Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 16:31 
Mediocre
Dołączenie:
Listopad 2009
Witam , zastanawia mnie jedna sprawa kto będzie/jest właścicielami nowych planet ? , jest to dalej ta sama firma czy to są osoby które zapłaciły za prawo do używania silnika i sami tworzą resztę świata

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 07 Kwi 2010, 16:54 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Society: Freelancer
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
inne firmy http://www.entropiaplatform.com/partners/, poczytaj, potem pytaj, na forum masz sporo newsow o wlascicielach planet

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Kwi 2010, 08:27 
Mediocre
Dołączenie:
Listopad 2009
Dobra a co robią takie firmy , sam klimat i oprawę graficzno-dźwiękową czy i programować trzeba umieć ? :D

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Kwi 2010, 09:28 
Apprentice
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Październik 2007
HP: 98
Society: Kanwo
Nick w grze: Michal Pypek Kowalski
Opłacają servery, eventy etc. + dają kasę MA za uruchomienie planety. Modelują świat, moby, itemy i potem dają to MA do implementacji . Programować niczego nie muszą bo wszystko w grze już jest, a jak nie ma to MA zrobi to za kasę :P .

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Kwi 2010, 14:56 
Administrator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 130
Society: Poltropia
Nick w grze: Jarek CvX Cvoxs
Z tego co wiem nie płacą za serwery, a opłata za dołączenie do programu partnerskiego nie zawsze obowiązuje (czyli jak masz gotowy genialny content to MA łaskawie nie weźmie od Ciebie kasy za wrzucenie tego do swojej gry).

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Kwi 2010, 15:13 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
HP: 0
CvX! napisał(a):
Z tego co wiem nie płacą za serwery, a opłata za dołączenie do programu partnerskiego nie zawsze obowiązuje (czyli jak masz gotowy genialny content to MA łaskawie nie weźmie od Ciebie kasy za wrzucenie tego do swojej gry).

o cholera.

czyli...jeżeli popracowałbym nad swoją wizją planety...może coś by z tego wyszło bez sporych nakładów finansowych, tak ?

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Kwi 2010, 17:06 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Nakłady finansowe Cię nie ominą. MA może Cię co najwyżej zwolnić z opłaty "za wejście" na platformę EU natomiast sam content musisz jednak wykonać - za Ciebie tego nie zrobią.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Kwi 2010, 17:19 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2008
luz, przecież wiem was :) nie to miałem na myśli.
widocznie źle napisałem post. nie chodziło mi o "ok, to ejst plik pdf z moją wizja planety, zróbcie to" tylko o zwolnienie z opłat wstępnych, nic więcej

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Kwi 2010, 19:05 
Mediocre
Dołączenie:
Listopad 2009
Bo tak naprawdę z kolegami mieliśmy fajny pomysł na grę mmorpg ... tak naprawdę to co ma entropia daję nam to co potrzebujemy , a umiejętności mamy właściwie zerowe ... (prócz dobrej wyobraźni :D )

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 09 Kwi 2010, 19:41 
Capable
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Sierpień 2008
HP: 178
Nick w grze: Piotr JIIIS Wojtowicz
patryk006 napisał(a):
Bo tak naprawdę z kolegami mieliśmy fajny pomysł na grę mmorpg ... tak naprawdę to co ma entropia daję nam to co potrzebujemy , a umiejętności mamy właściwie zerowe ... (prócz dobrej wyobraźni :D )

czyli macie to co dziesiatki milionow nastolatkow :lol: zapomnijcie o realizacji tego tutaj ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 10 Kwi 2010, 09:43 
Mediocre
Dołączenie:
Listopad 2009
nie do końca , wiem że mogę zapomnieć bo kasy na wyłożenie nie mam , więc albo się uczyć albo dać sobie spokój ale gry mmo w takiej koncepcji jaką my mamy jeszcze nie widziałem :P

Profil E-mail Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 12 Kwi 2010, 09:12 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
patryk006 napisał(a):
nie do końca , wiem że mogę zapomnieć bo kasy na wyłożenie nie mam , więc albo się uczyć albo dać sobie spokój ale gry mmo w takiej koncepcji jaką my mamy jeszcze nie widziałem :P

I tak samo myślą dziesiątki milionów nastolatkow :lol:

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 13 Kwi 2010, 11:33 
Moderator
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Wrzesień 2005
Society: FoFW
Śmietniki są pełne genialnych pomysłów :twisted:

Profil Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 24 gości

Panel
Skocz do: