Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lis 2006, 20:57 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2006
HP: 0
Na które Moby warto huncić jezeli jestes noobem ktory ma 1k rifle i jestes w kiepskiej sytuacji po nowym VU [8.7] ?? Prosze pisać ponizej odpowiedzi byle zeby nikt nie pisal zebym na exo albo na combibo chodzil.... :crazy:

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lis 2006, 21:20 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Luty 2006
Society: Poltropia
Nick w grze: Loss_AdKos
Na każde mooby warto polować ;-) bo skille rosną ;-)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 03 Lis 2006, 22:04 
Poor
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 94
Society: Pszczooołyyyy
Nick w grze: Pulpet
Hm... rybki nie są takie złe, mi nawet nieźle sypały (chociaż akurat wtedy szedłem na mining, więc...). Exo, krewetki i snable raczej niezabardzo, to samo co combibo. Ale pamiętaj, to nadal jest loteria :P Może trafisz, może nie... ja ostatnio nie mam szczęścia.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lis 2006, 00:57 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Exo, combi, krewety - sypia ale trzeba walic kilkanaście godzin albo sie wstrzelic w heppy time.

Argo, longu, allo, ambu - duzo osób poluje, duzy lootpul, szansa ze trafisz

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lis 2006, 18:57 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 101
hehe żartowniś :lol: na argo i longu z 1k rifle??? :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lis 2006, 19:09 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
HP: 100
Society: Mlode Wilki
Czemu nie wszystko zależy od sprzętu jeśli chodzi o longu, a co do argo to rascal i lecisz.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lis 2006, 19:18 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
Society: E H A
fubuki napisał(a):

Żartowniś :?:
Ja na argo polowałem od samego początku czyli mając może z 15 w rifle, oczywiście opalo+a103+full pixie

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Lis 2006, 21:03 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
Panowie - fubuki ma troche racji - chyba ze WAS kasa nie "boli" .wtedy skill moze byc "zero"

pomyslcie dlaczego .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lis 2006, 00:17 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Oświeć mnie dlaczego:)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lis 2006, 08:55 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 177
Society: P.L.(Polish Legion)
Ja proponuje ambule w obecnej chwili najlepiej mi płacą.
Dobra rada nie samemu a w Team.
Ale podejrzewam że każdy może mieć swój przydział na mooby.
Czyli biegać strzeać aż się coś trafi.LOL

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lis 2006, 11:16 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
BlaDy napisał(a):
fubuki napisał(a):

Ja na argo polowałem od samego początku czyli mając może z 15 w rifle, oczywiście opalo+a103+full pixie

może dlatego że amp 103 nie dodaje już 12dmg tylko 4 do opallo :roll:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lis 2006, 17:19 
Mediocre
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2006
Society: E H A
fubuki napisał(a):
BlaDy napisał(a):
fubuki napisał(a):

może dlatego że amp 103 nie dodaje już 12dmg tylko 4 do opallo :roll:

Nawet przy 500 w rifle można polować na argo i to samym opalo. Tylko najlepiej na youngi bo przy scoutach i adultach się już trzeba fapowac.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lis 2006, 19:39 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
Kazdy hunter Ci to powie, ze kazdy mob sie nadaje i opłaca, tylko trzeba trafic w dobry okres :)
Swoją drogą najlepiej płacą średnie moby takie jak armaxy, allo, estho, mocniejsze argo, i inne o podobnym hp

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Lis 2006, 19:49 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
najwiekszy loot jest w Aucjonerze

JC

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 05 Lis 2006, 23:46 
ta...argo cienkie...300hp to cienizna...spoko jak dla nooba to nie cienizna, argo to loteria przynajmniej dla mnie tam loot jest nieciekawy.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 17:11 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
Nadia napisał(a):
fubuki napisał(a):

temat totalna bzdura - kolejny "...", ktory nie wie, ze zadawanie pytania typu "na co polowac" ma raczej krytyczny odbior wsrod uczestnikow forum. kup sobie ml-35 i idz na warriory i troopery - bedziesz mial fajna zabawe i sie wyluzujesz.

jesli idzie o cytat - argo to podstawowy przepis na dorobienie sie. wiekszosc z nas zarabiala na nich swoje pierwsze globale hofy i male majatki. nie potrzebne ci sa praktycznie zadne skille na nie, bo to tak cienkie moby, ze az zal... nie masz opalo?? nie musi to byc powod do placzu, jaki przyjelo wiele osob, ktorym nagle ktos odebral zabawke. znajdz sobie jakiegos konkretnego craftera - auktuma, vixen, slither - niech ci powiedza, w ktorych z ich sklepow znajdziesz m2a, ktoro zada 16 dmg, a podkrecac je bedziesz mogl a102. ubierasz armor naprawiasz fapa i jedziesz dalej.
longu to raczej moby obecnie nie dla kazdego zwlaszcza dlatego, ze osatnio ich liczba chocby na landzie akoza wzrosla :D

Pozdrawiam i uszy do gory...

rozumiem że wynika z tego że argo jest idealny dla kogoś kto zadaje maks 12 dmg w opallo + amp ?
to ja wytłumacze dlaczego nie jest :
argo 300 hp nasz opallo +amp 101 średnio 9 . Oddajemy na jednego argo okolo 35 strzałów .
koszt 1 strzału to załóżmy że 2,70 . 35x 2.70= 0.95 pec . dochodzi koszt decay armora i apteczki załóżmy że daje to razem 1.10 ped na jednego argo :?
a teraz jak było wcześniej :
koszt 1 strzału z opallo+a103 założmy że 4.60 pec. zadaje srednio 15 dmg. więc na zabicie argo potrzeba 20 strzałów . 20 x 4.60 = 92 pec. załóżmy że koszt taki sam jak po VU .
jest tylko jedno ale. Po redukcji mocy ampów potrzeba prawie 2 razy wiecej czasu na zabicie go i daje to 2 razy wiekszy decay armora i apteczki.
poza tym też miałem kiedyś globala na argo po 2 -3 godz polowania . i gdyby nie ten global byłbym paredziesiąt ped w plechy więc nikomu nie radze łazić z opallo na argo bez conajmniej ammo za 100 ped.
Zawodowi pokerzyści maja cos takiego jak bankroll i nie wchodzą na stół nie mając równowartości 300x BB . Jako BB występuje tutaj koszt zabicia jednego moba.
dlatego polowanie na argo to koszt 300 x 1.1 ped = 330 ped. tyle powinno się mieć w zapasie żeby mieć realne szanse na zysk. Taka jest moja opinia.

i co do cytatu o innych broniach dodam że ktoś tu chyba nie wie co znaczy 1k w rifle , skoro każe sie przesiadać na BreerM2a

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 17:44 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Tzn co do innych (L)ek to breer p1, p2 odpadają ze względu na zbyt mały dmg, p3a raczej też bo eko jest lipne w porównaniu do dmga. Jedyne co zostaje to p4a i p5a które zajebiście trudno dostać a ceny czasem są takie że bania mała. Co do karabinów m1a za słaby no i ten m2a zostaje więc mniej problemu. Inne karabiny (L) to wogle nie wiem co to jest i dla kogo bo ceny są wysokie eco do dupy i praktycznie niedostepne.

Zapomniałem dodac coś o korssie ale byscie mnie tu zlinczowali co poniektórzy :)

Przy korssach sprawa wygląda podobnie trzeba zacząc od tych słabszych i docelowo na korssa 400 tyle, że ja ich nie lubie bo trzeba siedzieć nonstop na aukcji i ściągać z tamtąd pojedyńcze sztuki z niepełnym tt.

O melee siÄ™ nie wypowiadam bo nic na ten temat nie wiem

Ostatnio edytowany przez eSGi, 06 Lis 2006, 17:48, edytowano w sumie 1 raz

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 17:55 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Ja za radą kolegi JC zakupiłem m2a i p3a, do tego pierwszego ampa a103, do pistola a102.

I zobaczymy. ;) Przetestuje wkrtóce.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 17:57 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
No to policzyłem eco po cenach pe auction czyli 110%(p3a) i 113% (m2a).

max 4.192 dmg/pec m2a
max 4.203 dmg/pec p3a

z ampem a102

No może eco nie jest złe ale po opalo nie zachwyca :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 18:06 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
Nadia napisał(a):
nie rozumiem czemu sluza wyliczenia dla opalo i efektywnosci na argo - przeciez ja tutaj nie tracam watku o polowaniu na argo z opalem po nowym vu. no coz grunt, ze cos napisales, choc nikomu to nic nie dalo, bo kazdy doskonale wie, ze opalo+a101 jest jak pistolet na wode.
jesli idzie o m2a - jest to obecnie jeden z bardziej popularnych karabinow - nawet jesli kolega nie ma jeszcze na tyle skilli by najefektywniej go wykozystac to i tak nie pozostaje mu nic innego - chyba ze chce opalo z a101 i na bery do olda pakowac (co i tak byloby totalna bzdura). druga sprawa to inne bronie (unL) ja zdecydowanie odradzam - chociaz pewnie zaraz spotka sie to ze sporym sprzeciwem. nie wiem jak prezentuja sie nowe pistolety blp L ale moze czas pozostawic na jakis czas karabin i poskillowac pistole.

Pozdrawiam

a ja proponuje zajrzeć do pierwszego postu i nie pisac pierdół . Osoba zakładające ten temat napisała ile ma skill i czym polowała do tej pory. I rzucanie mądrości o polwaniu na argo napewno mu pomogły :roll: . Ja mu wytłumaczyłem dlaczego nie powinien polować na argo. I podałem wcześniej jakie ma alternatywy jesli chodzi o 1k rifle.
A sorki Twoje rady typu kup sobie BreerM2a raczej mu nie pomogą. Bo chodzi mu o pomoc teraz a nie wtedy jak bedzie miał 2k.
wiec proponuje zamknąc ten temat bo odpowiedzi padły i następne już nic nie wniosą
pozdro

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 18:54 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: CzF
zle na to patrzycie, przeciez tu chodzi o to zeby tracic... Jak szybko duzo stracisz to masz szanse na zwrot w postaci globala/hofa a w nim wieksze szanse na jakis item warty tt+ albo esi z wiekszym tt ;p wiec mk2/madox/ml w lape i do boju ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 19:08 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
s2k napisał(a):
zle na to patrzycie, przeciez tu chodzi o to zeby tracic... Jak szybko duzo stracisz to masz szanse na zwrot w postaci globala/hofa a w nim wieksze szanse na jakis item warty tt+ albo esi z wiekszym tt ;p wiec mk2/madox/ml w lape i do boju ;p

Jasne a jaką masz pewność że idąc an polowanie z ammo za 200 ped , nie sprzątnie ci tego hofa gośc który postanowił zapolować za ostatnie 10 ped? dlatego trzeba liczyć a nie nabijać bezsensownie pule.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 19:10 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Lol,nie sluchajcie s2k! :D Co za dziwna teoria :D Ja tam staram sie nie tracic lub tracic jak najmniej.. Bez tego tez mozna dostac hofa,co do ktorego zreszta nigdy nie ma pewnosci :roll:
ML w lape..buahhaha... ;)
-->Nadia & Fubuki
Stanowczo zgadzam sie z fubuki,ze argo to nie moby dla noobka.. Bez evade, bez fapa, z byle jakim (pixie,settler..) armorem nie ma co na nie polowac..

W ogole powracajac do pierwotnego pytania.. Kazdy powinien znalezc moby jakie lubi, stanowczo tylko odradzam snable :P (nigdy na nich nie moge wyjsc na plus :lol: )
Sprobuj E od PA exo i combiba, np., potem berki, krewety,i dopiero argo..

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 19:59 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
Tzn mamy nie słuchać s2k ale nie powiem kto miał najwyższego hofa z nas tu zebranych:P. Idę kupic mk2:)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 20:21 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Mort ja Ci radzilem na oba 102 zalozyc z M2a nie wykorzystasz juz 103 , wiec przestaw to odwrotnie :)) - bo mnie ubery zabija ze podpuszczam ludzi na glupote .

JC

[ Dodano: Pon 06 Lis, 2006 20:25 ]
eh s2K - WAs podpusza :) , On ma za co bo dorobil sie , moja rad poczytac przekalkulowac nie kupowac za wysokich bronii jak nie osiagniecie jakies granicy na nich .

chyba ze macie na tyle fart w grze ze mozecie sobie pozwolic na straty z pierwszych 10000 pedow , apozniej to juz pojdzie latwo jak po masle ,rozpedzisz sie i jedziesz az dostanie ATH co wam zycze :)

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 20:51 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Fakt m2a nie wykorzystuje w pełni a103, ale chyba tylko 1 punktu demage brakuje <jakos tak mi się wydaje> Jeszcze to potem sprawdze. A dla mnie 1 demage w ta czy w ta to nie robi różnicy.
Ale jeszcze sprawdze eco z a102 i porównam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 21:00 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2005
Society: CzF
hm, zeby nie bylo, to byl zart;p do takiego grania trzeba miec faktycznie spory budzet, wiec nie biore odpowiedzialnosci jak ktos straci wszystko w dzien czy dwa ;p

s2k, ktory potrafi stracic w 2 h huntu 500 ped ;p

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 21:02 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Pozostaje zabijanie mobow w teamie skille też nieźle idzią a potem przy 2k w rifle mozna mk2 sobie zakupić - świetna broń :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 21:10 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Math2 napisał(a):
mozna mk2 sobie zakupić - świetna broń :)

:shock: Bluznisz,moj drogi..

Mk2 jest tragiczne, niskie dmg i missy,brr. Ja polecam tylko Lki albo jakies uber guny.....

PS MK2 sprzedam ,oferty na PW :D

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 21:32 
Green
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
a ja jak się pytałem co po opalarce to mi wszyscy - MK2 ...

Profil E-mail Offline
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 21:35 
bo sie pytałeś niewłaściwych ludzi i tyle...co do tego braku 1 dmg na a103 przy breeru m2a...to to robi duza ruznice w eco...bo masz spadek eco ampa z 4.62 na 4.19

Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 22:20 
Green
Dołączenie:
Kwiecień 2006
mk2 przy 2k riflla :shock: trzeba byc odważnym :). Bez większego hofa nie wyjdzie się na plusik :)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 22:46 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
eSGi napisał(a):
mk2 przy 2k riflla :shock: trzeba byc odważnym :). Bez większego hofa nie wyjdzie się na plusik :)

ESGi, ja mialam kolege, ktory walil od zera w hg z maddoxa4 :D Stracil tylko 1 k do ukonczenia discipla :shock: :shock: :shock:

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 06 Lis 2006, 22:57 
a ja mam kolege który od zera walił z as147+dante ale to było 3 lata temu :P

Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2006, 00:33 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Nick w grze: Posse
A ja od 0 HG walilem impep21 ;) Ludzie teraz sie ekonomia nie liczy, co Ci z eco 5.0 jak trafisz w zły okres i przewalisz wszystko. Wazne zeby wiedziec kiedy polowac i gdzie. Swoją drogą s2k ma troche racji - ale to też zalezy ;)

Nie wiem tez dlaczego czepiacie sie mk2, nie jest to uber gun ale w sam raz dla kogos kto nie moze sobie pozwolic na mk3 lub mk5 (bo mk4 to dopiero shitowy gun - wstyd dla rodu MK ;)). Oczywiscie mowa o laser rifle, bo innych nie biore pod uwage.
Co do broni L.. hmm.. rifle 40-50 dmg.. hmm.. to chyba jakies Anabolici.. one to sie dopiero "opłacają"..

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2006, 00:45 
jak eco się nie liczy to mi zablokuj pe....eco się liczy lol jak to ktoś mądry powiedział: polować ze starymi gunami to się opłaca ale przy 6-7ha i ja zostanę przy tej teorii, z resztą, co mnie to.

Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2006, 10:27 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
Można nie liczyć peców i wpłacać co miesiąc 100$ . ale to jest niezgodne z mentalnością POLAKOW . Nie dajmy się zamerykanizować !!!! Grosz do grosza aż będzie kokosza !!!
W końcu umiemy liczyć nie to co ci kochani crafterzy z zachodu - moja ulubiona grupa społeczna :) .
Swoją drogą jak ktoś ma HA 2.1 , zadaje polowe minimalnego dmg to po jaką ch.... ma używać takiej broni?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Lis 2006, 11:14 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 93
Society: było PL RANGERS i Enclave
Akoz to zdzierca podatkowy, lepiej do Beenego na longu :-)
To land N od Nate, zaraz nad tym z większymi atraxami.

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 157 gości

Panel
Skocz do: