Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sie 2006, 11:30 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
Hmm, w pocie czola wypocilem pierwsze 15 PED, i tu pytanie do doswiadczonych bardziej...
Co waszym zdaniem, szanowni, warto za to kupic?? A moze jescze nic? Moze pozbierac na cos?
prosilbym o jakies sugestie....
pozdr
MArtre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sie 2006, 12:04 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 143
Society: DASK
Nick w grze: Lu
1. wpaść na piątkowe spotkanie i przepić 15ped = 1,5$ = 4,5zł styknie na małe piwko :idea:
2. zapytać się mentora
3. pozbierać do 100ped i zacząć handlować w CP nadal tam zbierając pot
4. nawiązać kontkaty pewnie dostaniesz zlecenie handlowe
5. mając 500ped przeznaczyć 400ped na handel a 100ped na hunt
- zbroja goblin
- 2* pistol z TT (jeden z ampem - śłuży do zadania więksozści obrażęń mobowi, drugi bez - służy do zwórócenia uwagi moba na ciebie i zadania ostatnich 1-3 stzrałów kiedy mob jest już ledwo żywy i strzelanie z ampem byłoby nieekonomiczne)
- amp 103
- fap5
- reszta kaski na ammo
kiedy wartośc pedów i zlotowanych itemów spada poniżej 400ped zaczynasz handlować aby znów osiągnąć poziom 500pedów
zamiast 500pedów można uzbierać 5k - przeciętny hunter - lub 50k - ponadprzeciętny hunter

albo jednak
:piwko:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sie 2006, 13:23 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Czerwiec 2005
Society: Poltropia
Nick w grze: Posse
Zamiast pistola zdecydowanie polecam opalo :)

A 15 ped to troszke mało na hadnel, ale mozesz sprobować a szybko osiągniesz kilkaset ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sie 2006, 14:14 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
"Przychodzi baba do lekarza - co pani jest ? - opalo"

ja sie pytam wszytskich opalowców o jedno :
jak ktoś ma już te szacownae 2-3k w riflu to z czego ma walić ?
anabolici / dibolici są praktycznie nie osiągalne, oświećcie mnie proszę z czego walić do mobów dających 50-100 dmg i mających pereset albo i pare tysięcy HP ?
bo IMO opalo to ślepa uliczka ewolucji :wink:
prosż eoblukac tabele broni w wikipedi z uwzględnieniem ampów - szczegołna uwaga należna jest nie tylko eco (bo jest psiejscko zwodnicze) ale dmg/sec i rate of fire (IMO na podstawie empiryki mob którego trafiamy ma ograniczone możliwości zadawania obrażeń - i to im cięższy mob tym żadziej trafia)
większy dmg/sec -> szybszy przyrost skila i mniejszy decay apteki i zbroi - a że opłaca się odblokowywać coraz to nowe skile sprawdziłem empirycznie no i fajnie jest odblokowac więcej niż 1-2 rocznie :wink:

no i na koniec nadal na forum i wielu innych miejscach można znaleźć info że Axe 1.0 czy 2.0 to super broń dla początkująch - NIEPRAWDA - każdy poczatkujący potraci wsyztskie pedy używając tych broni.

ufff

:niegodny:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sie 2006, 14:20 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2005
HP: 133
Lu_NiX napisał(a):
no i na koniec nadal na forum i wielu innych miejscach można znaleźć info że Axe 1.0 czy 2.0 to super broń dla początkująch

A to racja - dam chociaż ostrzeżenie, że EU jest "dynamiczne" i nie można wszystkiego
brać tak dosłownie.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sie 2006, 14:34 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Nick w grze: denton JC krakow
wszystkie bronie z tt sluza tylko do odblokowania skilli - bardziej economiczniej niz jakbys codziennie lata od zerowego skilla w pistolu lub riflu i przerabial np 1000 pedow.

ja pamietam ze przedtem satalo sie na ringu i strzelalo z pistola lub rifla a druga osoba stala z apteczka inna byla chyba technika , bo inaczej EU liczylo skille :).

a teraz zeby mniej tracic trzeba isc na zwierzaki takie aby zabic z opla , MPH czy innej malej bronii i wydac - nie pojde maja 93 Hp czy 100 Hp na atroxy nawet youngi bo to skonczy sie porazka finansowa -nawet jak bym mial imp.MK2 :). moze szczescie dopisze ale nie zawsze :(

co robic nie wie nikt plan jest prosty isc do przodku szukaja lub patzyc jaka bron obierzesz w przyszlosci . wiec powoli do gory lub duza wplata i szybka winda do gory nie ogladajac sie na koszty jak Cie stac

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sie 2006, 15:06 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 123
Nick w grze: Logic
Lu_NiX napisał(a):
ja sie pytam wszytskich opalowców o jedno :
jak ktoś ma już te szacownae 2-3k w riflu to z czego ma walić ?
anabolici / dibolici są praktycznie nie osiągalne, oświećcie mnie proszę z czego walić do mobów dających 50-100 dmg i mających pereset albo i pare tysięcy HP ?
bo IMO opalo to ślepa uliczka ewolucji :wink:

OdpowiadajÄ…c na twoje pytanie... Po Opalo... MK.II albo AS-117 :)
Ale tak naprawde więcej można osiągnąc strzelająć z pistola.
Tutaj dobry wybór to szybkostrzelne ...Ep40, M2875, Maddox IV... Często pozwalają ubić silnego moba zanim on wogóle nas trafi :).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sie 2006, 17:11 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
i tu logic trafia w sedno sprawy :
szybsze ubijanie moba -> mniejszy decay armora i fapa
większy dmg/sec :
-> lepsze wykorzystanie okresów kiedy MA nam sypie powyżej kosztów
-> szybszy wzrost skili

wynik polowania zależy oczywiście od eco broni, decayu pancerza, fapa ale tak naprawdę zarabiamy albo tracimy nie na tych kilku procentach ekonomiki tylko na trafianiu spawnów gdzie moby sypią, a jak już taki spawn trafimy to lepiej ubić jak najszybciej i jak najwięcej mobów
warto tez pamiętać że skile mają swoją wartość i często się okazuje że w przypadku ich sprzedaży (nawet uwzdlęniająć stratę 10% i koszty ESI) wartość naszego avatara jest większa niż ew. wpłaty o pare k ped 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sie 2006, 19:46 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
Lu_NiX napisał(a):
wynik polowania zależy oczywiście od eco broni, decayu pancerza, fapa ale tak naprawdę zarabiamy albo tracimy nie na tych kilku procentach ekonomiki tylko na trafianiu spawnów gdzie moby sypią, a jak już taki spawn trafimy to lepiej ubić jak najszybciej i jak najwięcej mobów

Ja to nazywam "reflektorem Lootious'a" :) taki reflektor sobie jezdzi światełkiem (zwiększonym prawdopodobieństwem wyższego lootu) to mapce :) No i czasem daje sie nam zauważyć, że nagle coś zaczeło "sypać". Zwykłe exo young i mature dające dotychczas po 10-30pec nagle dają looty od 50 do 400 peców - i tak sie dzieje gdzieś ze 20 minut (? no właśnie, jak najdłużej trafiły się wam takie "jasne miejsca"? )
Zresztą on nie stoi w miejscu, lata po mapie, raczej przesuwa sie (ale jak to badać?)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 02 Sie 2006, 22:00 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
abyss napisał(a):
ale jak to badać?)

Nijak,tam gdzie gracze tracili setki tysiecy ped zapala sie na chwile male swiatelko,zeby przeklete miejsce nie zapadlo sie pod ziemie :D

Generalnie Lu_Nix ma racje,ale jest tez druga strona medalu - szybciej zabijasz, i jak sie zapedzisz podczas okresu ''niesypania''..to skutki moga byc niemile :P
Chyba ze masz wewnetrzne oko... wtedy smialo mozesz z V1 polowac ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 08:46 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
hehe Absys - władca pierścieni robi swoje,
tez tak myśłałem swego czasu - teraz jestem raczej zdani że istanieje coś takeigo jak budżety przyznawane na
moba
spawn
i maturity
pulsujÄ…ce nieregularnie w czasie
dowody :
mermothy - długi okres globali na guardianach zakończony hofem :wink:
mermothy - spawn na którym chwyciłem 4 globale w godzinę :shock:

są jeszcze dwa wskaźniki dające odpowiedż czy polowac czy nie na pewne moby ale ja ich nie opublikuje - za dużo pracy mnie to kosztowało 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 09:05 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
ehhhh i kolejna dyskusja co do lootu... poczytajcie mój podpis....

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 09:34 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
Jaśku to tak jak z teoriami naukowymi.
Wiadomo, że sa błędne ale jakoś tam lepiej czy gorzej opisuja rzeczywistośc (czytaj pozwalają przeiwdywac jak się zachowa przy określonych danych wejściowych)
Newton nie miał racji w 100%
podobnie Einstein
ale równań newtona używa sie w kilku dziedzinach z powodzeniem bo są proste i łatwe do policzenia 8)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 10:38 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 94
Nick w grze: JASIOQ
heh, ale nauka ma coś udowodnic. Udowodnic i wyjasnic zjawisko mając dostępne w danym czasie technologie i wiedzę.
Newton nie miał pojęcia o kwarkach i grawitacji (o grawitacji nie wiemy do dziś nic szczegółnego :) )

Tu na forum tworzonę są kolejne teorie. Znajdź mi taką, która sprawdza się w 90%.
Wydaj 100 ped na ammo i wyjdź na 0 9 razy na 10 w ciągu miesiąca.... hmmm??
Dziękuję i pozdrawiam

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 12:43 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
heh moja to 6 miechów obserwacji i plusik 4k ped na bo ja wiem 600godzinach huntu ?
oczywisty problem że MA może zmienić swoje podejście i cąłą teorie trafi szlag
ale póki mi się sprawdza to jest git
ehhh podyskutujemy wiezorkiem
:piwko:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 19:49 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Hmm w sumie wszyscy pisza o Opalo, ale porownalem sobie wlasciwosci i wyszlo mi, ze Jester D-1 jest w sumie troszeczke lepszy i ten wlasnie kupilem
Mam nadzieje, ze nie popelnilem bledu;-)
pozdr
MArtre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 21:25 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Opalo dodaje cie bonus do przyrosu skili (szybciej skilujesz). Poza tym będziesz mieć szybko Hit Ability 10/10 na nim, czyli większa skutecznośc niż Jester D-1, gdzie Hit Ability będzie pewnie 1/10 albo i mniej.

Profil Offline
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 21:42 
popełniłeś wielki błąd tak szczerze-z jesterem masz gorzsze eco na wejściu-nie wymaxowana broń a to jest katastrofalna różnica :x

Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 21:58 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Cholibka... a z czego wynika fakt szybszego przyrostu skllow na Opalo? Dosyc inetersujaca sprawa, swoja droga...kedy wlasnie eco jest identyczne wedlug wikipedii....
Hit ability w Jesterze jest wyzsze....
Inna sprawa, ze nie zwrocilem uwagi na opis na wikipedi....wszystko to co mowicie jest w nim zawarte, przy Jesterze jest wylacznie to,ez jest to bron produkowana przez graczy....
Chyba sie go pozbede jednak
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 22:32 
Unskilled
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
Sprzedaj Jestera kup Opalo, taniej wyskilujesz postac. Jak dojedziesz do Hit Ability 10/10, dokup wzmacniacz A103.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 04 Sie 2006, 23:31 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Zrobilem to juz
Ampa tez juz mam, ale wymaga powaznej naprawy, ale sprawdzilem jak z nim sie strzela, duuuuuuuuuuuuuuuza roznica, tylko drogi skubaniec w utrzymaniu
pozdr
Martre

ps. przyrost skilli (szybkosc) subiektywnie oceniam na podobny.....dalej sie dziwie....

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 05 Sie 2006, 09:24 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Przestaniesz sie dziwic,gdy dojedziesz do 800-1000 w rifle i na Opalo bedziesz mial HA 10/10, podczas gdy na jesterze nadal cos kolo 1/10 ;)

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 27 gości

Panel
Skocz do: