Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 17:21 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
HP: 119
Society: brak informacji O_o
Nick w grze: Ann
Sluchajcie ! Ostatnio próbowałam zdobyć jakąś beczke z Oil riga i troche mnie wqrza ze nawet nie mozna podejsc bo od razu Cie zestrzeliwują..... grrr....W zwiasku z tym proszę Was jezeli znacie sie na dobrych broniach i zbrojach, pomozcie wybrac cos co pozwoli mi z daleka sciagnac takiego jednego z drugim najlepiej od 1-3 strzalow. Cena praktycznie nie gra roli ale wolalabym zeby nie przekraczala 3k PED. Wiem ze to o co prosze wymaga ruszenia mozgiem i duzego obeznania w grze dlatego nie licze na wielkie zainteresowanie odpowiedzia, ale jak by sie komus nudzilo to chetnie wyslucham rad :) Z gory dziekuje oczywisce :roll:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 17:33 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
HP: 114
Society: Merchants of Entropia Universe
Nick w grze: Stefan moon Mapa
sądzę że 3k to za mało, żeby się uzbroić na tyle, aby się obronić przed ludźmi na oilrig

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 17:37 
ale to nie ma sensu lol im dalej tym wiecej nielogicznych postów...zrozum to jak isc do bazy wojskowej z bodygardem żeby skopać dupe paru szeregowym...bezsensu...nie ma żaden polak takiego geara...owszem są szanse ale nie z każdym...eon+mod fap+skill+bylejaki gun i amen

3k ped za co? pójście tam z tobą tak? myślisz, że uzbierasz tyle oilu skoro leci co 30minut 10-15pedówka? LOL ...zasada jest jedna: im mocniej uderzysz tym bardziej cię zaboli...

na sprzęt...nic ie kupisz...

modfap...270k...dobry gun na pk (np doa rockjakcer me+evil) duuużo...skille...duuużo...armor: Eon Set+6a (cena i 80-90k) powodzenia

Ostatnio edytowany przez Level 31 Sty 2007, 17:38, edytowano w sumie 2 razy

Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 17:37 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
HP: 0
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Za 3k ped nie kupisz sprzetu ktory pozwolilby pokonac na pk nawet srednio zaawansowanego gracza. Nie mowiac juz o ludziach w shadowach itp.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 18:04 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Kedzior napisał(a):
Za 3k ped nie kupisz sprzetu ktory pozwolilby pokonac na pk nawet srednio zaawansowanego gracza. Nie mowiac juz o ludziach w shadowach itp.

chyba ze bedzie afk :)

Ja ci dam inna rade.. podejdz do tego z drugiej strony :D Sam pk jest bardzo drogi, ale obrona? juz nie bardzo ;) Kup sobie ek2600, mozesz nawet zaszalec i kupic sobie vigi + platy (jak najlepsze, 6a zdaje sie).
Przy umiejetnym bieganiu w takim sprzecie moga miec naprawde powazne klopoty z ubiciem ciebie,a nawet nie ubic wcale. (zalezy czy to uber,czy jeszcze nie)
Z ek2600 MajorRage DOA strikehammerem nie mogl mnie zabic :) (90 dmg co chwila)

Mozesz tez kupic inny podobny fap,to juz tam rozejrzyj sie po statsach...

Aha, pisalas o ''sciaganiu'' z daleka.Moze jakas plazma zalatwi sprawe,ale to musialaby byc bardoz porzadna.I dziala tylko w przypadku srednich graczy,jak wspomnial Kedzi/

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 18:06 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
dobra to zapomnijmy o kosztach :) od czego musze zaczac i co kupic zeby tam ich powyzynac ! tylko piszcie tak zebym zrozumiala:P nie rozumiem czemu ten post jest nielogiczny ? chyba nie jest to nie mozliwe ?! nie chcecie mi powiedziec chyab ze gosice ktorzy tam lataja sa tak dobrzy ze nie mozna ich zabic ??!?!

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 18:10 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Kuchash
Witaj, jeśli stać Ciebie na wydanie 3k ped, to po kiego na Oil sie zapuszczać :) ?
Zainwestuj w handel a o wiele lepiej na tym wyjdziesz.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 18:12 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
problem w tmy ze ja nie chce na tej grze zarabaic tylko pokazac jednemu z drugim lebkowi ze tez jak chce to tez moge go zabic :P wiem ze moze to gupie ale czasami czlowiek potrzebuje zrobic cos takiego :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 18:18 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
saneh napisał(a):
dobra to zapomnijmy o kosztach :) od czego musze zaczac i co kupic zeby tam ich powyzynac ! tylko piszcie tak zebym zrozumiala:P nie rozumiem czemu ten post jest nielogiczny ? chyba nie jest to nie mozliwe ?! nie chcecie mi powiedziec chyab ze gosice ktorzy tam lataja sa tak dobrzy ze nie mozna ich zabic ??!?!

Wlasnie tak jest.. Dlatego uberzy prawie nigdy sie nie pkuja poza landgrabem, bo wiedza ze to nie ma sensu lol.. Sprobuj ubic kogos,kto ma 200hp+, leczy sie 160 co kilka sekund, ma armor w ktorym zadajesz mu po max 10-20 dmg lol (tradycyjnymi bronmi) i jeszcze moze biegac w kolko..

Dosc skuteczne ''narzedzia smierci'' posiada Akoz - Unique Axe i Powerful Firestorm Chip (doskilluj,moze ci pozyczy :D).
ASG -2 swine deluxe wydaje mi sie warte uwagi,i dosc tanio, tylko 8 k :)
Aha, i jesli bedziesz chciala pkowac na serio, przygotuj sobie najlepiej jakies drugie 3k na ammo.

PS Nie wiem czy ten post jest w pelni zrozumialy,trudno,nie umiem inaczej opisac

[ Dodano: Sro 31 Sty, 2007 18:20 ]
saneh napisał(a):
problem w tmy ze ja nie chce na tej grze zarabaic tylko pokazac jednemu z drugim lebkowi ze tez jak chce to tez moge go zabic :P wiem ze moze to gupie ale czasami czlowiek potrzebuje zrobic cos takiego :P

Zaczepiaj sie tylko z takimi,ktorzy sa slabsi od ciebie :>
A jesli koniecznie potrzebujesz dowartosciowania :D Radze czekac kolo reviva i polowac na pomaranczki..

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 18:25 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
heh wszystko ok i dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi ale wystraczy jak odpowiecie na moje pytanie :) ...jak bym chciala zbierac pomaranczki to nie grala bym w PE :roll:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 18:41 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
Taka bron powinna chyba wystarczyc : Marber Tango-Type Plasma Annihilator ? plus dobre skile, czyli pewnie jakies implanty i zbroja: Shadow Modified. Czy taki zestaw wystarczy zeby zrobic jakies spustoszenie ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 18:42 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Zafundij za 1k ped ammo połowie polskich socków i zbież ich do kupy w jakiś dzień... ale będzie ubaw...
Ja moge isc i bez ammo jako mięso armatnie :)

pozdro dla odwaznych :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 18:59 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 99
Society: Freelancer
Nick w grze: Tomi jupiajo Digital
Tez mnie tam nieźle rozwalali. Ale zdenerwowanie mija, ambicja trwa. Różni bywają na rigu, niemożliwi do zabicia, trudni do zabicia, średni, czasem nooby. Duży atak jest pewnie ciekawy jednak bieganie z outposta za długo trwa, a mind essence kosztuje.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 19:06 
lol tera to już nic nie rozumiem...znaczy ciesze się z podejscia osoby ale czy faktycznie masz tyle ile trzeba?
FAP-bardzo ważna rzecz...imp fap to 200k niecałe...mod fap 270k minimum
armor: eon...female z 60-70k+platy 6a
broń: tylko blp, z daleka jakiś modml35+dante albo PSG (ceny nie znam)
Co do tango...daj spokój...zadasz mu max 40 a on sie leczy co 1.5sekundy po 160:D a sam ma ponad 200hp...dlatego blp ale i tak nie dasz rady za cholere...zależy kto to jest jeszcze, jak noob pk to spokojnie z takim gearem dasz rade, jak ktoś typu Jor/620 to sorry nie bierz sie za to:D

A tak btw po co tam isc...rozumiem...pokazac...ale co dalej...co po tym...eh, jaki sens:D pokazać...lol po co lol nie lubie szpanerów bo to idioci:D

Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 19:13 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
saneh napisał(a):
Taka bron powinna chyba wystarczyc : Marber Tango-Type Plasma Annihilator ? plus dobre skile, czyli pewnie jakies implanty i zbroja: Shadow Modified. Czy taki zestaw wystarczy zeby zrobic jakies spustoszenie ?

Hehe, jak jesteś w stanie załatwić sobie mod shadowa, to załatw sobie również Unique Official MindArk PHG poradzisz sobie bez problemu.

A poważniej mod-shadow nie jest dostępny dla graczy. Poza tym chyba Eon jest lepszy do PK, ale ja się nie znam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 19:16 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: CzF
Elanor napisał(a):

raczej 15-20k..

na poczatek mysle jakis vigi+6a, ml45 z dante i ze 150 hp.
Chociaz i tak bez szans w starciu z uberem. Jak padnie to znaczy ze nie uber;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 19:16 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
...mowcie co chcecie i tak Was kocham ! juz teraz wiem o wiele wiecje niz 30min temu :) !!! teraz wiem jakie jest moje przeznaczenie !!! ... nie no zart, rowniez nie lubie szpanowac ale nie dlatego ze nie jestem gupia bo roznie z tym bywa ale duzo slabszych od siebie nie bede bic. Pewnie sie dziwicie czemu taka bogata jestem i juz bym wszystko najlepsze chciala.Mam 26lat, pracuje, studiuje itp :) ...czasami potrzebuje chwili zapomnienia :roll: Jeszcze raz dzieki wielkie za odp !!!! Zyczcie mi powodznia :P

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 19:25 
Teraz wszystko jasne, tak więc przepraszam za takie słowa.
Powodzenia he, ml45+dante nie jest złe ale taniej wyjdzie as147+dante a power lepszy (zasieg gorszy tak...ale power jest)

Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 19:28 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
s2k napisał(a):
Elanor napisał(a):

raczej 15-20k..

No tak, ta cena wydaje mi sie bardziej prawdopodobna :D Dlatego stwierdzilam ze tanio.. PEAuction mnie zmylilo
http://www.peauction.com/itemlisting.php?id=749

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 19:45 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: CzF
Level napisał(a):
Powodzenia he, ml45+dante nie jest złe ale taniej wyjdzie as147+dante a power lepszy (zasieg gorszy tak...ale power jest)

na as147 dante nie wejdzie.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 20:10 
kur...no tak, bo te zmiany z ampami były...by ich krew zalała że gre psują...jakby cofnęli to+podatek aukcyjny to bym był happy...eh

Dobra to jednak ml45:)

Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 20:46 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
na większość ludzi z RIGA - czytaj n00bów i psełdo uberów - wystarczy vigilante+6a+ek2600+determination+plazmaBravo

polecałbym zamiast vigilante użyć nemezisa bo i z atroxami będzie łatwiej

dodam jeszcze :

nie słuchaj się za bardzo ludzi - większość pseudo ubreów jest do zabicia z mk2 nawet gdy mają armor i się fapują - poprostu NIE UMIEJĄ WALCZYĆ - za bardzo ufają swojemu sprzętowi i się nie starają...

aha no i polecam kilka godzin zabawy/treningu na sucho na ringu

prawdziwe UBERY na RIG nie często zachodzą bo sie im to znudziło... a jak są to nie ma chu we wsi.... nie da rady nic z nimi zrobić... chyba że nasłąć innych uberów....

GL !!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 22:06 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Society: Kingsajz
Nick w grze: Northberg
A moim zdaniem, wystarczy 20 osób z Medium Nerve Blast Chip, zadaje 36 dmg electriciem, tymczasem nawet mod shadow chroni przed tym tylko 8, a wątpie by siedział ktoś tam w thunderbirdzie :) Do tego przy revivie kilka osob co by za szybko nie wracali i po sprawie :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 23:27 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Mieliśmy kiedys sytuacje że dorwał nas pewien uber na evencie pf.
Było nas ponad 20 osob , mimo iż każdy starał się bronić swoim najlepszym sprzętem ginelismy co chwile. Ten osobnik posiadał raczej ogromne skille bo niestety nie udało się nikomu z nas nawet go zranić :> . Byliśmy zmuszeni przenieść event w inne miejsce.
Możesz na tej podstawie określić swoje szanse w spotkaniu z uberem ;-)

PS. Z wlasnego doswiadczenia moge Ci powiedzieć że takich "uberów" nie spotkasz teraz na oil rigu. (przynajmiej ja w tym miejscu nigdy żadnego z pro nie spotkałem.)
Zazwyczaj są tam ludzie nie liczący pieniędzy w sredniej klasy armorach(typu. nemek) :>
lub tacy którzy chcą zaszaleć by tydzien pozniej skonczyc z pe :-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 23:37 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Northberg napisał(a):
Do tego przy revivie kilka osob co by za szybko nie wracali i po sprawie :P

Lol myslisz,ze nie maja tp chipa? :D co za problem tepnac sie z reva ;)

Loss_AdKos napisał(a):
Było nas ponad 20 osob , mimo iż każdy starał się bronić swoim najlepszym sprzętem ginelismy co chwile. Ten osobnik posiadał raczej ogromne skille bo niestety nie udało się nikomu z nas nawet go zranić :>

LOOOL Adkos on mial buga,to nei byl zaden pro ani kontra.. Po porstu nie mial wlaczonego pvp,inaczej NA PEWNO dostalby jakis hit (przeciez niektorzy centralnie z plazmy w niego walili a on nic :P) A pamietam ze skanowalam i skills mial srednie.

Duch
A podaj nicki takich przykladowych pseudo uberow :) ?

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 23:40 
nie elanor...to nie bug...to prawda jest i tyle...
Pamiętam Johny Rony Macaroni...LandGrab...gośc miał dodgy jak *****...całe warants waliło wniego a gość stał i raz na jakiś czas coś się fapnoł...to go zostawili i on tak stał tam:D

to samo się tyczy evade powyżej 9k...przykład? Krushkarkas...miał ponad 9k evade bez armora prał troxy/pająki itd.

Eh...
a co do twojej plazmy...plazma już tak ma bo to działa jak armata...że raz siądzie a nieraz jak nawet centralnie w tłów walniesz to nic się nie dzieje...tak ma ta broń.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Sty 2007, 23:48 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 120
Society: Chłopaki z Ferajny PL
Nick w grze: MarO MarO MarO
ehhh przypomniało mi się jak biłem Colonela Bowsa na oil-u jak latał jeszcze w angelu.. to były czasy.. ;]

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 08:37 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 102
Spoko spoko znajdz sobie 40-50 pl graczy ktorzy sa tak samo napaleni albo wnerwieni i nawalaj :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 09:31 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Znajdz sobie ze 100 graczy, zrobicie takiego laga, ze uber nawet spluwy nie wyciagnie :)
W sumie to nawet tansze, kazdemu zaoferujesz z 50ped, koszt całkowity będzie 5000

Ostatnio edytowany przez misko, 01 Lut 2007, 09:33, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 09:33 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
Elanor napisał(a):
Northberg napisał(a):
Do tego przy revivie kilka osob co by za szybko nie wracali i po sprawie :P

Lol myslisz,ze nie maja tp chipa? :D co za problem tepnac sie z reva ;)

Loss_AdKos napisał(a):
Było nas ponad 20 osob , mimo iż każdy starał się bronić swoim najlepszym sprzętem ginelismy co chwile. Ten osobnik posiadał raczej ogromne skille bo niestety nie udało się nikomu z nas nawet go zranić :>

LOOOL Adkos on mial buga,to nei byl zaden pro ani kontra.. Po porstu nie mial wlaczonego pvp,inaczej NA PEWNO dostalby jakis hit (przeciez niektorzy centralnie z plazmy w niego walili a on nic :P) A pamietam ze skanowalam i skills mial srednie.

Duch
A podaj nicki takich przykladowych pseudo uberow :) ?

Ja podam - DUCH :) :) :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 10:45 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
Hehe coraz bardziej Was lubie :P jeszcze gdybyście mogli mi wytlumaczyc co to jest uber, jak go poznac i gdzie spotkac :P ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 10:58 
Green
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 116
Nick w grze: Thomas Thomasso Sta
saneh napisał(a):
Hehe coraz bardziej Was lubie :P jeszcze gdybyście mogli mi wytlumaczyc co to jest uber, jak go poznac i gdzie spotkac :P ?

Uber - ma duzo kasy, wypasiony sprzet, niekoniecznie ma doswiadczenie i niekoniecznie wysokie skile :twisted: Poznac mozna po: sprzecie jaki posiada i sposobie w jakim sie zwraca do innych ("you f**** noob, i can kill you in no time, itp. itd.). Spotkac mozna na Oil Rigu :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 11:05 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
ehm Thomaso,to co podales,to nie sa uberzy :D to sa pseudo uberzy..albo uber nooby..
Prawdziwy uber musi miec tez klase :roll: Oprocz skilli i sprzetu musi potrafic sie zachowac.. Bywaja nawet nooby o uberskim sercu :) Byla juz gdzies taka dyskusja na EF...

-->Levelos
to z plazma to byl tylko pojednyczy przyklad, tam duzo ludzi walilo z roznych broni, nie wierze, po prostu NIE WIERZE ze koles z 54 agility (chyba) i korssem400 mogl miec kilka k evade :D
A zreszta juz rozmawialismy in game ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 11:09 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
...oł...no to tym bardziej trzeba ich tepic :P. Jak uda mi się to wszysytko zdobyć w PE to zapraszam na Oil Rig'a tlyko weźcie popcorn :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 11:21 
Newbie
Dołączenie:
Czerwiec 2006
HP: 102
Nick w grze: Jolka
Byłam kiedys na Oil Rigu bez armora, bez broni. Dwa razy mnie ktos zastrzelił na dzień dobry. Gdy dotarłam trzeci raz jeden z uberów (przypuszczam) kazał mi stanac przy maszynie i powiedział, że co przez 2 godziny wyleci to moje. :)

i rzeczywiscie przez bite dwie godziny bronił mnie i leczył jak było potrzeba i nie było na niego siły a po czterech go atakowali, że o mobach nie wspomne.

szkoda tylko że tak długo trzeba czekać na beczki.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 11:33 
Green
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Jolka napisał(a):
Byłam kiedys na Oil Rigu bez armora, bez broni. Dwa razy mnie ktos zastrzelił na dzień dobry. Gdy dotarłam trzeci raz jeden z uberów (przypuszczam) kazał mi stanac przy maszynie i powiedział, że co przez 2 godziny wyleci to moje. :)

i rzeczywiscie przez bite dwie godziny bronił mnie i leczył jak było potrzeba i nie było na niego siły a po czterech go atakowali, że o mobach nie wspomne.

szkoda tylko że tak długo trzeba czekać na beczki.

No to prawdziwy zapalony, oddany PEU gracz. Zdradz kto to byl? 8) Jesli to, co napisalas jest prawda, to serce rosnie, ze sa jeszcze tacy ludzie. Teraz pomysl ile ten ktos wywalil PEDow na ammo, na dekaj broni i armora :P A pozwolil ci zabrac pare beczek po kilkanascie PED. To byl prawdziwy uber z kasa i klasa, dla kotrego liczy sie fun i prwdziwy "rolplej" (czytaj: wczuwa sie w swiat). Ciekawe w sumie... co kieruje taka osoba, ze siedzi ona godzinami na rigu?? No bo... tak... kase ma i te PEDy za oil to nic specjalnego. Porownuje to do tego co musi wydac, zeby sie na tym rigu utrzymac (ataki graczy i mobow). Wychodzi faktycznie na to, ze robi to z nudow, bo rownie dobrze moglby tluc AOA setkami (tylko ze to tez mu sie juz znudzilo pewnie :P ) Ehhh ci uberzy 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 11:43 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
ma dobre serduszko tak jak ja :P tez tak bede robila jak tylko uda mi sie kupic wszystko :/ bo narazie jest slabo

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 11:52 
Green
Dołączenie:
Wrzesień 2006
saneh napisał(a):
ma dobre serduszko tak jak ja :P tez tak bede robila jak tylko uda mi sie kupic wszystko :/ bo narazie jest slabo

Dobrze wiedziec :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 11:53 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Ekonomicznie to nie ma sensu oil nie pokryje kosztów walki z uberami i troxami
No chyba że ktoś chce zaszaleć
Fajnie by było jakby znieśli pvp na rigu i już widze te tłumy łapiące olej :)
Tylko że pewnie zaraz by serwery padły

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 12:02 
Green
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Garwen napisał(a):
Ekonomicznie to nie ma sensu oil nie pokryje kosztów walki z uberami i troxami. No chyba że ktoś chce zaszaleć

Wiec wlasnie... Stwierdzam, ze robia to dla zabawy, bo wszystko inne juz im sie dawno znudzilo 8)

A to, swoja droga oznacza, ze pomimo iz w PEU nie ma end gamingu, to po jakims czasie egzystencja w tym swiecie zaczyna... nudzic (?) :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 12:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Garwen napisał(a):
Ekonomicznie to nie ma sensu oil nie pokryje kosztów walki z uberami i troxami. No chyba że ktoś chce zaszaleć

Jesli jestes w stanie zdjac kogos juz z daleka,bez dluzszej walki,albo masz ''zla slawe'' to zwraca sie i to latwo..

Thomasso napisał(a):
A to, swoja droga oznacza, ze pomimo iz w PEU nie ma end gamingu, to po jakims czasie egzystencja w tym swiecie zaczyna... nudzic (?) :roll:

Tak..ale wtedy jest sie juz uzaleznionym :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 15:23 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: -1
Society: King$ajz
Nick w grze: kubex
Garwen napisał(a):
Fajnie by było jakby znieśli pvp na rigu i już widze te tłumy łapiące olej :)
Tylko że pewnie zaraz by serwery padły

imo to byłby totalny bezsens. po prostu zrobiło by się morze pomarańczowego soku na rigu:)
o lagach nie wspomnÄ™

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 17:22 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
A więc podsumowując:

UBER:

1 wysoki poziom evader/dodger --> mało który cios/strzał trafia (?)
2 dobry armor --> jeżeli już trafisz to przepuści niewielki dmg
3 dobry fap --> jeżeli 1 i 2 to i tak się wyleczy momentalnie

A to tylko obrona. Jak wypier**** z dobrej pukawki to ręka, noga, mózg na ścianie.

Myśląc o uberskich możliwościach porównuję takiego osobnika z uber-mobem.
Jeżeli chodzi o umiejętności i klasę człowieka to raczej mówię "dobry gracz" zamiast "prawdziwy uber".

edit: ahhh HP

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 17:55 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
Nie rozumiem tlyko czemu Wy mowicie o tych uberach w taki sposob jak by to byli conajmniej kosmici :shock: przecierz to tez ludzie i swoje umiejetnosci i "gear" zawdzieczaja tylko i wyalcznie sobie :) Czyli praktycznie kazdy kto gra w ta gre i angazuje sie to bylby w stanie byc takim Uberem :roll: ...co nie zmienia faktu ze ich wytluke jak kaczki .. hehe:P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 18:06 
Green
Dołączenie:
Wrzesień 2006
saneh napisał(a):
...co nie zmienia faktu ze ich wytluke jak kaczki .. hehe:P

Oooo.. dobre. W sumie, to podoba mi sie takie podejscie! 8)
Ciekawe tylko kiedy i kto Cie z tego wyleczy (znaczy ktory uber pozamiata Toba Calpyso)? :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 18:20 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Oil rig stare czasy.Pierwszą beczke złapałem po 2 tygodniach gry hehehe.
Jak posiedzisz tam z 2 miesiące to załapiesz o co chodzi.
Prawie każde VU zmieniało zasady oila .
I praktycznie zawsze znajdywało się sposób na złapanie beczki.
Poczytaj forum znajdziesz jakie były kiedyś bugi.
Teraz powiem ci; nie kupuj sprzętu na oil rig ,kup sprzęt do podniesienia skilli ,na zwykły hunt.
Jeżeli jednak chcesz z nimi walczyć opracuj taktyke.
Pamiętaj że mooby też mogą być twoją bronią
A i jeszcze jedno zawsze można się z kimś dogadać i dzielić beki .

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 18:33 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
dajcie mi tydzien, no moze 2 a bede tam zabijac kazdego jak tylko pojawi sie na moim radarze :P skile z tego cowiem mozna kupic wiec chyba szkoda czasu na chodzenie i polowanie. :roll:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 18:40 
Inept
Dołączenie:
Luty 2006
Society: www EntropiaForum pl
Image

A może by tak jeszcze raz ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 18:48 
Green
Dołączenie:
Wrzesień 2006
saneh napisał(a):
dajcie mi tydzien, no moze 2 a bede tam zabijac kazdego jak tylko pojawi sie na moim radarze :P skile z tego cowiem mozna kupic wiec chyba szkoda czasu na chodzenie i polowanie. :roll:

Tylko, ze HP, ani glownych atrybutow (agi, str, int) nie dokupisz niestety, a one tez sie licza. Taki uber to ma np. 100 agi. Nie podskoczysz. Ale... zycze powodzenia. Wiara i upor w dazeniu do celu czynia cuda. GL! 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 18:49 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
saneh napisał(a):
dajcie mi tydzien, no moze 2 a bede tam zabijac kazdego jak tylko pojawi sie na moim radarze :P

Nawet przyjdę popatrzeć. :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 19:07 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
hatorin napisał(a):

hmm albo cos takiego :D
Image

(wiem,screen nalezy do Zari,chyba go tu gdzies dawal kiedys ;) )

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 19:16 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
Dobra to tak dla pewności poniżej to co kupie jeszcze dzisiaj albo jutro:

Marber Foxtrot-Type Plasma Annihilator -----
wartość TT(215.00 PED) +252.76 PED ~ 480PED

Vigilante Arm-guards - TT+2.42 PED ~ 40,92 PED
Vigilante gloves - TT+1.61 PED ~ 20,86 PED
Vigilante harness - TT+141.33 PED ~ 199 PED
Vigilante helmet - TT+2.62 PED ~ 21,87 PED
Vigilante thigh-guards - TT+3.84 PED ~ 42,34 PED
````````````````````````````````````````````````````RAZEM~850 PED ~ 220zł :roll:

Mam nadzieje że dobre informacje wydzieliłam z calego postu, ale na wszelki wyapdek podaje do wiadomości publicznej :roll:

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 19:17 
bywało lepiej...może co znajde na dysku

ej...pamiętaj o fapie lol bo to ważne..minimum emtkit 2600...no i skille do tego tak z 2k FA i tyle samo Anatomy...o diagnosis się nie martw ale możesz też mieć lol

Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 19:27 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
saneh napisał(a):
Vigilante harness - TT+141.33 PED ~ 199 PED

Moim zdaniem NIE WARTO tak przeplacac za harness, ja sama uzywam paladin, ktory ma chyba 6 pkt ochrony mniej przed strzelaniem..czyli roznica minimalna, a tez kupisz go za tt+kilka :roll: Wrzucilam dzis na aukcje jakis za +2,7 buyout lol,poszukaj

[ Dodano: Czw 01 Lut, 2007 19:29 ]
Aha.. na swojej liscie nie wymienilas tez vigi shins :D

PS Moze zapytac, ile tak wlasciwie grasz? :> bo pisalas gdzies wczesniej,ze ''dlugo''...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 19:41 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
Gram od kilku lat chyba 3, ale dotychczas nie wplacalam do gry i traktowalam ja na zasadzie ogladania krajobrazow, poznawania ciekawych ludzi itp. Przez ostatnie pol roku prawie wogule nie zagladalam do gry bo praca mgr i ogolnie ledwo wyrabialam sie w 24h, ale w tej chwili moge poswiecic wiecej czasu :roll:

Fakt nie ma tam shins ale mniej wiecej mam plan :P

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 19:47 
vigi secik mniam wole Salamandra ale kij z tym:D
co do ceny...na aukcji przeciez kupisz full set za tt+160-170 max lol taniocha

220zł za taki zestaw mniam tanio jak dla osoby pracującej:) życze szczęścia i HAVE FUN

Uczcie się marciole i będzie wam dobrze...:)

Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 21:52 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Lipiec 2005
Nick w grze: Helllreiser
Saneh!
Jak chcesz sie naprawde pobawic z prawdziwymi Ãœberami to idz na PVP3 kolo Echidny :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 22:22 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Elanor napisał(a):
Jesli jestes w stanie zdjac kogos juz z daleka,bez dluzszej walki,albo masz ''zla slawe'' to zwraca sie i to latwo..

Ano ale żeby uberów z daleka zdejmowac to już trzeba być naprawde super

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 22:33 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
Powiedzcie mi słoneczka jeszcze, czy istnieje w PE takie miejsce ze po zabiciu gracza moge mu zabrac bety (czyt. ciezko zarobione pieniadze :d )???

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 22:34 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
To jest właśnie PvP3. :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 22:37 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
Åšwietnie to znaczy ze warto zainwestowac wiecej i jest szansa ze mi sie zwroci :d Jeszcze mi powiedzcie gdzie lezy to miejsce i za moment sie tam wybieram :P

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 22:39 
dobra ale należy wytłumaczyć, że zabierasz to co leży w inv w sensie oresy, enmatery, materiały, wolno leżace pedy, sweat i owoce...tyle..., nie dotyycz to ped karty, armorów, toolsów, broni, attachementów, itd.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 22:46 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
faq to lipa :/ w takim razie nie bedzie tak latwo :roll: Cos wymysle .... :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 22:48 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
O tym gdzie jest PvP3 i co trzeba wziąć ze sobą przeczytasz w tym temacie: http://www.entropiauniverse.pl/viewtopic.php?t=2424

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lut 2007, 23:02 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
fakt przeczytalam cale i wiem juz prawie wszystko o pvp, dzieki CVX! Dziękuję jeszcze raz za cierpliwość i rzeczowe odpowiedzi, już nie bede zawracała głowy, dam znać za kilka dni jak mi poszło z "gearem" i moze poszalejemy wspolnie :) Pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2007, 06:00 
Weak
Dołączenie:
Październik 2006
Ehh a juz myslalem ze zobacze kogos kto gre zaczyna od eona.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2007, 10:03 
był taki jeden, może część z forum pamięta tego (nie wiem jak go określić)...

Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2007, 11:09 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
może jestem dziwny .. ale powiedz mi jak grając te 3 lata nie masz pojęcia o tak podstawowych rzeczach?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2007, 13:37 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
Hehe wlasnie o podstawowych rzeczach raczej mam pojecie, ale sprawy pvp, walki polowania nigdy mnie nie interesowaly az tak bardzo. Jak juz napisalam traktowalam gre jako taki extra czat gdzie mozna bylo pogadac z ludzmi z calego swiata. I mowiac ze gram od 3lat nie mialam na mysli ze ciupie codziennie po kilka godzin tylko raz albo 2 razy na tydzien :) Teraz mnie jakos naszlo :P moze dlatego ze mam juz mozliwosc zainwestowania w gre i zabawa staje sie ciekawsza :) pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2007, 13:43 
Green
Dołączenie:
Wrzesień 2006
saneh napisał(a):
Teraz mnie jakos naszlo :P moze dlatego ze mam juz mozliwosc zainwestowania w gre i zabawa staje sie ciekawsza :) pozdrawiam

To jak jestes z Kraka, to mozemy sie spotkac na ryneczq i obgadac sprawy z PEU przy piwku/drinku/kawie/herbacie 8)

Pozdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2007, 14:36 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
Przemysle propozycje :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2007, 15:00 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
ale Was saneh podpusiciła/ł - nie wierzę ani w jeden post napisany w tym topicu .

poprostu jeszcze jeden temat do wylania z forum

JC Krakow denton

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2007, 15:19 
Green
Dołączenie:
Wrzesień 2006
JC Krakow napisał(a):
ale Was saneh podpusiciła/ł - nie wierzę ani w jeden post napisany w tym topicu .

Eeee... ja tu probuje naciagnac po prostu na spotkanie krakowskich graczy i tyle.

:P

Bo po prawdzie, to wypadaloby sie wieksza ekipa spotkac, co nie?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2007, 15:35 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
Ja mogę sie spotkać ale tylko na temat dydaktyczny - "sprzedam" swoje doswiadzenie w tej grze .kto to wykorzysta bedzie o jeszcze jeden krok do przodu - bez handdlu , bez craftu bo na tym sie nie znam :). Zna mnie kilka osob z gry - tzn zna w realu i wiedza co moge powiedzieć - osoby ponizej 12 roku życia odpadaja nie umiem rozmiawiać z nimi .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2007, 15:44 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Thomasso napisał(a):

Eeee... ja tu probuje naciagnac po prostu na spotkanie krakowskich graczy i tyle.

Hehe, graczy płci pięknej, dla ścisłości :)

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2007, 15:47 
z chęcią przyjdę na wykład JC:)
Spotkać się eh...nvm

Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Lut 2007, 16:24 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
Szkoda, że nie mieszkam w Krakowie eh :roll:

Mam nadzieje, że znajdziecie lokal gdzie dowieźli "beverages". :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lut 2007, 01:35 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
No to z tym vigi to raczej na pvp nie poszalejesz :)
Ta plasma dobra na odleglosc ale jak ktos Ci podejdzie to lipa troszke :)
Widze ze masz wielki zapał, pozostaje więc tylko sprobować :)

(kurcze szukalem zdjec starego rigu, ale nie mam, ale kanał :/ co sie z nimi stało :/)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lut 2007, 13:40 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
Cytuj:

Co to mialo znaczyc ? :shock: Cos nie tak napisalam ?

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lut 2007, 13:46 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 94
Society: E H A
Po prostu niektórzy nie wierzą że można grać od 3 lat i nie interesować się grą. Dla mnie też to jest trochę dziwne, ale możliwe. Wierzę w Twoją "niewinność" bo jakoś nie widzę możliwości czerpania jakichś korzyści z niewiedzy :wink:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lut 2007, 14:06 
Green
Dołączenie:
Wrzesień 2006
saneh napisał(a):
Co to mialo znaczyc ? :shock: Cos nie tak napisalam ?

Albo nie wierza, ze faktycznie jestes kobieta (w realu znaczy sie) 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lut 2007, 14:17 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2007
Haha no tak pewnie gdybym grala czesciej to bym wiecej wiedziala o PE ale wtedy chyba musialabym zmienic plec :)...bez urazy oczywiscie :P

Zapraszam dzisiaj kolo 22 -23 na Oil Rig :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lut 2007, 11:58 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: 88
Nick w grze: Gwintu
Eeee tam... czepiacie sie dziewuchy. Zajęta była przez te 3 lata :wink: Ja zacząłem PE 2 lata temu, przerywałem 2 razy i ostatnio od 2 miechów znowu gram. Przynajmniej teraz mogę poświęcić temu więcej czasu.
Też nie wiem wszystkiego ale powoli nadrabiam braki :D

Tak czy siak są ludzie, którzy nie grają tak dużo jak inni, i nie mogą poświecić na to tyle wolnego czasu.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lut 2007, 13:05 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Society: EF.pl
A czemu od razu dziewucha??? jakos tak mi sie zle kojazy to okreslenie... Nie widze powodu by kogos tak tutaj nazywac...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Lut 2007, 13:50 
Newbie
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: 88
Nick w grze: Gwintu
mi akurat jak najbardziej dobrze się to kojarzy. ale ok, myślę że wyraz kobieta będzie bardziej na miejscu ;)

sorki jeśli uraziłem

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 179 gości

Panel
Skocz do: