Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Cze 2008, 21:29 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Małe pytanko:

udało mi się zlikwidować przez zupełnie zamierzony przypadek partycję z danymi i teraz pozostaje problem jak odzyskać te dane przy pomocy jakiejś darmówki... nowy syetem już zainstalowany ale powierzchnia po starej "drugiej" partycji nie naruszona a właściwie nie przydzielona żadnemu dyskowi logicznemu itp więc potrzeba mi programu do robienia recovery z nie przydzielonej powierzchni i do tego zawierającej pliki różnych typów...

pozdro

PS. cały dzień siedzę i tylko jeden program rozpoznał co było trzeba ale niestety płatny i to sporą kase dlatego plz help ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Cze 2008, 21:48 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 103
Society: KingKongSajz:)
jest kilka - najlepszy wg mnie bedzie testdisk
TestDisk & PhotoRec , http://www.cgsecurity.org
Copyright (C) 1998-2008 Christophe GRENIER <grenier@cgsecurity.org>

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2008, 01:44 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Nick w grze: dmochu
w komputer ekspercie 05/08 byl programik Easy recovery Data Recovery 6.1
niewiem czy maja download na stronce ale jak nie to tu jest link na strone glowna producenta http://www.ontrack.pl/ programik na plytce byl darmowy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2008, 04:12 
Weak
Dołączenie:
Marzec 2008
HP: 110
Society: Demony Wojny
Nick w grze: padrem padrem underworld2
Okta Podaj pelna nazwe tego programu to moze uda mi sie sciagnac go z Crackiem :) a najlepiej to do mnie zadzwon :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2008, 07:45 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
ja ze swojej strony nadal polecam testdiska - skubany niepozorny ale nawet geometrie przeliczyl prwidlowo jak mialem z nia problem (dysk mial zapisana zla geometrie i przez to dla check diska wydawal sie ze ciagle ma blad, ktory niby naprawial a ktory istial:) caly dzien sie z tym meczylem jak nie wiecej i TD zalatwil temat).

zalecam daleko idaca rozwage przy uzyciu go - nie spieszyc sie, pomyslec, zastanowic i dopiero nacisnac Y/N :) Odzyskuje tez prartucje

gl

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2008, 07:52 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
sirapacz napisał(a):
jest kilka - najlepszy wg mnie bedzie testdisk
TestDisk & PhotoRec , http://www.cgsecurity.org
Copyright (C) 1998-2008 Christophe GRENIER <grenier@cgsecurity.org>

OK to dla potomnych jeszcze z kilka zdań skoro już zajałem miejsce w przestrzeni.

Win robił mi czasami zawiechę w postaci niebieskiego ekranu i restartu, dodatkowo raz zauwazyłem na ektanie po wyskoczeniu jakiegoś okienka pasek "groszka" w innym kolorze.
Mam dysk od producenta lapka do robienia recovery czystego systemu ale niestety w opcjach przy recovery nie było możliwości wyboru na którą partycję mam postawić na nowo system więc urzyłem na wyczucie wg orientacyjnych wielkości dysku i partycji magazynu co zaowocowało nowym wywaleniem struktury dysku. Tak oto po tych operacjach miałem postawiony system na partycji primary o zmniejszonej pojemności a partycja extended i dysk logiczny na niej przestał istnieć. Po drodze miałem kłopoty ze zrobieniem recovery systemy bowiem wyskakiwał przy pewnym etapie koppiowania plików z CD błąd pliku CRC i dlatego w akcie desperacji próbowałem zainstalować wina z dysku instalacyjnego ale błąd spójności pliku jakiegośtam się powtarzał. I to nasunęło mi myśl, żę być może problem tkwi w hardware i tu niestety zawiodła pamięć RAM a dokładniej jedna z kości.

Stan aktualny:
Kość pamięci RAM wywalona,
system postawiony,
partycja magazynowa odzyskana za pomocÄ… TestDisk z http://www.cgsecurity.org
backupowanie plików w trakcie

pozdrawiam i dziękuję za pomoc

Przewalam jeszcze raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2008, 08:55 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
:D
cieszym sie

dam ci rade serwisowa - zanim sie zabierzesz za jakiekolwiek odzyskiwanie danych po dziwnym padzie - upewnij sie memtestem (najlepiej z plyty UBCD - tam masz zestaw narzedzi idealny) ze pamiec dziala idealnie.
Nie raz sie niegdys narobilem jak glupi ch gdy probowalem naprwaic system/pliki/kompa ze zwalona pamiecia - a wystarczy ze bedzie ***** jedna komorka. bedzie sie to objawialo tylko zwisem czy bsod raz na jakis czas - i zwalac bedziesz na stary system a nie na hw.....

ciesze sie ze pomoglo :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Cze 2008, 19:44 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 106
Society: Blood & Sand
Nick w grze: Johny Harnas Beegood
Jeden z najlepszych z jakimi się spotkałem to
Get Data Back for FAT i Get Data Back for NTFS
- Potrafią zgrać obraz dysku i potem odzyskiwać
pliki i katalogi ze zgranego obrazu.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 32 gości

Panel
Skocz do: