Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2007, 15:45 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Witam

Postanowiłem podzielić się swoimi spostrzeżeniami.

Chciałem porównać FAP-50 i Ek-2350 tak dla tych wachających się :)

Dotyczy to moich spostrzeżeń czyli: armor-gnome+2A, gun K380L+A103

EK-2350: decay 6 pec, reload 1.46 sec, heal 24 max (średnio dla FA>800 17 heal)
FAP-50: decay 4 pec, reload 2.5 sec, heal 26 max (średnio dla FA>800 20 heal)

Jeśli fapujemy kogoś z silnym armorem, kto dostaje 1-10 od moba to nawet nie porównuję... od razu fap-50.
Jeśli fapujemy kogoś kto dostaje od moba po 40-60 to też nie porównuję... od razu Ek-2350.

Natomiast chciałem zwrócić uwagę na sytuację, w której fapujemy kogoś lub siebie z jakimś tam armorem a mob zadaje 10-30 tak, że mamy szansę zfapować się zarówno jednym jak i drugim. Ponieważ mob zadaje nam obrażenia, które "zjadają" pasek życia w przeciągu 4-5 trafień to przy skillu evade>600 średnio co drugi raz nas trafia a to oznacza, że fapując fap-50 zfapujemy się ma maxa za 5-6 razem bo mob podczas fapowania dodatkowo nas 2-3 raza walnie z kolei fapując Ek-2350 zfapujemy się ma maxa za 4-5 razem i dostaniemy od moba 1-2 raza dodatkowo. Poza tym za każdym razem dostaje zbroja co daje ok. 2pec na zbroję za udeżenie (przy słabych zbrojach).
Obliczenia uśrednione:
FAP-50| 5.5 x heal=22pec + 2.5 x zbroja=5 pec to razem nasz decay wynosi 27pec a czas fapowania na maxa 13.75 sek
Ek-2350| 4.5 x heal=27pec + 1.5 x zbroja=3 pec to razem nasz decay wynosi 30pec a czas fapowania na maxa 6.75 sek

Wniosek:
1. Ek-2350 niewiele się różni w ekonomice od FAP-50 a czas fapowania skraca się.

2. Ek-2350 poprzez skrucenie czasu fapowania na maxa pozwala nam dobić moba zanim mob podleczy się a tym samym zanim my stracimy dodatkowego shota (ja aktualnie używam K380L z A103 czyli dla mnie to 7.6 pec).

3. Ek-2350 jest tak wciągającym fapem, że jak potem na chwilę się wraca do innego to jest koszmar.

4. Przy aktualnej cenie Ek-2350 tt+35, FAP-50 tt+10 (ceny za które można kupić będąc cierpliwym) należałoby zakillować ok 500 mobów co niektórym zajmuje kilka godzin a niektórym nawet i kilka tygodni :D aby wyrównać markup.

pozdro

PS. Proszę dodatkowo o wypowiedzi osoby, które też używają Ek-2350 i FAP-50.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2007, 15:54 
używałem obu fapów i mogę potwierdzić twoje spostrzeżenia, co w mniejszym/większym stopniu zbiega się do doświadczenia i odpowiednim dobieraniu geara do sytuacji:)
Chcąc zachować ekonomike należałoby stosować się do pewnych zasad:)
Ty podałeś jedną z nich:)
+rep

Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2007, 16:26 
Able
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 0
Nick w grze: Harddy DUCH Cooldice
Å‚adne opracowanie +rep

jako doświadczony hunter dodam iż ek35 nie spełnia moich wymagań - nie chodzi mi tu o reload/max heal a o coś zupełnie innego, a mianowicie NISKIE TT, przy długim huncie na dużego moba gdy fap aż paży w ręce tt znika jak śnieg w dłoniach... zdażało mi się, że w trakcie polowania byłem bez fapa - albo sie wyczerpał, albo zapomniałem wcześniej naprawić, lub nie miałem zapasowego

ja odradzam

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2007, 16:26 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
No i należy jeszcze dodać jedną rzecz: bez ek2350 nie jestem w stanie polozyc toxa guardiana, a z nim mam jakąś szanse ;) <ale fap się pali> :D
Wniosek: jesteśmy w stanie ubijać silniejsze moby

Dla niektórych to wazne ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2007, 16:39 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
HduchC napisał(a):
Å‚adne opracowanie +rep

jako doświadczony hunter dodam iż ek35 nie spełnia moich wymagań - nie chodzi mi tu o reload/max heal a o coś zupełnie innego, a mianowicie NISKIE TT

kup dwa..

:P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 23 Sty 2007, 20:14 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 169
Society: Hunters Unlimited
Nick w grze: Infinity
ceny ci sie troche porypaly ale ogolnie porownanie mi sie podoba chociaz moim zdaniem lootowane itemy zawsze byly lepsze od tych crafconych dlatego preferuje osobiscie fapa 50

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości

Panel
Skocz do: