Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Wrz 2007, 09:45 
Inept
Dołączenie:
Sierpień 2007
HP: 0
Nie mogę na forum znaleść praktycznie żadnych porad odnośnie ponoć trudnego ale dochodowego zajęcia jakim jest crafting.
Czyżby nie było doświadczonych polskich crafterów? (siadam na ambicję aby się skusili i napisali poradnik:D)
Moje pytania na poczÄ…tek:
Jakie sÄ… koszty osiÄ…dniecia skili pozwalajÄ…cych uzyskiwac dochody?
W jakie blueprinty zainwestowac na paczątku aby najefektywniej doskonalić zawód a najmniejsze straty ponosić?
Czy surowce zdobywac samemu (mining, hunting) czy kupować?
i pewnie wiele więcej się pojawi...

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 18 Wrz 2007, 14:17 
obecnie nie ma możliwości profitowania na crafcie nawet z 10k skilli bez dobrego BP...bo tak naprawdę BluPrint daje ci kasę a nie skille....
dobre schematy na profit kosztują od kilku-kilkunastu tysięcy wzwyż w zależności od kwot jakie zarabiasz

Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Wrz 2007, 15:32 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Dobry BP to jest taki z którego tworzony przedmiot możesz sprzedać za jakiś bardzo konkretny tt+ lub % ( płaty 5B, bronie typu fusil charade, Adapted montgomery anabolic, oraz wiele innych) na niektóre przedmioty nie ma jak na razie non L bp wiec wszyscy są skazani na krafcenie z L bp a co za tym idzie trzeba ciagle nowe BP :)

Co do minerałów. Hmmm
Jeśli wiesz gdzie są, oraz dobrze ci idzie na miningu to oczywiście możesz kopać, nic nie stoi na przeszkodzie. Ja, często robie tak iż idę sobie kopać minerałki, jeśli jestem na plusie to je po prostu przekrafcam, z reguły jest tak ze wtedy po przekrafceniu wychodzę na zero.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2007, 06:46 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2007
Nick w grze: Krzysztof
Faktycznie temat jest bardzo interesujący. Ja również chętnie zapoznałbym się
ze szczegółami tego rzemiosła a napewno jest wielu którzy mogą takich informacji
udzielic.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2007, 08:36 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
kraft jest bardzo DROGĄ inwestycją jeśli zamierzacie zrobić z tego wasze główne zajęcie...

na początek polecam osiągnąć ETAP 1 - czyli odblokować SKILL - blueprint Comprehension

potem dopiero można zacząć się bawić w kraft...

dużo informacji macie tu : EF - http://www.entropiaforum.com/forums/for ... y.php?f=13

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2007, 09:06 
Inept
Dołączenie:
Sierpień 2007
a jak jest z wynikami craftu? bo rozumiem, że nie za każdym razem sie udaje zrobić porządany przedmiot? jak to wygląda?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2007, 09:23 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
demek napisał(a):
a jak jest z wynikami craftu? bo rozumiem, że nie za każdym razem sie udaje zrobić porządany przedmiot? jak to wygląda?

Duch podał ci odnosnik do EF tam to jest wszystko opisane. W skrócie, COS- Chance of success. Współczynnik szansy sukcesu. Dla BP w którym masz Succes Rate na maxa( zielony pasek pratycznie na max) wynosi on około 42% +/- pare % gdyż jak wiadomo w EU jest system dynamiczny, dlatego czasami na 10 prób uda ci się 9 a czasami 0. Średnia jest taka jak ci napisałem

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2007, 11:02 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Nick w grze: Ar predus Ku
Musisz wiedzieć, że w tt crafconych rzeczy będziesz tracić. Oczywiście czasem możesz być na plus po jakiejś tam crafterskiej rundce za sprawą globala/hofa, ale w ogolnym rozrachunku będziesz tracić.
Zarabiać możesz na markupie crafconych rzeczy. Musisz crafcic takie rzeczy, które będą miały korzystną cenę rynkową w stosunku do tego, co wydasz na crafcenie.

Nie ma szans byś się wyskillował bez włożenia w to kasy. Ciężko jest crafcić low lvl itemki(pomijając fakt, że wyskillowanie zajmie kupe czasu) tak jak opisałem powyżej, ponieważ low lvl itemki crafci MASA ludzi i większość chce sprzedać szybko (zamiast wrzucać do tt) i zaniżają ceny, tak że praktycznie ciężko wyjść na tym na swoje.

Żeby crafcić coś konkretnego i być na tym do przodu potrzebujesz blueprinta (albo kilku :P) na dobry item, który możesz sprzedać po dobrej cenie + skille by efektywnie używać danego blueprinta. Dobry blueprint kosztuje, skille również.

Najogólniej mówiąc inwestycja przynajmniej kilku-kilkunastu tysięcy ped. W zależności od tego co i na jaką skalę chcesz crafcić.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2007, 12:18 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 122
Society: P.L.
Nick w grze: Adam Dreamer Hope
predus napisał(a):

Najogólniej mówiąc inwestycja przynajmniej kilku-kilkunastu tysięcy ped. W zależności od tego co i na jaką skalę chcesz crafcić.

to tylko na skille :)

jesli chce sie skilowac / wydropic dobry bp na przyklad z ampow miningu trzeba przerobic dziesiatki kped chyba ze ma sie szczescie :P

aha dobra droba do skilowania to standard dumper do momentu gdy sie ma min 10lvl we wszystkich interesujacych nas rodzajach craftu, dlugo trwa ale jesli chodzi o koszty to najnizsze

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2007, 14:03 
Inept
Dołączenie:
Sierpień 2007
dzieki za odpowiedzi,
jedno juz wiem - narazie nie stac mnie na zabawÄ™ w nawet najprostsze crafcenie bo nawet Standard Damper blueprint to koszt ok 0,14-0,15 ped na przedmiot a przy sprzedazy Value:0,0136 PED
wiec strata 0,13 ped na sztuke
narazie nie stac mnie na skilowanie tego ale wierzę głęboko, że przyjdzie mój czas:D

Ostatnio edytowany przez demek, 19 Wrz 2007, 14:36, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2007, 14:18 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
demek napisał(a):
Standard Damper blueprint to koszt ok 0,14-0,15 ped na przedmiot a przy sprzedarzy Value:0,0136 PED
wiec strata 0,13 ped na sztuke

Hmmm, nie do końca tak to wygląda - owszem, cena 1 dampera jest taka jaka podałeś, ale 1 klik (czyli 0.14-0.15) daje ci damperów kilka. Ogólnie przy crafceniu takich rzeczy jak dampery i inne equipy ma się średnio 10% straty w TT. +markup.... ;) Ofcoz można stratę zniwelować markupem residue (zwłaszcza teraz), ale systemowo jest to właśnie ~10% w TT.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2007, 14:37 
Inept
Dołączenie:
Sierpień 2007
a to zmienia postac rzeczy - to sie zastanowiÄ™ nad powolna nauka a potem moze zainwestuje w jakies blueprinty fajne

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2007, 17:00 
Poor
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 98
to ja zapytam sie wogóle jako noobek :]
aby uruchomić te maszyny do crafcenia to potrzebuje:
-- blueprint,
-- odpowiednie dla niego materiały<wsad>
i coÅ› jeszcze ??

wiem od tego jest mentor ale mój wyjechał do kazachów i neta nie ma :-/

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2007, 17:04 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
To wszystko. Możesz jeszcze wrzucić residue, ale to tylko w przypadku gdy masz zamiar crafcic L tools/armors/weapons/attachments.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2007, 17:12 
Poor
Dołączenie:
Wrzesień 2006
skoro wszystko to : dlaczego nie przyjmuje ta construction machine dosłownie niczego,
co bym tam nie próbował wżócić to nie wezmie..

Ostatnio edytowany przez fredek 19 Wrz 2007, 17:20, edytowano w sumie 2 razy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2007, 17:14 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
eee... czego ci nie chce umieścić?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2007, 17:14 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Nick w grze: Martre
maszyna jest kompletnie obojetna....
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2007, 17:29 
Poor
Dołączenie:
Wrzesień 2006
ta jest obojetna..

blueprinta nie da rady położyć wraca spowrotem do inventory.
wsad tak samo

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2007, 17:32 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Ok, właśnie zauważyłem, że nie ma poradnika do crafcenia na forum (zaraz coś machnę zresztą ;0).
A więc: potrzebujesz książki na blueprinty, którą możesz nabyć u NPC technika. Książki są w kategoriach takich samych jak bp (czyli Equipment, Armor etc). Kupujesz książkę, wrzucasz do niej BP (dragując go na nią). Potem 2xklikasz na maszynę, następnie 2x na książkę, następnie raz na bp - i wtedy BP zostanie umieszczony "w maszynie". Następnie w odpowiednim oknie umieszczasz materiały i voila ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2007, 17:43 
Poor
Dołączenie:
Wrzesień 2006
voila :D działa

wielkie dzieki 8)

a jakiś delikatny poradnik do crafcenia by sie przydał

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Wrz 2007, 17:44 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Będzie za godzinę, może dwie ;]

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2007, 08:36 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
fredek napisał(a):
skoro wszystko to : dlaczego nie przyjmuje ta construction machine dosłownie niczego,
co bym tam nie próbował wżócić to nie wezmie..

Potrzebujesz jeszcze zakupić ksiązkę do danego BP ;) , zakupisz ją u technicana. Zółta książka volume I jest do basic filtrów, dumperków i innych. Gdy juz kupisz ksiązkę przeciągasz w inwentary swoje blueprinty do niej, tam zostają umieszczone na stałe. Podchodzisz do maszyny, klikasz dwa razy lewym klaw myszy na ksiązke, otwiera ci się ona, następnie szukasz blueprintu z którego chcesz krafcic i znowu dwa razy lewym klaw myszy na blueprint, jego ikona zniknie z ksiązki a pojawi sie w maszyne, juz tylko dodajesz materiały których wymaga i krafcisz :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2007, 10:09 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
fredek napisał(a):
wżócić

nie no o.w.n.e.d.

Poradnik ''jak pisac'' to tez by sie tu przydal..moze stworze ;]

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2007, 13:39 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
To ja prosze umieścić w poradniku krótkie ostreżenie dla poczatkujacych "krafterow", dotyczacych BP na itemki limitowane. Przy zakupie ich zwracać uwagę na ilość prób, które pozostały - po ich wykonaniu BP nie bedzie mieć zadnej wartości juz.

Wiem, że wielu początkujacych graczy nabiera sie na niesamowicie niskie ceny BP (L), nie zwracajac uwagi na to iż może tam zostać np. tylko jedna proba do wykonania.

Na zwyklych BP (nielimitowanych) nie ma zadnego ograniczenia dot. ilosci wykonywanych prób.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2007, 17:30 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
l0l Ice - 2 posty wyżej od twojego napisałem to samo i zainteresowany nawet odpowiedział, że już wszystko gra. Mam u ciebie ignora, czy jak? ;0

Beliar, poradnik pisałem z myślą o ludziach którzy nie wiedzą nawet jak zacząć (czyli jak np fredek). A imho jak ktoś się zabiera za kupowanie L blueprintów na aukcji celem crafcenia z nich, to podstawy już ma opanowane ;] Ofcoz nic nie stoi na przeszkodzie żebyś tą rade wrzucił jako post do tematu z poradnikiem ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2007, 17:58 
Poor
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Elanor napisał(a):
fredek napisał(a):
wżócić

nie no o.w.n.e.d.

Poradnik ''jak pisac'' to tez by sie tu przydal..moze stworze ;]

no inżynierem jestem, nie humanistom :]

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Wrz 2007, 18:16 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
OT:

Firefox został chyba stworzony z myślą o inżynierach ;]

[ Komentarz dodany przez: CvX!: Czw 20 Wrz, 2007 22:10 ]
ahaha! xD +rep Skaner, kolejny już ;D

Ostatnio edytowany przez Skanerin, 20 Wrz 2007, 21:10, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 21 Wrz 2007, 11:51 
Inept
Dołączenie:
Sierpień 2007
Skanerin
dzieki za poradnik!

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Paź 2007, 10:22 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 127
Society: Outsiders PL
Nick w grze: Dawid Burks Bujak
Ponieważ ostatnimi czasy zainteresowałem się craftem postanowiłem odgrzebać ten temat i mam jedno pytanie. Jeśli chodzi o hunt i mining to nie ulega żadnym wątpliwościom że najlepsze na początku są przedmioty z TT, natomiast przy crafceniu poleca się początkującym np. Basic Filter lub Standard Damper. Dlaczego nie poleca się crafcenia z BP które można zakupić od techniciana lub z takich które mają SIB? Co prawda jedno kliknięcie więcej kosztuje ale czy sprawdzał ktoś jakie straty się ponosi w dłuższym terminie? Trochę to dziwne żeby MA dało bardzo dobry sprzęt do miningu i huntu a skopało BP... Ja się na crafcie nie znam ale może jakaś mądra głowa zechce się wypowiedzieć?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Paź 2007, 11:11 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Basic Filters & Standard Dumpers = najmniejszy koszt klika. Więcej klików = więcej skilli & nabicia QR blueprinta.
Średnio w crafceniu equipmentu wychodzi strata 10% w TT, a to 10% to spora różnica w przypadku kilku tysięcy klików na filtrach lub kilku tysięcy klików na czymś, co kosztuje 1 ped za klik.

To tak imho

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Paź 2007, 11:29 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Dzięki za odpowiedź ale jestem ciekawy czy ktoś to sprawdził doświadczalnie. W końcu MA w jakimś celu umieściło te BP u techniciana.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Paź 2007, 11:32 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
W takim samym, w jakim umieściło zbroję Settlers w TT :P
A jeśli chcesz doświadczeń, to poszukaj tutaj:
http://www.entropiaforum.com
;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Paź 2007, 12:14 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2007
Sens używania Settlera w ogóle stoi pod dużym znakiem zapytania ale jeśli już to jego economia jest zaskakująco dobra http://www.entropiauniverse.pl/viewtopic.php?t=3982. Ostatnie pytanie czy jeżeli crafcąc L-ki będę dodawał resuide to będę je tracił przy każdym kliknięciu czy tylko wtedy jak będzie sukces?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Paź 2007, 12:48 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Nie settler ma dobre eco, tylko settler z platami :P I nie jest to zaskakujące eco, bo coś co ma łącznie 3,5 protection nie może być niekonomiczne ;o

http://www.entropiauniverse.pl/viewtopic.php?p=51277#51277 napisał(a):
W przypadku porażki, nie stracimy residue, a tylko materiały

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2008, 17:37 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Zacząłem ostatnio bawić się craftingiem, powolne skillowanie trochę mnie nudziło, więc kupiłem skille - w tej chwili mam jakieś 700 sp w engineering, 400 w attachments technology i 600 w manufacture attachments. Attachments Manufacturer mam na lvl 3. Da się coś z tym zdziałać? Niekoniecznie zarabiać, ale chociaż wychodzić na zero.

Mój plan rozwojowy, zakłada, że jeszcze przez kilka miesięcy będę handlował i skillował crafting attachmentów, a w okolicach wakacji kupię porządny BP za kilka tysięcy PED. Na takim blueprintcie i skillach za jakieś 2k-3k PED, jestem w stanie coś zarobić?

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2008, 17:58 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Christoforos napisał(a):
Zacząłem ostatnio bawić się craftingiem, powolne skillowanie trochę mnie nudziło, więc kupiłem skille - w tej chwili mam jakieś 700 sp w engineering, 400 w attachments technology i 600 w manufacture attachments. Attachments Manufacturer mam na lvl 3. Da się coś z tym zdziałać? Niekoniecznie zarabiać, ale chociaż wychodzić na zero.

Mój plan rozwojowy, zakłada, że jeszcze przez kilka miesięcy będę handlował i skillował crafting attachmentów, a w okolicach wakacji kupię porządny BP za kilka tysięcy PED. Na takim blueprintcie i skillach za jakieś 2k-3k PED, jestem w stanie coś zarobić?

Pozdrawiam.

Zabawa w Crafting w dzisiejszych czasach opiera siÄ™ na crafceniu ore-ampow 101 (or 101 L) i liczeniem na kilka hofow w jednej rundzie - lecz pewnie nie to CiÄ™ interesuje.
Jeżeli chcialbys się tym zająć na powaznie musial bys odkupic od kogos jakis dobry unikalny bp na który jest zapotrzebowanie , lub zainwestować w jakiś nowy jeśli twierdzisz ze to może być dobra inwestycja na przyszlosc ( potrzebne wyczucie ).
Nie tyle dobrym co moze się wydawać ciekawym rozwiazaniem jest np poswiecenie 50k PED na crafting najdrozszych itemow , a byc moze wpadnie jakis ciekawy BP.
W polsce mamy 3 dobrych crafterów , zwróc się do nich pewnie pomogą Ci bardziej.
Jest jednak pewna zasada , aby zostać dobrym Crafterem musisz bardzo dobrze opanować reszte profesji - bez tego szybko wszystko stracisz.

Bdb hunter + Bdb miner + podstawy reselling'u ( nie trade'u ! ) = Dobry Crafter

Pozdrawiam Loss_AdKos :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2008, 19:11 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Cytuj:
Zabawa w Crafting w dzisiejszych czasach opiera siÄ™ na crafceniu ore-ampow 101 (or 101 L) i liczeniem na kilka hofow w jednej rundzie - lecz pewnie nie to CiÄ™ interesuje.

Czyli przy suwaku ustawionym maksymalnie na condition?

Cytuj:

A co ma hunter do craftera? Oczywiście nie licząc tego, że hunter skupuje wycrafcone itemki i tego, że crafterowi może przydać się wiedza, które ampy są często używane, a które rzadziej.

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2008, 20:34 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Hunter - zbieranie takich rzeczy potrzebnych do kraftu, assament unity, combat procesory i wiele wiele innych.
Miner to wiadomo.
Jeśli będziesz wychodzil na plus z tych dwoch profesji to ten plusik mozesz przeznaczyc na kraft.
Przynajmniej ja tak kiedys robilem jak duzo kopalem. Gdy bylem na plus to odkladalem sobie czesc tego plusa w postaci oresów do storage, gdy mi sie uzbierala wieksza kupka to po prostu je przekrafcalem, bedac srednio na 60% zwrotu i tak dalej bylem na plus bo te materiały stanowily + z minigu, tak sie powoli zbieralo skilla, ale ze ostatnio cos schrzanili minig więc na razie zaprzestałem tejże profesji ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2008, 22:46 
Green
Dołączenie:
Styczeń 2008
Cytuj:
W polsce mamy 3 dobrych crafterów , zwróc się do nich pewnie pomogą Ci bardziej.

A mógłby mi ktoś, podać ich nicki?

Pozdrawiam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Maj 2008, 18:26 
Poor
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2008
HP: 117
Society: www.*****
Nick w grze: Adam jamszyk Janik
siemka:)

chodzi mi o Tailoring - szycie szycie spodni lvl 1 Basic pattern pants na którym poziomie QR pasek success rate zapełni sie do końca ?? i ile razy bym musiał szyć żeby sie zapełnił:)

z góry dzieki:D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Maj 2008, 07:15 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Dawid19791 napisał(a):
Sens używania Settlera w ogóle stoi pod dużym znakiem zapytania ale jeśli już to jego economia jest zaskakująco dobra http://www.entropiauniverse.pl/viewtopic.php?t=3982. Ostatnie pytanie czy jeżeli crafcąc L-ki będę dodawał resuide to będę je tracił przy każdym kliknięciu czy tylko wtedy jak będzie sukces?

mały UPDATE:

decaye się pozmieniały więc dane i przeliczenia zaczynają być odbiegające od rzeczywistości, weszły dodatkowo duże ilości Lek więc.... ;)

pozdro

PS. Jak mnie coÅ› trafi to po przeliczam znowu ;)

Ostatnio edytowany przez Okta, 13 Maj 2008, 07:57, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Maj 2008, 07:27 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Christoforos napisał(a):
Cytuj:

Czyli przy suwaku ustawionym maksymalnie na condition?

Cytuj:

A co ma hunter do craftera? Oczywiście nie licząc tego, że hunter skupuje wycrafcone itemki i tego, że crafterowi może przydać się wiedza, które ampy są często używane, a które rzadziej.

Pozdrawiam.

jest jeszcze jedno "i" ostatnio liczyłem ile trzeba mieć skilli aby mieć Shortblade Engeneer na poziomie 7,5vl i wyszło że kopiąc minerałki podciągamy engeenering skill a huncąć shortem podciągamy shorblade skill a obydwa wchodzą w skład Shortblade Engeneer. Poziom skilli TYLKO minerskich i hunterskich aby nie dotykając się craftu osiągnąć 7,5lvl SE to: 11k SB i 1k Engeneering OR 4k SB i 2k Enga więc jak widać twierdzenie że Bdb hunter + Bdb miner zaczyna nabierać nowego odnośnika ;)

pozdro

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 30 gości

Panel
Skocz do: