15:50 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2008
HP: 0
Society: 98
Nick w grze: Tomasz Shaqal FoxHunter
Witam. Mam netie 1 mb. Przy zwykłym modemie mi idealnie chodziło EU, teraz po instalacji ROUTERU: model: AR-904u ROUTER firmy ASMAX) nie mogę się wogóle połączyć... router musialem zainstalowac... Pomóżcie mi, co mam zrobić, bo już sam nie wiem... Pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Cze 2008, 16:26 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 0
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: Futrzak John Rambo Lukas
U mnie pomogło wyłączenie firewalla na routerze, przekierowywanie portów jakoś nie chciało działać.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Cze 2008, 17:41 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 149
Society: DASK
Nick w grze: Slawek Buzz Buzzard
Tu masz linka jak przekierowac porty w ASMAXie (tylko w innym modelu):

link

Entropia wymaga otwartych portów :
Cytuj:
Please make sure that your firewall is set up to allow connections on the following Ports:
20, 21 (TCP Outbound) - Additional TCP Port outbound for passive mode FTP
80 (Outbound)
30584 (UDP inbound/outbound)
30583 (TCP Outbound)
554 (TCP Inbound)

Cytuj:
Do you have a router?
Please make sure that the router configuration has Ports 20,21, 30584 and 30583 forwarded to your computer and that the firmware of your router is up-to-date (please turn to the manufacturer of your router for any specific questions regarding this matter).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Cze 2008, 18:51 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
No niestety, tak czasami bywa ze tani sprzęt rodzi problemy, ja ostatnio zakupiłem D-Linka Dl-524UP. Podłączyłem, konfiguracja zajęła jakieś 25 minut ( Lan i Wi-Fi) I Eu chodzi bez problemu.
Spróbuj tak jak buzz napisał, powinno pomóc, jeśli nie to całkowicie wyłącz Firewalla, sprawdź również ustawienia w zakładce filters, jeśli nie ma tam któryś portów podanych przez buzza to je tam dołącz i powinno odpalić, aczkolwiek ja tam nie mam dodanych portów: 30584,30583
554 a wszystko mi działa.

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 48 gości

Panel
Skocz do: