Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 18 Sty 2008, 23:26 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
Póki co, od jakiegoś czasu jedyne rangi jakie się liczyły, to były od colonela wzwyż. Na pytanie - "a po ch... rangi" odpowiadam: Możemy wszystkim dać captaina, albo recruita (oprócz colonela). Bo jak nie ma rang, to po q...?

Moja propozycja wysoce kulturalna, napisana po pijaku tutaj, bo nikt na soc chacie mnie chce słuchać ;P

Ofcoz to tylko pomysł (- ew. tylko jeden z tych pomysłów - wszystkie nie muszą być przyjęte.)

A więc:

Captain: Człowiek, który spełnia ... n.w punkty. Jako, że jesteśmy Sociem niepoważnym, to captainem może nim zostać członek (mwyhyhy...kwiii), który spełnia tylko jeden punkt. (ale to musi być zatwierdzone jednogłośnie przez colonelów). A tak więc punkty:

a) wysoki staż w Socu
lub/i
b) Akceptowany/lubiany/szanowany przez większość Captainów (min 3/4)
lub/i
c) Jest jednogłośnie mianowany przez colonelów.

Ogólnie moja koncepcja jest taka - Captainowie to ludzie którzy = Kingsajz. U każdego znaczy to co innego. Ale są ludzie którzy pasują do tego równania, i są ludzie któzy nie pasują. I tyle. Nie będe rzucał nickami....

Sergeant: N00b, ale wyżej niż private, i niżej niż Cap. A szczerze - nie mam pomysłu wobec tej rangi. Jak ktoś ma - rzucać.

Private: Osoba przyjęta po 3 tyg z rekruta.

Recruit: Świeżo przyjęci ludzie + osoby które akurat mają przerwę w graniu.

Dodać trzeba, że świeżo przyjęci ludzie imho mieliby 3 tyg okres próbny, który zakończony zostałby głosowaniem wśród Captainów+Coli+gena czy przyjąć danego osobnika (olanie głosowania oznaczałoby unieważnienie głosu)

P.S fragment o 3 nickach już poszedł...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2008, 04:28 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
napisze jutro, zdaje sie, ze promile uciekaja i musze lapac...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2008, 12:22 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
HP: 95
Nick w grze: Michael Amar Vahail
Podoba mi się pomysł, ale będzie ciężko to zrealizować, chyba o tym wiesz?:P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2008, 13:16 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Nick w grze: Northberg
Ojojoj :P
Model który mamy jak na razie sprawdza się najlepiej, były próby usystematyzowania rang, ale jak to się skończyło każdy wie ;) Podoba mi się pomysł by awans na capitana wymagał jedno głośności colonelów + 3/4 capitanów. Resztę pozostawiłbym bez zmian.
btw, czemu wyświetlamy się na głównej stronie?: )

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2008, 16:04 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
ok, piwo zmieszane z kawa nie poprawia wbrew steoretypowym opinia ukrwienia mozgu
jednakze, moja idea odnosnie rang wyglada nastepujaco :

co do priv i rekrutow nie widze problemu, zasadniczo zgadzam sie z pomyslem skana
co do srgt, pamietasz skan kiedys byla gadka o trzonie soca, tak widze wlasnie sierzantow, czyli trzon soca - ustalic, obnizyc rangi do srgt i luzik, kapitanowie, hmmm, pytanie czy faktycznie sa potrzebni, bo jesli trzon soca to srgt, a wszystko co powyzej kpt, ma sie zajac sprawami organizacyjnymi, to nie widze zadnego powodu do istnienia tej rangi,chyba, ze ze wzgledow "prestizowych" ( :lol: ), a to nam chyba nie potrzebne do egzystencji...(chyba, ze ktos ma rozdmuchane ego)
pozdr
Martre

ewentualnie kpt mozna stworzyc jako swoiste wyroznienie ;-) patrz -> sytuacja z ela

btw, po takim ewentualnie wyprostowaniu rang, sadze ze nalezy wrocic do modelu 1gen, 2 pulkownikow

Ostatnio edytowany przez Martre, 20 Sty 2008, 01:38, edytowano w sumie 1 raz

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2008, 16:37 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
Ja tak jak pisałem na czacie, gram dla ludzi, nie dla rangi. Byłem w Kingsajzie długo ale nie jestem jakimś uberem, mi to wszystko jedno:P.

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2008, 20:10 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
To ja przedstawię uzupełniony pomysł Martre który bardzo popieram (pomysł, nie Martre :P) - znaczy Marta tez czasem popieram ale nie zawsze. :roll: Zamotałem się, ok do rzeczy.

Generał + 2 Colonelów - dowództwo soca

Capitan - ranga honorowa przyznawana za szczególne osiągnięcia i zasługi danej osoby dla
soca
moje propozycja jest taka żeby tą range mogli przyznać jednogłośnie generał i colonelowie
lub może ją także przyznać trzon soca przez głosowanie (nie trzeba wtedy zgody dowództwa)

Sergerant - "trzon soca" czyli ludzie=Kingsajz (no wiecie o co chodzi)
(tu jakieś wymagania aby zostać Sierżantem)

Private - ranga przejściowa do awansu z rekruta
(tu jakieś wymagania aby zostać Private)

Recruit - ranga dla nowych członków (heheh ... kwiiii)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2008, 20:16 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Nick w grze: Tomasz Soltys Mud
zgadzam sie z martre'm co do rang. capt bylby super wyroznieniem (tylko nie wiadomo za co).

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 19 Sty 2008, 21:17 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
za np udzial w zalozeniu socu
innych wyroznien imho nie widze
atm
pozdr
Martre

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sty 2008, 13:45 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2006
Nick w grze: Tomasz Soltys Mud
wpadlem na pomysl ze cpt za udzial w zlocie socowym!!! hehe

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sty 2008, 14:54 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 121
Nick w grze: Mariusz Garwen Szybki
Może być np za organizacje jakiegoś większego eventu w imieniu soca, prowadzenie strony www i takie tam.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sty 2008, 19:56 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 118
Nick w grze: Bulber Boo Zembula
Nie macie wiekszych problemow ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sty 2008, 22:05 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
Nick w grze: Andrew Naturek Naturat
Jako wice wice wice wice wice wice wice (powtórzyć wedle uznania) prezes socu :P Wypowiem sie ze system rang nie ma nic do rzeczy a Balcerowicz musi odejsc!

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 20 Sty 2008, 22:26 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
Boo napisał(a):
Nie macie wiekszych problemow ?

mamy boo, ale tamte sa nie naprawialne ;-P system rang jest wiec tematem zastepczym ;-P
pozdr
Martre

naturas przestan muczec ;-P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Sty 2008, 00:40 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Nick w grze: Northberg
Po (zbyt) długiej dyskusji decyzje zapadły.
Colonelami zostajÄ… ostatecznie:
Mutak i Olga - jako że zdobyli najwięcej głosów podczas wyboru generała
Captain:
Skan, Martre, Robo, Ice - za to że wiernie trwają w socu mimo wielu zawirowań, a także za zaangażowanie w jego rozwój. Widzę tu także miejsce dla Eli, jak tylko minie przestanie się na nas obrażać :)

Jeśli chodzi o zmiany w zasadach awansów, to od dziś jest tak, że to Wy decydujecie kto ma mieć jaką rangę. Działać to będzie następująco: Ja decyduje kto ma być colonelem, colenelowie kto ma być captainem, captain awansują na sereaganta itd. Decyzje podejmuje w porozumieniu wspólnie cała grupa. W przypadku sporu, decyduje ja z Colonelami. O awansie nie mają decydować skille, a ogólnie pojęta reputacja, zarówno w grze, jak i na forum.
Dodatkowym wymogiem awansu z Recruita jest obowiązek uzupełnienia danych na naszej stronie internetowej. W tym celu dałem uprawnienia admina Mutakowi, Oldze i Skanowi i to do nich lub do mnie proszę się zgłaszać po login i hasło, a także zgłaszać każda zmianę rang przez was dawanych, tak by strona była zawsze aktualna.
Daje tydzień ludziom którym ufam, by uzupełnili swoje dane, mimo iż mają wyższą rangę niż Recruit, są to:
Olga WITCH Aksolta
Robot RoboOne One
Adam Logic Paradys
Arko Okta Kot
Mariusz Garwen Szybki
Pawel Pucek Wnuk
Tomasz Soltys Mud

W przeciwnym wypadku nie ma litości :P

Jeśli chodzi o przyjęcia, to nie ma na razie jakiś specjalnych wymogów od kandydatów, wystarczy jednomyślność coloneli i generała :)

Dziękuje wszystkim za wszelką pomoc i zaangażowanie włożone w rozwiązywanie problemów, czasami dziwię się że po tym wszystkim co się działo nadal jesteśmy w jednym socu. To tylko świadczy o naszej sile :) Zresztą doszło ostatnio do nas kilku doświadczonych graczy, myślę więc, że o przyszłość socu nie należy się martwić :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 26 Sty 2008, 06:51 
Unskilled
Dołączenie:
Maj 2007
Ja Ci dam!! Mi nie ufasz?!:D No tak... muszę uzupełnić <spuszcza głowę w pokorze>

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 28 Sty 2008, 12:28 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Northberg napisał(a):
Widzę tu także miejsce dla Eli, jak tylko minie przestanie się na nas obrażać :)

juz dawno przestala :)
A i ''Radio Maryja'' juz sie chyba rozwiazalo.. :mrgreen2:

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości

Panel
Skocz do: