Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Paź 2006, 14:07 
Newbie
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 0
Posiadam minimalne wymagania. Ale po wyłączeniu wszystkich detalów i tak mam takie lagi że gra jest niemożliwa może mi ktoś pomóc może czegoś niemam co naprawia to coś. Proszę bardzo o pomoc.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Paź 2006, 14:50 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Sam napisales, a odkad minimalne zapewniaja jakąkolwiek przyjemnosc z rozgrywki, gra sie uruchomi ale jak bedzie działac to juz inna historia.

Potrzebujesz minimum 512MB ram+sporo wirtualnej
Å‚Ä…cze 128 lub 256 kbs, dobra grafike i procek

Ja odkąd zmieniłem kompa nie mam lagów w PA\twin czy tam innych, a wczesniej skakały mi filmy na bilbordach

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Paź 2006, 15:16 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
HP: 101
Chyba bardzo dobrej bo mój GForce 6800xt 128MB 256 bit ( 12p.6v) również generuje dużo lagów ostatnio . Jeszcze jakiś tydzień temu było ok.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Paź 2006, 15:37 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2005
Society: Red Legion
Nick w grze: Michal Kedzior Bond
Sry ze sie wtracam, ale tak btw to jak sie zmienia rozmiar pliku stronicowania? Kiedys pamietam ze zmienialem ale zapomnialem gdzie to sie robilo :\

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 29 Paź 2006, 15:46 
mój komputer>własciwosci>zaawansowane>wydajnosc>ustawienia>zaawansowane>pamiec wirtualna>zmien

Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Paź 2006, 18:34 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
oczywiście już możecie szykowac program do bad sektorów . Jakoś nikt nie wspomona co nadmierne używanie pamieci wirtualnej robi z twardzielem :roll:
a tak mówiąc szczerze to sie grac nie da lagi jak jasny gwint latajace moby, avatary biegnace przed siebie.
Więc moze niektórzy przestaną chwalić tę gre za to że jest darmowa i zaczną dostrzegać dlaczego tak jest :roll:
No i zamiast powiększać wirtualna wyczyścić w końcu RAM??? jak się niektórym uruchamia 10 programów to nic dziwnego ze mają problemy

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Paź 2006, 18:45 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
jaka jest rad na to macie jakies propozycje
tzn program , bo ytrzeba sie tego pozbywac z pamieci wirtualnej jakosc
restarty kompa nie sa najlepsze

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Paź 2006, 18:52 
Green
Dołączenie:
Październik 2006
nigdy nie potrzebowałem programu do usuwania zawartości wirtualnej pamiec :?
Ale wydaje mi się że zmniejszenie i ponowne powiększenie pliku stronicowania powinno pomóc

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 29 Paź 2006, 20:03 
Amateur
Dołączenie:
Listopad 2005
Nick w grze: Eol
Zmiana rozmiaru pamięci wirtualnej wymaga restartu maszyny, więc jest mało przyjazna, poza tym pewnie zwiększa defragmentacje dysku, tym gorzej.
Tez nic nie używam do czyszczenia pamięci wirtualnej, ale jeśli koniecznie chcesz, to bez problemu powinieneś znaleźć na necie takie programiki - zasada ich działania jest dość prosta - wynajmują a następnie zwalniają duże ilości pamięci co powoduje wyczyszczenie cache, ale w WinXP one już chyba nie są przydatne (sensowne były w WinME).
Kiedyś się spotkałem z opinią gracza EU, że jeśli masz wystarczającą ilość pamięci (powiedzmy co najmniej 1GB), to możesz zupełnie wyłączyć pamięć wirtualną, nie sprawdzałem, nie polecam, nie odradzam, tylko informuję.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 29 Paź 2006, 20:17 
mam 2 giga ram i powiem tak: eu mi sie nigdy nie zacina, kwestia mocy kompa-nawet po 3h grania albo dłużej, komp bez resetów chodzi i 3 dni z rzedu nieraz.

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 153 gości

Panel
Skocz do: