Odpowiedz
Autor Wiadomość
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2010, 12:05 
Trained
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Kwiecień 2009
HP: 142
Society: Freelancer
Nick w grze: Ralph Sivy Bittner
Pytanko w temacie rękawic - z czym to się je?

Tak ostatnio sobie moje skille przeglądałem i okazuje się, że w powerfiscie mam tylko 21 skill points, może czas doskillować ten parametr? Ile taka zabawa kosztuje i jak to się ma do np. przyrostu hp? Jaki PF opłaca się używać, przy tak niskim skillu i ile taka zabawa może kosztować? I czy wyrobienie 1hp przy 136 zajmie tyle samo ubijania PF'em co 1hp przy np. 90? Jestem kompletnie zielony w tym temacie, prośba o jakies wskazówki (do wydania 150 PED). Pytam tu a nie na shoucie bo pewnie nie jednemu się taka wiedza przyda.

Podobnie jest z shortblades - 221 punktów dla porównania np. z longblades 6,3k... widać, że w każdej dziedzinie mam dużo do nadrobienia tylko kasy jakoś mało, dlatego własnie wybrałem te dwie profesje jako jedne z tańszych do podskillowania w pierwszej kolejności.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2010, 12:16 
Gacie Gibona
Dołączenie:
Lipiec 2006
HP: 0
Society: Kingsajz
Nick w grze: Martre
przyrost hp jest spory i dosyc szybki, przy takim skilu wylacznie rekawica z tt, czy to jest oplacalne ?
imo nie bardzo, w tym momencie (chyba, ze blazary znowu podskocza) ;P
zauwaz, ze bedziesz bil raczej male moby, typu daiki, snable ect, ale zdaje sie palasz do nich jakims uczuciem ;P
nie wiem jak z innym skilami u ciebie, jesli masz sporo evade to apteka bedzie raczej nie potrzebna
nie wiem jak u innych ale w zasadzie nigdy nie mialem plusa na rekawicy...dosyc szybko sie badziewie psuje, zeby przerobic 150 ped rekawic to kilka musisz ich zuzyc, po jakims czasie robi sie to nuzace ;P
sugeruje inne rozwiazanie, znajdz ze 3 osoby i tluczcie male toxy, idzie dosyc szybko a szansa na plus wieksza

btw cala zabawa polega na tym zeby znalez moba ktory pada jak najszybciej, wiecej lapiesz kill bonusa , szybciej i taniej skilujesz....a, ze zwrot przy tym bedzie zalosny...to juz inna sprawa ;)

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2010, 20:08 
Initiated
Dołączenie:
Kwiecień 2005
HP: 192
Society: Poltropia
Nick w grze: denton JC krakow
witam
fajnie ze poruszyles to
a wiec z dwa lata temu przed zabawami w "Poland power fist " chcialem miec skille z melle ,ale za wolne mi sie wydawal longblade i axe ( poprostu len jestem i nie mialem czasu tez ). postawilem na power fist szybki jak piorun i wtedy poszukalem jaki mob i jakie rzeczy daje zeby zabawa byla najmniej kosztowna i padlo na snarki ( dalo sie wyzyc gdyz animals hides oraz farbki byly w dobrej cenie ) .ale ze nie chcialem ciagle sie leczyc robilem to w armorze i bylo o tyle to rozsadne ze nie ginalem ani nie przystawalem co chwile sie leczyc . przyrost skilla byl dobry, na power fiscie z TT doszedlem do prawie 800 a pozniej zmienilem na wyzszy craftowany , dopiero tak kolo 1600 wzialem Smacker Three i przekroczylem nim 2 000 , nie pamietam ile teraz mam, ale dopoki snarki dawaly jak dawaly to nie dolozylem za wiele - jeden global mialem za 180 ped . co do tego czy twoj evade Ci pomoze , to mam watpliwosci ja mam kolo 3,5 K i daikiba Y ,czy mature uderza ,zadaje mi zawsze obrazenia jak sa dwie ,trzy daikiby wokol mnie to bez armora musze uzywac fapa zeby mnie nie zabily :P( mam 164 HP ),moze mam za malo skilli defensywnych , nie wiem .
przyrost skilla Hp napewno Ci szybciej urosnie niz jak uzywasz rifla czy pistola .
a co do zwrotu obecnie w loocie to Ci nic nie powiem bo ...... i beda krzyczec ze stary JC ma nie poukladane pod strzecha , tylko ze zawsze powtarzam w tej grze trzeba niestety liczyc i to tylko na siebie :P - to byl zart , nie polecam argo ani drona zbyt duzy decay zaplacisz a minus masz juz pewny na starcie . ale zawsze dostajesz bonus od MA zza uzycie pierwszy raz jakies bronii- oczywiscie to tylko moja teoria .

JC

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2010, 20:19 
Initiated
Awatar użytkownika
Dołączenie:
Listopad 2005
HP: 110
To "prawo pierwszej nocy" to akurat była moja teoria i miałeś się nią nie dzielić JC :)
Chodziło o potencjalnie wyższe szanse w KILKU, może kilkunastu pierwszych próbach użycia danej działalności. Szczególnie widoczne to było w crafcie - zwykle zaczynający craft w KILKU pierwszych próbach coś dostawał (śmieci oczywiście, bo niskie skille) - a potem długo, długo nic.

P.S. Power fist jest całkiem fajny jako zabawka teamowa.

Profil Offline
Nie podano
PostWysÅ‚any: 08 Lut 2010, 20:52 
Unskilled
Dołączenie:
Grudzień 2005
HP: 0
Hm...to ja też "wrzucę trzy grosze" . A więc skille melee nie mają/miały sensu jak masz ponżięj 5k w evade . Powyżej to nawet miło spędzałem czas , możesz tłuc argo -hunter ;leader ; formidony do olda ; takie moby ze średniej pólki.
Skil rośnie bardzo szybko wtedy . Zaznaczam że mówię o skillowaniu a nie o bicu mobów dla lootu.( do dobijania używałem granatnika ) Ja tak se odpoczywałem . A najszybciej skille melee rosną na atroxach od alpha w górę . generalnie im mocniejszy mob tym skille szybciej idą w górę . Reasumując przy 5.8 k w evade i 168 hp . bawiłem się świetnie (tak było przed wprowadzeniem nowego silnika.jak jest teraz to cholera wie) he he

Profil E-mail Offline

WyÅ›wietl posty z poprzednich:  Sortuj wedÅ‚ug  

Odpowiedz

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 42 gości

Panel
Skocz do: