Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2011, 14:31 
Weak
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 0
Society: BRAK
Nick w grze: raideros raideros QolteC
Witam

Po kilku miesiącach postanowiłem wrócić i porzucać troche wiertełek :D
StÄ…d moje pytanie:
Gdzie teraz mozna spokojnie pobiegać i zarzucić mining? bo gdzie sie nie rusze to duże stada dzikich gnomów gonią za mna biednym minerem z opalo ;)

Dziękuję i pozdrawiam wytrwałych ;)

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2011, 19:06 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
raideros napisał(a):
Gdzie teraz mozna spokojnie pobiegać i zarzucić mining? bo gdzie sie nie rusze to duże stada dzikich gnomów gonią za mna biednym minerem z opalo ;)

z taxem czy bez taxa? ;) z taxem to mozna sie np. po TI pokrecic, bez taxa mozna np. kolo shinook znalezc miejsca, gdzie nie ma nic, albo tylko allophylle (a te nie gryza), dodatkowo mozna podciagnac claima do siebie (klik na deed i summoon claim)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2011, 20:25 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
JIIS nie bardzo wiem jakie ma znaczenie z taxem czy bez, przeciez to i tak nie placi tego gracz ...

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2011, 20:49 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
RafiS napisał(a):
JIIS nie bardzo wiem jakie ma znaczenie z taxem czy bez, przeciez to i tak nie placi tego gracz ...

Pan placi? nie, Pani placi? nie, no to kto placi? :mrgreen:

a na serio, gdzie jest napisane, ze dajmy na to idac ze stoma pedami i na landzie i poza landem dostalbys np. 90 ped zwrotu? czy moze na landzie z taxem 4% bedzie to np. 86, a poza 90?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 06 Kwi 2011, 21:15 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
poza tym widze na trackerze, ze troche kopiesz, wiec nie wierze, ze nie zauwazasz roznicy w rozmiarze claimow na landzie i poza landem (mianowicie np. ze z OA-103 poza landami b. rzadko jest IV, a na landach juz sporo czesciej, wniosek?) :)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2011, 15:11 
Novice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Maj 2005
A tam odrazu "kopiesz " stawiam bomby to napewno :P
Nie kopie na ampach to ciezko mi powiedziec jak wygladaja roznice 4% ... i ciezko mi sobie wyobrazic w jaki sposob jest pobierana oplata 4 % od zloza np 1,6 ped ( vp duru ) ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2011, 18:18 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
RafiS napisał(a):
A tam odrazu "kopiesz " stawiam bomby to napewno :P
Nie kopie na ampach to ciezko mi powiedziec jak wygladaja roznice 4% ... i ciezko mi sobie wyobrazic w jaki sposob jest pobierana oplata 4 % od zloza np 1,6 ped ( vp duru ) ;)

jakos tam sobie na pewno to wymyslil ;) nie jest powiedziane, ze od kazdego zloza, z tego wzgledu, o ktorym mowisz, ale moze w takim przypadku na kilku zlozach jest normalnie, a odbijaja sobie na ktoryms z kolei

porozmawialem wczoraj z kilkoma osobami i faktycznie czesc conieco slyszala, ze tax moze byc placony ze wspolnej lootpooli wszystkich graczy, ale wg mnie dalej nie tlumaczy to tego, ze dla pojedynczego gracza jest zauwazalny spadek wielkosci zloz, nie trzeba tu nawet kopac z ampem, wystarczy przyuwazyc, ze tam gdzie poza landami trafiasz duzo zloz rozmiaru x takich ze oreskow/enmatkow w nim jest ledwo ledwno na ten rozmiar, to na landach bedziesz czesciej trafial zamiast tego zloze wielkosci x-1 z taka iloscia oreskow ze nieduzo brakuje do zloza wielkosci x, a to oznacza, ze czesci oreskow nie dostales ;)

jak mowil Sivy teorii tu moze byc tyle co osob, ja wierze, ze tax idzie z mojej kieszeni i nie kopie na landach, jestem happy, Sivy uwaza, ze tax idzie z lacznej puli i kopie na landach i jest happy, tak samo Ty RafiS, wiec niech kazdy kopie wg swojej teorii byleby byl happy :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Kwi 2011, 09:00 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Poprawka, ja to będę happy jak już urwę tego hofa z miningu za gazylion pedów! :wink:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Kwi 2011, 10:35 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
Sivy napisał(a):
Poprawka, ja to będę happy jak już urwę tego hofa z miningu za gazylion pedów! :wink:

poprawka, wtedy to bedziesz very happy, teraz jestes happy :)

PS. jak juz trafisz tez gazylion pedow to wiesz, dojazd do wawy i impreza za free :mrgreen:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Kwi 2011, 10:46 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Dojazd, dojazd... myślałem, że zafundujesz innym przelot śmigłowcem, albo helikopterem jak ktoś woli :P

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 46 gości

Panel
Skocz do: