Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysłany: 22 Sty 2007, 19:27 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
HP: 155
Society: Task Force
Nick w grze: Tomek Strix Strix
Witam

Przestudiowałem całe forum za pomocą search, ale mimo wszystko nie mogę dojść do tego(gdzie 3 polaków tam 4 opinie), jak rozpocząć karierę craftera(tzn. co zacząc krafcić na początku, żeby mieć odpowiednie skille), bo wiadomo ,że potem każdy wybiera swoją drogę rozwoju(tak jak z broniami). Czy ktoś zorientowany mógłby opisać co robić na początku, czego się wystrzegaćm żeby nie popełnić błędu, ażeby móc bawić się w crafting(i bez komentarzy, ze trzeba mieć dużo kasy, bo na co nie trzeba mieć? :D )

pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sty 2007, 19:30 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
HP: 175
Society: Chlopaki z Ferajny
Nick w grze: Chudy
lol tuś mnie rozbawił, tu trzeba naprawde D U Ż O kasy, zaryzykuje twierdzenie że ok 2 rzędy więcej niż na bycie hunterem czy minerem. pozdrawiam.

ps. start wiadomo, damperki i inne pierdoły.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sty 2007, 19:30 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
uda sie albo nie uda sie :) - jestem zorientowany

a najgorsze jest to ze moze Ci sie udac po 3 kliknieciu , a pozostale tysiace klikniec da Ci tylko wtope - to tyle co do craftu .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sty 2007, 19:33 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
no ok, ale w huncie jest przecież tak samo - można trafić fajnego loota, a potem go wystrzelać i zabierać się z torbami. Własnie dlatego pytam się o drogę rozwoje=u , żeby popełnić jak najmniej błędów(przecież wśród Polaków też są silni crafterzy :) )

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sty 2007, 19:36 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
tak ale na huncie pół dnia zabawy - 200 ped, na crafcie 0 zabawy - 2k ped

start damperki i takie tam pisałem przeciez ;) pożycz od kogoś BP qr100 i jedziesz jakeiś 50k prób na odblokowanie blueprint compreshion, dalej to nie wiem bo stwierdziłem stop.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sty 2007, 19:39 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
Basic fiter , do 600 levelu w inzynierji i pozniej kupic sobie chipa da Ci kolo 2000 - zrobic sobie bluprintcompresin - taki skill , przepraszam nie wiem jak to sie poprawnie pisze - dociagnac ten skill do jakiegos poziomu moze 1000 .

wybrac rodzaj craftu - weapons ,tools etc i znow bluprinty od 1 levelu i tak w kolko
BŁĘDU sie nie popelnia tylko sie je robi .

a co do hunta tez jest tak samo tylko ze na ekranie zmieniaja sie chociaz krajobrazy

JC

Ostatnio edytowany przez JC Krakow, 22 Sty 2007, 19:40, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sty 2007, 19:39 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
no ok ok :)

Ale mam takie n00bowskie pytanie - czemu nie filtry?, pytałem się w grze, i większość poleca na początek crafcenie filtrów.

pozdrawiam i dzięki z góry za odpowiedź

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sty 2007, 19:43 
Amateur
Dołączenie:
Lipiec 2005
to bez znaczenia czy filtry czy damper, byle lvl 1 mechanical i pokrewne, te 2 są najtańsze próba/tt.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sty 2007, 20:44 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
HP: 0
Ariakan: po pierwsze zadaj sobie pytanie ile chcesz stracic kasy aby dojsc do poziomu craftera ktory robi cos co sprzedaje z zyskiem. Jako podpowiedz moge ci tylko powiedziec ze 10 k ped to moze byc naprawde malo zeby wyrzucic w bloto. Jesli chcialbys zaczac cokolwiek robic z malymi stratami , w pierweszej kolejnosci powinienes zainwestowac w skile przynajmniej 20 tys ped. Kolejna bariera beda BP ktore pozwola ci robic cos co pozwoli ci profitowac z wykonanych itemow a nie spieniezac je w TT . Takie dobre BP chodza tez w ladnej cenie, od 1k - 50 k ped w zaleznosci co chcialbys robic. Nie zniechecam cie , ale zanim stracisz 100 czy 500 ped na craftowaniu gowienek zadaj sobei pytanie czy cie na to stac.
Jest w grze okolo 5 - 7 powaznych crafterow i nie jestes w stanie bez skili dorownac im cenowo aby zaczac konkurowac o rynek zbytu, nie sztuka jest zrobic jakis wartosciowy item ale go jeszcze sprzedac tak zeby nie stracic .

p.s. co do craftowania filtrow to chyba nie wiem czy to najlepiej , ja polecalbym cos z metalowych rzeczy - basic tubes, dodatkowo zyskujesz skil ( metallurgy) ktory teoretycznie wspiera skile miningowe .

pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 22 Sty 2007, 20:51 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Gdzies tu kiedys Dreamer pisal, ze dampery sa najwydajniejsze w sensie koszt/skill.

Ale ja sie nie znam..

Popytaj najlepiej Dragona,Dendrila,Dreamera,Gargiego :) (wiecej znanych crafterow mi nie przychodzi na mysl)

Profil Offline
PostWysłany: 22 Sty 2007, 23:10 
uważaj bo ci dendril powie...tyle co ja ci moge powiedziec albo JC...
Ważnym skillem jest Enginering...
pozatym oni skillowali za czasów fajnego buga...na autoclicku po pewnym czasie maszyna w wyniku laga albo co...robiła po ponad 100 prób na sekunde...skil rósł..eh

Nie podano
PostWysłany: 22 Sty 2007, 23:11 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Nick w grze: Loss_AdKos
Jesli chodzi o filtry to stosunkowo malo sie traci i czasami mozna wyjsc na + ...
Przynajmniej w moim przypadku, straty minimalne , zyski rowniez..
Pobaw sie narazie filtrami przynajmniej nie stracisz majątku ;-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Sty 2007, 01:00 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Nie chcę miaszać, ale czy z tymi damperkami dla początkujących to się nie zmieniło ostatnio?
Teraz w bp wyświetla się czy jest SIB czy też go nie ma. Damperki go nie mają, więc powinny być traktowane podobnie jak "Jester D1" w huncie, jeśli można zastosować analogię. Inna sprawa, że chyba nie ma odpowiednika Opallo w crafcie.

Czyli podsumowywując, czy te zalecenia które podajecie opierają się również na najnowszych VU, czy nie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Sty 2007, 08:26 
Green
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 122
Society: P.L.
Nick w grze: Adam Dreamer Hope
na start tylko dumpreki, daja ok 3x wiecej skilla niz filtry a koszty tylko troche wiecej, kupic taki z qr=100 i robic dopuki nie bedziesz w stanie dobrze go robic z qr=1, wtedy sprzedaj tego i zacznij robic kolejne do qr=100 daje to troche lepsze zwroty, a poczatkowy z qr=100 traktuj jako inwestycje a nie wydane pieniadze, wiecej moze jak wroce z pracy.

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Sty 2007, 08:36 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 158
RafiS napisał(a):
Ariakan: po pierwsze zadaj sobie pytanie ile chcesz stracic kasy aby dojsc do poziomu craftera ktory robi cos co sprzedaje z zyskiem. Jako podpowiedz moge ci tylko powiedziec ze 10 k ped to moze byc naprawde malo zeby wyrzucic w bloto. Jesli chcialbys zaczac cokolwiek robic z malymi stratami , w pierweszej kolejnosci powinienes zainwestowac w skile przynajmniej 20 tys ped. Kolejna bariera beda BP ktore pozwola ci robic cos co pozwoli ci profitowac z wykonanych itemow a nie spieniezac je w TT . Takie dobre BP chodza tez w ladnej cenie, od 1k - 50 k ped w zaleznosci co chcialbys robic. Nie zniechecam cie , ale zanim stracisz 100 czy 500 ped na craftowaniu gowienek zadaj sobei pytanie czy cie na to stac.
Jest w grze okolo 5 - 7 powaznych crafterow i nie jestes w stanie bez skili dorownac im cenowo aby zaczac konkurowac o rynek zbytu, nie sztuka jest zrobic jakis wartosciowy item ale go jeszcze sprzedac tak zeby nie stracic .

p.s. co do craftowania filtrow to chyba nie wiem czy to najlepiej , ja polecalbym cos z metalowych rzeczy - basic tubes, dodatkowo zyskujesz skil ( metallurgy) ktory teoretycznie wspiera skile miningowe .

pozdro

Ta odpowiedź jest bardzo dobra :)

Dodam tylko że craftu w tej chwili kompletnie nie opłaca się skilować od zera, znacznie prościej i TANIEJ!!! jest kupić skille (tu gł enginering, BP comp, tak 4,5k enginering 3k tego drugiego pozniej wystarczy po 1 pełnym chipie z kazdego skila specjalistycznego i to wystarczy aby robić większość zabawek typu L (wkońcu do tego dąży gra)

koszt takiego zestawu to około 40-50k ped

do tego dochodzą bpty z których da się coś zarobić albo chociaż być na 0 po sprzedaży jest ich niestety niewiele a cena za sztuke wacha się od 5k-50k ped :)

pozatym oczywiście trzeba kupować i robić bpty typu L a tu uwaga bo też nie wszystko jest opłacalne :) i jest w tym duża konkurencja (mnie taki jeden pi.... reseler wiecznie przebija co jest bardzo zabawne bo zdecydowanie dobrze płace za bpty (tyle ile da mi wyjsc na 0 przy 40% sukcesow a czasem jest ich mniej ;)

reasumujac jesli chcesz sie liczyc potrzeba ci okolo 100 tys ped aby moc cos zdzialac w crafcie

Profil Offline
Nie podano
PostWysłany: 23 Sty 2007, 14:28 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2006
Dzięki wszystkim za pomocne odpowiedzi i porady(aż dziw, że przy takiej wiedzy, nie ma jeszcze dostępnego poradnika dla crafterów w dziale dla nowych :D )

Tak czy siak, wiem co i jak i mimo tego ,że taniej jest implantować skille, wole je zrobić samemu(a takie już mam zboczenie )

pozdrawiam

Profil E-mail Offline

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 33 gości

Panel
Skocz do: