Odpowiedz

Czy jestes ''za'' wprowadzeniem ponizszych (lub podobnych) regul?
Ankieta zakończyła się 02 Kwi 2007, 17:28
Tak 20%  20%  [2]
Nie 70%  70%  [7]
Mam inny pomysl (napisz jaki) 10%  10%  [1]
Razem głosów : 10
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Mar 2007, 17:28 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
HP: 110
Society: Ziemniak Niemyty Luz
Nick w grze: Elanor
Jako ze pojawily sie glosy,ze lepiej byloby ustalic ''automatyczne'' zasady awansu,pomyslalam nad tym i stworzylam probny regulamin.Z drugiej strony,zdaniem niektorych zaczalby sie ''wyscig szczurow'' i wyroznianie tych z gruba ped karta ;) Stad ta ankieta. Prosze przeczytajcie i zaglosujcie, bardzo prosze tez o wyrazenie swojego zdania w poscie w tym temacie ;P (dlaczego uwazasz tak a nie inaczej)

ZASADY AWANSOW

Przyjecia do socu (Recruit)
Minimum 95 hp.Mozliwe wyjatki,ale tylko dla discipli lub w wypadku zaproszenia przez czlonka socu.W przypadku nowoprzybylego (jakis okreslony) okres probny (~do przedyskutowania)

Private
100 hp, min. 40 w jednym z attributes, min. tydzien stazu w socu

Sergeant
110 hp, min. 50 w jednym z attributes,min. miesiac stazu w socu

Captain
130 hp, min. 60 w jednym z attributes, porzadniejszy armor (neme/ghost/podobny)

Colonel
140/150 hp , min. 70 w jednym z attributes, armor pixie/goblin/zwykle poluje bez ;D

Wszystko jest DO DYSKUSJI,te zasady sa proponowane i moga ulec zmianie.
Jesli rzeczywiscie istnialoby zagrozenie ''wyscigu szczurow'' (w sumie tak zakonczylo sie istnienie mojego pierwszego soc...''trzon'' chcial do top50),nic nie wprowadzimy - od tego zreszta jest ankieta - zeby pokazac co myslicie ;)
Inny pomysl ktory przyszedl mi do glowy, to automatyczny awans po okreslonym stazu w socu(i tylko to kryterium+ regularna obecnosc).Watpie jednak czy jest trafiony..

Przede wszystkim prosze o OPINIE.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Mar 2007, 17:32 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Heh, double topic. :P

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Mar 2007, 17:40 
Adept
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Styczeń 2006
HP: 102
Society: www.EF.pl
Nick w grze: Mortifer Kemoiz
Nie wiem czy mozna sie wypowiadac jak sie nie jest w waszym klanie... Ale ja zawsze musze cos powiedziec :P

Osobiscie w swoim klanie tez mialem taka rozterke, ale doszedlem do wniosku ze wole dawac awanse ludzia którzy graja, staraja sie, sa mili niz "uberom". Oczywiscie jak ktos gra to skile tez leca, wiec jedno wiaze sie z drugim. Ale polecalbym zostanie przy opcji, ze kapitan w porozumieniu (albo i bez porozumienia jak kto chce) z ranga nizej <colonel, advisor etc.> decyduje.

pzdr.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Mar 2007, 17:53 
Amateur
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2006
HP: 115
Society: K$
Nick w grze: Crynin Skanerin Utis
My 2 pecs:

http://www.entropiauniverse.pl/viewtopi ... 84&start=0

Elanor napisał(a):
Priorytetem jest zabawa ;D

Elanor napisał(a):
Co do zabawy.. czy zabawa to tylko pedy? :) Uwierz mi,mozna sie tu SUUUPER bawic bez pedow albo za malutka kwote

http://www.entropiauniverse.pl/viewtopic.php?t=3286

regulamin napisał(a):

Każdy nowy czÅ‚onek zaraz po przyjÄ™ciu otrzymuje rangÄ™ „Recruit”. Awans na wyższy stopieÅ„ jest czysto uznaniowy i zależy od subiektywnej oceny GeneraÅ‚a naszego socu po ewentualnej konsultacji z innymi czÅ‚onkami Kingsajzu. Nie posiadamy żadnych kryteriów dajÄ…cych awans z „automatu” po speÅ‚nieniu jakichÅ› tam warunków.

Mogę się dowiedzieć, co się wydarzyło, że nagle wpadłaś (liście) na pomysł uzależnienia rangi+przyjęcia do socu zależnego od hp i skilli? Czyli de facto od ilości posiadanych funduszy, bo tylko posiadając fundusze można wykonywać czynności które prowadzą do zwiększenia Hp i skilli. Mi to w sumie teraz lekko zwisa czy ten system wejdzie w życie czy nie - bo pomysł już się pojawił + headmaster SOCu jest za. Czyli założenia tego socu które sprawiły, że przyłączyły się do niego różne wartościowe osoby (bo chyba gdyby te założenia się nie podobały, to by się nie przyłączyły? Czy może ja źle rozumuję?) zostaną z przyjęciem tego systemu wywalone do śmieci. Ja np gdybym chciał się przyłączyć do socu w którym skille (a co za tym stoi zasobność ped carty) mają jakieś znaczenie, to bym takiego poszukał. Teraz nagle kilku osobom zachciało się wartościować osoby w socu pod względem tego, ile kto się nakoxał. :roll:

Jeśli chcecie się tak bawić, to zróbcie tak jak powiedziałem na soc chacie - kto ma więcej na koncie, ten ma wyższą rangę. Będzie jeszcze jaśniej niż planujecie, a będzie się opierać na tej samej zasadzie. Tylko coś czuję, że wtedy soc sie trochę uszczupli, a zostaną ludzie którym sprawia przyjemność prześcigania się w "kto ma więcej pedów/skilli/hp". Sry, ale do świata wirtualnego uciekam czasami m.in przed wyścigiem szczurów w realu. Z deszczu pod rynnę nie mam zamiaru biegać. Coś czuję, że następnym krokiem będzie wywalenie każdego kto ma mniejsze skille niż xxk i wyścig do TOP50. Cholera zresztą wie po co...

GÅ‚os ofcoz na Nie...

P.S l0l, na tą chwilę 4 głosy oddane, a tylko ja z KSajzu napisałem na co głosuję i czemu ;0

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Mar 2007, 18:10 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
CvX! napisał(a):
Heh, double topic. :P

Ohh :oops: Coz, nawet modowi mzoe zdarzyc sie pomylka :D

-->Skaner
Jak mowilam..to dlatego,ze pojawily sie ''glosy'' ;) (czyt. pewna osoba namawiala mnie do wprowadzenai czegos takiego).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Mar 2007, 19:39 
Beginner
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Grudzień 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Andrew Naturek Naturat
Zaglosowalem na 3 opcje.

Poprostu wywalac po jakims czasie tych co niegraja (czystka polityczna 1 kwietnia ;) ) a w koncu zostana same ubery bo jak ktos gra to skill nachodzi :D Nie widze sensu uzalezniania awansu od stanu posiadania.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 30 Mar 2007, 22:35 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Nick w grze: Northberg
Heh, szkoda Twojego czasu, widzę że się starałaś :)
Myślę, że można ustalić wymagania do pierwszego awansu (na private), bo to właśnie nowe osoby chyba chcą takich zasad. Pozostawiłbym zasady takie jak wymyśliłaś z jedną zmianą:
Cytuj:
Private
100 hp, min. 40 w jednym z attributes, min. 2 tygodnie stazu w socu

Awanse na wyższe stopnie uznaniowo, czyli tak jak jest teraz :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Mar 2007, 07:14 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
HP: 99
Nick w grze: miSza
3 x NIE!

jestem nowy w socu (ok 2 tygodni) z hp na poziomie 89, wiec wnioskuje, ze takie zasady skreslaja mnie z osob nalezacych do klanu :/

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Mar 2007, 07:35 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
misza02 napisał(a):
jestem nowy w socu (ok 2 tygodni) z hp na poziomie 89, wiec wnioskuje, ze takie zasady skreslaja mnie z osob nalezacych do klanu :/

Nikt kto zostal juz przyjety nie wyleci :) 1.4 wylatuja tylko NIEAKTYWNI (tym samym liczba zmniejszy sie z 37 osob ktore sa teraz do jakichs 15 :lol: ). Swoja droga...odzywaj sie czesciej na czat,bo czesto sie zastanawiamy czy jestes czy cie nie ma ;)

Skaner, North, Naturek -zgadzam sie.''Sztywne'' awanse moglyby byc tylko na Private,reszta zalezy od mojego widzimisie :D (pewnie wielu bedzie narzekac.. ale czy my gramy dla jakichs rang?)
Poza tym pomyslmy o wprowadzeniu ''okresu probnego''(tak jak to jest np. w Poltropii).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Mar 2007, 12:32 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2006
HP: 270
Nick w grze: Northberg
misza02 napisał(a):
3 x NIE!

Nie zrozumiałeś, przyjęcia zostają na takich zasadach jak były, czyli jedynym ograniczeniem jest wiek :) Na nowych zasadach awans dostaniesz automatycznie gdy zdobędziesz 100HP (hmm może to za dużo? Zaczyna sie teraz od 88, zmniejszmy do 108). A dalej tak jak dotąd czyli od tego jaki Ela ma humor :twisted:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 31 Mar 2007, 23:12 
Weak
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Marzec 2007
HP: 99
Nick w grze: miSza
Northberg napisał(a):
misza02 napisał(a):
3 x NIE!

Nie zrozumiałeś, przyjęcia zostają na takich zasadach jak były, czyli jedynym ograniczeniem jest wiek :) Na nowych zasadach awans dostaniesz automatycznie gdy zdobędziesz 100HP (hmm może to za dużo? Zaczyna sie teraz od 88, zmniejszmy do 108). A dalej tak jak dotąd czyli od tego jaki Ela ma humor :twisted:

Wszystko juz rozumiem :P
a na czacie faktycznie rzadko sie odzywam mimo, ze czesto gram :roll:

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości

Panel
Skocz do: