Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lut 2007, 18:36 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2007
HP: 91
Nick w grze: Laren
Witam wszystkich , nie wypowiadalem sie do tej pory na forum bo nie chcialem nikomu zawracac glowy, jako ze zawsze bylo powtarzane najpierw wysweatuj albo wplac min 100-200 pedow i dopiero graj .Ja postanowilem zrobic to po swojemu troche sweatowac troche polowac + maly handel,do tej pory jakos wegetowalem.Polowalem sobie opalo+a101 bo na wiecej mnie nie bylo stac;), ostatnio zakupilem tez miecz 2 reczny z TT na grubsze moby.
Jako ze zdobylem ostatnio itemkow o wartosci TT okolo 200 ( dostalem od gracza ktory konczyl z EU) , postanowilem sie poradzic w co zainwestowac te fundusze bo jestem w kropce i nie chce przepalic tego na marne;d
Tu wkleje to co dostalem

Castorian EnKnuckles-A TT 8.16 ped

Svempa s40 (L) TT 14.23

Medium nerve Blast Chip TT 8.38

Guardian harness M TT 9.26

MatterFinder MF-211 (L) TT 29.28

MatterFinder MF-211 (L) TT 11.51

OreMiner OM-201 (L) TT 79.14

Omegaton Fast Aid FAP-5 TT 13.76

EMT kit Ek-2350 TT 45.64

Armor (Vol. I) - to sa blueprinty tak?:D w srodku 4 czesci Settler arm,harness,shin,guards

Za samo TT wychodzi okolo 200 pedow , ale sprawdzajac ceny rynkowe doszedlem do wniosku ze to prawie 300 pedow ( jakby komus sie chcialo to prosilbym o podanie wartosci cenniejszych itemkow )

I teraz tak , apteczka jest calkiem ciekawa i do polowan by sie przydala , ale rowniez te wykrywacze mineralkow sa ciekawe.
Prosilbym o pomoc w wyborze co sprzedac a co zostawic , ja myslalem zeby zostawic wykrywacze i zajac sie miningiem, tylko tu zaczynaja sie schody , jestem samoukiem niestety mentora nie mialem i nikt mi nie pomogl jedynie wszelkie poradniki przeczytalem ale tam juz nie nikt nie napisal gdzie warto pokopac ( z wiadomych wzgledow;d).
Mentora probowalem znalesc ale niestety graniczy to z niemozliwoscia kiedy juz sie przekroczylo prog skilli;) .

Skille warte wspomnienia to
rifle na 400
evade 150
first aid 120
L.W Tech 450
Swear G. 150
weapon handling130
Combat reflex 110
ponizej 100 nie podaje;d

Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Larencjusz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 14 Lut 2007, 22:02 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 0
Hm, tak EK-2350 jest fajny ,ale ...nie na te skille co masz aktualnie . O ile pamietam to na aukcji 'chodzi" po +40-55TT
Ja , gdybym byl w takiej sytuacji to:
1/ Sprawdzil aukcje , co po ile 'schodzi" i czy sie sprzedaje
2/ sprzedal na aukcji co gracze kupuja , reszta do TT
3/ z kwoty sprzedanej zajalbym sie handlem ( to teoria-bo nie cierpie handlowac)
lub kupil ammo he he
4/ Na pelnym luzie wystrzelal all z opalo (masz teraz wieksza szanse na low mobach na jakis globalik , niz starsi gracze na high ).

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 15 Lut 2007, 09:50 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
Dobrze radzi EDO.
Ja dodam:
Dokup fapa 5 z tt i trenuj leczenie.
dokup zbroję pixie lub rascal (rascala mam na sprzedaż i odsprzedam po dobrej cenie- nawet na resell dla Ciebie)
skup się na trenowaniu jedną bronią. albo miecz/topór albo rifle albo pistole.

Ceny tu:
www.peauction.com

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lut 2007, 10:36 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2007
Pozwole sobie jeszcze spytac sie was o pare rzeczy;) , widze ze miningu wogole nie proponujecie ja chcialem zuzyc te wyszukiwarki do enmaterr i okolo 100 bombek - myslicie ze sie nie zwroci?;d i czy wogole starczy mi TT z nich na 100 bombek?
(inna sprawa jest ze nie wiem gdzie kopac i musialbym sie kogos poradzic)
Drugie pytanie to jezeli isc na hunt jednak to co byscie polecali jako nastepce opalo+a101 (podobna ekonomicznosc ale wiekszy dmg).
Co do tego rascala to moje pytanie ile bys za niego chcial i jak sie ma jego ekonomicznosc do pixie?
I na sam juz koniec , to czy polecacie jakis szczegolny rodzaj moba/spawn , ja osobiscie polowalem do tej pory w Atlas na daikiby/exo ale nie trafilem nigdy powyzej 5 ped;d a i to jak trafilem 5 ped to bylo raz i bylo swieto na wiosce:D.
Pozdrawiam
Larencjusz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lut 2007, 11:31 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
Eco zbroi jest mniejwiecej jednakowe. wszystko zalezy na jakiego moba idziesz polowac. Statystyki zobacz na pewiki.
tt+30 moja cena
Idz zapoluj na argo kolo twinpeaks
nie kopie wiec o miningu sie nie wypowiem
dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 16 Lut 2007, 11:31 
Green
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 116
Society: Freelancer
Nick w grze: Thomas Thomasso Sta
Larencjusz napisał(a):
Pozwole sobie jeszcze spytac sie was o pare rzeczy;) , widze ze miningu wogole nie proponujecie ja chcialem zuzyc te wyszukiwarki do enmaterr i okolo 100 bombek - myslicie ze sie nie zwroci?;d i czy wogole starczy mi TT z nich na 100 bombek?

Ja na twoim miejsu bym nie szedl. Przynajmniej nie z tym sprzetem i nie z tymi skilami. Zobacz w opisach tych szukaczek do enmater - prawdopodobnie nie bedziesz mial mymaxowanych ich statystyk. A isc z nie wymaksowanymi to strata kasy (za szukaczke).

Larencjusz napisał(a):
(inna sprawa jest ze nie wiem gdzie kopac i musialbym sie kogos poradzic)

Nie ma znaczenia :P Choc ja bym radzil NE czesc Shinook Jungle na Ame albo N czesc TI.

Larencjusz napisał(a):
I na sam juz koniec , to czy polecacie jakis szczegolny rodzaj moba/spawn , ja osobiscie polowalem do tej pory w Atlas na daikiby/exo ale nie trafilem nigdy powyzej 5 ped;d a i to jak trafilem 5 ped to bylo raz i bylo swieto na wiosce:D

Proponowalbym sie zaznajomic blizej z krewetkami, czyli Cornundacaudami (od young do old). Teren: Eudoria na N od Fort Argus - tzw. Plaza krewetkowa 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lut 2007, 09:38 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
A ja napisze co ja bym zrbil na twoim miejscu (staram sie nie mówic innym w co maja zainwestowac w PE - bo to tak jak mówic komus jaie ma numery w TOTKU skreslić aby wygrać miliard - w wiekszosci sie nie sprawdza :) )

Obecnie :
Ja bym sprzedal wszystko na takich zasadach jak to wyzej było juz proponowane. Kupilbym 3-4 toporki axe 2x0 i fapa 5 i szedł na jakies słabe mobki typu Daikiba Young - kolo Fort Fury - tam wokół tego maista jest typowe miejsce do skilowania dla poczatkujacych.

Kiedys:
Zainwestowal bym wszystko w handel i zarabial na przyszłość.

Ale pewnie najlepszym rozwiazaniem była by kombinacja tych dwóch metod.

pozdrawiam

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 18 Lut 2007, 12:47 
loool? kiedy tam były i są daikiby? w Fort Fury? :?:

Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lut 2007, 13:29 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
ehmm.. axe2x0? przeciez to jest tragiczne :D nie wspominajac o ''overkilling''..daikiby maja za malo hp zeby skutecznie wykorzystywac dmg axa... Beliar,chyba troche nie na czasie jestes :)

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 18 Lut 2007, 13:33 
z kąd wiesz...ja wogóle nie widze legionu na aukcji...nie tradują chłopaki...więc musi być jakiś myk żeby się utrzymać 8)

Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lut 2007, 18:37 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
Society: Kingsajz
Nick w grze: Andrew Naturek Naturat
Ja bym koledze sie radzil ostro za handel wziasc :)
Niech kolega poslucha bo tu sie wypowiada persona ktora stracila swoja szanse w postaci 800 pedziorow na rozne ***** i teraz ciula pedziorek do pedziorka ;)
Oj niech kolega poslucha...
Handel nudny ale przynosi profity :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lut 2007, 20:06 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Kup za wszystko wódke i papierosy.

Porzepszyński.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Lut 2007, 21:39 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
Albo kupon lotto :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2007, 02:42 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: RED LEGION
Nick w grze: ASTAROTH KWICOL de'Beliar
A tak sorry - mialem na mysli Fort Troy.

A co do rodzaju broni - ja napisalem co ja bym wybral - a nie co polecam lub narzucam innym.

Zreszta - najlepszym rozwiazaniem i tak zawsze bedzie stary dobry handel :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2007, 12:49 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Society: Kingsajz
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Jeżeli chcesz koniecznie kopac to kup sprzęt z tt do szukania enmaterów ale raczej przygotuj tak ze 100 ped na skillowanie (to minimum) i nie spodzewaj się że od razu będziesz na plus z miningu. Tymi szukaczami co masz to nie szukaj bo stracisz jeszcze więcej. Możesz zacząc sie nimi psługiwać jak będziesz miał co najmnej 500 odpowidnio z prospecting (ore) lub surveying (enmater)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 25 Lut 2007, 16:05 
Newbie
Dołączenie:
Luty 2007
No coz zrobilem jak mi polecano , mimo to wiedzialem jak to sie skonczy;D.
Otoz bylem na krewetkach jak mi polecano , odbylem piekna wyprawe z atlas do fort argus , no i jak zwykle pech na polowaniu -40-50 ped , na kopaniu ( kupilem mf-101) jakies -20 mimo trafienia zloza oleju IX.
Stwierdzielem moze sprobuje czegos innego poszedlem na argo w twin peaks;d , nie bede wspominal ze adult mnie rozklada na lopatki , zaczalem wybierac tylko youngi i bez wiekszego zdziwienia wyszedlem na -20-30;).Z majatku ostala mi sie apteczka i mf-201 oraz jakies 15k ammo;d.
Po kilku miesiacach grania stwierdzam ze nigdy nie bylem na plusie , ba nawete na zero nie udalo mi sie zamknac.
Z przykroscia stwierdzam ze chyba przepale do konca kaske i jezeli zbankrutuje calkowicie to koncze przygode z eu , bo swetowac nie bede juz , a wplacac tez nie zamierzam , bo na aktywna gre musialbym z 500zl na miech dac;D.
Zostalo mi w granicach 100-130 ped wiec chyba wiele zdzialac mi sie nie uda;d.
Dzieki wielkie za wiele odpowiedzi lecz niestety gry hazarodowe chyba mi nie sprzyjaja;d.
Pozdrawiam.
Laren.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości

Panel
Skocz do: