Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lis 2006, 12:14 
Weak
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 0
Witam,

Czy ktoś z was próbował depozytu przelewem ?
Troche słabo sie na przelewach znam...
I czy w wypadku przelewu, wszystkie dane muszą sie zgadzać ? czy
też moge przelać pieniadze dla znajomego o innych danych ?

Pozdrawiam,
S.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lis 2006, 12:49 
Poor
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 139
Society: The 3-Toed Sloths
Nick w grze: Mark Zeyo ZET
Witam,
ja robiłem przelew do MA,
w grze musisz wybrać opcję "deposit" (lub też poprzez stronkę MA), następnie sposób (przelew w Twoim wypadku), następnie dostajesz taki unikalny numer , który musisz umieścić w tytule przelewu i to wszystko :D , jak dobrze pamiętam cała operacja zakończyła się po 2 dniach.
Co do danych , to nie wiem czy się musża zgadzać, po prostu żeby złożyć jakikolwiek depozyt , czy to przelew , czy karta kredytowa musisz się zalogować, następnie MA otrzymuje dane Avatara, który robi depozyt i na jego konto (Avatara) jest przelewana kasa. Nie można wpłacić na czyjeś konto !!! Chyba , że się zalogujesz na login kolegi/znajomego , otrzymasz niezbędne dane do złożenia depozytu a następnie ze swojego konta bankowego robisz przelew.
Dla pocieszenia dodam , że Mindark ma swoje oddzialy w Polsce, czyli, że będzie to przelew krajowy :D . Pozdrawiam i życzę szczęścia w grze.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lis 2006, 13:12 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 105
Society: Kingsajz
Nick w grze: Furion Fox PL
O.O
pierwszy raz o tym czytam... :0
moglby ktos to opisac krok po kroku? :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 01 Lis 2006, 15:44 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 140
Society: Freelancer
Nick w grze: Pablo Rydzu Rydzynski
Witam,

To bardzo proste. Wchodzisz na Entropiauniverse, logujesz się i w na stronie deposit wybierasz opcję "Via bank office" Deklarujesz ile chcesz wpłacić nie mniej jednak niż 100 USD ( kiedys było 200 USD). Do tej operacji dostaniesz przydzielony ID należy go zapisać gdyż poźniej będzie niezwykle ważny. Spisujesz dane MindArku, nr konta i udajesz się do swojego banku. Prosisz o blankiet polecenia przelewu transgranicznego i wypełniasz je. Ważne!!! jako nr konta podaj nr IBAN jezeli wpiszesz tradycyjny nr konta przelew będzie szedł dłużej i może być droższy. W rubryce "płatność z tytułu" wpisujesz nr ID (jest to jedyny element identyfikujący Twoją wpłatę). Realizujesz polecenie przelewu i pozostaje Ci czekać. W momencie zaksięgowania kasy na koncie MindArku PEDy sa przekazywane na Twoje konto w grze. Czas oczekiwania może byc różny w zależności od banków jakie go realizują. Ja najdłużej czekałem tydzień co było doświadczeniem dosyć frustrującym ale sam jestem sobie winien bo wpisałem normalny nr konta zamiast nr IBAN :) .

Pozdrawiam

Rydzu

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 13:10 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 138
Society: PLR, Bzz, K$, O PL
Nick w grze: Arko Okta Kot
Zeyo i Rydzu mała prośba do was uściślijcie jakie opłaty sie z tym wiążą bo jak ja próbowałem zrobić taki przelew zagraniczny to mi powiedzieli, że prowizja 0.5% nie mniej niż 20 zł i za użycie (wpisanie ) IBAN 5 zł czyli 25 zł za sam fakt przelania 100USD to trochę za dużo jak dla mnie ale może coś o tych oddziałach w polsce więcej...
pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 14:32 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Society: Poltropia
Okta napisał(a):
uściślijcie jakie opłaty sie z tym wiążą bo jak ja próbowałem zrobić taki przelew zagraniczny to mi powiedzieli, że prowizja 0.5% nie mniej niż 20 zł i za użycie (wpisanie ) IBAN 5 zł czyli 25 zł za sam fakt przelania 100USD

Te prowizje są zależne od banku w jakim dokonujesz operacji.
Najtaniej jednak wychodzi wpłata kartą.
Zeyo napisał(a):
Mindark ma swoje oddzialy w Polsce

:shock: Możesz coś bliżej bo pierwsze słyszę...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 17:12 
Poor
Dołączenie:
Styczeń 2006
Witam,
jak dobrze pamiętam to przelew szedł do polskiego oddziału ING Bank Śląski (oddział gdzieś na Śląsku), w tej chwili nie mogę znaleść potwierdzenia w archiwum mojego banku , ale na pewno odbiorcą był oddział w Polsce ! (może nie był to jako taki oddział MA, ale mają konto w Polsce, na które gracze z Polski mogą/muszą :D wpłacać pieniądze). Naprawdę więcej szczegółów dotyczących przelewów nie pamiętam (to było dosyć dawno), w chwili obecnej korzystam z karty kredytowej (jeżeli muszę to ciężkim sercem :D ). Być może , powtarzam być może, pierwszy przelew jest do Szwecji, lecz następne już do Polski. Równie dobrze mogło być tak, że gdy ja robiłem swój pierwszy przelew to MA jeszcze nie miał oddziału w Polsce, lecz jestem pewien, że za którymś tam razem przelewałem kasę do Polski :D . Pozdrawiam.

PS.
Jeżeli dalej to nie pomoże , poświęcę się dla dobra nauki i przeleje jeszcze raz drobną sumkę po czym zdam relację z przebiegu transakcji :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2006, 14:29 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Zeyo poświęć się dla dobra nauki i powiedz mi jaką prowizję i opłaty kosztował cię przelew do polskiego banku oraz: z jakiego banku robiłeś przelwew i oczywiście czy konto na jakie przelewałeś było polskie (bo może jest to tak jak ze Skyout, że możesz zasiliś sobie konto poprzez zewnętrzną firmę która ma konta w wielu bankach polskich). Ja się raczej nie znam na bankach (poza tym, że dostaję ciągle jakieś oferty o super kredytach itd. co skrupulatnie przechowuję w moim śmietniku :) ) dlatego z chęcią napisał bym do supportu MA o wyjaśnienie tej kwesti ale potrzebuję więcej szczegułów do nabazgrolenia im liściku w stylu: "DLACZEGO K... WSZYSTKO MUSI MIEĆ PROWIZJĘ DO K... NĘDZY... ... ... z poważaniem Okta. proszę o szybką odpowiedź ". U mnie w banku 0.5% prowizji (min. 20 zł) +5zł za wpisanie IBAN to wg mnie troszkę za dużo. Napiszcie jak jest u was w bankach.
A karta kredytowa to 3.5% prowizji + 1zł za tranzakcję poza tym są karty ( ja mam visa el.) którymi nie da się zrobić wpłaty bo nie obsługują płatności walutowych.
Mam propozycję dla kogoś ze znajomością angielskiego i bankowości o sklecenie takiego liściku do MA np:

Dear MA.
I will make a deposit 100 USD to your account using my bank office but im from Poland and any foreign credit transfer brokerage cost too much. Have you any account in Polish Bank where i can deposit?
Please answer as quickly as posible.
My nick : ........

:D pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2006, 14:56 
Poor
Dołączenie:
Czerwiec 2005
HP: 140
Society: Freelancer
Nick w grze: Pablo Rydzu Rydzynski
Witam,

O ile pamietam u mnie w banku (BGŻ) opłata za przelew transgraniczny to 0.5% wartości przelewu nie mniej jednak niz 30 PLN. Za użycie IBAN'u nic nie płacisz.

Okta - pisanie do supportu nic Ci nie da bo MindArk nie pobiera żadnych prowizji od wpłat. Prowizje które płacisz pobierają operatorzy kart kredytowych lub płatniczych, banki, firmy sprzedające różnego rodzaju portfele elektroniczne np. Paynova.

Pozdrawiam

Rydzu

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2006, 15:18 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 104
Rydzu napisał(a):
...
Okta - pisanie do supportu nic Ci nie da bo MindArk nie pobiera żadnych prowizji od wpłat.
...
Rydzu

Ależ oczywiście że pobierają. Kupijesz np. 100 pedow a dostajesz 96.50 (okolo - nie wiem jaki jest aktualnie przelicznik)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2006, 15:26 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Mentat napisał(a):
Rydzu napisał(a):
...
Okta - pisanie do supportu nic Ci nie da bo MindArk nie pobiera żadnych prowizji od wpłat.
...
Rydzu

Ależ oczywiście że pobierają. Kupijesz np. 100 pedow a dostajesz 96.50 (okolo - nie wiem jaki jest aktualnie przelicznik)

To jest prowizja jakÄ… pobierajÄ… banki od MA za dokonanie transakcji.
Wg MA - nie majÄ… z tego ani grosza.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2006, 15:51 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 104
A to zwracam honor.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2006, 11:44 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
No to się doczekałem jakiejs tam odpowiedzi ale nie zabardzo rozumiem się na sprawach bankowych. Jeśli ktoś może to bardziej po polsku wytłumaczyć to z chęcią posłucham.
pozdro
Image

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2006, 11:49 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
Banku (konta) w Polsce nie majÄ….

Więc Szwedzi sugerują wpłatę w Euro (skoro jesteśmy w Unii - wnioskują, że taki przelew będzie bez dodatkowych opłat - optymiści).

Nr konta do wpłat w Euro jest podany na ich stronach.
Sprawdź w banku ile by kosztował przelew właśnie w Euro na ten nr konta.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2006, 12:13 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
Okazało się, że mój bank pobiera bez względu na to w jakiej walucie prowizję (20 zl min.) i dodatkową opłatę 5 zl (to juz pisałem) ale okazało się także, że jak bankiera popytać to powie więcej i: dodatkowo płaci się prowizję bankowi, który będzie pośredniczył w takiej tranzakcji oraz jeśli jest przewalutowanie to dodatkowo tracimy na tym czyli wniosek:
Jeśli już wpłacac małe ilości kaski to Credit Card (i to taką, którą można dokonywać płatności walutowej - przykładowo moja Visa Electron mimo posiadania VCC nie nadaje się)
pozdro

PS.: Zwróćcie uwagę na jeden fakt, że jak zacząłem się "dopominać" o odpowiedź to jakoś nagle prędko zareagowali... Czy macie podobne doświadczenia, żę jak sie MA potrząśnie to zaczynają lepiej działać?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Lis 2006, 15:59 
Poor
Dołączenie:
Styczeń 2006
Witam ponownie,
jak widać jednak się myliłem co do wpłaty przez bank (nie pamiętam abym wpłacał jednorazowo 100 USD ?), ale na pewno robiłem wpłatę do PE przez bank (nie mówię tu o karcie kredyttowej) , podejrzewam, że użyłem opcji PAYNOVA (i musiałem się chyba tam zarejestrowć - nie pamiętam)
Zamieszczam poniżej screeny z moich transakcji :

Image

Image

pozdrawiam :D

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 75 gości

Panel
Skocz do: